Allah'tan zengin falan değildik, ikimizde züğürt memurlardık da rahat evlendikŞ
:))Aynen.Mal bazen başa bela oluyor:)
Çok haklısınız.Ya bunlar konuşulmuş olabilir bir ölüçüde anlayabiliriz belki..Maddiyat konuşulmaz değil..Ama adam yol ortasında mı bıraktı?Bu normal değil ..Gönlünü almıyor mu bu olay sonrası?Normal değil..Çok içacıcı görünmüyor..
A:Erkek B:Bayan diyelim.
A ve B nişanlıdırlar, 2 ay sonra evleneceklerdir. A bundan 1 yıl önce ailesinden peşinat alarak kendisine bir ev almıştır. 10 yıl da kredi kullanmıştır ve evlendiklerinde bu evde yaşamayı planlamaktadırlar.9 yıl daha kredi borcu bulunmaktadır. A'nın kendisine ait başka evler,arabası ve miras gelmesi ihtimal bir durumu da vardır. Ancak diğer evlerde aile fertleri yaşamaktadır. A bunları düşünerek kendisini garantiye almak için evlilik sözleşmesi yapmayı teklif etmiştir. B duruma biraz bozulsa da belli etmemiş, hayır dememiştir. Konu aralarında birkaç kez gündeme gelmiştir. Bu arada B'nin de kendisine ait bir evi vardır ve çalışan bir bayandır. İki tarafın maaşları hemen hemen eşit olmakla birlikte, B'nin aylık geliri birazcık daha fazladır.
Evlilik sözleşmesi yapılması konusu son kez gündeme geldiğinde B de artık aklındakileri söylemiş şöyle demiştir, benim zaten senin malında mülkünde gözüm yok. Benden önce edindiklerine zaten kanunen de karışamam, karışmam da. Ancak son aldığın evin henüz 9 yıl kredi ödemesi var, benim de 1 yıl kredi ödemem var, sözleşmeye kalan borçlarımızı da yazarız o zaman; demiştir. 9 yıl az bir zaman değil, ve kredinin çok büyük bir bölümü daha ödenmedi, dolayısıyla benim de hakkım, emeğim olmayacak mı lafları üzerine A deliye dönmüştür. Zaten eşyaların çoğunu da B almıştır, hatta kendi nişan elbisesini ve takılarını bile almıştır, sırf yuvası olsun, mutlu olsun adına,karşı taraf çok borç içinde diye. A birden parlar ve o zaman herkes kendi parasını harcar, işine gelirse, ev benimdir ,ayrılık durumunda sen gidersin, o bahsettiğin haktan, emekten vazgeçersen bu iş olur gibi laflar eder. Çok büyük ayıp eder. B şaşkına döner, çünkü hiç böyle bir tepki beklememektedir. A, B'yi yol ortasında bırakır ve gider.
A zaten genel anlamda paracı bir tiptir. Sürekli çok parası olsun, zengin olsun hayalleri kurar, çok cimridir. Şu durumda iki taraf konuşmamaktadırlar. B para, pul sebebiyle değil işittiği ağır laflar sebebiyle nişanı atmıştır.Ancak henüz etrafın haberi olmamıştır. B sinirinden A'nın kalbini kıracak bir sürü mesaj da atmıştır, çünkü kendi kalbi çok kırılmıştır.
A daha önce çevredeki benzer durumdaki örnekler ile ilgili yorumlarında hep kadınları savunmuş, haklarının gasp edilmesini yanlış bulmuştur. Bu yüzden B de aklındakileri rahatça söylemiştir. Ama aldığı tepki hiç yenilir yutulur cinsten değildir. Daha ayrılık olup olmayacağı bile belli değilken, daha evlilik olmamışken bunları duymak B'yi yıkmıştır.
Bu ilişkinin geleceği hakkında ne düşünürsünüz? Yorumlar için şimdiden teşekkürler.
Evet kız da zaten benim emeklerim ne olacak demek istemiştir.. Kredinin kalan kısmının birlikte ödenmiş olacağını beyan etmiştir. Ki kalan kısım 3-5 ay ya da 1 yıl vs. değil..9 yıl.. Çok üzücü.. İnsan nasıl mutlu olurum hesabı yapacağına, oturup bunları hesaplıyor.. Zaten B'nin bu konuları açmaya niyeti hiç yoktu. Konu açılıp açılıp durunca, fikrini söyledi, suçlu oldu..Nişan atıldı.O nasıl bişey ya, hem 9 senesini birlikte ödeyeceğim, hemde sözleşme yapacağım, evi ona bırakacağım boşanma durumunda, ya benim emeklerim? Böyle birşeyi istemesi iğrenç bir kere, B kesinlikle geri adım atmasın, para girdimi işin içine huzur, mutlulukta olmaz.
Evet kız da zaten benim emeklerim ne olacak demek istemiştir.. Kredinin kalan kısmının birlikte ödenmiş olacağını beyan etmiştir. Ki kalan kısım 3-5 ay ya da 1 yıl vs. değil..9 yıl.. Çok üzücü.. İnsan nasıl mutlu olurum hesabı yapacağına, oturup bunları hesaplıyor.. Zaten B'nin bu konuları açmaya niyeti hiç yoktu. Konu açılıp açılıp durunca, fikrini söyledi, suçlu oldu..Nişan atıldı.
Siz haklısınız, ya zaten bu durumlar için sözleşmeye gerek bile yok. Çünkü kanunlara göre de evlilik tarihi öncesi her şey şahsa ait. Kız zaten onlara karışmayacağını söylemiş, bunlar için imza bile atmayı kabul etmiştir. Sadece önündeki 9 yıl kredi borcu evlilik sırasında ödenecek, bundan bahsetmiştir. Neyse zaten söylenecek çok bir şey de kalmamış, beyefendi hala kendisini haklı görüyor bir de.Evlilik konusunu açtığında ben muhattabıma evlilik sözleşmesi isteyeceğimi açık açık söyledim. O da kabul etti. Ama şartlar çok farklı. Eğer olursa.. Bu benim ikinci evliliğim olacak .Bana ait olanlar tamamen kendi kazandıklarım. Borç harç söz konusu değil. Ve hepsi oğlumun hakkı. Evlilik sözleşmesi bu ve benzer durumlarda mantıklı.
Ama....İlk evlilik. Ortada görünür başka bir problem yok. Şartlar eşit. Birlikte yaşamak, yaşlanmak için evlenip, çocuk hayalleri kurmanız gerekirken evlilik sözleşmesinden bahsetmek.. Bana çok çok rahatsız edici geldi doğrusu
A ve B nişanlıdırlar, 2 ay sonra evleneceklerdir. A bundan 1 yıl önce ailesinden peşinat alarak kendisine bir ev almıştır. 10 yıl da kredi kullanmıştır ve evlendiklerinde bu evde yaşamayı planlamaktadırlar.9 yıl daha kredi borcu bulunmaktadır. A'nın kendisine ait başka evler,arabası ve miras gelmesi ihtimal bir durumu da vardır. Ancak diğer evlerde aile fertleri yaşamaktadır. A bunları düşünerek kendisini garantiye almak için evlilik sözleşmesi yapmayı teklif etmiştir. B duruma biraz bozulsa da belli etmemiş, hayır dememiştir. Konu aralarında birkaç kez gündeme gelmiştir. Bu arada B'nin de kendisine ait bir evi vardır ve çalışan bir bayandır. İki tarafın maaşları hemen hemen eşit olmakla birlikte, B'nin aylık geliri birazcık daha fazladır.
Evlilik sözleşmesi yapılması konusu son kez gündeme geldiğinde B de artık aklındakileri söylemiş şöyle demiştir, benim zaten senin malında mülkünde gözüm yok. Benden önce edindiklerine zaten kanunen de karışamam, karışmam da. Ancak son aldığın evin henüz 9 yıl kredi ödemesi var, benim de 1 yıl kredi ödemem var, sözleşmeye kalan borçlarımızı da yazarız o zaman; demiştir. 9 yıl az bir zaman değil, ve kredinin çok büyük bir bölümü daha ödenmedi, dolayısıyla benim de hakkım, emeğim olmayacak mı lafları üzerine A deliye dönmüştür. Zaten eşyaların çoğunu da B almıştır, hatta kendi nişan elbisesini ve takılarını bile almıştır, sırf yuvası olsun, mutlu olsun adına,karşı taraf çok borç içinde diye. A birden parlar ve o zaman herkes kendi parasını harcar, işine gelirse, ev benimdir ,ayrılık durumunda sen gidersin, o bahsettiğin haktan, emekten vazgeçersen bu iş olur gibi laflar eder. Çok büyük ayıp eder. B şaşkına döner, çünkü hiç böyle bir tepki beklememektedir. A, B'yi yol ortasında bırakır ve gider.
A zaten genel anlamda paracı bir tiptir. Sürekli çok parası olsun, zengin olsun hayalleri kurar, çok cimridir. Şu durumda iki taraf konuşmamaktadırlar. B para, pul sebebiyle değil işittiği ağır laflar sebebiyle nişanı atmıştır.Ancak henüz etrafın haberi olmamıştır. B sinirinden A'nın kalbini kıracak bir sürü mesaj da atmıştır, çünkü kendi kalbi çok kırılmıştır.
A daha önce çevredeki benzer durumdaki örnekler ile ilgili yorumlarında hep kadınları savunmuş, haklarının gasp edilmesini yanlış bulmuştur. Bu yüzden B de aklındakileri rahatça söylemiştir. Ama aldığı tepki hiç yenilir yutulur cinsten değildir. Daha ayrılık olup olmayacağı bile belli değilken, daha evlilik olmamışken bunları duymak B'yi yıkmıştır.
Bu ilişkinin geleceği hakkında ne düşünürsünüz? Yorumlar için şimdiden teşekkürler.
Sizde durumlar farklıymış gerçi ama bildiğim kadarıyla sözleşme yapmasanız dahi borcunuza ortak olmadığı sürece evlilik öncesi mallardan hak talep edilemiyorEvlilik konusunu açtığında ben muhattabıma evlilik sözleşmesi isteyeceğimi açık açık söyledim. O da kabul etti. Ama şartlar çok farklı. Eğer olursa.. Bu benim ikinci evliliğim olacak .Bana ait olanlar tamamen kendi kazandıklarım. Borç harç söz konusu değil. Ve hepsi oğlumun hakkı. Evlilik sözleşmesi bu ve benzer durumlarda mantıklı.
Ama....İlk evlilik. Ortada görünür başka bir problem yok. Şartlar eşit. Birlikte yaşamak, yaşlanmak için evlenip, çocuk hayalleri kurmanız gerekirken evlilik sözleşmesinden bahsetmek.. Bana çok çok rahatsız edici geldi doğrusu
En kesin çözüm gidip bu işi bir avukat önünde konuşmak ve "tarafların" hakları konusunda neyin doğru neyin yanlış olabileceği tüm ayrıntılarıyla uzman tarafından anlatılmasıdır bence.Siz haklısınız, ya zaten bu durumlar için sözleşmeye gerek bile yok. Çünkü kanunlara göre de evlilik tarihi öncesi her şey şahsa ait. Kız zaten onlara karışmayacağını söylemiş, bunlar için imza bile atmayı kabul etmiştir. Sadece önündeki 9 yıl kredi borcu evlilik sırasında ödenecek, bundan bahsetmiştir. Neyse zaten söylenecek çok bir şey de kalmamış, beyefendi hala kendisini haklı görüyor bir de.
Kendi evi soz konusuyken evlilik sozlesmesi adi altinda kendi hakkini yedirtmeyen A, B nin apacik sekilde hakkini yiyebilir miyim diye sormus B de yedirtmem demis cok guzel etmis.. A da baska enayi bulsun affiniza siginarak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?