• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik öncesi korkum

L

Yok bence kapı komşusu olmak kadar da yakın olmayın :) Herkesin evi kendine olmalı, özeli olmalı, aile apartmanında bu çok mümkün değil. Aynı apartman vs desteklemiyorum, ama aynı semtte olmak gibi yakın olmak avantajınıza da olabilir. Siz şimdiden ortada fol yok yumurta yokken, aynı apartman vs bile söz konusu değilken; bu şekilde ifade ederseniz hoş karşılanmayabilir, yanlış anlaşılabilir. Karakter olarak kendi haline bir tipse etliye sütlüye karışmaz zaten.
En iyisi sakince olacakları yaşayarak görmek :D

Bence en güzeli sınırlı bir ilişki kurmak sınırları koyun her şeyden korkmayın ama abartmayın da içli dışlı olamamak en güzel çözüm

İş eşiniz de bitiyor. Biz de yakın oturuyoruz . Ama biz davet etmeden annesi de babası da gelmez. Bizi de sık sık cagirmazlar. Başlarda sürekli cagiriyorlardi. Eşim bizim bir evimiz var ayarını iyi verdi.

Bu kadar ön yargılı olma eğer başka bi hareketi gözüne çarpmadıysa yakın olmasında sorun yok. Belkide işine bile gelir annene allahtan rahmet diliyorum. Bak bi abla bi arkadaş anne olur sana
İyi yanından düşünmek istediğimde de bunları düşünüyorum. İnşallah sorun yaşamam

İş eşiniz de bitiyor. Biz de yakın oturuyoruz . Ama biz davet etmeden annesi de babası da gelmez. Bizi de sık sık cagirmazlar. Başlarda sürekli cagiriyorlardi. Eşim bizim bir evimiz var ayarını iyi verdi.
Üşte erkek arkadasımın bunu assla yapacağını düşünmediğim için aslında bu korkum biraz. Yani hani bu aşırı bağlılık durumu söz konusu. Ama kuruntu yapıyorum galiba o yüzden silicem zihnimden kötü düşünceleri

Sert cephe alip dikkatleri uzerine cekme, sevgilinin gozunde de onlar sana bir sey yapmadi ki gerekcesiyle haksiz konuma dusme. En bastan mesafeli ol, bazi kizlar gibi kaynanaya yaranmaya calisma aptalliginj yapip sonra bi kusur gorunce buz gibi soguyup kacarsan ortalik gerilir bosuna. En iyisi en bastan dozunda mesafe ve yuksek sesle dile getirilmeden kendi fikrine gore işlediğin bir eş

Şunu merak ediyorum muhakkak iyidir kv ama ben hep melaike olsa beraber yaşamak istemezdim ,siz uç bir örnek olduğunuz için sormak istiyorum nasıl rahat edicektiniz beraber
Annemle ettiğim gibi rahat ederim
Ben evlenirken annemde babam da çoktan vefat etmişti, kayınvalidemle tanıştığım zaman, ilk gün, bana sorular sordu annen baban vs... Yok dedim ama derken boğazım düğüm oldu, üç gün sonra düğün var nasıl olacak ailem yok kardeşlerim başka başka yerlerde epey gergindim. Bana bizden düğün için bir isteğin var mı kızım dedi yok anne dedim, koca kadınım hayatta bir yerlere gelmişiz kimseden beklentim yok, zaten üç yıl birlikte yaşadık herşeyimiz var, düğünde yanımızda olun yeter dedim ama böyle gözlerim doldu, annen olayım ben senin dedi, o gün bugündür annemdir. Beni kendi kızlarından hiç ayırmadı, hiç üzmedi, koca kadınım dizine yatmışlığım vardır, memlekete gittiğimizde sobanın yanıbaşında saçımı tarayıp beni uyutmuşluğu vardır, tabi ki insanın kendi annesi başkadır ama bana o yaklaşımı onu çok özel kıldı, her zaman başımın üstünde yeri vardır, o benim eşimin üvey annesi, kendi doğurmadığı 4 çocuğu büyütüp doğurduklarıyla birlikte 7 çocuk büyütüp adam etmiş bir kadındır. Yüreği büyüktür, anadolu insanıdır, onunla yaşamak bana yük değil sevgi olur ancak. 44 yaşındayım ben, o başbaşa kalalım, çekirdek aile olalım, evin her yerinde rahat edebilelim durumları bana çok bir şey ifade etmiyor, hiç bir zaman etmedi. Hayatım boyunca hep evde bir büyüğün sesini nefesini aradım o yüzden keşke gelse, şimdi de mutluyum eşimle ama o zaman iki misli olurdu bu mutluluk

Bence siz böyle düsündügünüze göre anlatmadıgınız bisey var. Dökülün bakalım.
Annesini 2 defa falan gördüm dışarda oturduğumuzda ve ayaküstü bir yerde karşılaştık erkek arkadasımla. Yani sorun gerçekten yok ama erkek arkadasım benim aileme olan düşkünlüğüme göre ailesine x20 kat daha düşkün olduğu için korkuyorum sadece ama siz böyle sorunca sorun baya bende gibi :)

Annesini 2 defa falan gördüm dışarda oturduğumuzda ve ayaküstü bir yerde karşılaştık erkek arkadasımla. Yani sorun gerçekten yok ama erkek arkadasım benim aileme olan düşkünlüğüme göre ailesine x20 kat daha düşkün olduğu için korkuyorum sadece ama siz böyle sorunca sorun baya bende gibi :)
Daha konusulmamıs, tanısılmamıs, vakit gecirilmemis, icine girilmemis ortada hicbir sey yok. Bunları yasayarak anca anlayabilirsiniz. Ama ailesine cok düskün olan bir erkek evlenince inanılmaz düskünlesiyorlar. Hic cekilecek bi figür değil ana emziğinden kopmamıs erkek.

Ben evlenirken annemde babam da çoktan vefat etmişti, kayınvalidemle tanıştığım zaman, ilk gün, bana sorular sordu annen baban vs... Yok dedim ama derken boğazım düğüm oldu, üç gün sonra düğün var nasıl olacak ailem yok kardeşlerim başka başka yerlerde epey gergindim. Bana bizden düğün için bir isteğin var mı kızım dedi yok anne dedim, koca kadınım hayatta bir yerlere gelmişiz kimseden beklentim yok, zaten üç yıl birlikte yaşadık herşeyimiz var, düğünde yanımızda olun yeter dedim ama böyle gözlerim doldu, annen olayım ben senin dedi, o gün bugündür annemdir. Beni kendi kızlarından hiç ayırmadı, hiç üzmedi, koca kadınım dizine yatmışlığım vardır, memlekete gittiğimizde sobanın yanıbaşında saçımı tarayıp beni uyutmuşluğu vardır, tabi ki insanın kendi annesi başkadır ama bana o yaklaşımı onu çok özel kıldı, her zaman başımın üstünde yeri vardır, o benim eşimin üvey annesi, kendi doğurmadığı 4 çocuğu büyütüp doğurduklarıyla birlikte 7 çocuk büyütüp adam etmiş bir kadındır. Yüreği büyüktür, anadolu insanıdır, onunla yaşamak bana yük değil sevgi olur ancak. 44 yaşındayım ben, o başbaşa kalalım, çekirdek aile olalım, evin her yerinde rahat edebilelim durumları bana çok bir şey ifade etmiyor, hiç bir zaman etmedi. Hayatım boyunca hep evde bir büyüğün sesini nefesini aradım o yüzden keşke gelse, şimdi de mutluyum eşimle ama o zaman iki misli olurdu bu mutluluk
Ah, ne güzel yazmışsınız anne hasretiyle içim doluyken çok dokundu

Mesela erkek arkadaşınızın hangi davranışları veya sözleri x20 kat daha düşkün olduğunu size düşündürdü? Bu kısmı detaylı yazarsanız belki daha iyi yorumlanabilir..

Olmayacak şey olmuş iki uçak havada çarpışmis diyorum(çok iyi manada )ne güzel birbirinize denk gelmişsiniz.Allah muhabbetimiz arttırsın

Annem yakın zamanda vefat etti. Görüştüğüm kişiyle ciddi düşünüyorum. Onun ailesi ve benim ailem birbirimize arabayla 6 7 dk mesafe içinde. Ben ve erkek arkadaşım çalışan insanlarız. Yazın düğün bile olabilir. Ancak kendimi annesiyle ve ablasıyla ilgili düşüncelerimden alıkoyamıyorum. Ya hep gelmek isterse? Ya hep huzur bozarsa? Sürekli forumdaki kv görümce olaylarını okuyorum. Erkek arkadasımın ablası şimdi erkek arkadasımın aldığı ve bizimde yaşayacağımız eve çok yakın evlere bakıyor buna da içimden sinir oluyorum. Hata mı ediyorum? sevgilime söylemeli miyim bu durumu ablasının bu kadar yakın olmasını istemediğimi? Yada yakın olması problem olur mu sizce? Aynı sokakta olsa mesela?
evet aldiginiz ev bile yakin olsun diye karisabiliyorlarsa, hatta bunu dert ediyorlarsa, mudahele edecek kisilerdir, ustelik annen de vefat etmis, karsilarinda duracak birisi bulamayinca daha cok ezmeye calisma ihtimalleri var.

oncelikle kendine sor, ben nasil bir aile yapisi istiyorum. biz evimize cekilelim esimle ben hayat kurarim diye dusunuyorsan zorlanirsin. gidip gelmeler olur, esine is soyleme olur. bunlara tahammul edip edemeyecigini dusun. ben de gidip gelme cok sevmem ama yapayalniz olmak da istemem mesela. sen kendi tarzini dusun, ne istedigini dusun. ardindan da nisanlinla konus bakalim o ne diyor? nasil bir sey istiyor?

hem kendim izole olacagim hem de evlenecegim dersen, o zaman mucadeleye hazir ol. cunku onlar bir aile ve alistiklari bir duzen var. sen o duzeni degistireceksin. tabi ki bunu yaparken once taslar yerinden oynar, sonra sular durulur. buna hazir misin? o taslar yerine oturana kadar olan gerginligi nasil gecireceksin?

evlenirsen bir diger tavsiyem de, eger bu yola devam edeceksen, abinle acik acik konus ve sana destek olmasini iste. bu kizin kimsesi yok abisi de takmiyor diye dusunmesinler. arada duzenli gelsin, esini yoklasin vs vs ben burdayim mesaji versin.

Bu arada başınız sağ olsun, umarım anne yerinde bir abla olur size görümceniz🙏🏻
Amin inşallah çok sağolun
Mesela erkek arkadaşınızın hangi davranışları veya sözleri x20 kat daha düşkün olduğunu size düşündürtü? Bu kısmı detaylı yazarsanız belki daha iyi yorumlanabilir..
Ffg
evet aldiginiz ev bile yakin olsun diye karisabiliyorlarsa, hatta bunu dert ediyorlarsa, mudahele edecek kisilerdir, ustelik annen de vefat etmis, karsilarinda duracak birisi bulamayinca daha cok ezmeye calisma ihtimalleri var.

oncelikle kendine sor, ben nasil bir aile yapisi istiyorum. biz evimize cekilelim esimle ben hayat kurarim diye dusunuyorsan zorlanirsin. gidip gelmeler olur, esine is soyleme olur. bunlara tahammul edip edemeyecigini dusun. ben de gidip gelme cok sevmem ama yapayalniz olmak da istemem mesela. sen kendi tarzini dusun, ne istedigini dusun. ardindan da nisanlinla konus bakalim o ne diyor? nasil bir sey istiyor?

hem kendim izole olacagim hem de evlenecegim dersen, o zaman mucadeleye hazir ol. cunku onlar bir aile ve alistiklari bir duzen var. sen o duzeni degistireceksin. tabi ki bunu yaparken once taslar yerinden oynar, sonra sular durulur. buna hazir misin? o taslar yerine oturana kadar olan gerginligi nasil gecireceksin?

evlenirsen bir diger tavsiyem de, eger bu yola devam edeceksen, abinle acik acik konus ve sana destek olmasini iste. bu kizin kimsesi yok abisi de takmiyor diye dusunmesinler. arada duzenli gelsin, esini yoklasin vs vs ben burdayim mesaji versin.
keşke bir abim olsaydı. Babam var ama o çok kendi halinde biridir cami ve ev arasında gidip gelir. Yok bizim yaşayacağımız ev belli de ablası bizim yaşayacağımız yakın evlere bakıyor sadece. Aslında ben misafiri çok severim ailesine samimi olmakta isterim yemek yapmayıda ama dengeyi kuramazsam sorun çıkarsa dönüşü olmazsa diye kemirip duruyorum kendimi düğün yazın olursa zaman yaklaştı diye bu kuruntulara kapılıyorum hep

Back
X