Evlilik ne kadar zor birseymis...

canım neden böylesin anlayamadım
bende evlenmeden 2 yıl önce çıkmaya başladık
bizde çok severek evlendik
ama şimdide evlenince de çok mutluyuz
hatta evlenince nişanlılıktan falan daha sorunsuz yaşıyorum evliliğimizi
inan akşam eve gitsem de bir an önce kocamın yanında olsam diye can atıyorum
2.5 yıllık evliyiz bir kızımız var halen birbirimize doyamadık
bence canım insan evlilikten çok şeyler beklemeyecek ki mutlu olsun
yüksek kriterler bekleyince evlenince hayal kırıklığına uğruyorsunuz
benim eşim evlenmeden yapamayacağı hiç bir sözü vermedi bana
bende o yüzden yüksek beklenti içine girmedim ve şimdi
elinden gelirse yapabilirse gene esirgemiyor hiç bir şeyi ama yapamazsa da
beklemiyorum bende hiç bir şey
o yüzden mutlu mutlu geçinip gidiyoruz
inan yemeğimi seve seve içine sevgimi kata kata yapıyorum
temizliğimi de öyle arada bir sahile gezmeye gidiyoruz arada birde
ayda bir falan yemeği dışarda yiyoruz
ohooo tamam işte bizden mutlusu yokkkkkkk
küçük şeylerle mutlu olmaya çalış tatlım
anlıyorum seni baba evinde kriterlerin yüksekmiş
ama canım artık da böyle yaşamaya kendini alıştırmalısın
eşinle mutluysan seni kırmamaya özen gösteriyorsa beklentilerini düşürmelisin ki mutlu olasın
haa eşinlede mutsuzsan o zaman sana diyebileceğim bişe yok
inşallah daha mutlu olursun canım hoşçakallllllll

Evet,seni çok iyi anlıyorum belki biz fazla hayal kuruyoruz. Aslında evlenirken şunu iyice kabullenmek lazım,bambaşka hayat yaşamış bambaşka ortamlarda büyümüş iki insan bir anda aynı evde yaşamaya başlıyor.Kimisi depresyona girebiliyor.Alışmak ve kabullenmek kimileri için zaman alabiliyor. Sabırlı olmak lazım.

Ama evlilik güzeldir,bende sıkılıyorum her gün aynı gibi oluyor,rutinden de nefret ederim.Kendi çapımda küçük değişiklikler yapıyorum.Genelde yemeği mutfakta yiyoruz bazen evde misafir varmiş gibi masada kocaman sofra hazırlıyorum eşimde şaşırıyor..nooluyor yaa? diye...
Bir günde evdeyiz sıkıldım eşime de kendime de cilt maskesi yaptım.Önce nazlandı ama sonra yaptım evde hayalet gibi dolaşıyorduk valla :)))))))))))))

Bazen birbirimizi korkutuyoruz..Kapı arkasından bööö diye çıkıyorum.Eşimde işte tehlike evde tehlike ne yapcam ben yaa!!Diyor gülüyor. :)) daha neler neler...
Ne yapalım Hayatı yaşamak lazım. Küçükte olsa basit de olsa değişiklikler iyidir. Her şey senin elinde evin temizliği gibi, yemeği gibi, neşesi de senin elinde...

Bilmem bizde bu dediklerini yapıyoruz , birlikte işe gidip akşam eve gelince de birlikte yemek hazırlıyoruz. Tabi ki de hazırlayacağız artık annemiz yok değil mi :44: ?

Ama ben şikayetçi değilim. Eşim çok yardımcım sağolsun burada birçok hikaye okuyup halime de şükür ediyorum.

Hafta sonları da dışarı filan çıkıyoruz, bu biraz daha iyi oluyor. Tavsiye ederim

Düşüncelerimde haklı olduğumu nickini okuduğumda bi kez daha destekledim.Herkes üfürükten prenses

Hakaret etmek için kullandınız o ifadeyi ama blogger hizmetinden aldığım blogumun adı.
Bana blogumun adıyla hakaret edemezsiniz yani :)
O ifade benim kendimle dalga geçebilme yeteneğimi gösteriyor bundan da memnunum.
Kaldı ki bu yaptığınız 5 yaş çocuk kavgalarında bile yapılmıyor artık ben buradaki kadınları olgun sanıyordum.
Düşüncelerinizi tartışamadığınız savunamadığınız arkasında duramadığınız için saçmasapan detaylarla hakaret etmeye çalışmanız gerçekten mutsuz olduğunuzu gösteriyor.
Dilerim mutluluk sizi bulur,bir gün.. inşallah..

evliliği sıkıcı hale getiren biziz,heyecanlandıran yine biz.
mesela biz 1 yıldır ev kredisi ödüyoruz ve elimize ancak bir asgari ücret kalıyor.ama para yüzünden daha bir kere tartışmadık.düşünüyorum bakşa bir kadın olsa bıg bıg bıg kocasının başının etini yerdi.
1 yıldır giyecek tek bir şey almadım kendime.(bekarken hem çalıştığımı hem ailemin verdiğini sadece giyime harcardım,sadece marka giyinirdim.)
1 yılda sadece 2 kez kuaföre gittim.eskiden haftada bir giderdim.
ayda 2-3 defa bara giderdim.şimdi 1 yıldır onu da görmedim.
her yıl uzun tatiller ama bu yıl o da yok.
bunlar benim ailem için oğlum için yaptığım fedakarlıklar.evimiz olursa onun her istediğini daha rahat alırım diye düşündüm çünkü.

tüm yukardakiler evliliğimin ilk 4 yılında da vardı ama şimdi yok.ama tüm bunlar bizi mutsuz etmeye yetmedi.yılbaşında lüks bir yere gidemedik ama sokaka şenliklerinde ellerimizde biralarla eşimle gülme krizlerine girdik.sevgililer günündende bir şişe şarap içip birbirimizin gözlerine baktık.tatile gidemiyoruz ama konserlere,çatlak arkadaşlarımıza gidiyoruz acayip eğleniyoruz.cinsellikte fanteziyi hiç elden bırakmıyoruz.

özellikle bir bebeğin olunca iyi ki evlenmişim diyeceksin.bir de monotonluğa fazla kapılmayın.

daha nişanlıyım ve 10 gün sonra evleniyorum ama aynen bunları yaşıyorum ben de..

kesinlikle katılıyorum
''çok severek evlendik ama mutlu değilim onu tanımamışım'' diyenleri hiiç anlamıyorum yahu evlenmeden önce önüne perde çekmişsinki görmemişsin demekki!!
13 aylık evliyim 5 senelik flört dönemnden snra evlendk yani eşim 6 senedr hayatımda..
1 gün bile demedim keşke evlenmeseydim diye yemn edermki o kadar mutluyumki anlatamam...
artı ben kaprisli bi insanım yani yok kocama hzmet ediim aman o üzülmesin aman o mutlu olsun da ben taviz veriim gerekrse diye hiiiç kişiliğimle oynamadım ve ASLAAA böle bişi yapmamda ... 4 yıldır çook iyi çok kurumsal bi frmada çalışıorum 1.5 sene öncede terfi ettim üst düzey yöneticiym aynı şirkette , ama akşam eve gttiğimde elinde kumanda üstnde şort cips eşliğinde dizi seyreden ve zaman zaman 5 yaşındaki çocuğa dönüşebilen pozitif bi hatunum kocamı çoook seviyorum dünyanın en mutlu çifti olduğumuzu düşünüorum veee evliliğide herkese tavsiye ederim arkadaslar

maaşallah canım çok çok maaşallah Allah nazardan saklasın, evlatlarınızla beraber mutlu mutlu geçinin inşallah. şöyle güzel hayatların varlığını bilmek bile çok güzel :)

Konunun da yanlış bir noktaya gitmesini istemem.
"Ohh ben mutluyum ,siz halinize bakın " bakış açısı değildir bu.
Mutluluk öyle birinin gelip sizin avucunuza bıraktığı birşey değil.
Siz yaratıyorsunuz.
Eşim ters mi mesela bugün,mutsuz mu gergin mi,gıcık mı davranıyor bana..
Açarım tv'yi veya neti takılırım kahvemi içerim kitabımı okurum,gider alışveriş yaparım.
Olabilir insandır o gün benimle ilgilenecek gücü yoktur.
Ne yapayım helak mı edeyim kendimi o gün?
Kendimi mutlu edecek şeylerle ilgilenirim..
Mutlu değilseniz birilerinin sizi mutlu etmesini bekleyemezsiniz.
Kimse bu görevle yükümlü değil.

Kk da iki ayrı uçurum var.
Kızların bir kısmı resmen silah zoruyla evleniyor gibi mutsuz diğer kısmı da evlenip peri masalı yaşayacağını düşünüyor.
Her iki grup da mutsuz olacak kaçınılmaz.
Eve gelip yemek yapıyorum diye neden mutsuz olsun ki insan ?
Evde yemek yapmayan kaç kadın var bu ülkede?
Aşkı Memnu'da Ziyagil Konağında mı yaşacağını düşünüyordu acaba evlenince,hizmetçiler,görevliler falan..

bende zaman zaman sıkılıyorum ama kocamdan değil
hayat şartlarından
keşke daha iyi bir işimiz ve maaşımız olsaydı
bide cocugumuz olsaydı tam evli olcaktım
biz sanki halen flort ediyoruz gibi yaaa
sürekli dışardayız ama evde de vakit geciriyoruz..
bazen işlerden bende bunalıyorum evin dagılmasından işlere yetişememden sıkılıyorum ama bence cok güzel bişey.iyi ki evlenmişim...
tek eksik bir bebeğimizin olması .. bu bizi cok mutsuz ediyo
ama bi yandan ben daha bebek olmadan işlerden bu kadar sıkılıyorsam bebek olunca hepten kafayı yerim heralde diyorum ne sacma salak bişey yaaaaa

Neden başkalarının mutlu olabilme ihtimali bile sizi bu kadar rahatsız ediyor anlamadım ? :26:

Sana ya da bir başkasına oyun oynayacak kadar boş vakitli insanlar mı var çevrende bilemiyorum ama böyle bi genelleme oldukça komik geldi bana..

Mutlu oyunu oynayan var mı bilemem ama mutlu insanların mutluluk gözlerinden okunur, gözlerinin içi parlar vs.

Şimdi isterseniz işinize gelmeyen yorumlar alınca ( derinnss e yaptığınız gibi ) laf sokmaya çalışıp mutsuzluğunuzun acısını bir nebze olsun çıkarmaya çalışın , içinizin katılığını bi kez daha dışa vurun.. Pekte önemli değil..

Allah herkesi mutlu etsin derim yine ben

hahaha son paragraf güzeldi

ama bende yemek yapmayı hiç sevmiyorum ama yapıyorum
yaşamak için yemek lazımm
yemek yapmak istemeyen de aşçı koca bulsun yaniii dimiiii
bende evlenirken kocam cıkarsın ben toplarım arkasında nolcak yaaaeenii diyenlerdendim
şimdi görünce corabını mutfakta ,deli oluyorum ama yine de onu çoooooooook seviyorummmm

haha evet yaa o çorap meselesi bzdede mevcut sennki yne mutfakta bırakıo görüp alıosundur bnmki top haline gtrip basket yapıo araki bulasın eve gelen kadın bigün banyo dolabının üstünde bulduğunu söledi ben hiç taviz vermiorum tabi ''hıı ölemi atsaydın hmen makinaya'' sanki çok normal bişimiş gbi:) ama girdim yern dbne yani ne işi var o çorabın orda

ben nişanlıyım ve kanımca bende evlenmekten daha doğrusu başedememekten korkuyorum
bugune kadar hep mutfaga erkek girmesin istemem diyenlerdendim. geçen akşam nişanlımla bize geldik anneciğimde yorgunmuş sofrayı sen hazırla dedi. normalde birlikte hazırlarız. tamam dedim nişanlıma sesleniyorum ses yok bidaha sesleniyorum gelsin yardım etsin diye gene ses yok zannettimki tuvalete gitti. bi gittim masaya oturmuş benim hazırlamamı bekliyo. tepem attı. napıyosun ya yardım etsene iki saattir bağırıyorum gel diye dedim. duymadım felan dedi.
ahh dedim şimdieden mutfaga girmesin diyen ben... söylediklerimden pişman olmaya başladım. resmen tepem attı onu oyle oturunca görürken. bide evli olsak offff zor geliyo gerçekten. işten eve geliyorum yemeğim hazır çamaşırlarım temiz.....ama birkaç ay sonra oyle olmayacak:2:

hahah dimi normal bizim için

bizde o da var canım olmaz mıı
bi keresinde maça gitmiş bizimki
spor ayakkabıları ve corapları ıslak kalmış fortmantoda allah bişey kokyyo faremi öldü acaba diye nasıl arıyoruzz
anaaaa bi baktık ayakkabıların içinde corap ıslak filan bööööghhh
ama komik gene de yaaa
mutlu olmak herkesin kendi elinde :))))

Son düzenleme:

gazan mubarek olsun şekerim:)))

ahahahaa yemin ederm aynı şeyleri yaşıorz sanırım bzde mayıs ayının başlarında ablamlarla pkniğe gttik bu orda tuttrdu denize atlıcam die neyse atladı snra aradan bikaç gn geçti arabamda bişi kokuyo arka koltuğun alt tarafına doğru bi baktım 1 hafta önce denize grdiği kıyafetleri ıslak ıslak torbaya koyup oraya fırlatmış:)) bnde alıştım artık bde malesef bnde çok dağınığım
yuvarlanıp gdioz işte öğrenci modunda:))) ama dedğin gbi mutlu olmak kendi elimzde ve bizzz çoooook mutlyuz

biz insanlar alisiyoruz herseye ama adapte olmamiz zaman aliyor malesef.
Düsünün, evlenmeden önce hersey nisnalilik dönemi gibi olacak saniyor insan, olumsuz örnekler görünce, ben böyle yapmam benimki böyle olmaz demiyormuyuz? evlenmeden önce baska bir hayatimiz oluyor, evlendikten sonra ise baska bir hayata atiliyoruz.
Insan herseyin iyisine daha cabuk alistigi icin, olumsuzluklar daha cabuk biktirabiliyor, sorumlulugun yükü agir gelmeye baslayabiliyor. hicbisey göründügü gibi olmuyor . Her evin mutsuz ve mutlu dönemleri oluyor. gayet de normal aslinda, sonucta iki ayri karakterde insan ayni evi paylasiyor, herzaman toz pembe olamaz elbet, mutlaka cakisan biseyler oluyor, birde güncel hayatin getirdigi sorunlar eklenince elbette o ilk günlerdeki pembelikten fazla bisey kalmiyor. ama bunada alisiyoruz? zamanla gereksede, bir süre sonra adapte oluyoruz yeni durumlara. bazisinda biraz daha fazla zaman aliyor, kimisinde daha cabuk oluyor.

kendinize fazla yüklenmeyin derim, oluruna birakmak lazim bazi seyleri, zaman herseyin mimari, karsilikli sevgi varsa üstesinden gelinir be kizlar:)

ya sen bu ulkeye basbakan olsan yemınle suan uzaydaydık ya gurur duyuyorum senınle kanı bır ınsan hep mı boyle tutarlı hep mı boyle dogrucu olur ornek ınsan senın gıbı evlatlar esler hep cogalsın omrun uzun olsun

Canım kardeşim benim,keşke gerçekten kardeş olsaydık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…