evlilik sonrası

toorudetobetrue

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2017
192
165
103
36
Merhaba hanımlar, şu anki birlikteliğimde beni düşündüren birkaç noktaya değinmek istiyor ve fikirlerinizi bekliyorum. Partnerimle aynı meslek grubunda devlet memurlarıyız.. Kendisi beni her zaman sevdiğini hissettiren son derece merhametli efendi bir adamdır. Çok da iyi anlaşırız, bunun yanında ortak eğlence ve maneviyat değerlerimiz bir. Ancak ailelerimizin eğitim düzeyleri arasındaki fark oldukça fazla, şöyle ki akrabaları arasındaki tek okumuş birey kendisi ve muhabbetlerimizde bunlar hep su yüzüne çıkıyor. Endişe ettiğim nokta şu, evlendikten sonra sizce eğitim farkı sorun yaratır mı? Teşekkür ederim..

Sevgiliniz ailesinin etkisinde cok kalip sizinde size uymayan/aliskin olmadiginiz davranislarda bulunmasini beklerseniz yurumez.
Ailesinin egitim seviyesi dusuk olsa bile hayata bakis acilari daha onemli bence. Benim ailemde yuksek egitimli insanlar degil, ama hayata daha genis bakarlar, cocuklarina karsi anlayisli olmaya calisirlar (hep olamasalarda haha!).

alakası yok eşler ailelerle evleniyor

Hayır evlenmiyor. Herkes için aynı şey geçerli değil. Toplumumuzun çarpık evlilik anlayışı nedeniyle mıç mıç bir ilişki var evet, ama dediğim gibi herkes için geçerli değil. 4 yıl sonra ilk defa annemle kayınvalidem telefonda konuşmuş geçen ay. Onunla da sınırlı kaldı sanırım. Ne onlar ne bizimkiler öyle müdahaleci tipler olmadığı için çok şükür sorun yaşamadık.

Konu sahibi için de aynı şey geçerli. Eşlerden biri aileci olmadığı sürece her şey o kapının dışında kalır ki zaten.

Hayır evlenmiyor. Herkes için aynı şey geçerli değil. Toplumumuzun çarpık evlilik anlayışı nedeniyle mıç mıç bir ilişki var evet, ama dediğim gibi herkes için geçerli değil. 4 yıl sonra ilk defa annemle kayınvalidem telefonda konuşmuş geçen ay. Onunla da sınırlı kaldı sanırım. Ne onlar ne bizimkiler öyle müdahaleci tipler olmadığı için çok şükür sorun yaşamadık.

Konu sahibi için de aynı şey geçerli. Eşlerden biri aileci olmadığı sürece her şey o kapının dışında kalır ki zaten.
Aile hususunda bizimkiler bir araya gelmeyi çok isteyeceklerini düşünmüyorum fakat bu durum partnerimin ailesi için aynı değil.. Özellikle annesi sık sık git gel olmasını istiyor..

Aile hususunda bizimkiler bir araya gelmeyi çok isteyeceklerini düşünmüyorum fakat bu durum partnerimin ailesi için aynı değil.. Özellikle annesi sık sık git gel olmasını istiyor..
Demek ki senin ailen sorun cikaracak..sen arayi bulacaksin iste nadiren de olsa gidip gelmeniz gerektigini annene kabul ettireceksin.
Yani detaylari bilmiyorum farkli sehirlerde ise aileler zaten cok gorusme olmaz ama ayni sehirde arada gorusulur ne var bunda

Yaş 29 olunca biraz da bacak buldum kıllısını aramayayım diyorum kendime,

Ahahahaaaaaaaaaaaaaaaa
Bacak değildi sanki o ama neyse :KK45:

Sorunuza gelince, eğitim=görgü değildir.

Görgü varsa, sorun olmaz.
Görgü yoksa sorun olur.

Back
X