Evlilik öncesi durumlar

Mia-

Nirvana
Pro Üye
23 Eylül 2013
25.700
53.337
798
Biz 7 yıllık sevgılılıkten sonra nişanlandık ama sonra parasal konularda (Eşya,dügün gibi) yada en ufak konu tartısmaya dönüsüyo şimdi askerde diye genelde alttan alıyorum siz bu dönemi nasıl atlattınız ?

Askerden gelir gelmez evlenerek...zaten 7 yıldır birlikteymişsiniz..daha fazla uzamasın bence de..mutluluklar..

Nişanlılık dönemi pamuk ipliğine bağlı bende çok korkuyorum sorunlardan, birbirinize karşı yumuşak olun anlayışlı davranın empatiyi bırakmayın yeter

Bizde nisanliyiz tatlim. 8sene sobra nisanlandik. Nisanli olarak 2.yilimizi doldurcaz(askerlik oldu arada) bizde maddi anlamda zordayiz. Hic bekledigimiz gibi gitmior su an biseyler. Ama yinexe her kavgada bunlar gecicek evlenince kapimizi kapatinca hepsi bitcek diyoruz ve bu sekilde geçiyo. Yani bunlarin gecici oldugunu bilin (mevzu sadece maddiyse) ev kurma telasi,esyalar,aileden ayrilma dusuncesi,yeni hayat endisesi... yani streste kavgada cok normal. Dedigim gibi gecici oldugunu bilin ve uzatmayin. Ayrica askerdeyken daha hassas oluyorlar lutfen biraz daha anlayisli olun. Siz evinizde ağlayıp sizlanabilirken,o gozleri dolu dolu aglaymadan nobet tutmak zorunda kalabilir. Lutfen askerlik boyunca bi kenara koyun bu dugun ev telaslarini. Simdi tek hayaliniz nisanlininizin dondugu gun olsun. Sonra kavga etcek, bariscak,bida etcek cok gununuz olcak:-D

Çok sagol ya kimseye anlatamıyorum kesin ya nişanlımı yada benı suçluyolar sonra şimdiden kavga edıyosunuz evlenınce işiniz çok zor dıye daha çok moralımı bozuyolar.Ama ben elimden gelen herseyı yapıyorum.

Nişanlılık dönemi pamuk ipliğine bağlı bende çok korkuyorum sorunlardan, birbirinize karşı yumuşak olun anlayışlı davranın empatiyi bırakmayın yeter

şu anda tek derdım askerden gelmesı sonrasında kavgalar devam ederse çözümüne bakıcaz

canım benim ne demek. ben burdayım isitediğin kadar desteğin olurum. ama dediğim gibi bunlar geçip gidiyor. yani sevgiliylen ettiğiniz kavgaları düşün şimdi onlar için ediyormusun. bunlarda öle evlenınce koltuk takımı sarımı olsun mavımı dıye kavga etmezsınki... ha evliyken hiç mi kavga etmiceksin dersen ediceksin ama belki şimdikiler kadar olmayacak. şu an hiç kolay olmayan şeyler yapıyoruz. herkezi mutlu etmeye çalışıyoruz, bı yandan kendımızı mutlu etmeye calısıyoruz, korkuyoruz, endişeleniyoruz, gece boyu aglıyoruz, sonra sabah bi gunaydın mesajıyla bı sesıyle unutuyoruz tum gece ağlamamızı. bak o bile geçiyor o bile unutuluyor. şu sıra ettiiğimiz kavgaları söylesem bi tarafınla gülersin bi süre sonra bizde gülcez muhtemelen ama şu an öle büyük dert gibi geliyorki... adama soruyorum şunumu alım bunumu die ya sen bilirsin dio alllaaaahhhhh varya canına okuyorum. ilgilenmiyon etmiom heyecanlanmıon sonra dıorkı canım ben sana sunu al dersem yıne canıma okucan senmı seccen onu bırak ben karar verım falan dıe. bı bakıorum dogruDD sonra yıne ben ne ıstıyorsam onu yapıom konu kapanıp gidiyor

ayrıca şu an senin ve nişanlının durumu çok daha hassass... oda cok zor durumda sende... nişanlım askerdeyken çektiklerimi bi ben bilir bi rabbim yani. sende böle bdurumdasın şu an sadece hissedebiliyorum. ama dediğim gibi şu an tek hedefin nişanlının geldiği gün ona sarıldıgın anı düşlemek olsun. sonra ev mevzuları ınan hallediliyor... bak millet kızlarına 15 yasından ıtıbaren ceyız duzuyor eksıgını tamamlayamıor yınede. benım çöpüm yoktu 4 ayda herşeyi halledebildim yanı hepsi oluyorr yeterki sen sağlıklı ol nişanlın sağlıklı olsun yeterki aranızdaki sevgiye zarar vermeyin, kimseninde zarar vermesine izin verme..

ve bilmiyorum yaşın kaç benden büyükmüsün küçükmüsün ama haddim olmayarak sana bi tavsiyeede bulunmak isterim. alışveriş dönemince seni rahatlatır, belki işine kolaylaştırır. ben bunu kullanıyorum ve çok işime yarıyor.... felsefen şu olursa " güzel olan benim olmalı değil, benim olan en güzeli" inanki bütün işler kolaylaşıyor... onun bnun dediğini, en güzelini aramayı boşver. aldıgın begendıgın senın sevdıgın her daım en guzeldır unutma... senın begendıgın benımsedıgın sey en degerlisidir, ne daha ucuzu ne daha pahalısıDD allah yardımcımız olsunnD

Tavsiyelerine uycam çok sagol.Şimdilik zaten bu tür şeyleri konuşmama kararı aldık gelınce herseyı halledıcez. o şimdi piyasayı bılmedıgı için benım en pahalı seylerı sectıgımı zannedıyo.Aslnda fotorafçı ve kuaför akrabalarımız en uygun fiyatı söylediler.Ama baska yerlerı gezdırıp fıyatları görsün istiyorum.Elimden geldigi kadar uyumlu olmaya çalısıyorum ama içime sinmeyen bişeyide alıp yıllarca gözümün önünde tutamamki.Gelinligi arkadasım bana hedıye ettı bende zaten gelınlıge vercemız parayla daha ii şeyler alırız dedım.ben hep olumlu olmaya çalısıyorum bakalım gelınce ondanda fedakarlık beklıyorum.

Oooo piyasayi bilmeyen adam canı alır götürür. Carsida pazarda 2 tur yeter, felegi sasar:-D benim kaynatam bole. Kaynima düğün yaptigi zamanki gibi saniyor herseyi.. dugun salonuna en fazla 1,5 veririz dedi yaa:-D güldüm tamm baba dedim. Nisanlimla ciktik dolandik begendigimz yerleri 4 5 6 hep:-D bizde begendigimiz bi yerle pazarlıkla 3.5a anlastik. Eve gittik kaynatam neeeeee die bi figan etti. Nisanlim baba delimisin sen abiminkiyle kiyaslamazmasin o kac sene onceydi. Fiytlaw bole bole dedide adame nabalim o zaman dediydi :-D

Nisanlinida bol bol gezdir:-D eger anliyrsa kalitelerini gordukce kebdi zaten iyisine gider. Nisanlim ole yapior. En kotu takinida gosteriorum en iyisinide orta kararida. En kötünün bize gore olmadigini soluyor hemen zaten :-D hemen bnm dedigime dogru kayiyor. Ya da en kötüsü gezmekten bi hal olur candan bezer tamm sen ne dersen o olsun dee ahhhhaha:-D

Ama sunu bil hepsi senin elinde. Sindi icin demiorum yarin oburgun essya işleri icin diorum. Yani bu olacak dersen inatlasilir ama tatli dille yanas. Askim bu olursa ben dha mutlu olurum bnm mutlulugum senide mutlu etmezmi de. Gerekirse alinacak neyse o gun alma aksam uzunca konus ikna yoluna git. Bugun yok ddediklerine yarin olurr aşkım diorlar cunku:-D bnm kaynanam uzun kollu gelinlik giy diodu. Nisanlimda annesi gibi soluyordu. Bi kac model gösterdim ama aakim ben kisayim bu bana hic his olmazki diye biraz sitemlendim. Ama aen istiyorsan nabim falan yaptim. Sonra kendi begendiklerimi gösterdim bak kelebek kolu var bununda xok sirin falan dedim tamm bu olsun madem dedi. Şimdi annesi uzun gosterince annw yok bwn beğeniyorum gül boylesini giycek die bwni savunuyor:-D:-D anlicann tatli dil mevzussu :-D taptatli günlerin olur inşallah. Nisanlin nerde asker kisami uzunmu,kac gun kaldi?(mobil uygulama kullaniorum su alttaki sayaclardan varsa görmüyorum kusura bakma)

Nişanlımın aileside zaten en iyisini yapmaya çalışıyo.Ama dügünle ilgili ne yapılır ne edılır konuşulmadı şimdi kız tarafı olarak bız konuyu açsak yanlış anlasılcak nısanlım askere gıtmeden onunla konusuyodum o açıyodu konuyu şimdi 60 günü kaldı gelse zaten olaylar netleşcek. ben hep bişeyleri araştırıp söyledikçe ters anlıyodu elımızden ne gelıyosa yapcaz oluru neyse o olcak dıyodu.En ucuz seylere baktım bu kezde bizde hiçbişey almıcakmışız gıbı davranma dedı o yüzden ben karışmıcam gezerız fıyatları görür beyendıklerımıde soyler çekilirim ister alırlar ıster baska sey alırlar boyle seyler yüzünden sevgimiz yıprandı.

Bk ne guzel demissn:-D sen isteklerini sole gec kenara:-D ama nisanlin yapmaya calisir merak etme. Ben bi buzdolabi begendim vestelde kirmizi bayildim ama. Nisanlim o olmaz cnm dedi. Atistik kapistik en sonunda hay cani cehenneme senden kiymetli deil dedim. Buarada bunlari daha hic alisveris mevzusu yokken yasadik. Para ayarlandi beyaz esya alışverişine ciktik. Gezdik evet bnm dolaptan daha uygunlarida vardi, yada dolabin fiyatına daha iyu ozellikleri olanda. Ama gönül iste sevior:-D ben normal dolaplara bakiorum adam hic orali degil. Meger koymus kafaya. Sonra vestele gittik. Ben ordada baskalarina bakiorum. Gitti dolabin onune dolap bu olcak sen digerlerine bak dedi. Sok oldum:-D ki tam anlamiyla cikarmistim aklimdan:-D simdi benim:-D yani sen uzulme nisanlilarimz bizi memnun etmek icin ellerinden geleni yaparlar. Bizdende bunu bekliorlar:-D

Ya aslında aynı problemlerı yaşıyoruz bende o buzdolabını beyenmıstım ama tabı olmaz dedı bozulsa parçasını bulamayız falan sonra her konuda usuldan dolabın konusunu açıyorum en sonunda süpriz yapıcam belkı dedı ama bakalım ıns yapar :) ya böyle tatlı şirin bi evimiz olsun istıyorum herkez gıbı allı pullu bende döşemesini bılırım.Olay gösteriş deilki benım tarzımı herkez bılır nişanlım bıle bılıyo ama hep aksine davranıyo sonunda dedıgıme gelıyo önceden ben demiştim diyodum artık o laftan bıktı kendı ıtıraf edıyo sen demıstın dıyo :) Artık kendı halıne bıraktım vicdanına kalmıs dedım sonra geldim buraya içimi döktüm yoksa bızım kavgamız bıtmezdı

Sanirim tarzlarimizda ayni. Ole gullu dalli yerine sirinlik benmde favorim:-D:-D bence sende sabret belki gercekten supriz yapacaktir:-D bizde ayni sekildeyiz sunu yapalim diorum gakk dio gukk dio sonra yapIoz oh iyiki yaptik dio:-D ulayn dedim ya sana diorrum yav he he dio:-D artik kaynanmda alisti oglum gül ne diosa onu yapsana dio:-D misal altinlarimi alsakmi falan diordular. Dedimki yilbasindan once alalım bakin articak. Nisanlim yok mok dedi. Sonra tabi geldi yola aldik. Biz alirken grami 80liraydi simdi 92:-D ama pasama sorsan o aldi o aldirdi :-D nabak idare etcez bacim:-D beyaz esyayida ole yaptirdim. Yilbasi oncesi kampanyalar vardi ole aldik cokuygun aldik:-D bu arada bi puf nokta daha kampanya lafina dayanamiorlar:-D askim bak ama normalde bu kadar fiyata ama su kampanya ile su kadarrr falan di e iki sirinlik yap hoopp gevser yaylar:-D birde senin icin tavsiye bol bol gez cok model gör. Mobilyalara bakmalara basladinmi:-D nerlerden bakion

valla süpersin ne diyim :) nısanlım askere gıtmeden beyaz esyalara baktık bide evkur a taksit ödüyorum orayı gezıyoduk köse takımlarına bakıyoduk fazla fırsatımız olmadı bu konuları biraz ağırdan alıyolar bende ısrar etmıyorum ne yapıyım.Yatak odasını ben kendım alıcam o yüzden rahat rahat yatak odalarına bakıyorum istikbal bellona takılıyorum internette diger magaza ürünleri yanıltıcı oluyo dedıler. Kaynanamlar da Kilimde tanıdıkları varmıs ordan aldıtmak istiyolar ama ben pek beyenemedım ordakı esyaları bana direk "2 ay sonra kilimden esyaları seç taksıtlerını ödemeye baslayalım dediler. "ya bide nişanlım askerdeyken ben öyle gıtcem esya seccem düşün bi ben onla gezıp hayal kurarak ev döşemek var bide kendm gidip esya secmek var. Bana deseler biz burdan almayı düşünüyorum yada bütçemiz bu kadar senin istedigin yerler varmı diye sormadılar.Aslında tartışma bu konuşmadan sonra çıktı.Yani bende gezmek görmek ve almak istiyorum ama böyle şart koyar gibi başka seçenek bile sunmadılar ahh ahh

oyy kaynanamın gözünü sevim o vakit:d hiç karışmazzD ama kilimden uzak dur diyorlar tatlım hep. pek sağlam olmadıklarını söylüyorlar. ama nişanlın olmadan eşya falan alma sakın. daha 5 ay var, ben o eşyaları müstakbel kocitomla kullancam onun zevkide benim için önmeli, sizin için olmasa da de kaynananaD

ağırdan almalarını takma kafana sıkışcak olan onlar. sen kendi eksiklerini tamamla geç kenara. zaten erkek tarafları biraz garip oluyor sanki zorla alıyoz oğullarını. hem gelip istiyorlar hem ağırdan alıyorlar hepsi öle yani takma

ayrıca bilmiyorum nişanlın nasıl biri ama benim kurtarıcım kadınlar kulubü olduD misa biliyor bnem burda takıldıgımı. ben şöle yaptım bişey alcaz ya aa bnm hatunlar şunu önerdi bunu önermedi...ayy o çok kötüymüş şu kullanmış memnun değil aaa o çok guzel alalım falan. o da aıştı artık. bişey olcağı zaman sor bakim senın hatunlara dıyorrD atıyorum hayatım kilimin mobilyaları çok sağlam değilmiş, üstelik pahalıymış. o parayı veriyorsak bare daha kaliteli alalım ailenin parasınada yazık senin paranada. yarın öbürgün kırılcak bütçemize ziyan falan diye başka yerlere açılmasını da sağlarsınD

Ya sorma banada kalıtesiz 2 yıla kalmadan çöküyomuş süngerleri dediler.bende tabi nişanlıma söyledım oda istemiyosan almayız bahane üretme dedı.Hem ailesini kırmak istemiyo hemde benı.... istedigin yerden bakarız dıyo sonra kilimden belki beyenırsın ordan al bak araştır diyo gıcık oluyorum...Kaynanam çok iidir aslında bana karışmaz bohça alışverişinde ne istersem aldılar bende tabı orta ayar seyler aldım hep ama esya benım için çok önemli evıme gırdıgımde mutlu olmak ıstıyorum. şimdi tek sorunum nişanlım askerden gelsin gerisine bakıcaz artık.bu dügün meselerini baya agırdan alıyolar zaten hangı taraf ne alıcak dügünde nasıl hazırlıklar olcak hiç konuşulmuyo.şu anda dügün yeri tutuldu o kadar onuda ben ısrar ettım yerler doluyomus gun alalım dıye gercektende bı tek bızım ıstedıgımız tarıh bosmuş...

Canim inan bizde oleyiz ama ben ev tutulmadan esta almam zatrn. NIsan basi ortasi gibi evi tutucam sonra alicsz esyalari. Benimde pek bjseyim yok. Salon beyazesyalar ve takilar falan halloldu. Kv ile aran nsl bilmiom ama bole sohbet arasinda ona sorabilirsin,fikrini beyaz edebilirsin. Hangi esya kim alir konusunu bilmem ben keza biz garip bi ciftiz. Misal bnm annem asla yatak odani almam ben icim etmez dsdi onu nisanlin alsin dior. Ben ikinci bi oturma grubu yani misafir odasii tarzi biseyde almicam o vitrin Gümüşlük falan da almicam. Ben oturna odani alirim dior.O yuzden ben hic beyaz esya almadim firinimdan ocagima hepsini nisanlim aldi. Bende oturma odasini halilari ve perdeleri ustlendim. Arti kucuk ev aletlerini mutfak eşyaları textil ürünlerini aldim. Nisanlimda beyaz esyalari yatk odasini salonu gelinligi ve dugun gunu masraflarını karsilayacak.tabi birde takilar var. Ama dedigim ailen nasildir adetleriniz nedir sz ne istiyorsunuz bunlar muhim. Ne bilim benm annemde cok ılımlıdir. Biz adetleri bi kenara koyduk. Onu o yapar bunu bu yapar diyerek kendimizi hic uzmuyoruz. Ne alabiliorsak aliyoruz. Misal bnm kuzenim ceyiz gunu (misal ben bunuda yapmicam)kv si bornoz takimi almamis die kiyamet kopardiydi annem cok kızmışti o zaman. Simdide dio sakin dio sakın onu alin bunu alin deme ne almak istiyorsalar onu alsnlsr n gerisini alirim. Hee bide bn anamin bicik kiziyim buda etkili olabilir:-D yani hersey hallolur. Sadece beklentiler ne kadar azsa hayal kırıklığı o kadar az olur hberin olsun. Misal bnm ailem hic altin konusunu konusmadik. Kp ne takalim istersiniz dediginde babam duymamis olayim kizimn degerini karsilayamazsiniz keza. O sizin gelininiz oluyor ben karışmam dedi. Bende hic beklenti icinde olmadim kuyumcuya bile gittigimde bilmiyordum ne alcaklarini. Ama baya aldılar sasirmistim.

Tebrik ediyorum, siz olayı çözmüşsünüz Anne ve babanızı da ayrıca tebrik ediyorum ellerinden öpüyorum. Hiç bahsetmeseydiniz bile şu konudaki konuşmalarınızdan o kadar belli ki nasıl bir aileye sahip olduğunuz

İşte biz bunları konusmadık daha ben nısanlıma yatak odasını alıcagımdan bahsetmıstım mutfak masasını babam ben alırım dedı annemde calısıyo oda mutfak ve yatak odasına halı perdelerı alcak ben aılemın bana takıcagı bılezıgı aldım.Damatlık ve ufak tefek seyler kaldı çalıştıgım için nerdeyse 3-4 yıldır çeyiz alıyorum artık aksesuarları bıle aldım çerceve mumluk gıbı simdi para biriktiriyorum.Erkek tarafı bızede sormustu kaç bılezık istersın dıye ben utanmıstım hiçbişey demedik bilezik problem deıl sonuçta ev alıcaz sevmıyorum bilezik takmayı zaten.Gelinligim de hedıye geldı bizim akrabalardan ben kızın gelınlıgını çok beyenmıstım model için fotosunu çekicektım senın olsun dedı.Kaynanamla çok yakın degılız her zaman mesafe iidir.Konuyu o acmayınca alın der gıbı konu acamıyorum.Gecenlerde nısanlıma önceden aldıkları esyaları göstermıslerdı bı o zaman konu acıldı sonra kapandı.Her zaman kısa sürüyo bu tür muhabbetler yanı bı sekılde kaynıyo konu.Ben evlenıncede calısıcam ıçın ufak esyaları sonradanda alırım mesela sehba gibi...Bende vitrin istemiyorum kilimde beyendıgım yemek odaları da yok yanı ordan almam hiç olmasın daha ii...neyse basını agrıttım kaç gündür çok sagol esya almaya baslayınca yıne yazarım bakalım neler olcak basımıza neler gelcek :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…