• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik öncesi korkum

Eğer konumu okursanız görümcem evimin yanından ev bakıyor nasıl vazgeçirebilirim yardım!! YAZMADIM. Böyle yazsaydım evet fesat kötü niyetli ve ben kimim ki? Diyebilirdiniz bana. Ben gayet iyi niyetli ailesini henüz tanımadığımı ve evli olan üyelerden yorumlarını beklediğimi düşüncemin yanlış olup olmadığını sordum. Keza herkes gayet insani ve kibar bir dille düşüncemin yanlış olduğunu söylediler bende hak vererek bu düşüncemden sıyrıldım. Ama size sormak istiyorum niye fesatsın art niyetlisin gibi hiç tanımadığınız birine yükleniyorsunuz? Kötü olmak çok kolay siz iyi olun hoşgörülü olun sizden akıl isteyen birine fesat ve art niyetli derseniz bir ömür siz de mutsuz olursunuz benden demesi..
Ben mi size fesat art niyetli dedim?
Nerede dedim lütfen gösterin!
Ben size nasıl bir kötülük yaptım?
Siz demediniz mi ablası evimin yakınından ev bakıyor ben istemiyorum bunu eş adayıma söyleyeyim mi diye? Bu nedemek oluyor, ablana söyle bizim evin yakınına taşınmasın ben istemiyorum demek olmuyor mu? Eeee bu neye varıyor, kadının hayatına burnunu sokmaya değil mi?

Daha önce de söyledim, hem gelinim gem görümce hem üç görümcem var, kayınvalidemler ve bir görümcem bize çok yakın oturuyor, bir diğeriyle aynı şehirdeyiz biraz mesafe var, bir diğeri başka ilde, kardeşim ve eşiyle aynı şehirde yaşıyorduk bizim yazlarımızı geçirdiğimiz ile taşındılar, 11 yıllık evliyim, fazlasıyla tecrübeye sahibim, başkalarının hayatlarına bakıp da yaşamadığım için sorunum yok, siz de öyle yapmalısınız
Keşke ilk bunu yazsaydınız bende bu tecrübenize dayanarak içimi ferahlatıp evet ya doğru diyor yaşayan bilir diyerek fikrimden vazgeçseydim teşekkür ederim yinede

Eğer konumu okursanız görümcem evimin yanından ev bakıyor nasıl vazgeçirebilirim yardım!! YAZMADIM. Böyle yazsaydım evet fesat kötü niyetli ve ben kimim ki? Diyebilirdiniz bana. Ben gayet iyi niyetli ailesini henüz tanımadığımı ve evli olan üyelerden yorumlarını beklediğimi düşüncemin yanlış olup olmadığını sordum. Keza herkes gayet insani ve kibar bir dille düşüncemin yanlış olduğunu söylediler bende hak vererek bu düşüncemden sıyrıldım. Ama size sormak istiyorum niye fesatsın art niyetlisin gibi hiç tanımadığınız birine yükleniyorsunuz? Kötü olmak çok kolay siz iyi olun hoşgörülü olun sizden akıl isteyen birine fesat ve art niyetli derseniz bir ömür siz de mutsuz olursunuz benden demesi

sizin canınız sıkılmış saf kötü yorum yazmaya gelmişsiniz bunca insan gayet güzel yorum yapmışken siz çıkıntılık yapıyorsanız kusura bakmayında sorun sizde ama ben olayı kızıştırmayacağım size iyi akşamlar istediğinizi yazın. Kişi kendinden bilir işi diyerek bitiriyorum.
Söylemediğim şeyler uydurup söyledin diyorsunuz
Kötü tek kelime etmememe rağmen öyle gibi lanse ediyorsunuz
Çıkıntılık gibi basit laflar ediyorsunuz
Bence de yazmayın

Peki ablası konusundaki düşünceniz nedir? Teşekkür ederim yanıtınız için. Ablası da çalışan birisi iyi de görünüyor tanıştım ama işte işler ciddileşince hep değişiyor ya. Değişirse ve yakın olursak diye ödüm kopuyor. Kaldı ki erkek arkadasımda çok bağlıdır ailesine bağlı olması problem değil güzel ama hep içimde stres oluyorum :((
Farklı şehirlerde de olsanız huzur bozmak isteyen yine bozar.Gelir aylarca kalır uzaktan oğul/kardeş doldurulur.Telefon var artık istediğin an istediğin kişiye ulaşıp konuşabiliyorsun.
Arkadaşım Avusturalya ya gitti evlenerek eşinin ailesi Türkiye de idi.Kv ne yaptı etti 3 ay içerisinde hem de kızın babasının cenazesinin olduğu hafta kocası ile arasını bozdu.Eşi arıyor buraya dönme kal annenlerde senden boşanıyorum diyor.Ve boşandılar kadın da arkalarından oğlumu aldattı diye iftira attı küçük yerde yaşıyorlardı.
Yani bırakın aynı semtte otursun ablası kendinize olmadik durumlarda vesvese yapmayın.Ablasının yanlış bir hareketini görürsünüz analrım ama ortada birşey yok.

Farklı şehirlerde de olsanız huzur bozmak isteyen yine bozar.Gelir aylarca kalır uzaktan oğul/kardeş doldurulur.Telefon var artık istediğin an istediğin kişiye ulaşıp konuşabiliyorsun.
Arkadaşım Avusturalya ya gitti evlenerek eşinin ailesi Türkiye de idi.Kv ne yaptı etti 3 ay içerisinde hem de kızın babasının cenazesinin olduğu hafta kocası ile arasını bozdu.Eşi arıyor buraya dönme kal annenlerde senden boşanıyorum diyor.Ve boşandılar kadın da arkalarından oğlumu aldattı diye iftira attı küçük yerde yaşıyorlardı.
Yani bırakın aynı semtte otursun ablası kendinize olmadik durumlarda vesvese yapmayın.Ablasının yanlış bir hareketini görürsünüz analrım ama ortada birşey yok.
Evet çok haklısınız konuyu açtım ama açmamla vazgeçmem çok çabuk oldu ben ikna oldum içim de rahatladı yakın olmasında sakınca görmüyorum artık teşekkürler paylaştığınız için:)

Ben de ablayım. Ama kardeşimin yeni bir hayat kurduğunu, çekirdek ailesi olduğunu, önceliğinin karısı olduğunu ve olması gerektiğini düşünüyorum. Olgun bir birey zaten bunun farkındadır. Ben bir kardeş olarak görüyorum gelinimi, yuvalarına karışmam, muhalefet olmam, yayılıp hizmet beklemem, ona daima yardımcı olurum, yeni evli oldukları için rahatsız etmem. Bizim dört yıldır hayatımızda gelinimiz, hazirandan beri de evliler, bizde her şey ilk başta nasılsa öyle devam ediyor.

Siz neden böyle telaşlandınız, canınızı sıkan davranışları mı oldu? Koskoca kadın, kötü görümce triplerine girmez umarım. Yakın olması neden illâ sıkıntı yaratsın? Yardıma ihtiyacınız olduğunda başınız sıkıştığınızda koşacağınız bir abla olarak görün.
Kız sen yoksa benim görümcemmisin 😀 hep varolsun böyle güzel insanlar ♥️ sağolsun benim görümcemde öyle, çok severim her şeyine koşarım çağırmasa bile.

Kız sen yoksa benim görümcemmisin 😀 hep varolsun böyle güzel insanlar ♥️ sağolsun benim görümcemde öyle, çok severim her şeyine koşarım çağırmasa bile.
Benim için yeri farklıdır, çok güzel bir çocuktur bizim gelinimiz, bir de çok ufak yaşta yetim kalması hep içimi yakıyor; ekstra düşkünüm.

Babam hayattayken artık küçük kızın o derdim, kızı yerine koyup sevdi o da, bize geldiğinde iki eliyle yanaklarını sıkardı, bebek gibi davranırdı☺️

Yani kötü görümce tiplemesi zaten bana göre değil, bizim için evlat oldu gelinden daha çok, ben de ona abla oldum. Çeyinize koştum, evlerini düzmeye koştum, istediğini aldım hiçbir şey içinde ukte kalsın istemedim, çalışmıyordu cebine harçlığını koydum; evine giderim yemeği yoksa ben yaparım, dolabı boşsa ben doldururum, dertleşeceksek beraber oturur iki sigara yakar dertleşiriz. Başına bir iş gelse ilk arayacağı kişilerdenim. Ne gerek var kötü olmaya, güç yarışına, gelin görümce psikolojisine vs. O da sağ olsun nankör değil, her şeyin karşılığını saygısıyla, sevgisiyle, güler yüzüyle veriyor zaten.

Benim için yeri farklıdır, çok güzel bir çocuktur bizim gelinimiz, bir de çok ufak yaşta yetim kalması hep içimi yakıyor; ekstra düşkünüm.

Babam hayattayken artık küçük kızın o derdim, kızı yerine koyup sevdi o da, bize geldiğinde iki eliyle yanaklarını sıkardı, bebek gibi davranırdı☺️

Yani kötü görümce tiplemesi zaten bana göre değil, bizim için evlat oldu gelinden daha çok, ben de ona abla oldum. Çeyinize koştum, evlerini düzmeye koştum, istediğini aldım hiçbir şey içinde ukte kalsın istemedim, çalışmıyordu cebine harçlığını koydum; evine giderim yemeği yoksa ben yaparım, dolabı boşsa ben doldururum, dertleşeceksek beraber oturur iki sigara yakar dertleşiriz. Başına bir iş gelse ilk arayacağı kişilerdenim. Ne gerek var kötü olmaya, güç yarışına, gelin görümce psikolojisine vs. O da sağ olsun nankör değil, her şeyin karşılığını saygısıyla, sevgisiyle, güler yüzüyle veriyor zaten.
Sen mükemmel bir insansın Allah ağzınızın tadını bozmasın inşallah maşallah 🧿 💐

Annenizin vefat etmesiyle ne ilgisi var?
Ezilmemek için anne-baba-eş e ihtiyacınız yok, evlenebilecek kadar büyümüş koskoca insansınız, evliliğinize üçüncü şahısları karıştırmazsanız ezilmezsiniz zaten

Allah Allah herkesin hayatı, karakteri, tercihleri, tecrübeleri farklı
Eşini trafik kazasında kaybeden binlerce insan var, eee ne yapayım eşimi arabaya bindirmeyeyim heryere yürüsün mü?
Annesini yakın zamanda kaybettiği için duygusal olarak zayıf olabilir doğal olarak. Kendisini yalnız hissediyor olabilir, olaylara bu hislerden kaynaklı mantıklı yaklasamiyor olabilir. Sizin de dediğiniz gibi herkesin karakteri, hayatı farklı. Herkesin çelik gibi sinirleri yok. Özellikle böyle yakınını kaybetmiş biri daha hassaslasabilir, kaç yaşına gelirse gelsin, koskoca kadın olsun ama annesini kaybeden birinin beş yaşında da 35 yaşında da olması o kişi için fark etmiyor. Henüz bunun acısını tam olarak belli ki sindirememis, içindeki korkular da bundan kaynaklı olabilir.

Annesini yakın zamanda kaybettiği için duygusal olarak zayıf olabilir doğal olarak. Kendisini yalnız hissediyor olabilir, olaylara bu hislerden kaynaklı mantıklı yaklasamiyor olabilir. Sizin de dediğiniz gibi herkesin karakteri, hayatı farklı. Herkesin çelik gibi sinirleri yok. Özellikle böyle yakınını kaybetmiş biri daha hassaslasabilir, kaç yaşına gelirse gelsin, koskoca kadın olsun ama annesini kaybeden birinin beş yaşında da 35 yaşında da olması o kişi için fark etmiyor. Henüz bunun acısını tam olarak belli ki sindirememis, içindeki korkular da bundan kaynaklı olabilir.
Kendimi bu kadar güzel özetleyemezdim sağolun

Sevgilinize söylemeniz pek tavsiye etmem sonuçta size bir zararları dokunmamış. Söylerseniz daha kötü olabilir. Ortada birşey de yok ilerde evlenirsen sıkıntı yaşarsanız zaten dile getirirsiniz. Bence şuan çok erken gibi

Annem yakın zamanda vefat etti. Görüştüğüm kişiyle ciddi düşünüyorum. Onun ailesi ve benim ailem birbirimize arabayla 6 7 dk mesafe içinde. Ben ve erkek arkadaşım çalışan insanlarız. Yazın düğün bile olabilir. Ancak kendimi annesiyle ve ablasıyla ilgili düşüncelerimden alıkoyamıyorum. Ya hep gelmek isterse? Ya hep huzur bozarsa? Sürekli forumdaki kv görümce olaylarını okuyorum. Erkek arkadasımın ablası şimdi erkek arkadasımın aldığı ve bizimde yaşayacağımız eve çok yakın evlere bakıyor buna da içimden sinir oluyorum. Hata mı ediyorum? sevgilime söylemeli miyim bu durumu ablasının bu kadar yakın olmasını istemediğimi? Yada yakın olması problem olur mu sizce? Aynı sokakta olsa mesela?
Ön yargılı olmayın, tanımaya çalışın. Bir de önemli olan eşiniz, evliliğe bakışını, evlendikten sonra nasıl davranabileceğini, sınırları olup olamayacağını anlamaya çalışın. Ben görümcemle çok iyi anlaşıyorum; birlikte uzun muhabbetler edebiliyoruz, çok şeyimizi paylaşabiliyoruz, eğlenebiliyoruz. Eşim de kız kardeşini çok seviyor, koruyor. Görümcemle haftada bir yüz yüze, iki üç günde bir telefonla konuşuyoruz. Canımız sıkıldığında hemen birbirimizi arayıp konuşuyoruz. Gerçek kardeşmişiz gibi düşünüyorum bazen. Kayınvalidemle de hiç sorunumuz yok. Herkes kötü değil. Burada sorunlu olanlar konu açtığı için sanki kötülük çok yaygınmış gibi gözüküyor. Sınırlarınızı koruyun, saygınızı ihmal etmeyin ama evlilik hayatı da siz ve eşinizin hayatı. Bir de şunu söyleyeyim, siz yokken onlar eşinizin yanındaydı. Sizin de aileniz, kardeşleriniz vardır ve eşinizin onlarla iyi geçinmeye çalışmasını siz de istersiniz. Allah huzur nasip etsin. Endişelenmeyin.

L

Yok bence kapı komşusu olmak kadar da yakın olmayın :) Herkesin evi kendine olmalı, özeli olmalı, aile apartmanında bu çok mümkün değil. Aynı apartman vs desteklemiyorum, ama aynı semtte olmak gibi yakın olmak avantajınıza da olabilir. Siz şimdiden ortada fol yok yumurta yokken, aynı apartman vs bile söz konusu değilken; bu şekilde ifade ederseniz hoş karşılanmayabilir, yanlış anlaşılabilir. Karakter olarak kendi haline bir tipse etliye sütlüye karışmaz zaten.
Kesinlikle aynı ev ve aynı apartmanı desteklemem, hatta böyle bir durum varsa erkek arkadaşınıza açıkca söyleyin. Yukarıdaki alıntıya aynen katılıyorum.

Kendinizi simdiden buralari okuyup doldurmayin.Erkek arkadasiniza ortada bir sorun yokken bunlari soylemeniz sizin icin eksi puan olur.Siz mesafeli kibar hareket edersiniz olur biter.Ilerde sorun yasayip yasamayacaginizi bunlara bakarak anlayamazsiniz.

Back
X