Evlilik sırası esprisi

evlenmeyı istemedigimi dile getirsem,ve aramızda esprı yapacak kadar samımı olan biride bunu bılmesıne ragmen hala sıranı verdın bla bla diye esprı yaparsa bende ona laf sokarım..
belkı her görüştügü kişi evlilikle ilgili esprı yapıyo,sorguluyo vs..
kız istemıyomus işte,neyin geyiği esprisi bu..

Bende burda bi şaka niyeti görmedim
Söz konusu kişi ve annesi zaten üstüne basa basa evlilik düşünmediklerini söylemelerine rağmen ;sizin gereksiz şakanız ile haklı bi tepki de almışsınız.Artık o kişiyle bu tür muhebbetlere de girmezsiniz.

Sizin şakanız da komik değilmiş ki.
Bekar olmak eksiklik gibi yorumlamıssınız.
O yoruma o cevap verilir.

Merhaba kızlar,
Kuzenimle aynı yaştayız (34)ben bir süre iş hayatından sonra kızım olunca işi bıraktım ve uzun bir süredir evdeyim (geçici olarak çalıştığım işler hariç )..Kuzenim ise bekar ve kariyer yapıyor, evlenmeyi düşünmediğini ve hayatından da gayet memnun olduğunu gerek kendisi gerek annesi üstüne basa basa belirtiyorlar..:) H.sonu şöyle bir muhabbet oldu.(Kuzenime Ayşe diyelim);
Öyle havadan sudan konuştuk filan..
Ben:KK43:sosyal medyadaki paylaşımlarına istinaden) Altınları hazırlayalım mı ? Aşklı meşkli paylaşımlar filan,hayırdır?
Ayşe : Evt hazırlayın, ablamın kızını verdik,haftaya söz olucak.
Ben : Aa, hayırlı olsun bakalım..Sıranı vermeseydin kız..( espri babında ve gülerek )
Ayşe : Ay Allah aşkına sıra mı kaldı bu devirde..Sen de evde otura otura ......
Buarada abimin eşi de diyo ki: Evt Daisy ,sıra filan yok artık,bak bizim Fatma abisinden önce evlendi ..
Ben: Kız espri yaptım, sen de yurtdışına gide gele Türk esprilerini unutmuşsun :) Ben evde boş boş oturmuyorum,kendimi geliştirecek bir sürü faaliyetim var benim,bu tarz şeylere kafa yormuyorum.
Sonra sohbet tabi soğuk geçti,zaten çok oturmayacaktım..
Ben " evde otura otura " kısmına takıldım..Amaç ne ? Ezmeye çalışmak mı? Acaba ben mi kompleks yapıyorum ? Espri yaptığım anlaşılmıyor mu? yani şimdi mimikleri ilan ifade edemiyorum yazıyla ama..:) ( bir de aramızda espri yapacak samimiyet var ) sorular olursa cevap veremeyebilirim,bilgisayardan giriyorum..
valla kendin kasınmıssın hicc kusura bakma kim olursa olsun takmasa bile kızın yası var böyle bi espiri yapamazsın ki zaten kuzenin bile olsa gerekli samimiyet olusmamıs demekki

Espri yaptığınız anlaşılmıyor. Ve karşı hanıma hak verdim.

O da size güzel bir laf sokmuş.

Gayet yerinde buldum. Haketmişsiniz fazlasıyla. Birdaha böyle bir muhabbet yapmayacağınıza yaparsanız sonucunun ne olacağını anlamış kavramış oldunuz. Gereksiz muhabbetlerden, şakalardan,şakalaşmalardan,şakacıktan olan laflardan kaçının.

Sizin espriniz gereksiz olmuş kusura bakmayın. Şimdi bu konuyu muhattabın sorumlusu olan diğer kız açmış olsaydı sizi topa tutardık.

Hatta cahil yaaa sıra mı kaldı, ona ne oluyor ki istediğin zaman evlenirsin, kendi sıradan geçsin diye mi evlendi, vay boşboğaz vaayyy diye yerden yere vururduk büyük ihtimal.

Muhtemelen bir kaç şey daha duyduysa böyle ilk fırsatta lafı geçirmiş birisine. Sizin rahatsız olduğunuz kadar belli ki krşı tarafta olmuş. Espri var espri var şimdi. İnsan ilk kendine bakmalı.

Kaldı ki ben karşı tarafın sizi ezmek amaçlı bunu söylediğini düşünmüyorum, tamamen lafı sizi çevirmek için söylemiş. Siz hala evlendiğiyle konuşursanız o da sizin hayatınızda ne varsa onunla ilgili konuşur. Nasıl cevap vermesini bekliyordunuz ki? Ayyy abla evet ya sıramı da verdim evde kaldım ben herkesin çoluğu çocuğu var ezik gibi geziyorum falan mı diyecekti. Kuzeninizin alnından öpüyorum ben şahsenç

Merhaba kızlar,
Kuzenimle aynı yaştayız (34)ben bir süre iş hayatından sonra kızım olunca işi bıraktım ve uzun bir süredir evdeyim (geçici olarak çalıştığım işler hariç )..Kuzenim ise bekar ve kariyer yapıyor, evlenmeyi düşünmediğini ve hayatından da gayet memnun olduğunu gerek kendisi gerek annesi üstüne basa basa belirtiyorlar..:) H.sonu şöyle bir muhabbet oldu.(Kuzenime Ayşe diyelim);
Ben:KK43:sosyal medyadaki paylaşımlarına istinaden) Altınları hazırlayalım mı ? Aşklı meşkli paylaşımlar filan,hayırdır?
Ben : Aa, hayırlı olsun bakalım..Sıranı vermeseydin kız..( espri babında ve gülerek )
Buarada abimin eşi de diyo ki: Evt Daisy ,sıra filan yok artık,bak bizim Fatma abisinden önce evlendi ..
Ben: Kız espri yaptım, sen de yurtdışına gide gele Türk esprilerini unutmuşsun :) Ben evde boş boş oturmuyorum,kendimi geliştirecek bir sürü faaliyetim var benim,bu tarz şeylere kafa yormuyorum.
Ben " evde otura otura " kısmına takıldım..Amaç ne ? Ezmeye çalışmak mı? Acaba ben mi kompleks yapıyorum ? Espri yaptığım anlaşılmıyor mu? yani şimdi mimikleri ilan ifade edemiyorum yazıyla ama..:) ( bir de aramızda espri yapacak samimiyet var ) sorular olursa cevap veremeyebilirim,bilgisayardan giriyorum..

Çok itici konusmussunuz ve cevabınızı almissiniz. Aldığınız cevap hosunuza gitmedi sanırım ama 34 yaşına gelmiş bir insana gayet bayat bir şekilde sıra esprisi yaparsanız duymak istemediğiniz şeyleri duyarsınız normal.

Merhaba kızlar,
Belliki her ne kadar evlenmek istemiyorum desede bu konu onu gicik ediyor ki seni zayif noktandan vurmaya çalışmış.

çoğunluk zaten benim söyleyeceğimi söylemiş. ne olursa olsun evlenmek istemediğini belirten bir insana bu tür şakalar yapmak hoş olmamış. maden çok samimisiniz bari siz yapmasaydınız. lafı haketmişiniz

Iyi demis :) belki evlilik dusunmuyor belkide dusunuyor ama olmuyor ve bu lafiniza kirildi.. Sizinki cok gereksiz bir laf oldugundan oda size bunu demis

Bazı mesajlar hariç,dışarıdan birilerinin yorumları konuya daha objektif bakmamı sağladı. Evet ben başlatmışım , resmen kaşınmışım durup dururken :KK43: danışıklı dövüş olmuş, ben de ,O da kompleks yapmışız bazı şeyleri.

Bu konudan şunu çıkardım, çenemi tutacağım, yerli yersiz boş konuşmayacağım, kim olursa olsun ...Ne kadar kariyer de yapsa ,ne kadar mutlu görünse de belli yaşı geçmiş kişilerle aşk veya evlilik konularına girmeyeceğim..(Ayrıca,34 yaş bana göre çok geç bir yaş değil günümüzde ...)

Nasıl ki böyle gereksiz bir konuyu başlattıysam,ilk adımı da atmalıyım diyerek mesaj attım,seni incitmek istemedim falan gibi, haftaya yemeğe çağırdım.

Bu da bana ders olsun :)
Bende size hosunuza gitmeyecek bir yorum yaptim ama bu mesajinizi okudum ve yapyiginiz davranisi takdir ettim. Oz elestiri yapmak ve kendine durust olmak cok guzel bir erdemdir. Bravo

hoş bir espri olmamış.
belki bu konuyu içten içe kafaya takıp üzülüyordu

Evlilik hersey değil mi? Sizde haklısınız tek başarıniz koca bulmanız bu yüzden size 34 yaşında birinin bekar olup mutlu olmasi garip geliyor.

Kimseye kendimi ispatlamak zorunda değilim aslında ama bu mesaja da cevap vermeden geçemeyeceğim..

İyi bir lisede okudum, sınıfımızdakilerin hepsi dershaneye giderken benim üniversiteye giriş için tek kaynağım tarih ve coğrafya soru bankasıydı ( 2 adet kitap yani ) ha bir de arkadaşların dersanede yaptıkları ( üzerini silerek ) test kitapçıkları...
Güzel ( özel veya dandik bir üni. değil dikkatinizi çekerim ) bir üniversitede lisans okudum. Hemde bölüm 1. si olarak bitirdim. Ve bunu hem part time çalışarak hem de hocalarıma çeviri yaparak, kendi kendime yetmeye çalışarak yaptım. Çünkü tercih yaparken babam " kendi yağınla kavrulacaksın" demişti. Üniversite okurken tüm Türkiyeyi gezdim :) okulu bitirir bitirmez kurumsal bir firmadan teklif aldım. 5 yıl çalıştıktan sonra şirketimiz şehir değişikliği yaptığı için işi bıraktım.O sırada hamileydim zaten.Evlenmem de o 5 yıllık zaman zarfında. Bu arada düğünümü de kendimiz yaptık, ne eşimin ailesinden ne de bizimkilerden kuruş dahi almayarak ve bu beklentide olmayarak .

Şimdi konuyu buna göre değerlendirin, hala aynı düşüncede misiniz? Tek başarım evlenmek miymiş ?

pardon,konuyu yazmışım, mesajınızı yazacaktım...Sizin mesajınızı alıntıladım fakat tek başarımın evlenmek olduğunu düşünen bazı arkadaşlar da üzerine alınsın..

1.si ....Her gördüğümde evlilikle ilgili espri yapmıyorum ben bu kişiye..
2.si....O kadar bahsediyoki özgürlüğünden ,kariyerinden, beni tahrik etti bazı sözleriyle
Ve dediğim gibi annesi, ablaları filan hep onun ne kadar mutlu olduğunu anlatıyorlar :)

Kimseye kendimi ispatlamak zorunda değilim aslında ama bu mesaja da cevap vermeden geçemeyeceğim..

İyi bir lisede okudum, sınıfımızdakilerin hepsi dershaneye giderken benim üniversiteye giriş için tek kaynağım tarih ve coğrafya soru bankasıydı ( 2 adet kitap yani ) ha bir de arkadaşların dersanede yaptıkları ( üzerini silerek ) test kitapçıkları...
Güzel ( özel veya dandik bir üni. değil dikkatinizi çekerim ) bir üniversitede lisans okudum. Hemde bölüm 1. si olarak bitirdim. Ve bunu hem part time çalışarak hem de hocalarıma çeviri yaparak, kendi kendime yetmeye çalışarak yaptım. Çünkü tercih yaparken babam " kendi yağınla kavrulacaksın" demişti. Üniversite okurken tüm Türkiyeyi gezdim :) okulu bitirir bitirmez kurumsal bir firmadan teklif aldım. 5 yıl çalıştıktan sonra şirketimiz şehir değişikliği yaptığı için işi bıraktım.O sırada hamileydim zaten.Evlenmem de o 5 yıllık zaman zarfında. Bu arada düğünümü de kendimiz yaptık, ne eşimin ailesinden ne de bizimkilerden kuruş dahi almayarak ve bu beklentide olmayarak .

Şimdi konuyu buna göre değerlendirin, hala aynı düşüncede misiniz? Tek başarım evlenmek miymiş ?

ben aynı düşüncedeyim şahsen. o başarıları özümsemiş insan arkadaşlarının mutluluğundan kariyerinden özgürlüğünden tahrik olmaz.

espri yaptığın anlaşılmıyor.

sen saçma bi laf etmişsin o da altta kalmamış işte.

ayrıca annesi ve kendisi üstüne basa basa belirtiyolar derken bile tavrınız belli. sanki kadın evlenmek istiyor evlenemiyor da millet öyle düşünmesin diye ekstra çaba harcıyolar gibi demek istemişsiniz. cevabınızı da almışsınız.

Back
X