evlilik pisikolojisi

okibur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2014
217
63
73
İstanbul
Merhaba ben şuanda sözlüyüm, 6 ay önce tanışmıştık.. ilk başlangıcımız güzeldi..sonra ailelerimizle tanıştık buda çok güzel geçti. Çok iyi bir ailesi var benide çok seviyorlar. bende onları sevdim. benım ailemde sözlümü sevdi.. sözlenmeden bir hafta önce kararsızlık başladı acaba diye? annemle konuştuk bu konu hakkında benı ikna etti. kafama yattı sözlülük fikri .. şimdi 3 hafta oldu ve halen kararsızlık var. acabalarım var? boyuna kadar sorguluyorum boyu benden az uzun. topuklu giyemicem diye.. artısı çok eksisi yok denecek kadar az sözlümün. ama kendimi bir türlü alıştıramadım. böyle düşünmem normal mi? zaman veririsem fikrim oturur mu?
ayrıca tanıdığınız bir pisikoloj önerir misiniz?

biraz abartmıyor musunuz :44: topuklu giyemiycem de nedir :26: siz bu adamı sevmeden mi sözlendiniz :44:

sen fiziksel olarak beğenmiyorsun bence. En büyük takıntın buymuş gibi hissettim ben. Başka bir şey varsa açarsan daha net anlarız.

her çocuk doğurulduğunda 1cm kısalıyormuş. ozaman sende kısalırsan belki giyebilirsin

annen baban o bu ne demiş diye düşünme.. madem artısı var bazı şeyleri abartmaman lazım.
benimde sevgilimde aramda 20cm var:18::18: ama neyapabilirimki hala daha bozuluyorum

sevginden emin olsaydın topukluyu dert etmezdin
bende topuklu giymiyorum giysem eşimden uzun olacağım
dış görünüşten ziyade kişiliği karakteri hakkında analiz yapsan
inan bana evlilikte boy değil, karakter daha önemli olacaktır

Sen bu adamı sevmemişsin..
Armutun sapı üzümün çöpüne gelmiş olay...

eşimle aynı boydayız ve ben de topuklu giymiyorum çoğunlukla ama bu durum evlenmese miydim acaba diye düşündürmedi hiç

Son düzenleyen: Moderatör:

Sözlenmek- nişanlanmak bunlar "Ben bu evliliği yürütebilir miyim?" in ön görüleri.. Gönlün bu adamı istiyor mu? Önemli olan bu. Gönlün istemiyorsa uzatma. Sana da O'na da yazık. Ama gönlün onu arzuluyorsa varsın topuklu ayakkabıların olmasın :)

hani bir söz vardır ya Birini gerçekten sevdin mi; yaşı, ne kadar uzakta olduğu, boyu, kilosu sadece lanet birer sayıdır... sevmiyosun sözlünü malesef gercekten boyunu falan dert etmezdin ... yol yakınken vazgeç gercek sevgiyi aşkı bulamamışsın.. evlensen büyük hata olur......

ve siz sevdiginizi düşünüyomusunuz sözlünüzü...
sanki anneniz sözlenmeniz için baskı ypamış gibi size...
siz aman aman istiyerek sözlenmediginizi düşünüyorum

benim eşim de benden en fazla 1 karış uzundur takma canım huyu güzel olsun
boyu değil işlevi önemli

gerçek sevgi olduğuna emin misiniz?

benim eşim de benden kısa ben bile bazen topuklu giydim yani bu bahane tamamen.

sorgulamalar bende de olmuştu evlenene kadar ama onlar da ben evliliğin üstesinden gelebilir miyim? vs. tarzıydı. boyu-saçı-yaşı-başı değil.

Benim bu adama sevgim var mı? Ben bu adamla en özel anlarımı yaşamak ister miyim? Sevmediğim bir huyu olsa, yine de sevmeye devam eder miydim?

Bunlar ölçülüp tartıldıktan sonra ciddi bir adım atılabilir. Siz karar verirken pek bunları düşünmemişsiniz. Yoksa nedir bir topuklu, yok bilmem ne? Çocuk gibi.

ayrıca başlıktaki yazım hatası gözümü çok tırmaladı, çok rahatsız oldum.

Çok haksızlık etmemek lazım. Bu göreceli bir şey. Fiziksel olarak beğenmeyebilir. Uzun boylu sevebilir. Ancak söz noktasına gelene kadar bu olay uzamaz. İlk birlikte olacağın zaman kıstas olur ancak.
Bir de bu noktada çok takıntı oluşmuş. Boyu çok uzun değil diye ayrılır, başka uzun boylu birinin anası da bu kız benim oğluma kısa der. O zaman ne yapacaksın? Bence insanların fiziksel özelliklerine çok ama çok takılı kalma.

psikologluk bi durumun olduğunu sanmıyorum. ama bence sen evliliğe hazır değilsin.topuklu ayakkabıya kadar düşündüğüne göre işin zor.çünkü evlilik karşılıklı hoşgörüyü gerektirir. bence zamana bırak. iyice emin olmadan evet deme ki sonra karşındaki insan da üzülmesin

Ben de üzülerek arkadaşlara katılıyorum. İnsan sevdiği adamın kusurlarına karşı kör oluyor.. Sizse sözlünüzde hata arıyor gibisiniz. Onu seviyor olsaydınız topuklu ayakkabı giyememek gibi bir problem aklınızın ucunuzdan geçmezdi. Ne yapayım şimdi benimde 20cm topuklu giymem gerekir ama umrumda değil meselaa.. Bu örnekler çoğaltılır bu liste uzar gider ama, gönül sevince göz asla bunları görmez.. İyi düşünün derim

başıma gelmez umarım

Topuklu ayakkabıyı bile sorgulayacak kadar soru işaretleriniz varken neden sözlendiniz ki :26:

aklında acabalar varsa vazgeç...evlilik çocuk oyuncağı değil sen o insanla bir ömür geçireceksin..yani şöyle düşün hayatlarınızı birbirinize adıyosunuz....o adamdan çocukların olucak ölene kadar senin yanında olucak evlenirseniz inşallah...ve sen o insana herbaktığında için titremeli iyiki benim eşim bu adam demelisin ..mantık kadar aşkda olmalı mutlaka...yoksa hiç evlenme daha iyi ...evlilik büyük sorumluluk ve böyle bir şeyin altına giriceksende önce kendinden sonra evleneceğin insandan hem kalben hem aklen ruhen emin olmalısın..ben mesela hep böyle düşündüm şimdi 3 senedir evliyim ..evlilik zor gerçekten ama kocamı çok seviyorum ve seviliyorum zaten evlenirkende havalarda uçarak evlendim :)) 3 senedirde sanki sevgilimmiş gibi içim titrer ona...eşimle evlenene kadar çok kişi çıktı karşıma ama en ufak bir acabada arkama bakmadan gittim çünkü biliyorumki acabalarla bir insanla yuva kurulmaz isterse dünyanın en süper erkeği olsun hayata birkes geliyoruz ..ve ben hayatımın geri kalanını aklımın ve kalbimin ısındığı şüphesiz deli gibi sevdiğim insanla geçirmek istedim onu bekledim ve çok şükür oldu ...binlerce şükürler olsun ..senin içinde hayırlısı canım ama benim fikrim bu bilmiyorum sen ne düşünüceksin

İçinize sinmemiş. Böyle bir evlilik yaparsanız hem kendinizi hem de hiç bir suçu olmayan nişanlınızı mutsuz etmiş olacaksınız. Ona bu kötülüğü yapmayın.

Daha cok yeni tanisiyorsunuz ya o yuzden herseyi sindirememen normal. Hepimiz hayalimizde bir profil olusturuyoruz ve karsimiza o profilde biri cikacak saniyoruz, olmayan bircok sey de gozumuze batiyor ama zamanla, alistikca sindirirsin. Ayrica boya bakmanda da bir anormallik yok, insan evlenecegi kisinin her yonune bakar. Ben de mesela uzun boyluyum, hep uzun bir esim olacak sanirdim ama esimle tanistigimizda nerede ise ayni boydayiz diye reddetmeyi cok dusundum. Ama sonralari astim bu hissi.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…