evlilik problemi.lütfen yardım

sederk

Sed+Erk=Huzur(:
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2009
2.639
1
358
Diğer
uzun zaman birlikte olup 22 yaşında evlenmek için çok mu erken?bir bayan bir erkekten daha önce olgunlaşır.evlendikten sonra erkeklerde erken yaşta evlenildiği için problem çıkıyor mu?şahit olduğunuz ya da kendi yaşadığınız problemler varsa paylaşır mısınız?

çok şahit oldum ve bence bir erkek için oldukça erken bir yaş.Bir müddet sonra beklentileri değişince,kişiliği oturunca sorunlar yaşanabilir.Ama sorun yaşamayan da olmuştur elbet,geneli konuşursak erken olduğunu düşünüyorum.

Kisinin kendini yetistirmesiyle ilgili bi konu.

Kimi vardir erken yasta olgunlasir kiminin olgunlasmasi uzun zaman alir
Kendimden örnekvereyim evlendigimizde esimde bende 22 yasindaydik,kadinlar erken olgunlasiyor evet evlendigimizdeki benim olgunlugum esimde yoktu ancak 3-4 sene sonra biseyleri anlamaya gayret göstermeye basladi tabi bu arada ben hem evliligimi ayakta tutmaya hem onun olgunlasmasini saglamaya calistim.

Herkeste öyle olacak diye bi kural yok ama cevremdede böyle gerci erkekler herzaman biraz cocuk orasi ayri konu...

kadinlarda erken yasda evlilik erkekdeki kadar sorun olmuyor
bence 22 yas cok erken evlilik icin

ideal yas kadinda 25 erkekde 30 dur

erkekler ne kadar evlilige hazirim deselerde olgun olabilirler(görünebilirler) büyümemis cocuk gibiler o yüzden ne kadar gec o kadar saglam adim atilmis olur

Uzun zaman beraber de olunsa bence de beklenilmeli belli bir yaşa kadar. Çünkü erkeklerin gerçekten de belli bir yaşa gelmesi gerekiyor bence sorumluluk alabilmesi vs. için.

evet erkekler geç olgunlaşır tabiki bu doğru ama kendini geliştiren insanlarda çoğunlkta benim diyeceğim şu ki erkeğin evlenme yaşı 27 28 bana göre bu benim düşüncem tabi

akıl yaşta değil baştadır.
erkek vardır 40 yaşındadır hala olgunlaşmamıştır,
erkek vardır 20 yaşındadır nerede ne yapacağını bilir vaziyettedir.

kişilik meselesi bence.
bi insanın kişiliği oturmuşsa yaşı kaç olursa olsun olgunluğundan taviz vermez.
ama bi insanın kişiliği oturmamışsa nerde ne yapacağını bilemez.

Çok acı çektiyse olgun olabilir çekmediyse sinirlerini dizginliyemiyorsa dayak atabilir

şu anki aklımla geriye bakınca, 22 yaşında evlenseydim (yani 10 yıl önce) çok aptalca şeyler yapardım gibi geliyor.

yaşıt olmanın sorun yaratacağını düşünmüyorum, bakımlı bir kadın her zaman fark atar.

ben 23 eşim 24 yaşında.
aramızda 5 ay var.ve ikimizde gayet olgun insanlarız.
eşim de başıboydak yetişmiş.ama şimdi sorumluluğunu bilen bir insan.

yineliyorum akıl yaşta değil baştadır.

Ben de nişanlım da 22 yaşındayız. Evet kadınlar erkeklerden daha olgun ama asla nişanlım için sorumsuz diyemem. Allah nazarlardan saklasın maşallah bazı konularda benden daha düşünceli

kızlar hepinizin yazdıklarını okudum bir not düşmeyi unuttuğum için yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermiş olabilir.ben 22 o 24 gerçi çok da bir fark yok haklısınız herkes kendi çapında haklı elbette.kimseye neden bu eleştriyi yaptınız diyemem çünkü oturumu herkese açtım yine de okuyup duyarlı davranıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim canlarım teşekkürler

Mrb.Ben de eşim de evlendiğimizde 22 yaşındaydık.Üniversiteyi yeni bitirmişik.Şimdi 6 yıllık evliyiz.Çok mutlu bi 6 yıl geçirdik.İnsanın kişiliği oturmuşsa yaş sorun değil.

22 yaşında deli gibi sevdiğim kişiyle iyi ki evlenmemişim
olgunluk başka,evlilik sorumluluğu başka
o zamanlar böyle söylemiştm kızmıştı bana
şu anda 26 yaşındayım:97:

canım o kişisine göre değişir bi arkadaş demiş akıl yaşta değil baştadır diye çok doğru bazı insanlar 30 unada gelse aynı o yüzden şans birazda tanımak lazım sana kalmış yani :))

babam 19 yaşında evlenmiş annemle.annemde 17 tabi.ama annemin anlattıklarına bakıyorumda anneme hep destek,hep sevmiş,,hiç ezdirmemiş,aklı başındaymış hep.tabi bunda geçim derdi çocuklarda etkilidir muhakkak
olayın diğer boyutu abim: liseyi bitirdi 2 sene sonra evlendi.yengem lise aşkıydı.evlenmezsem öldürürüm trene atlarım,şunu yaparım bunu yaparım,okumayacağım ben işe gireceğim vsvvs evlendi.
ilk 7 yıl çocukları olmadı ama birbirlerine hep desteklerdi.o konuda hiçbir problem olmadı.aksine birbirlerini her anlamda tanıdılar yani çoluk çocuk yok,ve çocuk olmadığı için kesinlikle olumsuz bir şey söyleyende yok.buda güzel elbette.sonra tüp bebekle 2 çocukları olduu olaylar koptu.aldattı yengemi(üzülerek söylüyorum)hepimiz kızın destekçisi olduk vsvs.Allaha şükür o 2 meleğimin yüzüne baktı ve düzeldiler.şimdi yine mutlular ama izi kalmışmıdır kalmıştır.
neyse sonuca gelirsek abimde ki erken evlenip çapkınlık yapmamanın patlamasıydı.para sıkıntısı yoktu işi vardı evi arabası vardı ama evlenince sahip oldu hepsine.ve bu imkanlarıyla dert aradı kendine gidip bu haltı yedi.ama herkes bunu yapacak diye bir şey yok.insanın kendini geliştirmesi ve kendine saygısıyla alakalı tüm bunlar.sadece aldatma olacak diye bir şey yok tabi benimki örnekti ama her erkek aynı olacak diye bir şey yok.babam ve abim örneğinde olduğu gibi.karşındaki insanı ölç-tart sosyal ortamlardaki hareketlerini takip et incele.bunlar sana onunla ilgili rehber olacaktır azda olsa.olanlar olacakların habercisidir nede olsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…