- Konu Sahibi chansondeau
Mesaj silinmiştir....
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben avukat ya da geniş kapsamlı hukuk bilgisi olan biri değilim ama bildiğim kadarıyla evlenmeden önce edinilen mal,mülk evlendikten sonra paylaşılmıyor...( kişi kendisi isterse ayrı bir konu ama böyle bir zorunluluk yok )evlilik sırasında edinilen mallar paylaşılıyor...
bu mantıkla bankadaki para için de aynı şey söz konusudur diye düşünüyorum...tabi avukat arkadaşlar daha net ve doğru bilgi verecektir.....
ben de aynı şekilde duymuştum..evlilik öncesi edindiğin mal mülk boşanırsan eğer paylaşılmıyor ama kanunlar değişirse paylaşmak zorunda bırakılır mısın acaba ?
Kanunlar değişirse çok kişi mağdur olabilir, bir de edinilmiş haklar kaybolmaz diye bir şey vardır ya hukukta. Acaba ilerde kanun değişirse , onlar böyle bir kanun varken evlendikleri için durum değişir mi?e tabiki kanunlar değişirse ve bu yönde bir madde eklenirse paylaşılır ama şu an durum böyle diye biliyorum...
Kanunlar değişirse çok kişi mağdur olabilir, bir de edinilmiş haklar kaybolmaz diye bir şey vardır ya hukukta. Acaba ilerde kanun değişirse , onlar böyle bir kanun varken evlendikleri için durum değişir mi?
Teşekkür ediyorum arkadaşlar, ev konusunda durum böyle de bankadaki hesap olayını merak ediyorum aslında...onda da aynı mıdır ki? ben konuyu avukatlara sor bölümüne de aktarıyım, belki ordan kesin bir yanıt alabilirm..
Şu an için öyle, peki ilerde kanunlar değişirse sonuç değişir mi ?yürürlükteki medeni kanun, evlilik birliği içinde edinilmiş malların paylaşıma tabii olacağını öngörüyor. bu sebebple evlenmeden evvel edindiğiniz mal, paylaşım konusu olmaz. ancak evlenmeden evvel edinilmiş mal sebebiyle evlenme süresinnce elde edilen kazanımlar, (kira v.s.) paylaşıma tabiidir.
bankadaki 5.000 Tl niz de paylaşılmaz