Evlilik sırası esprisi

Kimseye kendimi ispatlamak zorunda değilim aslında ama bu mesaja da cevap vermeden geçemeyeceğim..

İyi bir lisede okudum, sınıfımızdakilerin hepsi dershaneye giderken benim üniversiteye giriş için tek kaynağım tarih ve coğrafya soru bankasıydı ( 2 adet kitap yani ) ha bir de arkadaşların dersanede yaptıkları ( üzerini silerek ) test kitapçıkları...
Güzel ( özel veya dandik bir üni. değil dikkatinizi çekerim ) bir üniversitede lisans okudum. Hemde bölüm 1. si olarak bitirdim. Ve bunu hem part time çalışarak hem de hocalarıma çeviri yaparak, kendi kendime yetmeye çalışarak yaptım. Çünkü tercih yaparken babam " kendi yağınla kavrulacaksın" demişti. Üniversite okurken tüm Türkiyeyi gezdim :) okulu bitirir bitirmez kurumsal bir firmadan teklif aldım. 5 yıl çalıştıktan sonra şirketimiz şehir değişikliği yaptığı için işi bıraktım.O sırada hamileydim zaten.Evlenmem de o 5 yıllık zaman zarfında. Bu arada düğünümü de kendimiz yaptık, ne eşimin ailesinden ne de bizimkilerden kuruş dahi almayarak ve bu beklentide olmayarak .

Şimdi konuyu buna göre değerlendirin, hala aynı düşüncede misiniz? Tek başarım evlenmek miymiş ?

of tamam canım en mükemmel en haklı en en en sensin. üstün başarılarından ödülü madalya mı takalım nedir yani?

ben aynı düşüncedeyim şahsen. o başarıları özümsemiş insan arkadaşlarının mutluluğundan kariyerinden özgürlüğünden tahrik olmaz.
Düşüncenize saygı duyarım.Tahrik eden mutluluğu ve kariyeri değil ki ( Allah daha mutlu etsin ) söylenen sözler ..Zaten ben gereksiz bi gaf,laf sokma yaptığımı kabul ettim..

of tamam canım en mükemmel en haklı en en en sensin. üstün başarılarından ödülü madalya mı takalım nedir yani?
Arkadaşın mesajına cevaben yazdım, ben gerekli ödüllerimi aldım zamanında zaten :) teşekkür ederim, gerek yok madalyaya, tek başarım evlenmek miymiş? bu mesajı yazan arkadaşa sordum..

Arkadaşın mesajına cevaben yazdım, ben gerekli ödüllerimi aldım zamanında zaten :) teşekkür ederim, gerek yok madalyaya, tek başarım evlenmek miymiş? bu mesajı yazan arkadaşa sordum..

tek başarın evlenmek değilse de evliliği bi başarı gibi gördüğün çok açık.

tek başarın evlenmek değilse de evliliği bi başarı gibi gördüğün çok açık.

Sizce başarı nedir? Beni bilgilendirebilir misiniz? Cahilliğime verin lütfen..Ben Tdk dan, başarmak olarak baktığımda ( "başarı:başarma işi"diye çıktığından) şöyle buldum ;

-i Bir işi istenilen bir biçimde bitirmek, muvaffak olmak
"Birçok şeyi unutabilmeyi istediğim çok zamanlarım oldu ama bunu bir türlü başaramadım." - A. Ağaoğlu

Sizce başarı nedir? Beni bilgilendirebilir misiniz? Cahilliğime verin lütfen..Ben Tdk dan, başarmak olarak baktığımda ( "başarı:başarma işi"diye çıktığından) şöyle buldum ;

-i Bir işi istenilen bir biçimde bitirmek, muvaffak olmak
"Birçok şeyi unutabilmeyi istediğim çok zamanlarım oldu ama bunu bir türlü başaramadım." - A. Ağaoğlu

laf kalabalığına gerek yok. alıntı yapa yapa ağaoğlundan mı yaptınız hem?

ben önceki yorumlarımda da belirttim.
Kuzenim ise bekar ve kariyer yapıyor, evlenmeyi düşünmediğini ve hayatından da gayet memnun olduğunu gerek kendisi gerek annesi üstüne basa basa belirtiyorlar.
bu yorum sizin. buradaki üstüne basa basa kelimesi konuya yaklaşımınızın baştan önyargılı olduğunu belirtiyor. sanki kkadın evlenmek istiyor evlenemiyor da evlenemediğini kimse anlamasın diye annesi de kendisi de yalan söylüyor gibi algılayıp bize de öyle anlatıyosunuz.
kaldı ki evlenme planı olmadığını bildiğiniz birine 'sıra' ile ilgili şaka yapan sizsiniz. karşılığını da almışsınız.

laf kalabalığına gerek yok. alıntı yapa yapa ağaoğlundan mı yaptınız hem?

ben önceki yorumlarımda da belirttim.
Kuzenim ise bekar ve kariyer yapıyor, evlenmeyi düşünmediğini ve hayatından da gayet memnun olduğunu gerek kendisi gerek annesi üstüne basa basa belirtiyorlar.
bu yorum sizin. buradaki üstüne basa basa kelimesi konuya yaklaşımınızın baştan önyargılı olduğunu belirtiyor. sanki kkadın evlenmek istiyor evlenemiyor da evlenemediğini kimse anlamasın diye annesi de kendisi de yalan söylüyor gibi algılayıp bize de öyle anlatıyosunuz.
kaldı ki evlenme planı olmadığını bildiğiniz birine 'sıra' ile ilgili şaka yapan sizsiniz. karşılığını da almışsınız.

Tdk 'da verilen örnek o :işsiz: Ben zaten o konuyu aştım , sanırım arada bazı mesajlarımı görmediniz?

Tdk 'da verilen örnek o :işsiz: Ben zaten o konuyu aştım , sanırım arada bazı mesajlarımı görmediniz?

gördüm görmedim ne farkeder. yorumumu yaptım ben.

ben mevzuya şöyle bakıyorum

erken yaşta çocuk yapan kimi kadınlar bi süre sonra kariyer yapanlarla aralarındaki hem maddi hem fitlik güzellik vs farkını görmeye başlayıp kıskanmaya başlıyor. sanıyor ki o artık evlenmeyecek böylece annelikten eşlikten uzak kalacak. eğer o kadın kariyerden gezip tozduktan sonra evlenirse bu kez bi bakıyor elinde o kadından farklı hiçbir şeyi kalmamış kadın hem kariyer hem çocuk yapmış üstelik ilk bulduğu adama da atlamamış kafasına göre birini bulmuş gezmiş hayatını yaşamış. bu sefer kıskançlık başlıyor işte. kısmet :)

1.70 boyunda ve 55 kiloyum, aşırı güzel değilim fakat fena da değilim sanırım :KK16:

Evet, teşekkür ederim yorum ( lar ! ) ınız için, her türlü yoruma açığım,zaten konuyu açmamdaki sebep farklı bakış açılarıyla olayı değerlendirmekti ..

oradaki ünlemi anlamadım ama.

sonuç? değerlendirebildiniz mi bari?

Evlilik hersey değil mi? Sizde haklısınız tek başarıniz koca bulmanız bu yüzden size 34 yaşında birinin bekar olup mutlu olmasi garip geliyor.

Ya senin ağzına sağlık. Duygularima tercüman olmuşsun. Ben de nefret ediyorum tek sermayesi evlenmek olan tiplerden.

Yaaa pardon da evlenmek çok mu zor sanıyorsunuz?
Yani evlendiğiniz için bunu büyük bir başarı olarak felan görüp bir de laf mı sokmaya çalışıyorsunuz, zaten sadece laf sokmaya çalıştığınızla kalmışsınız :KK70:
Kuzenin nasıl çirkin mi bilmiyorum bak görmeden diyorum kariyer yapmış, kendini geliştirmiş elini sallamasına bile gerek yok evlenmesi için.
Evlenince çok mu mutlu herkes Buradaki başlıkları tekrar gözden geçirin derim : )
Ayrıca; evlenemeyince değil evlenince EVDE KALINIYOR :halay::-)

M Mihrisaah , @KupaKizi61 Elulce Elulce
Aşağıdaki soruma cevap vermediniz? Cevabınızı gerçekten çok merak ettim doğrusu.Sizin fikirleriniz önemli benim için :KK15:....

" Kimseye kendimi ispatlamak zorunda değilim aslında ama bu mesaja da cevap vermeden geçemeyeceğim..

İyi bir lisede okudum, sınıfımızdakilerin hepsi dershaneye giderken benim üniversiteye giriş için tek kaynağım tarih ve coğrafya soru bankasıydı ( 2 adet kitap yani ) ha bir de arkadaşların dersanede yaptıkları ( üzerini silerek ) test kitapçıkları...
Güzel ( özel veya dandik bir üni. değil dikkatinizi çekerim ) bir üniversitede lisans okudum. Hemde bölüm 1. si olarak bitirdim. Ve bunu hem part time çalışarak hem de hocalarıma çeviri yaparak, kendi kendime yetmeye çalışarak yaptım. Çünkü tercih yaparken babam " kendi yağınla kavrulacaksın" demişti. Üniversite okurken tüm Türkiyeyi gezdim :) okulu bitirir bitirmez kurumsal bir firmadan teklif aldım. 5 yıl çalıştıktan sonra şirketimiz şehir değişikliği yaptığı için işi bıraktım.O sırada hamileydim zaten.Evlenmem de o 5 yıllık zaman zarfında. Bu arada düğünümü de kendimiz yaptık, ne eşimin ailesinden ne de bizimkilerden kuruş dahi almayarak ve bu beklentide olmayarak .

Şimdi konuyu buna göre değerlendirin, hala aynı düşüncede misiniz? Tek başarım evlenmek miymiş ?"

Şu bekar kızlara yaptığınız manasız esprilerden çok rahatsızız.
Sizi çok güzel bozmuş bravo
Hayatın tek gayesi evlenmek değildir. Vakti gelen evlenir size ne
Yapmayın şöyle bayat espriler biz gülmüyoruz Çünkü
Benim de kocayla kafayı bozmuş bi ark var her görüşünde ne zaman evleniyosun diyo
Çocuğu olmuyo bu arada
Bi gün patlayıp ne zaman doğuruyosun dicem de nasip ve kadere inansın o da

Merhaba kızlar,
Kuzenimle aynı yaştayız (34)ben bir süre iş hayatından sonra kızım olunca işi bıraktım ve uzun bir süredir evdeyim (geçici olarak çalıştığım işler hariç )..Kuzenim ise bekar ve kariyer yapıyor, evlenmeyi düşünmediğini ve hayatından da gayet memnun olduğunu gerek kendisi gerek annesi üstüne basa basa belirtiyorlar..:) H.sonu şöyle bir muhabbet oldu.(Kuzenime Ayşe diyelim);
Öyle havadan sudan konuştuk filan..
Ben:KK43:sosyal medyadaki paylaşımlarına istinaden) Altınları hazırlayalım mı ? Aşklı meşkli paylaşımlar filan,hayırdır?
Ayşe : Evt hazırlayın, ablamın kızını verdik,haftaya söz olucak.
Ben : Aa, hayırlı olsun bakalım..Sıranı vermeseydin kız..( espri babında ve gülerek )
Ayşe : Ay Allah aşkına sıra mı kaldı bu devirde..Sen de evde otura otura ......
Buarada abimin eşi de diyo ki: Evt Daisy ,sıra filan yok artık,bak bizim Fatma abisinden önce evlendi ..
Ben: Kız espri yaptım, sen de yurtdışına gide gele Türk esprilerini unutmuşsun :) Ben evde boş boş oturmuyorum,kendimi geliştirecek bir sürü faaliyetim var benim,bu tarz şeylere kafa yormuyorum.
Sonra sohbet tabi soğuk geçti,zaten çok oturmayacaktım..
Ben " evde otura otura " kısmına takıldım..Amaç ne ? Ezmeye çalışmak mı? Acaba ben mi kompleks yapıyorum ? Espri yaptığım anlaşılmıyor mu? yani şimdi mimikleri ilan ifade edemiyorum yazıyla ama..:) ( bir de aramızda espri yapacak samimiyet var ) sorular olursa cevap veremeyebilirim,bilgisayardan giriyorum..
Onun yarası varmış sizin esprinize bozulmuş. Sizin yaranız varmış onun esprisine bozulmuşsunuz aslında. Bidaha karşılıklı esprileşmeyin olsun bitsin. :KK69:

Yengen bile senin gafinı toplamaya calismis. Yazık değil mi kızı eksiğiyle vurmaya çalışıyorsunuz. Kaldı ki kendiniz de kiz ve annesi evlenmek istemiyor derken aslında istiyorda çaktırmıyorlar anlamında gülücük koymuşsunuz. Ne kadar üzücü kız için umarım hayirli birini bulurda sülalede boş konuşaları susturur.

Valla o kız şu yazdığınızı görse size de iyi bir laf ederdi sanırım.

Evlenmemek eksiklik mi? Bazı kadınlar evlenmez , çocuk yapmaz. Bu aksi kadar normaldir. Eksiklik falan değildir.

M Mihrisaah , @KupaKizi61 Elulce Elulce
Aşağıdaki soruma cevap vermediniz? Cevabınızı gerçekten çok merak ettim doğrusu.Sizin fikirleriniz önemli benim için :KK15:....

" Kimseye kendimi ispatlamak zorunda değilim aslında ama bu mesaja da cevap vermeden geçemeyeceğim..

Şimdi konuyu buna göre değerlendirin, hala aynı düşüncede misiniz? Tek başarım evlenmek miymiş ?"
Ben hala aynı düşüncedeyim fikrimi değiştirmedim nedense yazdıklarınıza inanmıyorum başka türlü kuzeninizi bu kadar fazla kıskanmazdınız. Ha gerçekse şayet kuzeninizin lafına alınmayın bakın mesleğinizde varmış çalışın.

Back
X