Evlilik sırası esprisi

Ben geleceğimi düşündüğümde ne evlilik ne çocuk görüyorum. Belki birgün ikisini de ister yaparım bilemem ama mecbur değilim bunu biliyorum. Ne eksik olucam ne anormal. İsterse dünyanın en iyi erkeği çıksın karşıma yine çocuk istemeyebilirim. Bu beni eksik , yarım kadın yapmaz.

Merhaba kızlar,
Kuzenimle aynı yaştayız (34)ben bir süre iş hayatından sonra kızım olunca işi bıraktım ve uzun bir süredir evdeyim (geçici olarak çalıştığım işler hariç )..Kuzenim ise bekar ve kariyer yapıyor, evlenmeyi düşünmediğini ve hayatından da gayet memnun olduğunu gerek kendisi gerek annesi üstüne basa basa belirtiyorlar..:) H.sonu şöyle bir muhabbet oldu.(Kuzenime Ayşe diyelim);
Öyle havadan sudan konuştuk filan..
Ben:KK43:sosyal medyadaki paylaşımlarına istinaden) Altınları hazırlayalım mı ? Aşklı meşkli paylaşımlar filan,hayırdır?
Ayşe : Evt hazırlayın, ablamın kızını verdik,haftaya söz olucak.
Ben : Aa, hayırlı olsun bakalım..Sıranı vermeseydin kız..( espri babında ve gülerek )
Ayşe : Ay Allah aşkına sıra mı kaldı bu devirde..Sen de evde otura otura ......
Buarada abimin eşi de diyo ki: Evt Daisy ,sıra filan yok artık,bak bizim Fatma abisinden önce evlendi ..
Ben: Kız espri yaptım, sen de yurtdışına gide gele Türk esprilerini unutmuşsun :) Ben evde boş boş oturmuyorum,kendimi geliştirecek bir sürü faaliyetim var benim,bu tarz şeylere kafa yormuyorum.
Sonra sohbet tabi soğuk geçti,zaten çok oturmayacaktım..
Ben " evde otura otura " kısmına takıldım..Amaç ne ? Ezmeye çalışmak mı? Acaba ben mi kompleks yapıyorum ? Espri yaptığım anlaşılmıyor mu? yani şimdi mimikleri ilan ifade edemiyorum yazıyla ama..:) ( bir de aramızda espri yapacak samimiyet var ) sorular olursa cevap veremeyebilirim,bilgisayardan giriyorum..
İlk önce siz laf sokmuşsunuz oda cevabınızı vermiş

Ya benim 32 yaşında evlenen bi tanıdık evlendikten hemen sonra (o zaman 22 yaşındaydım) evde kaldın isteyen mi yok demişti.
Ki okuyodum kendisi de ilkokul mezunu ev hanımı
Allahtan temennim bi daha böyle insanlarla karşılaşmamak
Ya lütfen bekar kızları rahat bırakın toplum lütfen!
Biz çok memnunuz halimizden

Ben hala aynı düşüncedeyim fikrimi değiştirmedim nedense yazdıklarınıza inanmıyorum başka türlü kuzeninizi bu kadar fazla kıskanmazdınız. Ha gerçekse şayet kuzeninizin lafına alınmayın bakın mesleğinizde varmış çalışın.

Valla ister inanın ister inanmayın , burda kendimi olduğumdan başka biri göstererek ancak kendimi kandırırım..O konuyu aştık zaten,gaf yaptığımı kabul ettim. En son sorduğum soruya cevap hala yazmamışsınız? Şöyle sorayım ( inanmadığınız için );
Yukarıda çok genel olarak bilgileri verilen bir kadının tek başarısı "evlenmek ve doğurmak " mıdır ?

Çalışmamam kendi tercihim , çalışınca mutlu olurum , kıskanmam mı dersiniz ?

Siz bekarlar nasıl ki evlilikle ilgili sorulardan sıkıldıysanız, ben de bu tarz sorulardan sıkıldım. E o kadar üniversite okudun niye çalışmıyosun? gibi...

1.si ....Her gördüğümde evlilikle ilgili espri yapmıyorum ben bu kişiye..
2.si....O kadar bahsediyoki özgürlüğünden ,kariyerinden, beni tahrik etti bazı sözleriyle
Ve dediğim gibi annesi, ablaları filan hep onun ne kadar mutlu olduğunu anlatıyorlar :)
Beni tahrik etti derken ne bekliyordunuz ki belki o öyle mutlu gerçekten yada mutsuz ama anlatmak insanların önünde aciz ve koca bulamamış durumuna düşmek istemiyo kadın kariyer yapmış geçişte aglasamiydi karşınızda evde kaldım diye

kendi hayatından memnun olan veya memnun olmasa bile yeterince özgüvenli olan bir kadın bir başka kadının kendinden çok farklı olan hayatında mutluluğundan tahrik olmaz.

bu yüzden objektif bir cevap verseniz bile sizin kendinize bakışınızda problem var o yüzden farklı seçimleri tehdit olarak algılıyorsunuz.

bir de doğrunun tek olduğuna inanıyorsunuz muhtemelen. bunu kabul etmeseniz bile bunun bilinçaltınızda böyle olduğu çok açık.

ben hiçbir bekarın "ya neden çocuk doğurdun bezle mamayla uğraşıyorsun ki hayatını yaşamak varken" vs gibi hadsizce karşısındaki anneyi eleştirdiğini duymadım mesela. bu tür eleştirileri başlatan genelde evli çocuklu kadınlar oluyor. ilginç değil mi? halbuki anne olununca olgun da olunduğuna dair yanlış bir önkabul var toplumda.

bu yüzden insanları sıfatlarına göre değil kişiliklerine göre hayatımda barındırıyorum. hiç pişman olmadım.

Back
X