Evlilik öncesi ve sonrası/Hayatınızda ne değişti?

Rahat bir aile evindeyseniz, babaniz kazaniyor ananiz pisiriyorsa bir el yagda bir el baldaysa cok degisim oluyor ama bu aslinda evlenmenin degil aileden ayrilisin, kendi ayaklarin ustunde durmanin sorumlulugu.

Önceden de yemek pisirmek, temizlik, fatura ödemek, bozulan seyi tamir ettirmek zorundaydim. Kendi evimde yasiyordum. Bu yuzden olumsuz cok degisim olmadi. Olumlu yönü cok fazla.

Dedigim gibi onceden ev idaresi, gecim gibi yüklerim olmasaydi evlilige bu ne yaaa diyebilirdim.
Rahat bir aile evindeyim çok şükür. 😊 Belki de o yüzden bana biraz korkutucu geliyordu şimdiye kadar evlilik fikri, hala öyle biraz. 😊

Şahsen benim evliliğim, gençliğimin en güzel zamanlarını aldı.İcimde bır yığın ukdelerle iç çekerek yaşamaya çalışıyorum.Gerci evliliğin bı suçu yok.Eşimin aldıkları diyeyim.
Tamamen eşiniz kaynaklı mı yoksa ailesi de mi etken oldu?

evet ama siz çalışmıyorsunuz, çocuğuunuz yok, isterseniz sabaha kadar bilgisyarda oyun oynayın...

sizinki evlilik gibi değil ki. normal Türk evliliği gibi değil yani. Türk evliliği olan tek yanı eş ailesiymiş. bakın tek konu buymuş. burada hemen gooool. neyse ki çözmüşsünüz.

neyse, sevgili konu sahibi, bence evlilikte ne değişir konularında şunlar önemli:

evlenmeden önce ev çekip çevirdiniz mi?
özellikle aileyle yaşayan insan ev sorumluluğu alınca zorlanıyor. ya da öğrenci evi gibi yaşayan insanlar "evli evi" olayına geçince zorlanıyor. ya önceden de "evli evi" gibi alışkın olmak lazım ya da evlenince gezegen değiştirmiş gibi davranmamak lazım.

özellikle erkek taraf ev işi yapmış mı?
çünkü değilse kadınların kirli sepetinin yerini öğretmesi 3 sene filan sürüyor. erkeğin aileden gördüğü, o yoksa da kendi geliştirdiği davranış tarzı çok önemli.

hem çalışıp hem ev işini yapıp hem çocuğa bakacak bir de eş aileseni çekecekseniz. evlenmek için manyak olmak lazım bence.
Ailemle yaşıyorum ve gerçekten ev içerisinde herhangi bir sorumluluğum yok. Bir evi idare etmekte sıkıntı yaşayabilirim bu nedenle. Teşekkür ediyorum yorumunuz için.

Evlilik benim icin bebekten once bebekten sonra diye ikiye ayriliyor.Bebeklerim dogmadan bekarlik gunlerim gibiydi evliligim sanki sevgilimle ayni evi paylasiyoruz gibi.Istedigim gibi ya da bekarliktan alistigim gibi yalniz da dolasip takilabiliyodum,sehir disindaki arkadaslarimin yanina gidip onlari davet ediyodum,esimle o an kafamiza ne esiyorsa onu yapiyorduk.AMA.Bebeklerim dogduktan sonra tepeden tirnaga,igneden iplige tüm hayatimiz degisti.Hem dünyamiz tepetaklak oldu hem de hayatımıza ışık oldular.Böyle de garip bisey.Hatta farkinda olmadan bebek oncesinden bahsederken biz bekarken diye lafa basliyorum istemsizce😁 soyleyeceklerim bu kadar.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Nasip gerçekten. Dilerim bundan sonrası sizin için çok daha güzel olur. Aileler müdahale etmeseydi olur muydu sizce?
Eski eşimin müdahalelerle aklı değişmeseydi olurdu bence çünkü biz güzel başlamıştık birbirimize değer veriyorduk gitgide değişti herşey amannn öle işte
Valla bi ömür psk şiddet çekmektense böle daha iyiyim zaten

Bekarken kendimi bildim bileli annem,babam çalıştığı kardeşim de hep küçük gözüyle bakıldığı için 4 kişilik evin tüm sorumluluğunu taşıyordum. En sonunda tak etti ani kararla ve aile içinde geçimsizliğin artmasıyla evlendim. 4 kişi için yaptığım her şeyi tek başına yapan bir koca ve üstelik, yaptığım şeyleri takdir etmeyen daima yetersiz hissettiren yardımcı olmayan 'sen bu evdeyken ben kalkıp iş yapmam' diyen koca sayesinde hayatımda hiç yaşamadığım migren, fibromiyalji, uçuk ve cinsel hastalıklara sahip oldum. Yaşadığım kötü olaylardan sonra boşanmaya karar verip baba evine döndüm. Hala kül kedisi olarak yaşamaya devam ediyorum bir yandan eğitimime devam ediyorum iş arıyorum ama bu gidişle mesleğimde iş sahibi olmam da imkansız olacak gibi. Hedefim bir şekilde yurtdışına çıkmak. Benimki çok yanlış bir evlilikti tabi mutlu olan da belki vardır.
Çok geçmiş olsun. Umarım bundan sonrası sizin için çok daha güzel olur. Hedeflerinize ve mutluluğa ulaşmanızı diliyorum.

temizliği sınırlı yapıyorum, ölmeyecek kadar.
yemek yapmıyorum. ha canım isterse yapıp buzluğa atıyorum ya da misafir çağırıyorum onlara yapıyorum. ama bunlar tamamen keyfimden.
ütüyü annemin evinde ona yardım için yapıyorum (omuz sakatlığı var).
Pasakli ve disardan yemeyi seven koca alirsan yine olur aynisi😂 ya da senin yeri e temizlik yemek yapacak bi koca😂

Evlilik cocuktan once ve cocuktan sonra olmak uzere ikiye ayriliyor bence :))

Cocuk yoksa, iki sevgili gibi gayet guzel takilabilinir. Aksamlari kek, pasta, cikolata, film, muzik, dans, aman aman yatakta sabahlar olmasin :)))

Cocuktan sonra abovv..

Genel anlamda evlenmeden once daha ozgur bir hayatimin oldugunu dusunuyorum. Kendi evimde, kendi yagimda kavrularak yasiyordum. Para kazaniyordum, kafama gore harciyordum, istedigimle gorusuyordum, istedigim yere istedigim saatte, istedigim sure gidebiliyordum.

Evlendikten sonra ozgurlugum baya kisitlandi. Hele cocuktan sonra.. Kendi camasir derdim oldu sana 3 kati. Ev temizligi, yemek, cocuk bakimi, is, kocanla anlasmak, bilmem ne ohoo. sinir stres. Sanirim kucuk cocuklu olan cogu kisi boyledir. Cocuk evliligi cok degistiriyor. Yani, evlenip cocuk yapmaksa niyetin, bunun hayatini cok degistirecegini bil.

Eski eşimin müdahalelerle aklı değişmeseydi olurdu bence çünkü biz güzel başlamıştık birbirimize değer veriyorduk gitgide değişti herşey amannn öle işte
Valla bi ömür psk şiddet çekmektense böle daha iyiyim zaten
Çok doğru karar vermişsin aslinda.
Bu kararı herkes alamaz.
Önünüze bakın artık .
Demek sizi aşırı bunaltmislar.

Çok doğru karar vermişsin aslinda.
Bu kararı herkes alamaz.
Önünüze bakın artık .
Demek sizi aşırı bunaltmislar.
Hem ne bunaltma onlar sinsice yapıolardı bunu
Bana yüzüme bişi yok
Ben işteyken arıolardı yada evlerine çağırıolardı adamı artık dedikodum tavan…
Ben safta ailesine değer veriyordum hep

Hem ne bunaltma onlar sinsice yapıolardı bunu
Bana yüzüme bişi yok
Ben işteyken arıolardı yada evlerine çağırıolardı adamı artık dedikodum tavan…
Ben safta ailesine değer veriyordum hep
Bide ablaları asla beni çekemiyordu
Bana hep şey derler dışarıdan
Kendine hast bi duruşun var özgüvenli bakışların
Belkide onlarda bunu gördü bende hiç çekemiolardı
Biyere gitmemizi bi kıyfat almamızı vb biçok şey

Bide ablaları asla beni çekemiyordu
Bana hep şey derler dışarıdan
Kendine hast bi duruşun var özgüvenli bakışların
Belkide onlarda bunu gördü bende hiç çekemiolardı
Biyere gitmemizi bi kıyfat almamızı vb biçok şey
Alsınlar başlarına calsinlar oğullarını.

Çalıolar zaten evliyken benim yüzünden kullanamıolardı şimdi kullanıolardır
Asla unutmıcam okdr iyi niyetle yaklaştığım ailesini ve kendini
İki cihandada ellerim yakasında hepsinin
Adamin aklı başına gelir de iş işten gecer.
Erkeklere cidden beyin nakli lazım yabancı ülke geninden.
Bu ulkedekilerde sıkıntı büyük.

Evliliğin ev hayatı kısmı, beraber yaşamak güzel de eş ailesi ve getirdikleri çok da sempatik değil bana göre. Yani sevmeden hatta çok sevmeden çekmek zor gelirdi belki de.
Tek önerim evlenmek için görücü gelen mantığına uyan adama evet diyip evlenme. Önemli olan sevgi uyum bence

Olumlu katkılarıda oldu evliliğin olumsuz katkılarıda🤷‍♀
Olumsuzlar kısaca eş ailesi. Resmen saçıma aklar düştü onların yüzünden.
En büyük olumlu katkısı kızım❤❤❤
Çevrem genişledi, maddi olanaklarım arttı. Birde ne kadar saf olduğumu anladım. Akıllandım resmen 😀😀😀 Eşimden ayrılmayı hiç istemem Rabbim ayırmasın ama Allah biliyorya evlenmeden çocuk sahibi olunabilse onu tercih ederdim sanırım. Evlat sahibi olmak çok güzel ama eş ailesi insanın eşinden bile uzaklaşmasına neden oluyor bazen.

Back
X