Evlilik öncesi erkekleri tanımak için sorulması gereken sorular nelerdir?

tourmaline

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Mart 2009
5.546
198
688
- Yurtdışı
Bana çok aşık olan birisi var , aynı iş yerindeyiz. Hiç mi hiç tanımıyorum. Uzaktan uzağa çok aşık olduğunu ve evlenmek istediğini söylüyor. Ona karşı şu an hiçbir şey hissetmiyorum. 1 kere görüştük ve sanırım kendisine pek birşey soramadım.
Hayatında olumsuz bir deneyimi olmuş çok yıllar önce , o da ilkmiş zaten. Şimdi yıllar sonra ilk defa bana aşık olmuş. Annesiyle beraber yaşıyor baba yok. Bu durumumuzu da annesine ,ablasına, abisine anlatıyor devamlı benimle ilgili konuşuyorlarmış. Ben sadece iş yerinden güvendiğim birkaç kişiye söyleyebildim. 1 görüşmeden sonra bile içimde bir kıpırdanma olmadı..Üstelik ben yüksek mühendisim o açık öğretim mezunu..Bu durumu da sanki benden saklıyor gibi..Kafam karışık.
Genel soruları zaten sordum ama sizce kendisine başka neler sormalıyım onu tanımak için ?
Sizin olmazsa olmazlarınız neler?

Son düzenleme:
Bana çok aşık olan birisi var , aynı iş yerindeyiz. Hiç mi hiç tanımıyorum. Uzaktan uzağa çok aşık olduğunu ve evlenmek istediğini söylüyor. Ona karşı şu an hiçbir şey hissetmiyorum. 1 kere görüştük ve sanırım kendisine pek birşey soramadım.
Hayatında olumsuz bir deneyimi olmuş çok yıllar önce , o da ilkmiş zaten. Şimdi yıllar sonra ilk defa bana aşık olmuş. Annesiyle beraber yaşıyor baba yok. Bu durumumuzu da annesine ,ablasına, abisine anlatıyor devamlı benimle ilgili konuşuyorlarmış. Ben sadece iş yerinden güvendiğim birkaç kişiye söyleyebildim. 1 görüşmeden sonra bile içimde bir kıpırdanma olmadı..Üstelik ben yüksek mühendisim o açık öğretim mezunu..Bu durumu da sanki benden saklıyor gibi..Kafam karışık.
Genel soruları zaten sordum ama sizce kendisine başka neler sormalıyım onu tanımak için ?

bence erkekleri oyle sorularla tanıyamazsın cnm çünkü herzaman o sorulara duymak istediğin cevapları verirller ama iş ilerleyince hiçte o verdikleri cevaplar gibi davranmazlar onu tanımak istiosan onunla birlikte vakit geçirmen gerekir hangi ortamda hangi durumlarda nasıl davrandığını görmen gerekir bence

ancak zamanla tanıyabilirsin soru-cevap tarzındakimse kimseyi tanıymaz. sana sorsa kötü yönlerin neler diye her şeyi açıklıkla anlatır mısın hayır kimse anlatmaz. eğer bişeyler kıpırdanmaya başlasa zaman içinde tanırsın.

ancak zamanla tanıyabilirsin soru-cevap tarzındakimse kimseyi tanıymaz. sana sorsa kötü yönlerin neler diye her şeyi açıklıkla anlatır mısın hayır kimse anlatmaz. eğer bişeyler kıpırdanmaya başlasa zaman içinde tanırsın.

evet sadece sorularla tanınmayacağını biliyorum bu zaman içerisinde olucak fakat ilk etapda yine de birşeyler sorulması gerekli bence..hem konuşma tarzı uslubü ve sohbetini öğrenmek açısından..

hem de sizin olmazsa olmazlarınız nelerdir bunu öğrenmek istiyorum?

örneğin benim olmazsa olmazım: annesiyle beraber oturamam ama bunu nasıl sorabilirim mesela? pat diye soramam..maaşı elbetteki önemli ama bu da sorulmaz..okuduğu okulu sordum çok yuvarlak cevaplar verdi..sanırım açıköğretim..master yaptığından bahsetti ama okulunu sölemedi kıvırdı bizim meslekte çok da önemli değil dedi vs...yalan söyledi gibime geldi..

Son düzenleme:
evet sadece sorularla tanınmayacağını biliyorum bu zaman içerisinde olucak fakat ilk etapda yine de birşeyler sorulması gerekli bence..hem konuşma tarzı uslubü ve sohbetini öğrenmek açısından..

hem de sizin olmazsa olmazlarınız nelerdir bunu öğrenmek istiyorum?

örneğin benim olmazsa olmazım: annesiyle beraber oturamam ama bunu nasıl sorabilirim mesela? pat diye soramam..maaşı elbetteki önemli ama bu da sorulmaz..okuduğu okulu sordum çok yuvarlak cevaplar verdi..sanırım açıköğretim..master yaptığından bahsetti ama okulunu sölemedi kıvırdı bizim meslekte çok da önemli değil dedi vs...yalan söyledi gibime geldi..

şöyle bir şey yapabilirsin mesela konuyu annenle ilgili bi hatıraya denk getirirsin sonra annelik üzerine konuşunca zaten oturma planı varsa anlarsın bunu.

benim 2 yıllık bi ilişkim var ve çok hesapsızca başlamıştım bi şekilde konular geliyor.

üni olayını da yine bi üni hatırası açarsın işte hiç unutmam bir final zamanı diye komik bşeyler anlattığında hissedersin ne okuduğunu. ne iş yaptığını bilmiyorum ama çok öenmli mi sence eğitim durumu. kazanç mselasini öğrenmem çok zor.

duygusal açıdan bir eyler hissedersen zamanla her şeyini öğrenirsin. evlilik programı tarzında sorular sormak ksabilir.

sakıncası yoksa yaşlar ortalama nedir ?

şöyle bir şey yapabilirsin mesela konuyu annenle ilgili bi hatıraya denk getirirsin sonra annelik üzerine konuşunca zaten oturma planı varsa anlarsın bunu.

benim 2 yıllık bi ilişkim var ve çok hesapsızca başlamıştım bi şekilde konular geliyor.

üni olayını da yine bi üni hatırası açarsın işte hiç unutmam bir final zamanı diye komik bşeyler anlattığında hissedersin ne okuduğunu. ne iş yaptığını bilmiyorum ama çok öenmli mi sence eğitim durumu. kazanç mselasini öğrenmem çok zor.

duygusal açıdan bir eyler hissedersen zamanla her şeyini öğrenirsin. evlilik programı tarzında sorular sormak ksabilir.

sakıncası yoksa yaşlar ortalama nedir ?

30...

ama yine de bazı kilit soruları sormak gerek..bunların cevaplarına göre ilerlemek gerek..

Benim olmazsa olmazım kalbimin karşımdaki erkek için çarpmasıdır.
Bu olmuyorsa, tanımak için uğraşmam.
Bir de çok saçma buldum sana uzaktan aşık olup, üstelik de evlenmek istemesini.
Hiç tanımadan, bir insan bu karara varıyorsa tuhaf karşılarım ben her zaman.
Evliliğe bakış açısı bana uymazdı böyle birinin.
Fazla hassas bir kişilik herhalde.
Tanımak zamanla olur herkesin dediği gibi.
Zaten eğer bu insanla muhabbetiniz su gibi akıp gitse, bir şeyler dökülür ortaya.
Buradan fikir almana bile gerek kalmaz.

Son düzenleme:
Uzaktan aşık olmak kavramına inanıyorum.
Görmediğim bir insana aşık oldum ve bunun aksini iddia eden varsa da; "Kimse bir şeyleri yaşayamadan bilemez." derim.

Uzaktan aşık olmak kavramına inanıyorum.
Görmediğim bir insana aşık oldum ve bunun aksini iddia eden varsa da; "Kimse bir şeyleri yaşayamadan bilemez." derim.

Ben de uzaktan birine aşık olmuştum. Birkaç yıl boyunca.
Sonra aşk olmadığını anladım bunun.
Çünkü aşık olduğumu sandığım insanla buluştum, görüştüm, tanıdım.
Msn muhabbetlerinde de tanıdığımı sanıp aşığım diyordum.
Ama hiç de sandığım gibi değilmiş.
Hiç inanmıyorum o yüzden yaşamış biri olarak.
Onlar sadece 'sanı'. :D
Asıl aşk tanıdığın, dokunduğun, kokusunu bildiğin, kötü özellikleriyle bile sevdiğin biriyle oluyormuş.
Yaşamadan bilinmez tabii. :31:

canım, şahsi fikrimi söylüyorum, içinde en ufak bir kıpırtı bile olmadıysa bu iş olmaz
sen önce kendine bir takım sorular sormalısın, senin aşk kavramın ne? evlilik kavramın ne? beklentilerin ne ?
ondan sonra karşındaki insana aynı soruları yönlendirirsin.

ama madem görüşüyorsunuz, ona açık uçlu sorular sormanda fayda vardır. mesela:
geleceğe dair planların neler?
nerede yaşamak istiyorsun?
nasıl bir eş istersin?
evlilikten beklentilerin neler? (sorumluluk, ev işleri sonuçta ikiniz de çalışıyorsunuz, akraba ilişkileri vb)

biraz daha somutlaştırmak için örnekler verebilirsin, mesela:
bayan eve geç gelecek, erkek de erkenden evde olacak. ne yapar? oturup tv mi izler, yemek mi yapar, yada yemek elinden gelmiyorsa düşünüp dışardan mı söyler, yada yemeğe gidilir, evde yapabileceği bir işi mi yapar? gibi

hakkında hayırlısı olsun tatlım, umarım yardımcı olabilmişimdir :)

Ben de uzaktan birine aşık olmuştum. Birkaç yıl boyunca.
Sonra aşk olmadığını anladım bunun.
Çünkü aşık olduğumu sandığım insanla buluştum, görüştüm, tanıdım.
Msn muhabbetlerinde de tanıdığımı sanıp aşığım diyordum.
Ama hiç de sandığım gibi değilmiş.
Hiç inanmıyorum o yüzden yaşamış biri olarak.
Onlar sadece 'sanı'. :D
Asıl aşk tanıdığın, dokunduğun, kokusunu bildiğin, kötü özellikleriyle bile sevdiğin biriyle oluyormuş.
Yaşamadan bilinmez tabii. :31:

Imm. Peki iki yıl oldu. Seninki bu kadar uzun sürmüş müydü?
Çok başka bir şey inan bana anlatamıyorum. Sesi bile yetiyor.

Mesela annesiyle oturmayı düşünüp düşünmediğini sorabilirsin:)

Imm. Peki iki yıl oldu. Seninki bu kadar uzun sürmüş müydü?
Çok başka bir şey inan bana anlatamıyorum. Sesi bile yetiyor.

2yıldan daha çok sürdü.
Sadece msn de değildi, aynı ortamda da bulunmuştuk önce, o beni görmemişti gerçi.
Ama ben görüyordum.
Ona olan aşk(!)ımın yoğunluğundan Leyla gibi dolaşıyordum.
Ağlıyordum, başka erkeklere bakmıyordum, hep onu hayal ediyordum.
Görüşmeyi kestiğimiz halde yapıyordum bunları.
Aradan 3 yıl gibi bir süre geçince buluştum.
O zaman hayatımın en büyük salaklığını yapmış olduğumu anladım.
Hiç beğenmedim onu. Sevmeye çalıştım bir süre, o bana aşık olmuştu çünkü, ağladı falan hatta yanımda.
Fakat olmadı. Ne karakterini, ne tipini beğendim.
Bomboş, zeminsiz bir hayale sığınıp zaman tüketmişim.
Ama kötü mü oldu bu tecrübe dersen, asla olmadı.
Sonradan fos olsa da, her şeyi gerçekmiş gibi yaşayıp öğrenmiş oldum.
Bu arada şunu da eklemem lazım; eğer buluşmasaydım onunla, hala onun adını sayıklıyor olurdum şimdi.
İçimde büyütmüştüm ve hep harika sanıyordum onu çünkü.
Bu yüzden devam edecekti, muhakkak içimde kalacaktı.
O yüzden iyi ki gördüm, tanıdım diyorum. :31:

Sen ses dedin de, ben de o zamanlar msnde onunla yazışırken nefes alamıyordum heyecandan.:D
Hatırlayınca komik geliyor şimdi.

Gerçi tam tersi hem uzaktan çok etkilenip, hem de yakından tanımaya başlayınca da sevmeye devam edilebilir.
O da mümkün. Tadından yenmez hatta her şey süper olursa, karşılıklı aşk olursa ama zor gibi sanki.
Bilemiyorum.

Annesiyle oturup oturmayacağını sorabilir sormasına ...
Böyle sorular çok sorulur, adamlar evlenmek için her şeye tamam der.
Sonra tersine döner.
O yüzden ben inanmıyorum sorularla tanınabileceğine.
Önce kalp çarpıntısı, sonra konuşa konuşa, geze geze tanıma evresi başlar ve genel olarak kafalar uyuşuyorsa, zevklerde anlaşılıyorsa evlilik düşüncesi oluşabilir.
Tabi bir de koşulların uygun olması lazım.

2yıldan daha çok sürdü.
Sadece msn de değildi, aynı ortamda da bulunmuştuk önce, o beni görmemişti gerçi.
Ama ben görüyordum.
Ona olan aşk(!)ımın yoğunluğundan Leyla gibi dolaşıyordum.
Ağlıyordum, başka erkeklere bakmıyordum, hep onu hayal ediyordum.
Görüşmeyi kestiğimiz halde yapıyordum bunları.
Aradan 3 yıl gibi bir süre geçince buluştum.
O zaman hayatımın en büyük salaklığını yapmış olduğumu anladım.
Hiç beğenmedim onu. Sevmeye çalıştım bir süre, o bana aşık olmuştu çünkü, ağladı falan hatta yanımda.
Fakat olmadı. Ne karakterini, ne tipini beğendim.
Bomboş, zeminsiz bir hayale sığınıp zaman tüketmişim.
Ama kötü mü oldu bu tecrübe dersen, asla olmadı.
Sonradan fos olsa da, her şeyi gerçekmiş gibi yaşayıp öğrenmiş oldum.
Bu arada şunu da eklemem lazım; eğer buluşmasaydım onunla, hala onun adını sayıklıyor olurdum şimdi.
İçimde büyütmüştüm ve hep harika sanıyordum onu çünkü.
Bu yüzden devam edecekti, muhakkak içimde kalacaktı.
O yüzden iyi ki gördüm, tanıdım diyorum. :31:

Sen ses dedin de, ben de o zamanlar msnde onunla yazışırken nefes alamıyordum heyecandan.:D
Hatırlayınca komik geliyor şimdi.

Gerçi tam tersi hem uzaktan çok etkilenip, hem de yakından tanımaya başlayınca da sevmeye devam edilebilir.
O da mümkün. Tadından yenmez hatta her şey süper olursa, karşılıklı aşk olursa ama zor gibi sanki.
Bilemiyorum.

Benim gibi şu durumu yaşayan yok sanırdım. Varmış.
Bu yaz görmeyi umut ediyorum. Dediğin gibi ayrı olduğumuz halde olmuyor. Başkasına bakmak bile.
Bakalım zaman neler gösterecek. Paylaştığın için teşekkür ederim.

kızlar uzaktan biz sadece hayalimize aşık oluyoruz esas oğlan hep güzl şeyler söyle hiç üzmez prensimizdir :D
ama sonra ne oluyor onu tanıyınca etten kemiky-ten olduğunu görüyoruz. benim de bi kaç platonik deneyimim olmuştu. aynısınıfta olup çocuk için ölüyordum sonra bizim gruba girdi falan baya yakın arkadaş olduk bende aşktan eser kalmadı bu sefer o istedi ben istemedim :D

çünkü hayalle gerçek uymuyor

CANIM MESAJ KUTUNU BOŞALTIR MISIN MESAJ ATTIM AMA GİTMİYOR. YA DA BURDAN YAZAYIM
Kurallar gereği link atamıyorum, eksik geliyor Fakat yeni bir konu açtım ORİJİNAL TESTER PARFÜM SATAN YERLER VE ONLİNE SİTELER başlığı altında. Ordan tarif ettim nasıl alabileceğine ordan bakabilirsin canım iyi günler

Back
X