Evlilik ne kadar zor birseymis...

ayy evet basta cok zor geliyor: kisitlamalar, hesap vermeler, boyun egmeler, küsmeler, kavgalar, sonra birdenbire bütün o isler, bütün etrafindaki insanlari idare etme, duydugun tüm laflara ragmen hep güleryüzlü olmak, hep neseli olmak, hic oturmamak,hic elestirmemek, sikayet etmemek vs.
bazen keske annem bekarken bana kiyip da daha zora soksaymis, alistirsaymis diyorum...
zor seyler bunar ama günün sonunda esin, sonra ilerde cocuklarin sana "seni seviyorum" deyip sarilinca her zorlugu unutuyorsun birden...
ve zaman gectikce ve alistikca "iyike evlenmisim" diyorsun...

HAHAHAH Buna Bayıldım evet bende duymadım alışamadım babamın evin geri döndüm diyen . alışıcazzz inş. alışmak için sabırsızlanıyorumm

aynı şeyleri hisseden birine rastlamak inan beni sevindirdi kendimden şüphe etmeye başlamıştımm bu akşam annemlere gidioruz içimde bir mutluluk anlatamam kaç gündür böyle hisseden birilerini arıyordum kiii buldumm marifet değil keşke olmasa ama geçicekk inanıorum:) atlatıcasss

aslında evliliik zor degıl onu zorlastıran insanlar,bence şımarık bir cocuk gibi davranmayı bir kenara bırakın çalışıyorsunuz madem eşinizden birşey istemenıze gerek yok ki ama yinede isteklerinizinde bir sınırı var unutmayın ..daha 5. ayda bunları söylüyor olmanız cok uzucu cocuk olduktan sonra heralde depresyona girersiniz

ben bunun cocukca oldugunu düsünmüyorum canim, ailesinde huzurlu yetismis olan her insan az da olsa yasar o hüzünü, bazilari biraz fazla, bazilari daha az...biraz da yapiya bagli, hassas insanlar daha cok etkilenebilir.

anne olduktan sonra da benzeri seyler yasayabiliyor kadinlar duygusal olarak , ama her anne yasicak diye bisey yok, o bambaska bisey, hatta " babyblues" diyorlar doktorlar ona, bilimsel olarak kabul edilen bir ruh hali.

yukardaki bunlari yazmis olan kizlarin durumu üzücü degil bence, bu aslinda onlarin ne kadar mükemmel bir aile hanimi, bir es olmak istediklerinin cabasi, bir göstergesi bence. öyle olmasa kafaya takarlarmi bu icinden gectikleri ruhsal durumu?

Gecici bisey olduklarini onlarda önümüzdeki zamanlarda görecekler zaten insallah...bir yuva kurmak kolay degil deyiminin icinde bunlar da yatiyor bana göre, her yönden zorluklari var elbet, ama zamanla oturacak seyler nihayetinde, Allah herkezin yuvasina huzur versin...

arkadaşlar kimimiz mutlu kimimiz mutsuz yani neden bu kadar eleştiryorsunuz anlamıyorum...konu sahibi arkadşımıza ben somnuna kadar katılıyorum ve onu çok iyi anlıyorum..sanırım keyfinden yazmıyordur sonuçta kolay değil..bekarken hepimiz daha rahat bi ortamda yaşıyoruz sorumluluk yok falan ama evlenince tabi birden içine girince insana zor geliyor alışmakta zorlanıyor bende evlenince eşimle paylaşımlarımız azaldı kendimi çok yalnız hissettiğim zamanlar oldu.

Son düzenleme:
İşi gücü bırakıp benim msjıma karşılık yazmak için çırpınan tüm arkadaşların bu çabasını alkışlıyorum.Onnnncaaa yazdığım hakarete,şahsınıza yönelttiğim onca saygısızlığa rağmen hala benim de mutlu olmamı Allah'tan dilediğiniz için Size nasıl minnettarım anlatamam.Allah sizden razı olsun ya valla bak..Hayran kaldım bu meleğimsi tavrınıza :)

Ben de dün akşam, düğünden beri ilk defa iyiydim ve ağlama krizine girmedim, demek ki bende de aynı his oldu, ben de benim gibi hisseden birilerini arıyordum ve aynı hisleri yaşayan birilerinin olduğunu bilmek rahatlattı, evet keşke kimse de olmasa bu hisler ama napalım oluyor. Bu şekilde dertleşmeye devam edersek süreci kısaltabileceğiz inşallah.

evlilik sorunları olanlarının bi evlilik psikologuna gitmesini öneririm.. uzmanlar bu işi biliyor hem devlet hastanelerinde bile psikologlar var.. tonla para ödemenize gerek yok..

evlilikten korkuyordum yazdıklarınızı okuyunca korkum büyüdü

seninkisi biraz , cocuk cok seviyorum ama dogurmaya korkuyorum gibi bisey olmus canim, herkezde öyle sorun olacak diye bisey yok, korkutma kendini, hassasiyet meselesi birazda, bazi kizlar ilk basta alismakta zorluk cekerken, bazisi da sanki senelerce evliymis gibi adapte oluyor. zamanla oturan bisey bu, hic gözünü korkutma:)

evet bende 5 ay oldu evleneli ama çok yoruldum hem iş hem ev beni çok yordu.eşim bana hiç yardımcı olmuyor.Yardımcı ol diyince de kızıyor ne kadar daha dayanırım bilmiyorum

Evet zaman zaman boğuyo insanı..

Oyuncağı elinden alınmış çocuk gibi hiisediyosun kendini çünki hayallerin elinden alınmış oluyor..

İnsan evlenince hayallerini en üst raflara kaldıracak kadar büyümüş oluyor..

...ve hayallerindeki hayatla yaşadığın hayata bakıyosun kalsan aklın hayallerinde kalıyo gitsen gönlün razı değil..

Geçmişede geri dönemeyeceğimize göre savrulmaya devam ediyoruz mutsuzca..
Henüz daha başındasın daha çok monotonluklar görüceksin rast gele..

Aslında bu hem karmaşık hem çok basit.Nereden tutsanız bazen olmuyor gibi gözüküyor.Bende yaklaşık 10 aydır evliyim ki şuna artık eminim evlenmek başka ilişki yaşamak çok başka bizler bir insanla evlenmeye karar verirken sanıyoruz ki her şey harika olacak mutlu sonlar filan yazılacak ama bu her zaman olmuyor malesef alışamıyorsun ilk başta karşındaki adam bambaşka biri gibi geliyor gözüne ki eminim onlarda aynı şekilde düşünüyordur bizim için ki kaç kere oldu kendime neden evlendim diye sorduğum sorular evet bana kan kusturmadı,o da öğreniyor bende sanırım en büyük kazancım sabır oldu.Ve ne olursa olsun evliğin bence tek bir çizgide gitmemesi en iyi yoksa öğrenemezdik diye düşünüyorum insan kendini tanıyor daha fazla şaşırıyor belki bilmediğim tepkilerimi öğrendim.
Sonsuz kavramı ile bakmamayı öğrendim her şey olabilir yaşanabilir ama sonuçta o anın değerini bilmek kalıyor geriye yoksa kimse bence 40 yıllık evlilik planı gibi birşey yapmaya kalkışmasın o da zararlı arada kendinizden geçin bırakın karşınızdaki de size aynı tepkiyi göstersin ve sonuçta bu 2 kişik bir oyun senaryoyu bırakında yazın gönlünüzce
Şu açıdan seviniyorum evim dediğim bir yer gittiğimde huzurlu olduğum bir yer var artık ve ne söyleyeyim yeri geldimi oda alıyor süpürgeyi eline:) ama dedim ya arada çıldırmadan da olmuyor
Huzur her zaman elimizin altında olmaz sanırım ilk önce insan kendisi ile mutlu huzurlu olmalı sonra bır bakıyorsunuz etrafınıza aynı enerjiyi iletiyorsunuz
Kimse yanlış anlamasın Pollyanna değilim sadece kendimi daha iyi tanıdım tepkilerimi ölçebiliyorum sakın kendinizi bırakmayın bu kocanız olsa bile kendizi salmayın sakın sizinle olmak isteyen her şekilde öğrenmek isteyecektir sizi.

Evlilik aslinda güzel bir sey sadece su aileler insana maddi acidan ayak bagi olmasa....cogu evlilerin huzuru bozulmazdi....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…