Evlilik, okul, iş hayatı..

Engelleri kendin saymışsın zaten. Adamın okulu bitsin. Askerliğini yapacak mı, yurtdışına mı gidecek gitsin gelsin nereye gidecekse. Ki 5 ay skerlik yapması 2 yıl yurtdışında kalmasından daha mantıklı ya neyse.

Bu arada senin okulun bitsin. Şu an ailenle tanıştırman senin üstünde gereksiz baskı yaratır sadece..

Arkadaşa kesinlikle katılıyorum.

Ayrıca belirttiğim yere de özellikle dikkat edin lütfen. Çünkü geri döneceğinizin garantisini size erkek arkadaşınız veremez, inanın. Yurt dışına çıkıp da geri gelen kaç kişi var? Açıkçası ben tam tersi durumları çok gördüm. Oradaki kolaylıkları görüp içinde de vatan hasreti olmayan bir kişi kolay kolay geri dönmez. Bu durumu iyi düşünün, kendisini tanımıyorum ama bu sözüne çok güvenmeyin zaten görüyorsunuz ailesi tarafından da bu duruma destek olanlar olur biz dönmüyoruz dese sizce karşı çıkacak bir aile mi onunkisi? Ama ben de yurt dışında kalırım geri dönmesek de ben sorun etmem ailem de karışmaz derseniz gönül rahatlığıyla bu durumu es geçebilirsiniz.

Ben de aynen böyle düşünüyorum ama aile bu sefer istemiyolar mı acaba ciddi değil mi bu kız falan oldular ve ister istemez acayip yansıtıyolar ilişkiye..

asıl evliliğe ciddi bakan kişi okuliş vs halletmeden ayakları üstünde durmadan bu işlere kalkışmaz bunu nasıl anlamazlar aileler şaşıyorum.. kız annesiyim ve karşıma gelecek damat adayının işi diploması askerliği evlenecek gücü yoksa ben asıl o zaman ciddiye almam.. yangından mal kaçırmak gibi gelir öbür türlü.. bence konuşun.. anlayacaklardır.. şimdiden ilişkiye yansıtıyorlar diyorsanız bir de tanıştıktan sonra yıllarca neler yansıyacak ilişkiye onu düşünün.. önemli olan sizin ilişkinizin sağlıklı ilerlemesi.. sizin geleceğiniz.. "kısaca evlilik tarihi belirsizken tanışmak nişanlanmak abes" iyi düşünün..

Ben de üniversite üçüncü sınıftayım şu an, eylül ayında düğünüm var kısmetse.
Ama benim durumum sizden çok daha farklı, sizin yerinizde olsam kesinlikle hayatımı düzene koymayı beklerdim.

Bende erken olduğunu düşünenlerdenim. Birşeyler otursun biraz mezun ol ayaklarınnın ustune bas fikirlerin şekillensin düşüncelerin belirginleşsin. hem zaman ne gösterecek bakalım askerlik iş vb aklındaki soru işaretlerini biraz çözüp bu adımı at derim, cunku belki tanısmak hıc bırsey gıbı dursada ciddiyet anlamında, tanıştıktan sonrası geliyor. . .

Hakında hayırlısı ,

Sevgiler

Askerlik meselesi bitmeden asla. Benim eşime de annesi tutturdu askere gitmesin yok bedelli yaptırırız falan, hangi parayla diye soramadım o zaman. 2 sene nişanlı kaldık o arada biterdi ama annesi çok karşı çıktı. Sonuç olarak biz evlendikten 3 sene sonra askere gitti geldi. Şükür ki kısa dönem ama hoş değildi açıkçası.

Yorumlarınız için çok teşekkürler aklın yolu bir aslında düşündüğüm ama bastırmaya çalıştığım şeyleri gördüm yorumlarınızda çok yardımcı oldunuz tekrar teşekkürler..

SAKIN !

İşini kursun,askerliğini yapsın,kendi ayakları üzerinde dursun.O zaman.

Sen de o da okulunu bitirsin.Hayat dizilerdeki gibi değil.Sevgilin evliliği dizilerdeki gibi battaniye altında film izleyip sevişmek sanıyor muhtemelen ama senin bunları düşünüp sorgulayabilmen çok güzel.Yakarsın kendini.Her şeyin zamanı var.

merhaba canım,

Erkek arkadaşının baskı kurmasını doğru bulmuyorum. henüz 3. Sınıfta olduğunu yazmışsın yani yaşın 21 falan herhalde. Erkek arkadaşının yaşı kaçtı ? Ailesinin seni istemesi tabii ki güzel bir duygu ama konu baskı haline gelmişse ve senin psikolojini olumsuz etkilemişse buna izin vermemen lazım. Bunu kırmadan ama kararlı bir şekilde izah etmelisin, şu anda ilk önceliğinin okul olduğunu ve tanışma aşamasını ileriye almanız gerektiğini anlayışla karşılaması lazım. Üstelik onun da daha okulu bar, askerlik konusu çözümlenmemiş. Kız tarafı olarak" bence bir bayanın birini ailesi ile tanıştırması bizim toplumumuzda işinistemeye gelme öncesi aşamasıdır, en azından benim çevremde öyle.o nedenle tereddütlerinde tamamen haklısın ve kendini hazır hissetmeden ' baskı ile olacak işler değil bunlar. Benim fikrim budur. Sevgiyle kal, derslerinde başarılar

Bence de çok fazla dizi izliyo teşekkürler :)

Ben de tıpkı böyle düşünüyorum çok teşekkürler iyi dilekleriniz için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…