Evlilik Problemi

selambendidi

Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2013
9
0
6
35
İzmir
Merhaba arkadaşlar..
Öncelikle umarım başlığı doğru yere açmışımdır.Bir sorunum var sözlümle konuyu forumda açma sebebimde ben mi yanlışım o mu görsün veya görelim diye. Şuanda asker de ve Seneye agustosta Allahın izniyle evine gelicek geldikten bir kaç ay sonra nişan yapmayı düşünüyoruz. Bu konu da herkes tamam ailelerimiz de onay veriyor ama konu evlilik olunca hemen nişandan bir sene sonra evlenelim diyo ne evimiz var ne birikmiş paramız ne de zengin ailelerimiz. Evlenince ikimiz çalışır bir şeyler yaparız desek bile üni okuyo olucam o yuzden 4 yıl sadece çalışan o olucak. Kredi çeksek hem ev kirasi hem kredi okul masrafım elektrk su vb dolu dolu masrafımız olucak ama o çalışır öderim bi şey olmaz. ben de diyorum ki 1 sene sonra evleneceğimize 2 sene sonra evlenelim herşeyımız tam olsun evimizi barkımızı kuralım öyle evlenelim. Siz söyleyin bekarken para biriktirmek böyle zorken evliyken vay halimize ama anlatamıyorum illa bi şey olmaz diyo. Acele edip neden dara girelim diyorum bu sefer ben seni dara sokmam diyo yani sözün kısası acele işe şeytan karışır diyorum bu kadar aceleye gerek yok diyorum ama anlayan yok ablalarım arkadaşlarım bari sizde yorumlarınızı söyleynde ben mi yanlışım o mu en azından görelim bilelim..

Kaç yaşındasınız? Şu an okuyor musunuz? Önce bunları bilmek gerek bencee

Yaşının küçük olduğunu tahmin etmiştim.Bir baktım 16 yaşındaymışsın !
Sakın ama sakın en az 18 olmadan ciddi bir adım atma.
Bana kalırsa nişan için bile çok çok erken.

Erkek arkadaşın kaç yaşında ?
Onun tahsili-mesleği tamam mı ?

Biraz zaman geçsin,birbirinizi daha iyi tanıyın.Bu arada sen üniversiteye girip öğrenimine devam edersin.
Baktın herşey güzel gidiyor,mezun olmana 1-2 sene kala ciddi adım atarsınız.

Bu arada maddi imkanınız olmayabilir ama borçla evlenmeni tavsiye etmem.
Evlenirken bazı şeylerden fedakarlık ederseniz,evliliğinizin ilk yıllarında borç stresi yaşamazsınız.
Herkes düğün dernekle veya dört dörtlük eşyalarla evlenecek diye bir kural yok.
Gücünüzün yettiği kadarını yaparsınız.

canım evin eksiği hiç bitmez 4 yıllık evliyim bitmedi ablam 15 yıllık evli onunda bitmedi herşey tam olmuyo ama orasıda işin güzel yanı oluyo emek uğraşı bitmiyo parada birikmiyo hep bişeyler çıkıyo malesef borç olmadan mal sahibide olunmuyo eğer sözlün 2 sene bekleyelim deseydi inan bu seferde beni oyalıyomu derdin bence evlenin cunku bu tip durumlarda aileler de olunca huzursuzluk çok çıkıyo istatiksel olarak en çok nişan düğün arası ayrılırmış çiftler bunu da unutma derim ben

Yaşının küçük olduğunu tahmin etmiştim.Bir baktım 16 yaşındaymışsın !
Sakın ama sakın en az 18 olmadan ciddi bir adım atma.
Bana kalırsa nişan için bile çok çok erken.

Erkek arkadaşın kaç yaşında ?
Onun tahsili-mesleği tamam mı ?

Biraz zaman geçsin,birbirinizi daha iyi tanıyın.Bu arada sen üniversiteye girip öğrenimine devam edersin.
Baktın herşey güzel gidiyor,mezun olmana 1-2 sene kala ciddi adım atarsınız.

Bu arada maddi imkanınız olmayabilir ama borçla evlenmeni tavsiye etmem.
Evlenirken bazı şeylerden fedakarlık ederseniz,evliliğinizin ilk yıllarında borç stresi yaşamazsınız.
Herkes düğün dernekle veya dört dörtlük eşyalarla evlenecek diye bir kural yok.
Gücünüzün yettiği kadarını yaparsınız.

Ben bunlardan bahsedince evlilikten kaçıyo sanki istemiyo gibi oluyorum anlatım şeklimde mi sorun var diyorum hayır yok arkadaşlarımda aynı şekilde bunları söyluyo evet onu da anlıyorum ailesinin baskıları da bu konu da biraz etken. sözlüm 20 yaşında:5:

canım evin eksiği hiç bitmez 4 yıllık evliyim bitmedi ablam 15 yıllık evli onunda bitmedi herşey tam olmuyo ama orasıda işin güzel yanı oluyo emek uğraşı bitmiyo parada birikmiyo hep bişeyler çıkıyo malesef borç olmadan mal sahibide olunmuyo eğer sözlün 2 sene bekleyelim deseydi inan bu seferde beni oyalıyomu derdin bence evlenin cunku bu tip durumlarda aileler de olunca huzursuzluk çok çıkıyo istatiksel olarak en çok nişan düğün arası ayrılırmış çiftler bunu da unutma derim ben

Ayrılmak söz konusu olamaz bu gıbı konular için çünkü inanın herkes sevgimize imreniyo buyukten kuçuge herkesin elle gösterdiği bi sevgimiz var. Ama bizim bir çöpümüz bile yok tamamen sıfırız biz bu da sizin görüşünüz herkesin bir fikri var bazen yeter diye bagırasım geliyoo o kadar doluyorum :(

yaşın küçükmüş gerçekten..
ama düşüncelerin mantıklı..
biraz daha beklemenizde fayda var..
aşk karın doyurmaz ne yazıkki..
zamanla bunlar çok yıpratır sizi ve ilişkinizi...

Aileleri tanımadan bişey söylemek pek doğru değil ama, bu yaşında ailesi evlenme konusunda baskı yapıyorsa ilerde siz üniversiteye başladığınız zaman size okulu bıraktırma gibi durumlar da olabilir ya da hiç başlatmama. Ne kadar anlatabildim bilemiyorum ama şu an böyle düşünen birileri sanki bunu da düşünebilir gibi geliyor bana.

Biraz ,yangından mal kaçırır gibi, durumu sezdim ben bu işte. Bu ne acele :50:

Canım şu anda sözlüne her şey çok basit geliyor.. ben alırım , ben öderim , her şey hallolur diye bir şey yok maalesef.. hayat şartları çok zor hele ki sıfırdan ev kurmak çok daha zor.. bence bu konuları biraz erken konuşuyorsunuz.. bence sözlün askerliğini yapsın , sen okulunu bitir mesleklerinizi elinize alın ondan sonra nişan ve düğün meselelerini konuşun.. yaşınız itibariyle sizin için henüz çooook erken :31:

İki tarafta Urfalıyız biraz bizim oraların gelenekleri ile de alakalı bu acelelicik ama doğru değil ne deseniz haklısınız. Allah yardımcımız olsun bu yolda..

sen 16 sevgilin 20 yaşında sen üniversite okucaksın öyle mi evlenince, kendide bi şirkete ceo olarak girecek heralde seni kimseye muhtaç etmicek paranız artarsa bizede gönderin kredi borcumuz var

canim ben de yeni evliyim.ailelerden yardim istemedik.cok abartmadan aldik esyalarimizi ve yaklasik 50 bin falan masraf oldu.2 dugun + kina + ev esyalari +ailelerin takacagi altinlar+ diger masraflar.hadi siz daha mutevazi davranacaksiniz.hic degilse 30 bini gozden cikarmak gerekir.para biriktirmekle olacaksa bu is mutlaka en az 2 yil gerekli.ya da sen de okumayacaksin o zaman anca 1 yil... biraz daha dusunsun derim. o kadar kolay olmuyor bu isler...

Ben bunlardan bahsedince evlilikten kaçıyo sanki istemiyo gibi oluyorum anlatım şeklimde mi sorun var diyorum hayır yok arkadaşlarımda aynı şekilde bunları söyluyo evet onu da anlıyorum ailesinin baskıları da bu konu da biraz etken. sözlüm 20 yaşında:5:

bu acele ne canım yaa sende küçüksün oda yaşınız biraz daha oturmadan ve düzeninizi kurmadan evlenmeyin :20: burdaki cevapların sözlünüzün pek hoşuna gideceğini sanmam ....

İki tarafta Urfalıyız biraz bizim oraların gelenekleri ile de alakalı bu acelelicik ama doğru değil ne deseniz haklısınız. Allah yardımcımız olsun bu yolda..

Ben urfali degilim ama bizim orda da boyle eerkekler askerden gelir gelmez isi var mi yokmu buna hic onem veemeden evlendiritorlar sanki bi zorunluluk varmis gibi.

Merhaba arkadaşlar..
Öncelikle umarım başlığı doğru yere açmışımdır.Bir sorunum var sözlümle konuyu forumda açma sebebimde ben mi yanlışım o mu görsün veya görelim diye. Şuanda asker de ve Seneye agustosta Allahın izniyle evine gelicek geldikten bir kaç ay sonra nişan yapmayı düşünüyoruz. Bu konu da herkes tamam ailelerimiz de onay veriyor ama konu evlilik olunca hemen nişandan bir sene sonra evlenelim diyo ne evimiz var ne birikmiş paramız ne de zengin ailelerimiz. Evlenince ikimiz çalışır bir şeyler yaparız desek bile üni okuyo olucam o yuzden 4 yıl sadece çalışan o olucak. Kredi çeksek hem ev kirasi hem kredi okul masrafım elektrk su vb dolu dolu masrafımız olucak ama o çalışır öderim bi şey olmaz. ben de diyorum ki 1 sene sonra evleneceğimize 2 sene sonra evlenelim herşeyımız tam olsun evimizi barkımızı kuralım öyle evlenelim. Siz söyleyin bekarken para biriktirmek böyle zorken evliyken vay halimize ama anlatamıyorum illa bi şey olmaz diyo. Acele edip neden dara girelim diyorum bu sefer ben seni dara sokmam diyo yani sözün kısası acele işe şeytan karışır diyorum bu kadar aceleye gerek yok diyorum ama anlayan yok ablalarım arkadaşlarım bari sizde yorumlarınızı söyleynde ben mi yanlışım o mu en azından görelim bilelim..

çok doğru düşünüyosun şimdi bir sürü eşya alınması lazım onun taksitleri sonra ev kirası elektrik su doğalgaz telefon vs. senin okul masrafların bide evin geçimi eve en az aylık 2bin lira girmesi lazım ki geçinebilesiniz Allah yardımcınız olsun

Back
X