Evlilik öncesi çok saçma bir kriz ve sonrası !

• Konu Sahibi Konu Sahibi jpeg
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Şu durumda bay A nın cehennemin dibine kadar yolu var ...
B de aklı başında, muhtaç bir bayan değil, ortada sevgi falan da görmedim o yüzden hayatına devam edip gidebilir. A'dan hayat arkadaşı olmayacağı aşikar

Çok haklısınız.

O nasıl bişey ya, hem 9 senesini birlikte ödeyeceğim, hemde sözleşme yapacağım, evi ona bırakacağım boşanma durumunda, ya benim emeklerim? Böyle birşeyi istemesi iğrenç bir kere, B kesinlikle geri adım atmasın, para girdimi işin içine huzur, mutlulukta olmaz.

O A'dan koca olmaz bırak kocayı öyle cimri A'dan arkadaş bile olmaz

parasını son kurusuna kadar yiyecek insanla karşılaşır böyle tipler kadir kıymet bilmez kalbindekini yaşasın değişik midir nedir ya

Evet kız da zaten benim emeklerim ne olacak demek istemiştir.. Kredinin kalan kısmının birlikte ödenmiş olacağını beyan etmiştir. Ki kalan kısım 3-5 ay ya da 1 yıl vs. değil..9 yıl.. Çok üzücü.. İnsan nasıl mutlu olurum hesabı yapacağına, oturup bunları hesaplıyor.. Zaten B'nin bu konuları açmaya niyeti hiç yoktu. Konu açılıp açılıp durunca, fikrini söyledi, suçlu oldu..Nişan atıldı.

Aslında söylemeliymiş zaten, bu şekilde evlilik olmaz ki, B' yi kullanmak olur adı, ortak ödedikleri evde hiç bir hakkı olmayacak, bu A' nın B' den çok malı, mülkü sevdiğini göstermiş oldu. Susup kabul etmesi kendi saflığından olurdu, A' dan başka erkek mi yok dünya da? Hiç eğilip bükülmesin bence, kendini kurtardığı için yatıp kalkıp şükür etsin hatta..

Evlilik konusunu açtığında ben muhattabıma evlilik sözleşmesi isteyeceğimi açık açık söyledim. O da kabul etti. Ama şartlar çok farklı. Eğer olursa.. Bu benim ikinci evliliğim olacak .Bana ait olanlar tamamen kendi kazandıklarım. Borç harç söz konusu değil. Ve hepsi oğlumun hakkı. Evlilik sözleşmesi bu ve benzer durumlarda mantıklı.

Ama....İlk evlilik. Ortada görünür başka bir problem yok. Şartlar eşit. Birlikte yaşamak, yaşlanmak için evlenip, çocuk hayalleri kurmanız gerekirken evlilik sözleşmesinden bahsetmek.. Bana çok çok rahatsız edici geldi doğrusu

Son düzenleme:
Siz haklısınız, ya zaten bu durumlar için sözleşmeye gerek bile yok. Çünkü kanunlara göre de evlilik tarihi öncesi her şey şahsa ait. Kız zaten onlara karışmayacağını söylemiş, bunlar için imza bile atmayı kabul etmiştir. Sadece önündeki 9 yıl kredi borcu evlilik sırasında ödenecek, bundan bahsetmiştir. Neyse zaten söylenecek çok bir şey de kalmamış, beyefendi hala kendisini haklı görüyor bir de.

Kız akıllı kızmış aşka kanmamış haklarını savunmuş , bence başka koca bulsun bunların ki şirket evliliğine dönüşecekmiş zaten adamda cimriymiş hepsini kıza yaptırmış uyanık ,şimdi olması ileride yine ayrılırdı , arayada ihanet girerdi ,en hayırlısı olmuş adam kızı zaten hiç sememiş seven adam kıza tapar bu paraya tapanlardan mış

A anasının gözüymüş hem 9 yıl krediye ortak ol hem de hicbir hak talep edeme, yok öyle yağma.

Hem bu ilişkinin neresinde sevgi, neresinde güven neresinde birliktelik?

B A nın k.cına tekmeyi bassın bence.

B arkasına bakmadan kaçsın A da kendi gibi bir paragözle ömür boyu şu senin bu benim o benim paramdan verildi şu benim paramdan alındı hesabı yaparak ömrünü tüketsin dursun

Sizde durumlar farklıymış gerçi ama bildiğim kadarıyla sözleşme yapmasanız dahi borcunuza ortak olmadığı sürece evlilik öncesi mallardan hak talep edilemiyor

En kesin çözüm gidip bu işi bir avukat önünde konuşmak ve "tarafların" hakları konusunda neyin doğru neyin yanlış olabileceği tüm ayrıntılarıyla uzman tarafından anlatılmasıdır bence.

canımmm çok üzgünüm ama bu işin sonu yok bence. bde çoğu şeyi kendin karşılamışsın insan utanır öyle davranmaya.

Canım bir avukat gözüyle şöyle anlatayım.yasal mal rejimi ne göre mirastan alınan evden pay alamıyorsun ama kredi ödenecekya 9 yıl o ödenen kısımda diğer tarafın hakkı oluyor.katılma payı dedikleri 9 yıl boyunca ödenen miktarın yarısı.diyelimki 100 bin ödenecek evliyken eve 200 bin değer kazandıracak paranın kazandığıödeğer olann100 bin onun.bence sözleşme mantıklı.ama daha evlenmeden boşanmayı düşünmeyide doğru bulmuyorum çünküöhayat. Arkadaşı olucaksan paran pulun herşeyin ortak olur.evliliktr ayrı gayrı olmaz.balık baştan kokmuşssa daha aynı evde yaşamaya başlamadan bence bu iş olsada sonradan yine problem olur

yani sonuçta seninde sana ait bir evin var değil mi? nişanlının aldığı o ev evlilik öncesi alındığı için eşinin oluyor ama haklısın kredi ödeme hakkında, sende evlendiğinde paranı ayrı koyarsın, sadece kendi masraflarını görürsün, çok az mutfak alışverişi yaparsın yada yapmazsın, sende kendi birikimlerini yaparsın,,,, sonuçta paralarını ayrı harcayan ama mutlu olan insanlarda var,,

Kendi evi soz konusuyken evlilik sozlesmesi adi altinda kendi hakkini yedirtmeyen A, B nin apacik sekilde hakkini yiyebilir miyim diye sormus B de yedirtmem demis cok guzel etmis.. A da baska enayi bulsun affiniza siginarak..

Bak konu sahibi bu yorumu görüyor musun.........B kendi hakkının tıpkı A gibi yedirmek istememiş.........A da ki bu neyin çirkefliği

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…