• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik sözleşmesi???

Burada haber edeceğim eğer konu kilitlenmezse ve evliliğimiz olursa.

Ailesiyle tanıştım, mütevazi yaşayan insanlar zaten emekliler kendi hayatlarına odaklanmışlar.

Sağ olun, evet konuştuklarımızı hatırlıyorum ve bahsettim de. Zaten istesem onların üzerine yaparım dedi ama ne gerek var? Bu şekilde ikimiz de birbirimize dürüst oluruz. Ben de yavaş yavaş bu kafaya geldim, çünkü dediğim gibi her türden gelecek teminatı veriyor kaldı ki ihtiyacım da yok. Maaş konusunda takıntılı filan da değil, bana vereceği 80-100 bin ona pek koymaz, bu tarz bir şeyin hesabını yapmıyor. Çok çetrefilli bir konu ya, şirketinin kazançları filan da edinilmiş mal ıvır zıvır, dinledikçe daha çok hak vermeye başladım ama bunun aramızda bir problem olmasını istemiyorum.
O zaman maaşınız size kalsın. Evin harcamaları, yeme, içme, tatil, çocuk giderleri vs onda olsun. Ayrıca kira gelirinden size de destek versin. Mesela araba vs almak isterseniz sizin üzerinize araba alsın, çocuk olunca kursu vs siz ilgilenirsiniz. Bir de ileride çalışma hayatınız olmazsa kira gelirinden size de pay versin. Hesabınıza yatırsın. Öyle pazar parası gibi elden vermesin. Benim kuzenimin eşi kuzenimin banka hesabına her ay belli para yatırır, ayrıca tüm kredi kartlarından size ek kart çıkarsın..cimri olmasın. Cimri insanla evlenilmez. Hele varlık içinde yokluk çekilmez.

Ama mutlaka mal ayrılığı olacaksa bir avukattan danışmanlık alın. Sözleşmeyi siz imzalamadan avukatınız incelesin.. kendi bulduğunuz bir avukattan danışmanlık alın onun avukatına gitmeyin.

Öncelikle kusura bakmayın, konu kapandığı için bu yola başvurdum... Konuda yazılan tavsiyelere uydum ve gittim hem ailemle konuştum hem müstakbel eş adayımla. Ailem sorunsuz karşıladı zaten sen nasıl istersen dediler, erkek arkadaşıma da gidip konuda verilen tavsiyeleri söylediğimde bir dediğimi iki etmedi. Sen nasıl istersen, ben seni mağdur etmek istesem zaten seninle evlenmem ama kendi hayatımı da ortaya koyamam dedi açık açık. Mal rejimi konusunda değişiklik yapın demişti konuda bir arkadaş bunu söylediğimde erkek arkadaşım hiç sorun etmedi tabii ki, nasıl istersen öyle olsun düzenlemeyi istediğimiz gibi yapalım ki aramızda şeffaflık açısından bir sorun olmasın. Geçen konuda ifşa olmamak için bazı şeyleri eksik anlatmıştım burada her şey tam.

Daha gidip bu adama fazlasını söylersem bu sefer ben sıkıntılı konuma düşeceğim, adam açık açık kendi kişisel malımı satarsam edinilmiş mal oluyor ve bunları sürekli satıp satıp gelirlerle büyütüyorum seninle farklı yatırımlarımız olsun seni de garanti altına alalım diyor... Ben konuyu yeni durumda fikir almak için sormuştum ve evet, işlerin güzel gitmesini istiyorum temennim bu.
Sizin kafaniza yattiysa , aileniz problem etmediyse tanimadiginiz kisilerin hala onayina ihtiyac duyuyorsaniz aslinda gerçekten kafaniza yatmamis olmasindan kaynaklidir. Elestirmek icin demiyorum ama durumunu farketmeniz acisindan soyluyorum. Herkesin dogrusu kendine ve herkes seçtiklerinden sorumludur. Biz karsi tarafi tanimayiz siz hepimizden iyi tanirsiniz guvenmek istiyorsaniz guvenip bu yola girersiniz sadece gozunuzu bir tik daha acar dikkatli olursunuz.

Geçenlerde neredeyse bu konuyla birebir aynı bir konu açılmıştı. Ata malını kotuma çalışan müstakbel damat adayı vardı.

Evlilik bir ticaretse ticaret sözleşmesi o anlaşma da..🙌

Tabiki de evlilik öncesi maddi konular konuşulması bunda hemfikiriz fakat sizin ilişkiniz çok hesap kitap üzerine kurulu gibi geldi. Hep bir para muhabbeti dönüyor.

Tabiki de evlilik öncesi maddi konular konuşulması bunda hemfikiriz fakat sizin ilişkiniz çok hesap kitap üzerine kurulu gibi geldi. Hep bir para muhabbeti dönüyor.
Normalde pek bahsetmekten hoşlanmaz, mütevazi yaşıyorlar zaten dediğim gibi. Durumları sonradan çok daha iyi oldu. Tayyip'e fazladan vergi vermem diyip lüks araba almıyordu. :) Sonra gideceği yok bunun nereye kadar diyip aldı hatırladıkça gülerim.

Şu an konu bu olduğu için sürekli bunun hakkında konuşuyoruz forumda da...

Bu tarz konusmalarin bende bıraktığı izlenim adam dolandirici hic mal varligi yok sizde ogrenmeyin diye kivraniyor guyaaa sizin iyiliginizi düşünüyor 3 gun sonra ihtiyacim var diye gelmezse hic bir sey bilmiyorum

Formalite icabı evleniyorsanız mantıklı da diğer türlü sanki şirkete ortak olarak gireceksiniz. Müstakbel eşim (aday yazmaya gerek yok çünkü müstakbel kelimesi o anlamı barındırıyor) bana böyle teklifte bulunsa soğurum.

Zaten yukarıda da yazan olmuş. Mesele sattığı mallara sizi ortak etmemekse ailesinin üstüne yapsın.

Bu tarz konusmalarin bende bıraktığı izlenim adam dolandirici hic mal varligi yok sizde ogrenmeyin diye kivraniyor guyaaa sizin iyiliginizi düşünüyor 3 gun sonra ihtiyacim var diye gelmezse hic bir sey bilmiyorum
Aynı fikirdeyim.

Aynı fikirdeyim.
Konu sahibi bi kac ayrinti belirtmis cok zengin aile mütevazi yasiyor emekli hayati..... cok zengin ama 2arti1 de...cooook zengin arsa karsiligi evler dukkanlar amaaa arabasinin modeli kotuymus vergi vermemek icinmissss sonra degismis...bana hic gecmedi hicccc...size tavsiyem e devletten adina tescilli arac ve tapulara bakin sozlesme öncesi...

+1
Kripto borsa muhabbetinden belli zaten de neyse.

Konu sahibi bi kac ayrinti belirtmis cok zengin aile mütevazi yasiyor emekli hayati..... cok zengin ama 2arti1 de...cooook zengin arsa karsiligi evler dukkanlar amaaa arabasinin modeli kotuymus vergi vermemek icinmissss sonra degismis...bana hic gecmedi hicccc...size tavsiyem e devletten adina tescilli arac ve tapulara bakin sozlesme öncesi...

Kolunda ki saate 600 bin TL veremezdi dolandırıcı olsaydı...
Çok zengin tanımını bilmiyorum, kendim de düşünüyordum. Özel jet alabilecek seviyede değiller, oturdukları sitede 5 blok var 2'si kendilerinin. Fazlasını bilmiyorum, söylemez de zaten sormadıkça.

Kolunda ki saate 600 bin TL veremezdi dolandırıcı olsaydı...
Çok zengin tanımını bilmiyorum, kendim de düşünüyordum. Özel jet alabilecek seviyede değiller, oturdukları sitede 5 blok var 2'si kendilerinin. Fazlasını bilmiyorum, söylemez de zaten sormadıkça.
Ben ne sizi ne onu tanirim bana gecen hissiyat bu tavsiyem de e devletten bakın bir sekilde

Back
X