Evlilik Problemi

canım evliyim ben okuyorum özel bir ünivde eşim çok çalışıyor gece gündüz çalışıyor resmen çöktü adam kendi işi ama yinede zorlanıyoruz kendimizi zor döndürüyoruz gezme yok kıyafet yok alınacaksa çok az alınıyor yetecek kadar bu sıkıntıyı biz kazancımız çoğu aileye göre iyi olduğu halde çekiyoruz bunuu okut sözlüne olurmu

16 ve 20 yaş; sorun sadece maddiyat mı sence ?

Evliliği bırak nişan için bile çok küçük yaştasınız, acele etmeyin...

16 yaşında ben daha seksek oynuyordum ayol lisede geyik yapıyrduk evlenmeyi asla aklımdan bile geçirmedim o yaşlarımda yani mümkün değil yanii maddiyat iyi olsa eş adayının işi hazır olsa aillelerin durumu olsa bu yaşta evleneceksiniz. Aileniz nasıl izin verdi onu da anlamadım evlilik öyle çocuk otuncağı değil herşey eşya para da değil daha kişiliğin bile oturmamıştır evi geçindirmek, anlaşmak kolay değil. Bir anda sorumluluk sahibi olacaksın es kaza bir de çocuk olsa nasıl bakacaksın bu yaşında daha lise bile bitmemiştir ailenize şaştım doğrusu onay vermişler eşine uysalar evlendirip yollayacaklar. Tabii önce okulu bitirin üüniversiteye gidin ona odaklanın bence senin bunları düşümen çok erken evinde derslerine çalış. Seven insan zaten bekler bekleyemezse kendi bilir iki sene sonra 18 olacaksın o zaman bile erken.

Sevgilin de sen de cok kucuksunuz.bu ne acele.simdi sevgilinin hormonlari tavan yapmis durumda.bir an evvel evlenip kari koca olma derdinde.ona bi dosek bi tabak yeter.anladin mi canim benim.

Çoook küçüksün çoook..Hele şu devirde kız çocuklarının okuması kadar önemli birşey yok ki sen evlenirsen bence üniverste falan hayal olur çocuk olur ev işi derken ne ara üniverste okuycan.Ben 21 yaşındayım daha üniv bitti adam gbi işim olmadan evlenmek istemiyorum sen hele ki 16 yaşında...Kız kardeşim var benimde senden biraz ufakça..Düşündümde aman aman :)

16 yaşında evlenmek mi?

evlenmezseniz nolurmuş ki? ben ailenin bunu kabul ettiğine bile çok üzüldüm...

şuan 17 yaşında erkek kardeşim var ve evleneceğim dese hımm tabi der gecerım cıddıye bıle almam...

herşey zamanında güzel.. küçük hanım olmaya gerek yok...

eğer sevginiz gerçekse ve sağlamsa beklemeyi de tahammulu de aşar merak etme...

Devlet babamiz, genclerimiz kizli-erkekli kalmasinlar diye evlenenlere faizsiz kredi, ogrencilere burs verecekmis, oyle diyollla..

Evlenin evlenin bi an once..

Herkesin cevabı için teşekkür ediyorum herkes kendi fikrini ortaya koydu çoğunuza katıldığımı gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Sanırım bu kadar cevap gerçekci olmak için yeterli. Şubat ayında burada olucak ve bunları okutucam kendim de tek tek baştan okudum. Tekrar teşekkürler.

Ben 23 erkek arkadaşım 24 yaşında hala evlilik dendi mi böyle oluyoruz.

Ben kendimi hala evlilik için çocuk kıvamında görürken siz 16-20 yaşında ne bu acele
Ben 16 yaşında lise 1 de falandım ve sözlenicem falan deseydim bana bi'kere bile vurmayan ailem bacaklarımı kırardı

Hayatı bu kadar hızlı yaşayıp, tüketmeyin. Evlilik öyle sandığınız gibi her gün dizdize oturmalar, beraber uyumalar, ailelere hesap vermeden her an birlikte olmalardan ibaret değil.

20 yaşında askerde olduğuna göre üniversite mezunu değil, keza sen de öyle.

Ee nereye koşup da yetişmeye çalışıyosunuz?

Ben ailene çok kızdım gerçekten söz için bile çoook küçüksün.

Bir erkek icin 20 li yaslar cok erken evlenmek icin.
Kesinlikle önce senin okulun bitsin, onun iside otursun para vs biriktirsin, sonra evlilik.
Kimse kacmiyor.

Tabiiki eksik bitmiyor, ama evlilige tam eksiklikli baslamak baska, birde dolu en azindan normal dösenmis bir ev ile baslamak baska .
Ne kadar eksikli baslarsanda okadar eksik kaliyor insan.
Ne kadar donanimli baslarsan okadar rahat edersin, bir müthet evine birsey alman gerekmez vs....

bence şimdilik bunları hiç kafana takma uzun bir dönemden bahsediyorsun askerden gelecekmiş nişan ve ardından da bir yılllık süreden söz ediyorsun bu geçen zamanda nelerin değişeceğini kimse bilemez. Zamanla yapamayacağını anlarsa kendi de süreyi uzatabilir bence ama sen ısrarla kendi düşünceni kabullendirmeye çalışırsan inatlaşabilir.

İki tarafta Urfalıyız biraz bizim oraların gelenekleri ile de alakalı bu acelelicik ama doğru değil ne deseniz haklısınız. Allah yardımcımız olsun bu yolda..

ben erken evlendim diordum ama eşim büyüktü Allahtan.............

yani ne diyim
sen daha 16 yaşındasın çocuk sayılırsın(kızma) sözlün 20 yaşında daha toy yani bir tarafın daha olgun aklı başında ve oturmuş bir kafada olması lazım siz iki değil 4 5 yıl bekleyin derim eşim memur olmasına rağmen biz borca girerken 40 gün 40 gece uykumuz kaçıyor. o kadar kolay değil ki hayat iş bulmak yuva kurmak bu devirde çok zor
ha diyince bir ev dizmek kolaymı?
bak ben liseyi bitirdim evlendim dediüim gibi eşim memur ve üni. mezunu beni de okuttu 2 yıl ve 4 yılıda düşünüyoruz....
ama bak güzelim sen daha küçüksün sözlünde öyle okuman zor olur sonradan keşke dememen için şapkanı önüne koy bir düşün erken evlenip hayatın yükünü sırtlanıp 30 una varmadan çökersin....
inşallah yanılan taraf ben olurum

çok küçüksün henüz ilk önce okulunu bitir işini eline al evlilik kaçmıyor ya nişanlında o sırada birikim yapsın..
inan bana evlilik hiçde dışarıdan göründüğü gibi değil...

Yaşını baz alırsak gerçekten evlilik için küçük bir yaş.Sözlünde zaten 20 yaşında o da evlilik için küçük.Beklemelisiniz.Evlilik kolay adapte olunucak,yükü hafif bir şey değil.Bayan tarafından bakarsan bir evi derleyip toparlamak,eşine bakmak,özellikle hem evli hem çalışan bayansan yükün 2 kat oluyor.Kesinlikle beklemelisiniz.Yoksa ileride istenmeyen sonuçlar dahi verebilir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Üniversite okuyup evlenmek isteyen bayanlara devlet 10.000 TL kredi veriyor.
Bu krediyi de geriye 4 sene sonra ödemeye başlıyorsun.
Kaç gündür tvlerde bu haber dolanıyor bir araştır istersen...

arkadaşımın oğlunun liseye giderken kız arkadaşı varmış.anne, ben lise bitince hemen evleneceğim demiş.arkadaşım da hay hay oğlum,neden olmasın.baban beşimize bakıyor.bir de senin eşine bakar demiş.çocuk bu sözleri ciddiye almış,çok sevinmiş.tabii 1 sene sonra bu kızla ayrılmışlar.lise bitmiş,arkadaşım oğluna hatırlatmış.aman anne çocukmuştum o zaman,demiş.şimdi 27 yaşında hala evlenmeyi düşünmüyor

erkekler 20 yaşlarında evliliği çok önemsiyor ama daha sonra akılları başlarına girince de fersah fersah kaçıyorlar

16 yaşında bir çocuğun üniversite hayalleri yerine evlilik düşünmesi kabus gibi.. Düşünmen gereken geleceğin varken bu acele niye? Hele bi ayakların üzerinde dur, kendi paranı kazanmaya başla bakalım... Beyfendi beklemek isterse bekler, beklemezse senin kaybın belki bir eş adayı olur ama kaybettiğin zamanı geriye getiremezsin.

Bence sözlüne güzel bir dille anlat.benım esımın aılesının durumu gayet yerınde ama bi görsen cimrinin teki.Gene allahıma şükür elimizden geldiğince kımseye muhtaç olmak ıstemıyoruz. Mesela bız sözluyken esımın aılesı herseyı bız yaparız sız hıcbırsey yapmayın dedıler. Benım aılem kabul etmedı. Benım kızım nasıl esyasını yapmam ben dedı. 1sene bekledık ve annem sonucunda herşeyımı a'dan z'ye yaptı... ve ceyızımı görenler agzı acıkta kaldı ınan kı.. Bence acele olsun ıstıyordum aman esya bu nolcak dıyordum ama öyle olmuyor ınankı benım esım acele ıstıyordu hemen olsun ben esya ıstemıyorum ben senın yuva kurmak ıstıyorum dıyordu hadı 2 ay ıcınde olsun olsun dıyordu 1 sene sonrasında evlendık.. Allahıma şükür ki herşeyım tam.. Ama ev dipsiz kuyu gibi canım evın ıhtıyacı al al bıtmez.. Demem o ki maddi durumlarınız cok fazla ıyı degılse bıraz uzatın sözlune guzel bır dılle anlat benım esımde ıstıyordu hemen olsun dıye ama bekledı ve sonunda evlendık canım. Sımdıden hayırlısı olsun guzel :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…