• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik öncesi çok saçma bir kriz ve sonrası !

• Konu Sahibi Konu Sahibi jpeg
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
A kendı gıbı birini bulsun, B de A dan kurtulduğuna sevinsin..:44:

A çoooook uyanık. Madem hak, hukuktan yana B'nin ödeyeceği 9 yıllık borç nolacak?
Ona niye yanaşmıyo, çünkü işine gelmiyo.
Adam daha şimdiden neleri düşünüyo pes.
Miras vs. kendi hakkıdır ama millete ödeteceği 9 yıllık borçta da bi'zahmet edebiyle susmayı bilseymiş.
Koşarak kaç.

Bildiğim kadarıyla evlilik birliği içerisinde maaşlar edinilmiş mal kabul edilir ve madem ki 9 yıllık kredi borcu evlilik birliği içerisinde ödeneceğine göre kızın da hakkı var ve bir boşanma esnasında 9 yıl boyunca ödenen kredi tutarının yarısı kadına iade edilir - ayrıca zaten sözleşme olsun olmasın miras yoluyla intikal eden gayrimenkuller kişisel mal kabul ediliyor yani kişi ne yaparsa yapsın eşinin mirasından pay isteyemez.
Hukukçu değilim - sadece hukuk sitelerinde edinilmiş ve kişisel mal ile ilgili araştırmalar yapıp makaleler okumuştum
Sözleşme durumuyla ilgili yanlışlarım olabilir lütfen avukat arkadaşlar varsa düzeltsinler.

Şahsi yorumuma gelirsek, bir erkek bana böyle bir konuda teklifte bulunursa ne kadar aşık olursam olayım o an biter - silerim çünkü evlilikte mal mülk para lafı olmaz kimin ne olacağı belli olmaz erkek işten çıkar kadının maaşıyla geçinilir - lafı edilmemeli çünkü hayat müşterektir sen ben olmaz biz olur

Bir de şu var : eğer ki o evde oturulacaksa boşanma esnasında o ev kadından habersiz satılmasın diye aile konutu şerhi konabiliyor diye biliyorum

A daha evlenmeden boşanmanın hesaplarını yapmaktadır... B arkasına bakmadan olay yerinden uzaklaşmalı, evlenmeden kurtulduğuna şükretmelidir...

Evet yapılan çok çok büyük bir terbiyesizlik. Ne kadar ayıp bir şey İnsanlar ne kadar kötü, ne hesaplar dönüyor..

daha evlenmeden ayrılmayı düşünüyor bu A :53: en iyisini yapmış B hanım.. zaten evlenilecek insan olsa ya ayrılırsak düşüncesinde olmaz evlilik ömürlük der ömrüm yettikçe herşeyim senin der..

Evet çok haklısınız, ancak bu sözleşme meselesi A'nın çok yoğun isteğiyle ve bu kararından vazgeçmemesi üzerine gündeme gelmiş. Yoksa zaten B ilk başta bozulmuş, böyle bir şeye gerek olmadığını dile getirmiştir. Ancak baktı ki A vazgeçmeyecek, o da aklındakileri söylemiştir.

yeterli tepkiyi vermemiş yinede B.gerek olmadığını belirtmeli evet ama asıl kendisine yapılan muameleyi sert bi şekilde A'nın yüzüne vurmalıydı.A keşke B'yi kaybetme korkusu yaşasaydı da onun yanında böyle malın mülkün ne kadar önemsiz olduğunu düşünebilseydi.ayrıca zaten malına mülkünü de kaybedicek bi durumda değil.sadece böyle yaparak B'ye değer vermediğini kanıtlıyo o kadar.yani şuan ayrılık B'nin gündeminde mi bilemiyorum ama keşke ilk teklifte gündeme getirseydi.
şimdi geç kaldığını düşünsemde kız kendisininde malı mülkü geliri olduğunu asla A'dan sakınmadığını,böyle bişeyi hiç düşünmediğini söylemeli.bu karşılık A'nın böyle bi teklifle grurunu kırdığını ve hiç gereği yokken kendisine değer vermediğini gösterdiğini söyleyerek bu işi noktalamalı.daha başlarken bu ilişkiyi bitirebileceğini ve o günü düşünmemeli.eşler birbirine herşeyim feda olsun diyebilmeli.böyle ucuzluklara girmemeli.böyle bi kişiye ne güvenebilirim ne de eşim diyerek bi ömür geçirebilirim ben.para hesabı da sadece bunla kalmayacak.

9 yillik bir borc mu saka mi krediyi oderken pekcok masrafta sizden cıkıcak adama bak bizde ev alirken kendimize es deilde ortak alalim ne guzel dunya

Evlilik sözleşmesi bana daima itici gelmiştir. A kisisinin aklının parada mal mülkte olduğu çok belli. Daha 9 senelik kredi borcu olan evi nasıl bir pişkinlikle kendinin sayabiliyor anlamadım. O evinin kredisini öderken evi de B nin geçindirmesini isteyecek sanırım. Bence B kesinlikle geri dönmemeli o cimri A dan kurulduğu için mutlu olmalı.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Erkek kendini garantiye alma pesinde, daha evlenmeden de bosanmayi dusunuyor...
Enteresan, demekki evliligin o kadar uzun sureli olamayacagina kanaat getirmis kendince ki, kredi biterse benim malima konmasin mantigi var.
Evlilikte senin malin - benim malim olmaz.
Kaldi ki daha nisanliyken mal ayrimini dusunen adamdan da koca olmaz...

Diger arkadaslarin soylemlerine katiliyorum...
A kendi gibi birini bulsun, anca kendisi gibi birisi paklar onu.
B davasinda hakli, ayrilmakta da hakli... Arkasina donup bakmasin bile...

böyle tiplerden hayır gelmez uzaklaşın hemen....

Evlilik sözleşmesi nedir ya ? Nasıl bir mantıktır bu ? En doğrusu olmuş ayrılmaları. Bu kadar hesap kitap girdiyse işin içine o ilişkide çok eksik var demektir.

abooooow çok fena resmen seni enayi yerine koyuyorum sen kendi paranla evi geçindir bende ev sahibi olayım senin sayende demiş yani millet bi ev için nelerle uğraşıyo böyle şeylerin bahsi bile olamaz ya hayat boyunca kendisi ve ailesi oturacak orda ne kadar içten pazarlıklıymış sana hiç güvenmemiş tanıyamamış o yüzden kaç bu adamdan sinir oluyom ya elalem paragöz olur her istediğide olur alttan alanlarda hiç bi istediğini yapamaz olur sonra o alttan alanlar bişe isteyince nankör diğerleride değerli oluyo valla çevremde kimi gördüysem hepsi böle ezdirme kendini evinde varmış beraber oturup ödeyeceğiniz ev niye onun üstüne oluyoki nankör adam

o zaman A'nın 9 sene ödeyeceği evin kredisine B ortak olmamalı...herkesin malı kendine madem iş bu noktaya gelmiş..
evlilik sözleşmesine bu da eklenmeli...
bence para kavgası üzerine kurulan bir evlilik çok sağlıklı olmaz..
ve cimri bir insanla evliliğin yürümesi çok zor..

Siz o evde hakkınız olmasını mı belirtmek istediniz ona..Paranızını birleştirecektiniz ve sizin de emeğiniz o eve geçecekti diye düşündünüz..O ise yok paranı katma,herkes ayrı harcasın o ev benim olmalı tek demiş...Aslında burda fikrini belirtömiş.O evin tek sahibi olmak istiyor..Temkinli davranmak istiyor..Aslında bu hakkı...Ama bunlar konuşulmasaydı ,senin de katkını alacak ve ev yine kendi üstüne mi olacaktı..Öyle olacaksa açıkgözlük...O halde ev masraflarını eşit paylaşıp o eve hiç bir katkıda bulunmazsınız..Bir kuruş fazla vermezsiniz böyle hesap ediyorsa senin işine gelir aslında..Hem katkıda bulunup hem o evde hak sahibi olamasaydın çok daha kötü olurdu..Baştan konuşmuş..Ben çok kötü bulamadım..Diğer ilşikilerinizi bilmiyorum...Diğer konularda iyiyse bunu çok kötü götrmeyin ben olsam ben de öyle düşünürüm..Ayrılık durumunu düşenürek kendimi biraz garantiye alırım...Sevsem bile..Kimseye güven yokki..Ama bunu bayan düşünse daha anlaşılabilir olur...Eğer özeşllikle maddi durumu çok iyi değilse yani alınteriyle zorlukla kazanmışsa erkeklerin de parası kıymetli olur..Hatta bir çıkmaza girildiğinde kadına nafaka bağlanacağında tazminat ödeyeceğinde çok çok kıymetli olıur...Buyüzden ekstrem bir durum gelmedi abna....Maddiyata önem vermeyen beyler varsa da az...Oyüzden fevri bir iş yapma...
Evet bencilce konuşmuş görünüyor.....Ne bileyim belki korkuları vardı yada dediğin gibi paracı..Kişiliğini sen daha iyi bilirsin ,diğer konualrda iyiyse bunu çok düşünme..Ama ilk başta diğer miras için sözleşme imzalaması çirkin evet.Bak ben de bu duurmdayım.Ama utanıırm sözleşme imzalamaya...Hiç mi güveni yokmuş sana..Yada ayrılık durumunda onları mal varlığı olarak isteyeceğini düşünmüştür..Ben ne de olsa bayanım..
Tedbirli biri...Diğer davranışları güven veriyor mu ona bak...Bir tek bunla karar verme...B,iz bir tek bunu biliyoruz şuan..

Back
X