evlilik nasıl bir başlangıç ?

Dün gece beni hüngür hüngür ağlatan bir soru bu...

Evlilik zor, çok zor... 8 ayda 24 yıllık ömrümü ikiye katladı bu sorumluluk, 24 yılda öğrenmediklerimi öğrendim şu hayatta.

Bazen düşünüyorum, bir şansım daha olsa yine onunla mı evlenirdim diye? Bilmiyorum. Belki %90 evet olur bunun cevabı ama, %10'luk kısmını da görmezden gelemiyorum.

Yeniden, en baştan, sil baştan evlenme şansım olsaydı eğer, yine eşimle olsaydı bile, şunları asla yapmazdım:

Çok hayal kurmazdım, en azından daha gerçekçi hayallerim olurdu.
Kimsenin değişmeyeceğine inanmazdım mesela; değişiyor çünkü, ne yaparsan yap değişiyor, ve değişiyorsun..
Bu kadar iyimser olmazdım, dünyada sadece ikimiz varmış gibi davranmazdım. Sadece ikimiz evleniyormuşuz gibi hayallerimden vazgeçip, ailesinin de hayatıma dahil olduğunun daha fazla bilincine varırdım. Bütün hayallerim iki kişilik olmazdı, biz sevgili değiliz artık evleniyoruz diyebilseydim mesela, hayatımın 1 günde ne kadar çok değiştiğini evlendiğim günden önce anlardım.
Kendimden bu kadar taviz vermezdim, bilseydim bu kadar fedakar olmazdım. Ve en çok da yarım kalan eğitimime devam ederdim, ev hanımı değil bir iş kadını olarak evlenmek isterdim.
Ben bekarken de çalıştım, ama bezdim. Dedim ki evleneyim çalışmam kesinlikle, ben evimin kadını olurum... Keşke öyle söylemeseydim, bekarken ve şimdiki halim çok farklı. Bekarken çalışmasam da güvendiğim bi ailem vardı, şimdi hem iki kişiyiz hem tek kişiyim. Bugün yanımda oluşunun yarın yanımda olacağı anlamına gelmediğini öğrendim. Bu yüzden kendi ayaklarımın üzerinde de durabilseydim keşke...

Bir evleniyorsun, hem eş oluyorsun, hem kadın... Hem gelin oluyorsun, hem yenge... Bir evleniyorsun, birden büyümek zorunda kalıyorsun. Bir günde büyümek çok zor, ağır geliyor insana. Bir günde herşey oluyorsun...

Bir ablam vardı eşinden ayrılmış, ne zaman evlenecek birilerini görsem içim cız ediyor derdi hep bana... O zaman anlamadım ne demek istediğini,
ve şimdi artık benim de içim cız ediyor artık. Şurda tanımadığım insanarı bile düğün heyecanlarıyla sarmaş dolaş gördükçe içim cız ediyor. Ben de öyleydim çünkü...

Bunlar anlattım, amacım sadece farkına varmanız. masal dünyasında yaşamıyoruz, bu hayatta kendinizden daha fazla kimseye inanmayın.

Tam benim hislerim..
Tek fark benim iyi bir mesleğim var.
Ama bu büyük artıyı bile unutuyorum bazen öyle çaresiz hissediyorum
Evlilik öncesine dönüp kapris yapayım,sevdiğim adam gönlümü almak için yine çırpınsın istiyorum:ssz:
Eşimden çok kendimi suçluyorum,inandım,çok güvendim niye aptal kafam niye diyorum.
En büyük kızgınlığım kendime...
Aynen ben de nerde bir gelin görsem içim cız eder.
Yapma,etme diyesim gelir.
Sanki herkes ben gibi mutsuz olacak..:18:

2 senelik evliyim belli bi zaman sonra monotonlaşır derler...
biz monotonlaşmasın diye uğraşan evlillerdeniz :nazar:
1.5 senenin sonunda uzun saçlarımı kısacık kestirdim rengini değiştirdim...
şuanda ise hafif kısa saçlarımın yan tarafını üç numaraya vurdurup tarzımı değiştirip,kırmızı çerçeveli bir dinlendirici gözlük ve dünya kadar kitap sipariş ettim...
saçlarımın rengini tekrar değiştircem ben uğraşacak bişeyler bulurken sıkılmıycam eşimede yeni fantazi yapabilcek fırsatlar vericem :1:
sonra sıkılırız yine bi fener maçına gidip sesimiz kısılana kadar bağırırız sonra hasta olur yatarız iyileşince alışverişe çıkarız insan istesin yeterki,bence evlilik çocuk olduktan sonra monotonlaşır diye düşünüyorum ben...

Son düzenleme:
Bence eşlerin elinde cocuk varkende eğlenebilirsiniz herseyin yeri ayrı bence tamam mükemmel olmak gerekmez ama mukemmel olmak için uğraşlarda ilişkide güzel sonuçlar yaratır diyorum ben ..Hep böyle mutlu kalın ınsallah :)

Bence eşlerin elinde cocuk varkende eğlenebilirsiniz herseyin yeri ayrı bence tamam mükemmel olmak gerekmez ama mukemmel olmak için uğraşlarda ilişkide güzel sonuçlar yaratır diyorum ben ..Hep böyle mutlu kalın ınsallah :)

canım bana cevaben yazdın sanırım,ne biliyim çocuk olunca hep onunla ilgilenip onun etrafında dolanıcam gibi geliyo bana...
olsunda ben razıyım...
teşekkür ederim burada iyi dileklerin için...

herkese merhaba konu sahibi arkadaş çok güzel bir konuya değinmiş bence

benmde 1,5 senelik ilişkim varr ve evlenmeyi düşünüyoruz o adımı attık allahın izniyle farklı şehirlerdeyiz ve çok zorluk çektik birde askerlik var doğuda askerlik yapıyor ve çok yıpranıyoruz her iki taraf açısından bakarsak

benmde evlilikte korkularım var bunlardan birinciside nişanlımın değişmesi.Çok korkuyorum çünkü etrafımda hep böyle örnekler var tabi elti görümce ve kaynana olaylarıda var ben iyi anlaşıyorum ama hep bu değişir kelimesi var ya korkuyorum işte

nişanlıma açtığımda bu konuyu "biz sabrın karsılığını en iyi biçimde alıcaz seni çok mutlu edeceğim" gibi klasik laflar söylüyor.ama bn insanı hayatın doğası gereği değişmeye zorladıgına inanalardanım ama o buna inanmıyor ben yine de korkuyorum hemde çok hayırlısı herkes için

canım bana cevaben yazdın sanırım,ne biliyim çocuk olunca hep onunla ilgilenip onun etrafında dolanıcam gibi geliyo bana...
olsunda ben razıyım...
teşekkür ederim burada iyi dileklerin için...

evet sana yazmıstım canım.. Oyle olacak tabiki ama bunu dengede tutmak size ve eşinize bakıyor.. ama sonucta bende bunu yaşamadım yaşamadan bilemem tabi ki ama hersey karsılıklı istekle olur tek tarafın isteği çabası yetmez hiçbir sey için

herkese merhaba konu sahibi arkadaş çok güzel bir konuya değinmiş bence

benmde 1,5 senelik ilişkim varr ve evlenmeyi düşünüyoruz o adımı attık allahın izniyle farklı şehirlerdeyiz ve çok zorluk çektik birde askerlik var doğuda askerlik yapıyor ve çok yıpranıyoruz her iki taraf açısından bakarsak

benmde evlilikte korkularım var bunlardan birinciside nişanlımın değişmesi.Çok korkuyorum çünkü etrafımda hep böyle örnekler var tabi elti görümce ve kaynana olaylarıda var ben iyi anlaşıyorum ama hep bu değişir kelimesi var ya korkuyorum işte

nişanlıma açtığımda bu konuyu "biz sabrın karsılığını en iyi biçimde alıcaz seni çok mutlu edeceğim" gibi klasik laflar söylüyor.ama bn insanı hayatın doğası gereği değişmeye zorladıgına inanalardanım ama o buna inanmıyor ben yine de korkuyorum hemde çok hayırlısı herkes için

canım suan senle birebir aynı durumdayım benimde görustuğum kisi askerde ve normalde uzak sehirlerdeyiz hersey suan cok guzel ama benimde korkularım var işte aynıyız seninle...

evet sana yazmıstım canım.. Oyle olacak tabiki ama bunu dengede tutmak size ve eşinize bakıyor.. ama sonucta bende bunu yaşamadım yaşamadan bilemem tabi ki ama hersey karsılıklı istekle olur tek tarafın isteği çabası yetmez hiçbir sey için

eşim gece çalışıyor ve sabah gelip akşama kadar yatıyor...
ben onsuz büyüdüm,çocuğumda onsuz büyüyecek sanırım :(
belkide bu yüzden monotonlaşmıyo evliliğimiz çünkü izin yaptığında ki 2 aydır yapmıyo kendi işimiz olduğu için,izin yaptığında yapacak çok şey buluyoruz :1:

5 senelik beraberliğin sonunda şuanda 6 aylık evli biri olarak hemen yorum yapayım taze tecrübe:)
evlenince değişiyor ya herşey
bazı erkekler nikahın verdiği rahatlığa giriyor ..benim eşim özellikle...flört döneminde ağzımın içine bakan eşim evlendikten sonra "tapun bende sus" diyebildi....esir muamelesi yapamaya kalkıştı hatta....gezmeye yollamamak ,çalışmaya izin vermemek.......bunlar çok yıpratıyor sevgiyi yaa en azından benim için öyle...bunların hiç birinde eşe yüz vermemek lazım bende öyle yapmaya çalışıyorum bakalım..ama bekarken iyiydi ya ayrılmak korkusu vardı eşimde beni kaybetmek korkusu ...kim ne derse desin erkekler evlenince bu konularda rahatlıyorlar.......iyi yönlerini sorarsan canım..ben eşimin ailesiyle beraber oturduğumiçin evlilikten pek bişey anlamadım malesef....evlilik deyince aklıma eşimle birlikte olmaktan başka bişey gelmiyor ....yada en romantiği yatak odasında sarılıp uyumak , gece korktuğunda uykunda yanında onun oluşu güwen verişi.....bu yani evliliğin diğer güzel yanlarını yaşayamadım henüz.inşallah ayrı eve çıkınca tamamlanır evliliğim

5 senelik beraberliğin sonunda şuanda 6 aylık evli biri olarak hemen yorum yapayım taze tecrübe:)
bazı erkekler nikahın verdiği rahatlığa giriyor ..benim eşim özellikle...flört döneminde ağzımın içine bakan eşim evlendikten sonra "tapun bende sus" diyebildi....esir muamelesi yapamaya kalkıştı hatta....gezmeye yollamamak ,çalışmaya izin vermemek.......bunlar çok yıpratıyor sevgiyi yaa en azından benim için öyle...bunların hiç birinde eşe yüz vermemek lazım bende öyle yapmaya çalışıyorum bakalım..ama bekarken iyiydi ya ayrılmak korkusu vardı eşimde beni kaybetmek korkusu ...kim ne derse desin erkekler evlenince bu konularda rahatlıyorlar.......iyi yönlerini sorarsan canım..ben eşimin ailesiyle beraber oturduğumiçin evlilikten pek bişey anlamadım malesef....evlilik deyince aklıma eşimle birlikte olmaktan başka bişey gelmiyor ....yada en romantiği yatak odasında sarılıp uyumak , gece korktuğunda uykunda yanında onun oluşu güwen verişi.....bu yani evliliğin diğer güzel yanlarını yaşayamadım henüz.inşallah ayrı eve çıkınca tamamlanır evliliğim

oyyy ayni benim yasadiklarim yaaa :50: ben de kaynanamlarda oturdum bi süre... sen ne kadarlik evlisin??

canım suan senle birebir aynı durumdayım benimde görustuğum kisi askerde ve normalde uzak sehirlerdeyiz hersey suan cok guzel ama benimde korkularım var işte aynıyız seninle...

sende aynı şeyleri yaşıyosun değilmi ben hep diyorum ki polyannasın hiçbişey bu kadar doğru gitmez o da inanmıyor biz< seversek ustesinden geliriz falan filan kaldımı bu klişe laflar ya evet belki gelebiliriz ama olabilecekte hayaller kuruyoruz ama korkuyorum işte ben çok çektim 22 yaşımda olmama rağmen bundan snrada çekmekten çok korkuyorum acaba olacaklara önceden mani olabilir miyiz ?

birde benm eltim var öğretmen kocası astsubay başta kaynım pastacıymış eltimin ailesi vermek istememiş snra subay olmuş falan http://www.kadinlarkulubu.com/images/smilies/mafoldumben.gif

ben maddi durumdan okuyamadım nişanlımsa okumak için çabalamamış nişanlımın ailesi eltimi çok seviyor el üstünde tutuyorlar ve ben fesatlık değil ama çok kıskanıyorum çünkü ben yapamadım olmadı hep çalışmak zorundaydım kardeşim okusun falan filan çok engel çıktı

ya ne bileyim yediremiyorum işte hiç mutlu olamıyorum çünkü onlar hep bir adım önde eltim birde bana aman canım çalışmasanda olur evlenince nolcak falan diye laf sokma girişiminde bulunuyor çok üzülüyorum allaha yalvarıyorum şu içimdeki şeyden koru beni çıkar diye ama nafile neler çekiyorum en iyi o bilir

neyse ilk defa bu kadar açık oldum arkadaşım dertleşmek istedim mutlu insanları kıskanıyorum gıpta ediyorum ama çok acı çekiyorum belki evlilikten şüphe duyuyorsam bu yüzden sanırımm:14::14::14::14::14::14::14:

eşinin ailesiyle yaşaman kötü olmus canım valla ... olmuyor o şekil rahat olamıyorsun.. sorumluluk daha buyuk oluyor yasamadım ama tahmin edebiliyorum Allah sanada bir ev nasip etsin basbasa olunca herseyin daha farklı olacağını umuyorum canım insallah oyle olur

sende aynı şeyleri yaşıyosun değilmi ben hep diyorum ki polyannasın hiçbişey bu kadar doğru gitmez o da inanmıyor biz< seversek ustesinden geliriz falan filan kaldımı bu klişe laflar ya evet belki gelebiliriz ama olabilecekte hayaller kuruyoruz ama korkuyorum işte ben çok çektim 22 yaşımda olmama rağmen bundan snrada çekmekten çok korkuyorum acaba olacaklara önceden mani olabilir miyiz ?

birde benm eltim var öğretmen kocası astsubay başta kaynım pastacıymış eltimin ailesi vermek istememiş snra subay olmuş falan http://www.kadinlarkulubu.com/images/smilies/mafoldumben.gif

ben maddi durumdan okuyamadım nişanlımsa okumak için çabalamamış nişanlımın ailesi eltimi çok seviyor el üstünde tutuyorlar ve ben fesatlık değil ama çok kıskanıyorum çünkü ben yapamadım olmadı hep çalışmak zorundaydım kardeşim okusun falan filan çok engel çıktı

ya ne bileyim yediremiyorum işte hiç mutlu olamıyorum çünkü onlar hep bir adım önde eltim birde bana aman canım çalışmasanda olur evlenince nolcak falan diye laf sokma girişiminde bulunuyor çok üzülüyorum allaha yalvarıyorum şu içimdeki şeyden koru beni çıkar diye ama nafile neler çekiyorum en iyi o bilir

neyse ilk defa bu kadar açık oldum arkadaşım dertleşmek istedim mutlu insanları kıskanıyorum gıpta ediyorum ama çok acı çekiyorum belki evlilikten şüphe duyuyorsam bu yüzden sanırımm:14::14::14::14::14::14::14:

canım valla senle ozelden de konusmak isterim mesaj atamıyorum sana yaa ... inanki sanki kaderim bir senle ya çok şaşkınım şuanda :D

Öncelikle merhaba herkese aklımda bir takım sorular var evli olan tecrubeli bayanlardan duymak istediklerim var :)
severek evlenmek nasıl? Bekarken yapılan romantiklikler o heycean o aşk tutku evlenince devam ediyor mu?
eşler değişiyor mu ?
Bekarken değişmeyeceğim evlenince seni cok mutlu edicem bunu zamanla göreceksin diyen erkekler evlenince hala aynı mı
evet bayanlar cevaplarınızı bekliyorum sabırsızlıklaaa... :)

benim esim annesinin yaptiklarini bekliyor benden maalesef ben cok da olumlu konusamicam :50: her sey erkekte bitiyor bunu bilir bunu söylerim canim :31: benim esim ilk zamanlar tanidigim, daha dogrusu tanidigimi sandigimi kisi degilmis diyorum :50:

:60::60::60: karakterimize aykırı :60:
evlenince bu dediğimi hatırlarsın :51:

senin dediğini unutmıcam canımm .)) ee sıkılma olmuyormu ne biliyim ya biraz özel olcak ama yani ben sundan korkuyorum ben o tur seyleri aşkla sevgiyle yasamak isterim zevkini alıp oyle kalmak istemem açıkçası hani evli de olsam kendimi kullanılmıs hissederim..

benim esim annesinin yaptiklarini bekliyor benden maalesef ben cok da olumlu konusamicam :50: her sey erkekte bitiyor bunu bilir bunu söylerim canim :31: benim esim ilk zamanlar tanidigim, daha dogrusu tanidigimi sandigimi kisi degilmis diyorum :50:

bu konuda guzel seyler soyleyen kısı cok az :(

Back
X