• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik oncesi sendromlar

Hapın yan etkileri dediğiniz nedir? Doktordan mı aldınız bu bilgiyi? Şehir efsanesi kaynıyor ortalık.
İlk cinsel tecrübesi olacakların prezervatif kullanması pek mantıklı değil bence.
2 sene hap kullandım, evlenmeden 2 ay önce falan başladım hatta. Ben iğne için gitmiştim ama doktor hap önerdi ve hapın aslında faydalarının da olduğunu söyledi. Sivilce engelleme, adet düzenini sağlama, kist oluşumunu engelleme gibi. Tabi ki vücuda uzun süreli kimyasal yüklemek mantıklı bir seçenek değil ama öyle tüylenme, kilo alma, doğurganlığı kaybetme gibi sorunlar yaşamadım.
Sehir efsane si olurmu hiç... d.k. haplarinin bariz bi şekilde dr.lar anlatıyorlar yan etkilerini.. faydasida var tabiki ama zararları daha fazla... ben i ölüme goturuyodu nerdeyse.. damar tıkanıklığı yapiyo bazi insanlarda.... biraktim da toparladim 1 ayda... 2.si cok kilo aldiriyo...
Siz yan etkisini gormediniz diye sehir efsanesi olarak adlandiramazsiniz.... her insanin bünyesi farklidir... insalari yanlis yonlendirmeyelim lütfen...

Konu sahibesi siz bi doktorla konusup oyle baslayin haplara ki bana kalsa hic kullanma derim dogal yollarla korunun derim....

Yasadigin surec ise evet bu senrom olabilir... geçici bi süreçtir... evlendikten sonraki sendromlarida katarsak 1 yil falan sürebilir.... =)) latife yapoyorum... dugunden sonra gecer insallah.. oluyo genelde stresten kaynaklaniyo

Konu sahibesi siz bi doktorla konusup oyle baslayin haplara ki bana kalsa hic kullanma derim dogal yollarla korunun derim....

Yasadigin surec ise evet bu senrom olabilir... geçici bi süreçtir... evlendikten sonraki sendromlarida katarsak 1 yil falan sürebilir.... =)) latife yapoyorum... dugunden sonra gecer insallah.. oluyo genelde stresten kaynaklaniyo
Simdi doktordan geldim yumurtaliklarimda kist falan yok bakti sorun olmadigini kullanabilecegimi soyledi sonuc bana kaliyor nisanlimin onerisini uygularsam daha rahat hissedecegim hap kullanmayacagim sanirim :) tesekkurler

Seninki de dertmi diyeceksiniz ama evlenmeden evlilikten sogudum.50 gun sonra dugunum var.bir kac saat sonra jinekologla randevum var.kalkip gitmek istemiyorum.sabaha kadar oturdum yazilanlari okudum.ilk senelerde bebek dusunmuyoruz.nisanlim kullanma ben korunayim diyor ama ilk donemler icin en azindan alisana kadar hap kullanmak mantikli geliyor banada.etkilerini okudukca vazgeciyorum.suan hicbir seyden tat almiyorum nisanlimla 2 gundur konusmuyorum.her seyden sogudum sanirim.hapi kullanmali miyim ? Annem meme kanseriydi kanser seruveni olanlarda tetikleyebiliyormus.hastaligimda dugun gunume denk geliyor.3 ,4 ay kullasam ? stresten olmek uzereyim.

Evlenmeden once ki deneyimlerinizi paylasirsaniz destek olmus olursuniz.nasil korundunuz? Hap kullandiysaniz sorun yasadiniz mi? Inanin gelinligim karsimda ve ben de hicbir kipirti yok.bos bos bakiyorum..

ilk ilişki için diyemem ama bırak eşin prezervatif kullansın . Geri çekilme olayını da mantıklı bulamıyorum . Olmazsa bir süre hap kullan ilk ay geçtikten sonra bırak eşin kullansın . Benim arkadaşım iğne ile korundu hemde 5 yıl kadar , bırakınca da 5 ay sonra hamile kaldı . Herhangi bir sorun yaşamadı. Doğum kontrol hapları kadın hastalıklarına iyi geldiğini bile duydum.

bence hap kesinlikle istemediğinizi söyleyin.7 yıllık evliyim 1 kızım var 5 yaşında ama 2 yıldır korunmamamıza rağmen hamile kalamıyorum.kaç doktora gittiysem ilk sorduğu hapla korundunuzmu oldu. bunu da mutlaka sorun doktorunuza jinekolojik muayeneolun aklınıza takılanne varsa açıkça sorun en garanti bilgiyi alırsınız canım hayırlı olsun şimdiden.
Simdi geldim.sorun olmayacagini soyledi ama ornekler benimde gozumu korkutuyor.hamilelik icin bilr 3 ay hormonlarin dinlendirildikten sonra hamile kalmak oneriliyorsa var bir sey.yillarca kullanan tanidigiminda tembellik olusmus ve catlatma ignesi vurulmustu.beni bulur korkusu yetiyor.bir de muaynne olurken annesi sanci ceken cocugun annesini opusunu gordum iyice gozlerim sulandi.1 yil sonra pztvf birakip devam ederiz.en iyisi spiral sanirim bebek olduktan sonra taktir gec :halay:

Haplar herkeste farkli etki gösterir
Biri çok memnundur hiç yan etki yaşamaz
Ama diğeri bir sürü yan etki yaşayabilir.
Denemeden bilemezsiniz.
Düğünüm adet dönemime geliyordu benimde. Geciktrici içtim birakinca hemen geldi zaten.

Sizin kitaptan okuduklarınızı kadın doğum doktorları bilmiyorlar mı peki herhangi bir uyarıda bulunmuyorlar? Uzun süreden kasıt nedir? Ben en fazla 5 sene ara vermeden kullanan tanıdım, bir problemle karşılaşmamış. Kanser konusunda pek endişelenmiyorum çünkü soluduğumuz hava bile kanseri tetikleyecek oranda kirli, ondan kaçarımız yok.
3 tane kadın doğumcuya gittim, üçü de farklı haplar vererek hap kullanımını destekledi. Prezervatif kullanmak istemiyorsanız yahut alerjiniz olduğu için kullanamıyorsanız 2. zararsız yöntem olsa gerek.
Benim doktorum da doğum kontrol hapini tavsiye etmedi. Kendisi eşimin de arkadaşı olduğu için daha detaylı konusabiliyoruz bu konuları.

Eşimde bu alanda çalıştığı için evlenirken direk sen ilaç kullanmayacaksin ben önlem alırım demişti.

Bu konuda uzmanlar ikiye ayrılmış durumda doğal olarak kadın doğum uzmanlarının hepsinin ağzından aynı şeyin çıkmasını bekleyemeyiz. Ama hiç birşey olmaz kullanın demek de doğru değil.

Ben sadece yan etkilerinin olabileceğini ve bunları düşünerek eğer başka bir alternatif varsa onun üzerinde yoğunlaşması gerektiğini soyluyorum.

Bakın kesinlikle kullanmayın ben de çok fazla yan etki yaptı diyen arkadaslarin tecrübesini de dinlemek lazım derim.

Doktor değilim belki ama lisede öğrencilerimize bu konuları ayrıntılarıyla sürekli anlatıyoruz. Ve anlattiklarimizi kendimize göre anlatmak gibi bir luksumuz de olamaz takdir edersiniz ki.

Haplar herkeste farkli etki gösterir
Biri çok memnundur hiç yan etki yaşamaz
Ama diğeri bir sürü yan etki yaşayabilir.
Denemeden bilemezsiniz.
Düğünüm adet dönemime geliyordu benimde. Geciktrici içtim birakinca hemen geldi zaten.
Geciktirici dusunuyorum ben de.sonrasinda hap kullanmadan kondomla mi korundunuz

Benim doktorum da doğum kontrol hapini tavsiye etmedi. Kendisi eşimin de arkadaşı olduğu için daha detaylı konusabiliyoruz bu konuları.

Eşimde bu alanda çalıştığı için evlenirken direk sen ilaç kullanmayacaksin ben önlem alırım demişti.

Bu konuda uzmanlar ikiye ayrılmış durumda doğal olarak kadın doğum uzmanlarının hepsinin ağzından aynı şeyin çıkmasını bekleyemeyiz. Ama hiç birşey olmaz kullanın demek de doğru değil.

Ben sadece yan etkilerinin olabileceğini ve bunları düşünerek eğer başka bir alternatif varsa onun üzerinde yoğunlaşması gerektiğini soyluyorum.

Bakın kesinlikle kullanmayın ben de çok fazla yan etki yaptı diyen arkadaslarin tecrübesini de dinlemek lazım derim.

Doktor değilim belki ama lisede öğrencilerimize bu konuları ayrıntılarıyla sürekli anlatıyoruz. Ve anlattiklarimizi kendimize göre anlatmak gibi bir luksumuz de olamaz takdir edersiniz ki.
Birebir uygulamak amacli degil de tam olarak dediginiz gibi tecrubeleri okumak icin acmistim basligi ama farkli anlasilip doktora git falan denildi doktorada gittim hepsi oneriyor zaten.depresyon ilaclarinida oneriyorlar ama birakirken neler yasadigimida biliyorum.bir de bolumunuz biyoloji sanirim

hap ile ilgili şehir efsaneleri var sürekli ben kullanıyorum adet düzenleyici etkisi var ve keşke o kadar ağrı sızı çekeceğime en baştan başlasaymısım. gebelik önleyici etkisi de tartışılmaz tabii. ama yok kanser ediyor yok kısır ediyor ben bunlara inanmıyorum

hap ile ilgili şehir efsaneleri var sürekli ben kullanıyorum adet düzenleyici etkisi var ve keşke o kadar ağrı sızı çekeceğime en baştan başlasaymısım. gebelik önleyici etkisi de tartışılmaz tabii. ama yok kanser ediyor yok kısır ediyor ben bunlara inanmıyorum
Benim cok duzenli oluyor zaten.agrimda sizimda olmuyor bu duzenimi bozar diye dusunuyorum herkeste ayni etkiyi gostermiyor

Seninki de dertmi diyeceksiniz ama evlenmeden evlilikten sogudum.50 gun sonra dugunum var.bir kac saat sonra jinekologla randevum var.kalkip gitmek istemiyorum.sabaha kadar oturdum yazilanlari okudum.ilk senelerde bebek dusunmuyoruz.nisanlim kullanma ben korunayim diyor ama ilk donemler icin en azindan alisana kadar hap kullanmak mantikli geliyor banada.etkilerini okudukca vazgeciyorum.suan hicbir seyden tat almiyorum nisanlimla 2 gundur konusmuyorum.her seyden sogudum sanirim.hapi kullanmali miyim ? Annem meme kanseriydi kanser seruveni olanlarda tetikleyebiliyormus.hastaligimda dugun gunume denk geliyor.3 ,4 ay kullasam ? stresten olmek uzereyim.

Evlenmeden once ki deneyimlerinizi paylasirsaniz destek olmus olursuniz.nasil korundunuz? Hap kullandiysaniz sorun yasadiniz mi? Inanin gelinligim karsimda ve ben de hicbir kipirti yok.bos bos bakiyorum..
Burada herkes farklı anlatır çünkü insanlar üzerinde farklı etkiler yaratır hap zaten doktora gideceksiniz en doğru bilgiyi ondan öğrenirsiniz mesela ben hiç korunmadım 8 ay gebelik yaşamadım da herkeste farklıdır bu durum

Burada herkes farklı anlatır çünkü insanlar üzerinde farklı etkiler yaratır hap zaten doktora gideceksiniz en doğru bilgiyi ondan öğrenirsiniz mesela ben hiç korunmadım 8 ay gebelik yaşamadım da herkeste farklıdır bu durum
Doktor sadece ultrasonla bakti hap ismi yazdi bir kagida bu kadar.

6 yıl yasmin kullandım, bıraktığım ay hamile kaldım, en ufak sorun yaşamadım, ben korunma+adet düzenleme için kullanıyordum, yoksa çok yoğun ve uzun süreli kanamalarım oluyordu, iş hayatında sıkıntı yaşayacaktım.
bence özellikle adet düzensizlikleri, uzun yoğun adet süreçleri geçiren kadınlar için müthiş bir yöntem, çevremdeki doktor/hemşire yakınlarım da genelde doğum kontrol hapı kullanıyorlar.
prezervatif hakkındaki fikirlerim pek hoş değil, bence işin büyüsünü bozuyor, en heyecanlı yerinde dur, çekmeceyi aç paketten çıkar tak falan, öyle ani gelen fantezik durumların içine etmekte üstüne yok :confused:

Eşiniz korunsun, sirf bu sebepten uzulup dugun heyecaninizi sondurmeyin lutfen. Dugun bir kere oluyor keyfinizi bozmayin

6 yıl yasmin kullandım, bıraktığım ay hamile kaldım, en ufak sorun yaşamadım, ben korunma+adet düzenleme için kullanıyordum, yoksa çok yoğun ve uzun süreli kanamalarım oluyordu, iş hayatında sıkıntı yaşayacaktım.
bence özellikle adet düzensizlikleri, uzun yoğun adet süreçleri geçiren kadınlar için müthiş bir yöntem, çevremdeki doktor/hemşire yakınlarım da genelde doğum kontrol hapı kullanıyorlar.
prezervatif hakkındaki fikirlerim pek hoş değil, bence işin büyüsünü bozuyor, en heyecanlı yerinde dur, çekmeceyi aç paketten çıkar tak falan, öyle ani gelen fantezik durumların içine etmekte üstüne yok :confused:
Yasiniz kac ki ? Haplarda hormonlarin icine ediyormus gibi hissediyorum:işsiz:

Eşiniz korunsun, sirf bu sebepten uzulup dugun heyecaninizi sondurmeyin lutfen. Dugun bir kere oluyor keyfinizi bozmayin
Dogru diyorsunuz ben neden dusunuyorsam kendisi teklif ettigi halde.his kaybi falan diyorlar ben de onu dusunuyorum:KK43:

Back
X