• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik öncesi stres yüzünden ayrılma noktasına geldik

sewal84

rüyalar gerçek olsa......
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
706
1
318
Ankara
nişanlımla uzun zamandır birlikteyiz ve 2 yıldırda nişanlıyız bu zamana kadar gayet iyi anlaştık rahatsızlık geçirdim o dönemde de yanımdaydı ama son 2 aydır didişmekten başka bişey bişey yapmıoruz düğüne bir ay kaldı ama biz dün düğünü ertelemekten yada ayrılmaktan söz ediyoduk bugünde bişeyi çözmüş deiliz sorun da şu eşyaları biraz ucuz almak istiyor bende bu tarz şeyler sık alınamıyacağı için birazcık iyi olsun istedim o da sıfır borçla evlenelim diyo tamam ona da hak veriyorum borcumuz olmazsa daha rahat geçiniriz ama üslubu beni rahatsız etti bana sen memnuniyetsin dedi ilerdede böyle yaparsan diye korkuyorum dedi canım çok sıkıldı beni anlamıyor ben memnuniyetsiz deilim sadece bazı şeyler bir kez olduğu için özeniyorum hatta çok beğendiğim bi gelinlik vardı çok pahalıydı biraz daha aradım araştırdım hem onun bütçesine hemde kendi zewkime uygun olanı buldum elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama olmuyor galiba birbirimizi anlıyamıyoruz çaresiz kaldım annemlerin hiç bişeyden haberi yok ne yapcam ben

Durumunuza göre ama aynı zaman da isteğinize göre olmalı herşey tabi.
Borçsuz evlenmiyor herkes.
Sizin de isteklerinize değer vermeli.
İlerde de böyle olursan ,gereksiz bir laf olmuş.
Bunca zaman tanıyamamış mı sizi.
Tabi ki istekleriniz olacak, durumlar el vermiyorsa biraz kısılabilir,
ama dediğiniz gibi her zaman alınmıyor,
durum varsa , borçlanıladabilir, ortak bir yerde buluşulabilir.
Çözülmesi gayet kolay bir durum aslında, ama herşey sıkıntı oluyor bu zamanlarda.
Şimdiden alıştırmayın derim, alın istediklerinizi.
Sonra o olmasın, bu olmasın, evlilikte bile böyle devam ediyor.
Güzel bir şekilde gönlünüze göre alın inş herşeyi.

Borçsuz evlenemk istiyorsa ve sende gönlüne göre alışveriş yapmak istiyorsan daha geç evlenin..?
Uzun zamandır birlikteymişsiniz artık tanımışsındır adamı..
Bu tip konuların şimdi sorun olması garip sanki görücü usulü evleniyor gibi

Durumunuza göre ama aynı zaman da isteğinize göre olmalı herşey tabi.
Borçsuz evlenmiyor herkes.
Sizin de isteklerinize değer vermeli.
İlerde de böyle olursan ,gereksiz bir laf olmuş.
Bunca zaman tanıyamamış mı sizi.
Tabi ki istekleriniz olacak, durumlar el vermiyorsa biraz kısılabilir,
ama dediğiniz gibi her zaman alınmıyor,
durum varsa , borçlanıladabilir, ortak bir yerde buluşulabilir.
Çözülmesi gayet kolay bir durum aslında, ama herşey sıkıntı oluyor bu zamanlarda.
Şimdiden alıştırmayın derim, alın istediklerinizi.
Sonra o olmasın, bu olmasın, evlilikte bile böyle devam ediyor.
Güzel bir şekilde gönlünüze göre alın inş herşeyi.
ya bende çok uç şeyler istemiyorum zaten ayrıca durumları kötüde değil benim kızdığım nokta bu.ayrıca biraz borç da olabilir bu kadar takıntı haline getirmesi saçma ben elimden gelen fedakarlığı yapıyorum babası bizim için ev satın aldı tamam bi miktar borca girdiler ama bu tutum bana abartı geldi çok şaşkınım ne yapcağımıda bilmiyorum ayrılmak doğru belkide

Borçsuz evlenemk istiyorsa ve sende gönlüne göre alışveriş yapmak istiyorsan daha geç evlenin..?
Uzun zamandır birlikteymişsiniz artık tanımışsındır adamı..
Bu tip konuların şimdi sorun olması garip sanki görücü usulü evleniyor gibi
2 senedir nişanlıyız zaten geçi kalmadı bu işin.uzun süre birlikte olmakda çözüm deilmiş üstelik kendiimede kızıyorum bu zamana kadar anlamadım diye

ya bende çok uç şeyler istemiyorum zaten ayrıca durumları kötüde değil benim kızdığım nokta bu.ayrıca biraz borç da olabilir bu kadar takıntı haline getirmesi saçma ben elimden gelen fedakarlığı yapıyorum babası bizim için ev satın aldı tamam bi miktar borca girdiler ama bu tutum bana abartı geldi çok şaşkınım ne yapcağımıda bilmiyorum ayrılmak doğru belkide

Sırf bu nedenden dolayı ayrılmak doğru belki diyorsanız sevginizi gözden geçirin derim. Şİmdi söyleyeceklerimi yanlış anlamayın ifade etmek istediğimi anlatabilmek için yazacağım. A çamaşır makinası 50 lira B makinası 100 lira. B Makinası çamaşırları altın suyu ile fekan mı yıkıyor. SOnuçta hepsi aynı işlemi yapıyor,hem bu devirde evinşzi almışlar ne var yani makineler nişanlınızın istediği gibi olsa,belki sizin bilginiz yoktur,belli etmiyodur ama sıkıntıları vardır,ev yüzünden zaten borca girilmiş bir daha borç yapmak istemiyordur haklı olarak.

Sırf bu nedenden dolayı ayrılmak doğru belki diyorsanız sevginizi gözden geçirin derim. Şİmdi söyleyeceklerimi yanlış anlamayın ifade etmek istediğimi anlatabilmek için yazacağım. A çamaşır makinası 50 lira B makinası 100 lira. B Makinası çamaşırları altın suyu ile fekan mı yıkıyor. SOnuçta hepsi aynı işlemi yapıyor,hem bu devirde evinşzi almışlar ne var yani makineler nişanlınızın istediği gibi olsa,belki sizin bilginiz yoktur,belli etmiyodur ama sıkıntıları vardır,ev yüzünden zaten borca girilmiş bir daha borç yapmak istemiyordur haklı olarak.

tabiki yanlış anlamıyorum ben zaten burdaki insanların görüşlerini almak için yazdım beni rahatsız eden üslubu birazda sen evlenincede böyle yaparsan demesi kızdırdı benim öyle şeyler yapmıyacağımı az çok bilmesi gerekiyo kafam çok karışık yani eşya deil ayrılma mevzusu belkide bu tarz şeyler sayesinde tanıdık birbirimizi biz hiç kavga etmezdik çünkü...

ya bu devirde kim borçsuz evleniyo, evlenen varsa da direk anasının evinde kalmaya devam ediyodur herhalde, karısınıda alıp
ben sana hak veriyorum, eminim senin seçtiğin mobilyayla onun seçtiği arasında atla deve yoktur
beyaz eşya desen gerçekten bi alıyosun en az 15-20 sene kullanıyosun
aam ufak ev aletleri ucuzsundan olsada olur, sonra yenilemesi kolay mesela
düğün öncesi herhalde gerilmeyen çift yoktur, atlatırsınız umarım
önemli olan kalbiniz bir olsun, ufak tefek can sıkıcı laflar oluyor malesef, sen nazını, tribini yap tabii, o ayrı

bende ole yaptım gıttım ucuz dıye ıcıme sınmeyen eşyalar aldım şimdi çok pişmanım keşke ıstedımı alsaydım dıyorum
borç olucak tabı ben 1 sene oldu evlenelı şimdi bıttı borcum borç odenır ama o aldın eşyalar en az 10 sene senle.
ben derim canın istedını makul olcude almaya çalış. orta hallı ınsanların hepsi borçla evlenıyo ben etrafımda hep gordum .

ya bu devirde kim borçsuz evleniyo, evlenen varsa da direk anasının evinde kalmaya devam ediyodur herhalde, karısınıda alıp
ben sana hak veriyorum, eminim senin seçtiğin mobilyayla onun seçtiği arasında atla deve yoktur
beyaz eşya desen gerçekten bi alıyosun en az 15-20 sene kullanıyosun
aam ufak ev aletleri ucuzsundan olsada olur, sonra yenilemesi kolay mesela
düğün öncesi herhalde gerilmeyen çift yoktur, atlatırsınız umarım
önemli olan kalbiniz bir olsun, ufak tefek can sıkıcı laflar oluyor malesef, sen nazını, tribini yap tabii, o ayrı
küçük ev aletleri zaten çeyizimde var :)ben mobilyalar iyi olsun istedim.dediğin gibi alınan şey 15 20 yıl kullanılıyor yoksa bende çok düşüncesiz bi insan deilim ayrıca eşyada bi yana sözler akılda kalıo kırıcı olunca

küçük ev aletleri zaten çeyizimde var :)ben mobilyalar iyi olsun istedim.dediğin gibi alınan şey 15 20 yıl kullanılıyor yoksa bende çok düşüncesiz bi insan deilim ayrıca eşyada bi yana sözler akılda kalıo kırıcı olunca

yok canım ya unutulur zamanla, yaşın kaç bilmiyorum ama benden sana abla tavsiyesi, her duyduğun lafa üzülme kulak arkası et, duymamazlığa gel, başka bi zamanda sen çıkarırsın acısını, dil sadece nişanlında yok ya canımkaydirigubbakcemile5
inan böyle şeylere üzüldüğüne hiç deymiyo, evliliğin ilerleyip yıllar geçtikçe sende anlıcaksın bunu
şimdiden allah bi yastıkta kocatsın
:nazar:

tabiki yanlış anlamıyorum ben zaten burdaki insanların görüşlerini almak için yazdım beni rahatsız eden üslubu birazda sen evlenincede böyle yaparsan demesi kızdırdı benim öyle şeyler yapmıyacağımı az çok bilmesi gerekiyo kafam çok karışık yani eşya deil ayrılma mevzusu belkide bu tarz şeyler sayesinde tanıdık birbirimizi biz hiç kavga etmezdik çünkü...

Düğün yaklaştıkça böyle şeyler olur stresten emin ol. Sşz bir ay önce yaşamışsınız benim kozalağım kınagecemde kına yakıldıktan sonra sigara içmek için odaya gittiğimizde arkadaşım bana marlboro uzattı ondan içeyim bari dedim kozalağımın söylediği aynen şuu ohoooo sen böyle kalite takılırsan yandık,çekemem dedi. Tabiki espriydi yaptığı gülerek söyledi,arkadaşa göz kırparkende gördüğüm halde dellendim,çıkardım yüzüğü koydum avucuna şimdi bu lafı söylüyosan ilerde neler söylersin hadi güle güle dedim. Hatta gidip babama evlenmek istemediğimi bile söyledim. Böyle şeyler oluyor büyütme sakın gözünde. Ayrıca ne yalan söyleyeyim benimde eşyalarımın hiç biri tam istediğim gibi değil ama içinde sevgi dolu olan bir yuvam var. Dşya olmasada istediğim gibi sevda kokan yuva yetiyor

tatlim olur öyle anlasmazliklar inanki..
ortak zevkiniz olsun,emeginizle dizin evinizi,huzurunuz olsun yeterki..
inanki huzur olmayinca evin icinde istersen trilyonlar dök o eve,bi tanesi gözünde olmuyor...
insallah sakince ortak kararlar alir ve cok mutlu olursunuz

nişanlımla uzun zamandır birlikteyiz ve 2 yıldırda nişanlıyız bu zamana kadar gayet iyi anlaştık rahatsızlık geçirdim o dönemde de yanımdaydı ama son 2 aydır didişmekten başka bişey bişey yapmıoruz düğüne bir ay kaldı ama biz dün düğünü ertelemekten yada ayrılmaktan söz ediyoduk bugünde bişeyi çözmüş deiliz sorun da şu eşyaları biraz ucuz almak istiyor bende bu tarz şeyler sık alınamıyacağı için birazcık iyi olsun istedim o da sıfır borçla evlenelim diyo tamam ona da hak veriyorum borcumuz olmazsa daha rahat geçiniriz ama üslubu beni rahatsız etti bana sen memnuniyetsin dedi ilerdede böyle yaparsan diye korkuyorum dedi canım çok sıkıldı beni anlamıyor ben memnuniyetsiz deilim sadece bazı şeyler bir kez olduğu için özeniyorum hatta çok beğendiğim bi gelinlik vardı çok pahalıydı biraz daha aradım araştırdım hem onun bütçesine hemde kendi zewkime uygun olanı buldum elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama olmuyor galiba birbirimizi anlıyamıyoruz çaresiz kaldım annemlerin hiç bişeyden haberi yok ne yapcam ben
ılerde cok sorun yasarsın bence hıc kendını yakma karsında 10gunluk evli pişman bırı var oluruna bır kac gun bırak cok ıyı dusun evlılık bu uzulneyecegın bır karar ver :gitme:

bir kez alınıyor diye kim demiş canım ?
bizim oturduğumuz ev eşimin ailesiyle yaşadığı yerdi,memleketlerinden buraya yerleşeli 15 sene olmuş,dolayısıyla 15 senelik eşyaları
biz evlendikten sonra tekrar memleketlerine dönüp eşyalarıda bize bıraktılar,durumumuz çok kötü olmamasına rağmen eşyaları sokağa atmaktansa şimdi kullanıp daha sonra değiştirmeyi tercih ettim,yeni gibi duruyolarlardı çünkü.2 kere kullandığı 20 senelik bulaşık makinası taş gibi onu kullanıyoruz,15 senelik çamaşır makinasıda ona keza evlenirken sadece buzdolabını ve tv yi değiştirdik,bunun dışında herşeyimiz oldu imkanlarımız doğrultusunda ve borçsuz evlendik,şimdi o kadar rahatız ki,gezip tozuyoruz artan parayıda birktiriyoruz bile...hatta dün mini fırını yeniledik bile ben söylemeden,eskisinin kapağı düşüyor telle tutturuyorduk düşün...
canım beyaz eşya dediğin zaten mutlaka bir süre sonra değişiyor,sen etrafında gördünmü bir bulaşık makinasını 30 sene kullanan,zaten ömürleri o kadar bile değil yeni çıkan ürünlerin,
o yüzden bence bu tür şeyler için birbirinizi üzmeyin,bütçenizin el verdiğinin en iyisini alabilirsiniz,ürünler model model zaten gidip en üst modelini almak zorunda değilsin...

kusura bakma ama cnm sıfır borçla evlenmek istemesi gayet doğal. biraz ucuzundan alsanız ne olacak ki. biz bütün eşyaları kendimiz aldık o yüzden ucuzundan aldık al 4 senede ne krıldı ne dağıldı gayette güzel oturuluyor. şimdi evimizi ödüyoruz evimizib kredisi bitsin hepsini yavaş yavaş değiştirecem. biz evlendik o kadar çok borcumuz vardıki çok ağladık aç gezdiğimiz oldu. sen sen ol borçsuz evlenmeye bak. eşya için birbirinizi kırmayın.

Senin istediğinle onun istediği arasındaki fark ne kadar mesela...
Biz de evlenirken eşimin ailesi bir tolu iğne dahi almadı... Herşeyi eşim yaptı.. Öyle olunca DA borçsuz evlenme gibi bir şansımız yoktu....
Zatebn borçsuz evlenme takıntısını da anlamıyorum... Ne yani ne farkeder ki.. Zaten evlendikten sonra taksit taksit birlikte ödersiniz....
Haa ben de o dönem 5-6 milyarlık mobilyalar beğendim... Ama eşime hiç dile getirmedim, çünkü bütçesini çok aşacağını biliyordum.... Ben hem 2,5-3 milyar civarında mobilyalara yoğunlaştım.. Sonra bir ara baktım bana şşu ev kurun kartonmu suntamı ne olduğu belli olmayan 3ü birarada 2milyar takımlarından bahsetmeye başladı... Dedim orda dur....
Sen çalışıyosun ben çalışıyorum.. Beyaz eşyalarımız var, ev var neyin borçsuz evlenelim yakıntısı bu... Ben 6 milyarlık bi yemek odası beğendim, ama bunu sana söyledimmi? hAyır.. Çünkü bütçemizi aşardı üzmemek için seni söylemedim bile... Ama sen beni üzeceğini bile bile böyle saçma böyle uyduruk bir mobilya almayı teklif edebiliyorsun dedim....
Bin pişman oldu....
Ama biz düğünden çoook önce mobilya amaya başlamıştık.. 6-8 ay önce falan.... BAkın bakın yok bişey hem bütçeye uyan hem hoşumuza giden bişey yok.... Aaa o arada tepe home %50ye varan indirime girdi... Beğendiğimiz ama normal fiyatıyla bütçemizi aşan 5milyarlık yemek odasını 3 milyara aldık...
2,5 milyara salon koltuk takımını aldık....

Bu arada mobilya fuarına gttik orada gala mobilyasnın standını gezerken, off burada satsakta geri dönüş nakliye masrafı olmasa falan gibi bişeyler konuşulduğunu duydum.... Fuar teşhirinden, yeni sezon daha bayilere bile dağıtımı yapılmamış bir köşe koltuk aldık, oturma odası için....

Bizim şansımız yaver gitti, aldığımız herşeyi içimize sinerek aldık, dilerim sizin için de öyle olur....
Ortak noktada buluşmak lazım....

valla hiçte sonra alınmıyo, sen yinede nişanlına ısrarcı ol, ya da daha doğrusu ikna edici olmaya çalış, daha ucuzunu alınca madem borçsuz olcaksınız, demekki toplu bi parası var, yani o extra gelen taksitler sizi çok fazla kasmıcak sanırım
bende evlenirken aynı şekilde düşünüp aman boşver şimdi bunları alalımda bi kaç sene sonra değiştiririz dedim ama olmadı valla, araba aldık falan filan vesaire... bi türlü sıra mobilyalara gelmedi, 9 sene boyuca gözüme battı her bugun o koltuklar, 9 sene sonra ancak değiştirebildik valla, suntaları dağıldıktan sonra o da
sempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

Nişanlınla eşya dışında bir sorunun yoksa
ve sadece bu sorun için ayrılacaksan bence ayrıl...ben böyle olunca o sevgiden şüphe ediyorum malesef.

Ailesi size ev almış, bu devirde bir ev sahibi olmak ne demek sanırım bilmiyorsun. Buradaki pek çok arkadaş gibi bizde şu an ev kredisi ödüyoruz ayda 1000 lira :) çok iyi para evimiz olsaydı o parayı kenara koysak yılsa 12000 eder ve bunla istenirse bütün ev eşyası yenilenir bir-iki senede...
Kolay kolay değişmiyor lafına inanmıyorum zaten beyaz eşyaların kullanma kılavuzunda "eşyanızın ömrü 10 yıldır" yazıyor. Salon takımlarına gelince modası geçiyor, koltukların yüzleri yıpranıyor en iyisinin gideceği yine on sene...
Ömürlük değil hiçbiri yani, ömürlük olan huzur mutluluk...altın koltuklardada otursan evde huzur yoksa bir anlamı var mı gösterişten başka??

herkesin görüşleri farklı farklı tabi kimisi benim gibi düşünüo kimiside bi daha alınır diyor ben zaten çok pahalı şeyler istemiyorum ortalama şeyler istiyorum o en ucuzu olsun diyor kızdığım bu.ayrıca peşin vericek bi miktar parası var zaten taksite fazla bişey kalmaz yatak odasınıda ailem alıcak pek bi sıkıntımız yok ama bu onu sıkıntı haline getirdi çok sinirli herşeyi yanlış anlıyor umarım bu hali geçer çünkü bunaıma soktu beni bu arada tavsiyeler için herkese tşk

Back
X