• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik sözleşmesi???

Reyna Mina

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
153
Puanlar
18
Merhabalar, birkaç buna benzer konu gördüm bu forumda ve kadın kadına olduğumuz bu ortamda danışmak istedim.

2.5 yıldır bir ilişkim var, arkadaşlarımın birbirinize çok uyarsanız diyerek tanıştırmasıyla tanıştık. O bir firmada satış müdürü ben de özel sektörde çalışıyorum, ailemle kalıyorum. Bu beyi fazlasıyla seviyorum şu ana kadar sorun edilebilecek hiçbir davranışı olmadı ne bana ne yakınlarıma karşı. Maddi durumu iyi olan bir ailede doğmuş, kendini yetiştirmeye çalışmış birisi o yüzden kafamız da uyuşuyor. Evlilik konuşmalarına başladık tabii ve benimle uzun uzun soracağım konu hakkında konuştu ve mal rejimi değişikliği yapmanın ikimizi de koruyacağını söyledi. Evlilikte erkenden bu tarz konuların netleştirilmesinin iyi olduğunu düşündüğünü belirtti ve anlattı. Kendisi borsa, kripto ve diğer şeylerle epey ilgili bir bey, sürekli zaten takip ediyor. Arkadaşlarım vasıtasıyla tanıştığım için biliyorum, kendileri topraklarını kat karşılığı verdikleri için epey sayıda daire ve dükkan gibi şeyler elde etmişler kendisi de zaten bu konuya benzer şekilde konuştu benimle. Babasıyla beraber ortak sürekli toprak al-sat yaptıklarını söyledi emlakçı gibi, diğer gelirlerlerini de buna benzer şekilde değerlendiriyorlarmış. Beraber bir avukata gidip danışabileceğimizi söyledi hatta kendisi aile kullanımına ait ne varsa ortak olabilecek şekilde bir düzenleme yapalım ve sende garanti altında ol, şu an oturduğum ev küçük ve çocuk sahibi olmak istersek mecbur evi değiştireceğim yasa sayesinde direk aile konutu olarak buna ortak olursun ve aile adına diğer araba, hisse senedi gibi birikimlerim sayesinde de kendini garanti altına alırsın dedi. Anladığım kadarıyla evlilikten sonra kimin aldığına bakılmaksızın her mal ortak oluyor erkek arkadaşım ise ortak ve kişisel mallarımız ayrı olsun istiyor. Çünkü dediğim gibi ailesiyle beraber fazlasıyla ortak iş yapıp gelir elde ediyor.

Karşıma çok fazla kadın çıktı ama kendine yetebilen birisini arıyordum diye belirtti ayrıca, evin bütün giderlerini harcamalarını vs. üstlenmek adına kiraların belirli bir kısmını sen al ve maaşın dışında da kendine şahsi olarak birikim yap bütün maaşın sana kalsın diye bahsetti. Açıkçası şaşırdım ilk olarak her ne kadar bunu yaptığını bildiğim çiftler olsa da bu şekilde hiç düşünmemiştim. Dediğim gibi kendime rahatlıkla yetebilen bir durumum var kariyeri olan bir kadınım, bu beyi de seviyorum ve fikirlerinizi bekliyorum. Sağlıklı bir evliliğimiz olmasını istiyorum...

Merhabalar, birkaç buna benzer konu gördüm bu forumda ve kadın kadına olduğumuz bu ortamda danışmak istedim.

2.5 yıldır bir ilişkim var, arkadaşlarımın birbirinize çok uyarsanız diyerek tanıştırmasıyla tanıştık. O bir firmada satış müdürü ben de özel sektörde çalışıyorum, ailemle kalıyorum. Bu beyi fazlasıyla seviyorum şu ana kadar sorun edilebilecek hiçbir davranışı olmadı ne bana ne yakınlarıma karşı. Maddi durumu iyi olan bir ailede doğmuş, kendini yetiştirmeye çalışmış birisi o yüzden kafamız da uyuşuyor. Evlilik konuşmalarına başladık tabii ve benimle uzun uzun soracağım konu hakkında konuştu ve mal rejimi değişikliği yapmanın ikimizi de koruyacağını söyledi. Evlilikte erkenden bu tarz konuların netleştirilmesinin iyi olduğunu düşündüğünü belirtti ve anlattı. Kendisi borsa, kripto ve diğer şeylerle epey ilgili bir bey, sürekli zaten takip ediyor. Arkadaşlarım vasıtasıyla tanıştığım için biliyorum, kendileri topraklarını kat karşılığı verdikleri için epey sayıda daire ve dükkan gibi şeyler elde etmişler kendisi de zaten bu konuya benzer şekilde konuştu benimle. Babasıyla beraber ortak sürekli toprak al-sat yaptıklarını söyledi emlakçı gibi, diğer gelirlerlerini de buna benzer şekilde değerlendiriyorlarmış. Beraber bir avukata gidip danışabileceğimizi söyledi hatta kendisi aile kullanımına ait ne varsa ortak olabilecek şekilde bir düzenleme yapalım ve sende garanti altında ol, şu an oturduğum ev küçük ve çocuk sahibi olmak istersek mecbur evi değiştireceğim yasa sayesinde direk aile konutu olarak buna ortak olursun ve aile adına diğer araba, hisse senedi gibi birikimlerim sayesinde de kendini garanti altına alırsın dedi. Anladığım kadarıyla evlilikten sonra kimin aldığına bakılmaksızın her mal ortak oluyor erkek arkadaşım ise ortak ve kişisel mallarımız ayrı olsun istiyor. Çünkü dediğim gibi ailesiyle beraber fazlasıyla ortak iş yapıp gelir elde ediyor.

Karşıma çok fazla kadın çıktı ama kendine yetebilen birisini arıyordum diye belirtti ayrıca, evin bütün giderlerini harcamalarını vs. üstlenmek adına kiraların belirli bir kısmını sen al ve maaşın dışında da kendine şahsi olarak birikim yap bütün maaşın sana kalsın diye bahsetti. Açıkçası şaşırdım ilk olarak her ne kadar bunu yaptığını bildiğim çiftler olsa da bu şekilde hiç düşünmemiştim. Dediğim gibi kendime rahatlıkla yetebilen bir durumum var kariyeri olan bir kadınım, bu beyi de seviyorum ve fikirlerinizi bekliyorum. Sağlıklı bir evliliğimiz olmasını istiyorum...
Ee zaten evlilikten önce edinilen şeylerde hakkın olmayacak, evlilikten sonrakiler ortak olacak. Ama onun istediği ailesinin mallarında senin hakkının olmaması. Ben bu konuda duyguyla mantık arasında kalıyorum, zor bir karar.

Özel sektörde olduğunuz için çocuk olduğu zaman çalışmama ihtimalinizde çok yüksek olasi bir boşanma durumunda bu haklarınızı nasıl korumayı düşünüyorsunuz? Bilemedim adam kendisi için her ihtimali düşünmüş ve sizi de bütün maaşın sana kalsın diyerek dikkatinizi dağıtıyor gibi.

Biri bana bu teklifle gelse direkt ayrılırdım.
Seni kaybetmekten zerre korkmuyor + güvenmiyor + ömürlük olabileceğini düşünmüyor + yarın öbür gün ölse kalsa seni düşünmüyor.
Benim eşimin de ailesi epey varlıklı, asla bu konuları duymadım.
Ayrıca arada eşimle konuşurken, eşimin ailesine bu malları yapan kişi abisi,
Ben direkt söylüyorum Allah korusun bir şey olursa bunlarda bizim katkımız yok hepsi abinin diye.
Eşim ve ailesi de benim karakterime kişiliğime güvendikleri için bu konuları hiç açmadılar.
Nasıl ciddi ciddi dinleyebiliyorsunuz bu tipleri, evlilik sözleşmesi der demez ben gülerdim herhalde... :D
Kendilerini Sabancı falan sanıyorlar galiba... :)

Birkaç ev kirası ve maaşın senin olsun evin tüm giderlerini ben karşılayacağım mı diyor, eğer öyleyse sözleşmeye bunu da ekleyip sizde kendi birikiminizi yapın,bu şekil gayet mantıklı... Çoğu kadında sözleşme yok da ne oluyor,maddi yüklerin çoğu da kadının sırtına geçmiş durumda

Konuyla alakası ne anlamadım ama bir tane kendinden küçük kız kardeşini kanser sonucu kaybetmişler.
Başları sağolsun, konuyla alakası şu çok kardeş olsalar hadi herkesin hakkını gözetiyor falan diye yumuşatacaktım, ama tek başına bunca malı mülkü nereye götürecek?

Allah daha çok versin torun torbaya kadar yetecek malı da karından doğacak çocuklarının anasından esirgemezsin yani.

Evet dünya hali ne olur ne olmaz ama zaten evlilik öncesine dahil değilsiniz, o bunların hesabını yapıyor da bir gecede batar mal mülk uçarsa ne olacak?

Herkes kendini garantiye alsın tamam da , evlenmişsin artık eve giren para ortaktır bunda da yok şurdan gelene ortak ol , yok burdan gelene olma, bana göre değil.

Eskiden ben de bu konulara romantik yaklaşırdım, şu anda çok farklı düşünüyorum yaşadıklarımdan sonra. Bence net ve belirgin bir şekilde sözleşme yapılması iyi bir fikir, yarın öbür gün kriptoda kaybederse sizi etkilemez hem. Mutlaka iyi bir avukatla çalışın.

Bana kendine yetebilen birini arıyordum lafı bile kötü geldi. Kadının kendine yetmesi lazım zaten ama adam resmen kira giderini bile kafasında ikiye bölmüş. Ya yazacak çok şey var ama işin özü yaşım geldi, evleneceğim ama benden de maddi beklentin çok olmaz diye seni seçtim diyor adam. Kafasında o kadar çok plan yapmış ki. Evet kendince haklı gerekçeleri vardır ama bu kadar detaylı düşünmesi beni gerdi. Bir avukata danışalım diyor ama bence o çoktaaan danıştı da size yol yapıyor.

Bence mantıklı bir anlaşma. Zaten çocuk olduğu anda çocuk yasal mirasçı olduğu için çocuğumun geleceği diye düşünmenin bir anlamı yok. Aile konutu ortak, ev giderleri kiralardan karşılanacak olduğu sürece bir anormallik görmedim ben.

Başları sağolsun, konuyla alakası şu çok kardeş olsalar hadi herkesin hakkını gözetiyor falan diye yumuşatacaktım, ama tek başına bunca malı mülkü nereye götürecek?

Allah daha çok versin torun torbaya kadar yetecek malı da karından doğacak çocuklarının anasından esirgemezsin yani.

Evet dünya hali ne olur ne olmaz ama zaten evlilik öncesine dahil değilsiniz, o bunların hesabını yapıyor da bir gecede batar mal mülk uçarsa ne olacak?

Herkes kendini garantiye alsın tamam da , evlenmişsin artık eve giren para ortaktır bunda da yok şurdan gelene ortak ol , yok burdan gelene olma, bana göre değil.
Bu durumda konu sahibi, " senin için kesinlikle kredi çekmem. Çektiğin kredi beni ilgilendirmez" deyip bunu da sözleşmeye ekletmeli.

O kadar malın paylaşımı/ paylaşılmaması yapılacaksa borçlar da ayrılmalı.

Ha ama bunu yazarken evlenilmiyor da iş ortaklığı yapılıyor gibi geldi. Tiksindim.

Gayet yerinde. Ailenin başka çocuğu yok birini kaybetmişler. Çocuklarının başına bir şey gelirse konusu önlem almaya itmiş olabilir. İkinizn çocuğu olursa zaten her şey sizin yine.

Herkesin fikri ayrı olabilir ama ben sevmiyorum böyle para işlerini hele ki daha evlilik yok bir şey yok. Tamam dünya hali yarın her şey olabilir ama buna bilerek plan yapmak bana gerçek sevgi aşk gibi gelmiyor

Bu durumda konu sahibi, " senin için kesinlikle kredi çekmem. Çektiğin kredi beni ilgilendirmez" deyip bunu da sözleşmeye ekletmeli.

O kadar malın paylaşımı/ paylaşılmaması yapılacaksa borçlar da ayrılmalı.

Ha ama bunu yazarken evlenilmiyor da iş ortaklığı yapılıyor gibi geldi. Tiksindim.
Welldone yanlış bilmiyorsam zaten bizim hukukta evlilik sözleşmesi yok, mal rejimleri var daha iyi bilen arkadaşlar yazar zaten.

Ben böyle birinin evlilik birliği içerisinde de kolay kolay ortak mal edineceğini düşünmüyorum,çocuk olunca mecbur büyük eve geçeriz demiş onda hakkın olur diyor ya şaka gibi.

Niye bunca varlığın içinde çocuk olmadan geçemiyoruz daha büyük eve mesela?
Hep bir şart şurt ben gelemem.

Welldone yanlış bilmiyorsam zaten bizim hukukta evlilik sözleşmesi yok, mal rejimleri var daha iyi bilen arkadaşlar yazar zaten.

Ben böyle birinin evlilik birliği içerisinde de kolay kolay ortak mal edineceğini düşünmüyorum,çocuk olunca mecbur büyük eve geçeriz demiş onda hakkın olur diyor ya şaka gibi.

Niye bunca varlığın içinde çocuk olmadan geçemiyoruz daha büyük eve mesela?
Hep bir şart şurt ben gelemem.
O iş tam olarak öyle değil aslında, konuda her şeyi yazamadım tabii kusura bakmayın...

2+1 bekâr evi var, eğer şimdi geçersek hakkın olmayacak hakkının olmasını istiyorum dedi.

Yukarıda bir üye kredi çekmem filan diye yazmış, borçları zaten kendi üzerine alıyor sanırım rejim değişikliğinde... kredi çekmemi gerektirecek bir durum da yok.

O iş tam olarak öyle değil aslında, konuda her şeyi yazamadım tabii kusura bakmayın...

2+1 bekâr evi var, eğer şimdi geçersek hakkın olmayacak hakkının olmasını istiyorum dedi.

Yukarıda bir üye kredi çekmem filan diye yazmış, borçları zaten kendi üzerine alıyor sanırım rejim değişikliğinde... kredi çekmemi gerektirecek bir durum da yok.
Ani karar verme, uzunca düşün. En kötü ihtimali düşünerek hareket et. Detayları göz ardı etme, her detayı, olasılığı düşün.

Bu soruyu daha once sormustun. Gelin maasi.... eksik, diger her sey ayni

Tam olarak hangi gerekçeyle bunu yapmak istediğini anlamadım. Zaten tek çocukmuş. Evlilik birliği içinde vefat ederse ondan size bir miras kalmasının ne gibi bir negatif yanı var? Boşanma olursa evlilik öncesi mallarda da hakkınız yok. Evlilik birliği içinde edinilmiş mallardan hak talep etmenizi mi istemiyor? Ben bir zemine oturtamadım. Kiraların yarısı ve maaşın senin olsun demek de anlamsız. Varlıklı ve sevgi dolu bir adamsa böyle bir şıklık yapması beklenir. Ben çok hoşlanmadım.

Back
X