evlilik sonrası

İkinizin yaptığı iş aynıysa sorun olacağını düşünmüyorum. Aileler sorun yaratsa bile evlenecek olan sizlersiniz. Eğer biriniz farklı bir işle meşgul olsaydı ailelerin de tezatligi göze batabilirdi. Ama evlilik kararı tek başına alınmıyor biliyorsunuz aileler ön planda oluyor fazlasıyla.
İyi düşünmek gerek, mutluluklar..

İkinizin yaptığı iş aynıysa sorun olacağını düşünmüyorum. Aileler sorun yaratsa bile evlenecek olan sizlersiniz. Eğer biriniz farklı bir işle meşgul olsaydı ailelerin de tezatligi göze batabilirdi. Ama evlilik kararı tek başına alınmıyor biliyorsunuz aileler ön planda oluyor fazlasıyla.
İyi düşünmek gerek, mutluluklar..
Çok teşekkür ederim, haklısınız..

Aileler biraraya geldikleri zaman konuşacak ortak bir konu bulamazlar.
Ama belki kendilerini geliştirmiş insanlardır bilemiyorum.
Sizin aileniz veya siz,her hatalarında eğitim durumlarını söz konusu yaparsanız olmaz.
Bu sefer eşiniz arada kalır.

Eşle değil ailesiyle evleniyorsun iyi düşün derlerdi hep de o evlendiğin kişinin karakteri ile alakalı imiş evlenince bunu anladım. Ben aile ile değil sadece eş ile evlendim.

Ne bende ne eşimde Yok yakın ilişkiler ailelere karşı. Ne eşimin ailesi beni kırabilir ne de benim ailem eşimi. İki taraf da bilir ilk karşısında olacak kişinin kendi evladı olduğunu.

Ailelerimiz aynı şehirde yaşıyor , bayramdan bayrama bir 5 dakika uğrarlar birbirlerine. Bu kadar. Uğramasalar da ne ben ne eşim içim problem değil. Bizde de okumuş taraf bizim aile , eşimgilin en okumuş kişi eşim. Ama hiç problem yaşamadık biz, konusu dahi geçmedi.

Eşle değil ailesiyle evleniyorsun iyi düşün derlerdi hep de o evlendiğin kişinin karakteri ile alakalı imiş evlenince bunu anladım. Ben aile ile değil sadece eş ile evlendim.

Ne bende ne eşimde Yok yakın ilişkiler ailelere karşı. Ne eşimin ailesi beni kırabilir ne de benim ailem eşimi. İki taraf da bilir ilk karşısında olacak kişinin kendi evladı olduğunu.

Ailelerimiz aynı şehirde yaşıyor , bayramdan bayrama bir 5 dakika uğrarlar birbirlerine. Bu kadar. Uğramasalar da ne ben ne eşim içim problem değil. Bizde de okumuş taraf bizim aile , eşimgilin en okumuş kişi eşim. Ama hiç problem yaşamadık biz, konusu dahi geçmedi.
Teşekkür ederim tecrübe paylaşımı için..

Aksine seviyorum fakat zamanla sevgimin önüne geçmesinden korkuyorum ailelerin anlaşamaması,
Aileler anlaşmasın? Merhaba merhaba kadar saygılı olsunlar , düğünde bayramda tebrik etsinler birbirlerini tamam. Bunu da sen ve eş adayın yapar. İkiniz de ailesine ben bunu sevdim seçtim dersiniz. Adet gelenek görenek işlerine girmez içli dışlı olmazsınız olur biter. Eş adayın "annem/babam ne derse o olur" tarzı biri mi?

Aileler anlaşmasın? Merhaba merhaba kadar saygılı olsunlar , düğünde bayramda tebrik etsinler birbirlerini tamam. Bunu da sen ve eş adayın yapar. İkiniz de ailesine ben bunu sevdim seçtim dersiniz. Adet gelenek görenek işlerine girmez içli dışlı olmazsınız olur biter. Eş adayın "annem/babam ne derse o olur" tarzı biri mi?
Değil aslında fakat ailesinde erkekler biraz daha gözde sayılıyor.. Ve ailesinde sayıcak az erkek olduğu için üzerine olduğundan çok daha fazla düşülüyor.. Örneğin ben çok düşük maaşlar karşılığında çalıştım hep, neredeyse hiç boş kalmadım, partnerimin annesi ona kıyamadığı için çoğu zaman tatil parasını bile karşılayıp göndermiş.. Ona değer vermelerini takdir ediyorum fakat bunun pozitif ayrımcılığa doğru kaymasını bazen gereksiz buluyorum..

Bebeğiniz hayırlı olsun bu arada, Allah analı babalı büyütsün..

Değil aslında fakat ailesinde erkekler biraz daha gözde sayılıyor.. Ve ailesinde sayıcak az erkek olduğu için üzerine olduğundan çok daha fazla düşülüyor.. Örneğin ben çok düşük maaşlar karşılığında çalıştım hep, neredeyse hiç boş kalmadım, partnerimin annesi ona kıyamadığı için çoğu zaman tatil parasını bile karşılayıp göndermiş.. Ona değer vermelerini takdir ediyorum fakat bunun pozitif ayrımcılığa doğru kaymasını bazen gereksiz buluyorum..

Yani aşılamaz durumlar gibi değil. Ama sana bunu düşündüren de senin içinde bulunduğun ilişki. Dediğim gibi benim aklıma bile gelmemişti sorun olur mu kısmı. Annem sormuştu hatta babası ne mezunu diye "ne bileyim babasını ben eşimin okulunu biliyorum , babasının ne mezunu olduğunu niye sorayım" demiştim :D hatta şu anda bile emin değilim orta okul muydu lise miydi?

Eşimin tarafında bu tür muhabbetler yaşandı mı bilmiyorum. Eşim zaten çok konuşkan biri değil , hayatta laf taşıdığını görmedim. Ne konuşursa konuştuğu yerde kalır. Ailesinin benim hakkımda ne düşündüğünü , ben yokken benle ilgili konum geçiyor mu bunu bile söylememişti hiç. O zaman meraktan sinir oluyordum ama doğrusu buymuş.

Kafanda soru işareti varsa süreci uzat. En temizi bu olur. Evlenmeden Yaşar görürsün ufaktan. Çok uzun süreli kimse rol yapamaz zaten. En kötü söz falan yapmadan aileleri tanıştırın, bir süre de öyle devam edin ilişkiye. Gözlemleyin bakın duruma

tam tersi aile ile bir arada olmak zorundasın düğün süreci tercihler farklı oluyor hatta evliyken bile soeunlarin neredeyse tamamı aileler yüzünden çikiyor

Bu eşlerle alakalı bir durum, eşlerden biri aileci olursa dediğin gibi olur. Ama olmazsa olmaz. Evet, çoğunluk aileci, ama bir de olmayan azınlık var.

Sevgilinizle meslek ve eğitim olarak denk olmasanız sorun olabilir kendini yetiştirmemişse derdim. Ama ailesinin eğitim seviyesi sevgiliniz tam anlamıyla bir birey olmuşsa sizin evliliğinizi etkilemez, belki yanyana geldiğinizde biraz muhabbet etmekte zorlanabilirsiniz ama iyi insanlarsa o da aşılır diye düşünüyorum. Takıldığım tek nokta konuştuğumuzda su yüzüne çıkıyor demeniz. Neden? Nasıl yani? Ailesinin bazı düşüncelerinden mi etkileniyor?

Anne babası yani maaile evlilikte çok önemli.

Ben 20 lerimde iki kişi evlenir sanıyordum. 30 larımda anladım ailesiyle de evlenildiğini.

Kapını kapatsan ne olacak. Her daim evinizin içinde olacaklar.
ablası daha küçük bunlar 30 lara gelsinlerde anlarlar hiçbir erkek ailesinden vazgecmez
görüşmememzlık etmez
bunu yaptırmaya calısan bayanda evliliğini kaybeder

Back
X