• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik sözleşmesi???

O iş tam olarak öyle değil aslında, konuda her şeyi yazamadım tabii kusura bakmayın...

2+1 bekâr evi var, eğer şimdi geçersek hakkın olmayacak hakkının olmasını istiyorum dedi.

Yukarıda bir üye kredi çekmem filan diye yazmış, borçları zaten kendi üzerine alıyor sanırım rejim değişikliğinde... kredi çekmemi gerektirecek bir durum da yok.
Yok ne kusuru estağfurullah.
Eee ona da tamam da niye çocuk olduğunda ( Ya olmazsa Allah korusun)

Evlenirsiniz bir süre sonra büyük ev alır geçersiniz ortak olmanızı çok istiyorsa niye illa çocuk şartı?

Ben zaten bunca varlığın içinde 2+1 bekar evine geçmem, varını yoğunu bana bağışlasın da demiyorum ama varolan imkanlardan da faydalanamayacaksam ne anlamı var?

Varyemez değilse herkes gelirine göre yaşamalı bence birazda, Kandilli de yalı dairesi değilse ne işim var ki bekar evinde.

Kiraların belli bir kısmını al birikim yap falan.. ne bileyim bu çocuk biraz hayal dünyasında yaşıyor gibi geldi bana .Tek çocuk mu adam?

Tam olarak hangi gerekçeyle bunu yapmak istediğini anlamadım. Zaten tek çocukmuş. Evlilik birliği içinde vefat ederse ondan size bir miras kalmasının ne gibi bir negatif yanı var? Boşanma olursa evlilik öncesi mallarda da hakkınız yok. Evlilik birliği içinde edinilmiş mallardan hak talep etmenizi mi istemiyor? Ben bir zemine oturtamadım. Kiraların yarısı ve maaşın senin olsun demek de anlamsız. Varlıklı ve sevgi dolu bir adamsa böyle bir şıklık yapması beklenir. Ben çok hoşlanmadım.
Aklıma rahmetli Vatan Şaşmaz geldi..karısıyla evlilik sözleşmesi yapmıştı..Bir programda demişti, bunu hem kendi mal varlığımı hem eşiminkini korumak için yaptım dedi.ama Allah ömür vermedi işte😥ama eşi çok zengin bir ailenin kızıydı

Merhabalar, birkaç buna benzer konu gördüm bu forumda ve kadın kadına olduğumuz bu ortamda danışmak istedim.

2.5 yıldır bir ilişkim var, arkadaşlarımın birbirinize çok uyarsanız diyerek tanıştırmasıyla tanıştık. O bir firmada satış müdürü ben de özel sektörde çalışıyorum, ailemle kalıyorum. Bu beyi fazlasıyla seviyorum şu ana kadar sorun edilebilecek hiçbir davranışı olmadı ne bana ne yakınlarıma karşı. Maddi durumu iyi olan bir ailede doğmuş, kendini yetiştirmeye çalışmış birisi o yüzden kafamız da uyuşuyor. Evlilik konuşmalarına başladık tabii ve benimle uzun uzun soracağım konu hakkında konuştu ve mal rejimi değişikliği yapmanın ikimizi de koruyacağını söyledi. Evlilikte erkenden bu tarz konuların netleştirilmesinin iyi olduğunu düşündüğünü belirtti ve anlattı. Kendisi borsa, kripto ve diğer şeylerle epey ilgili bir bey, sürekli zaten takip ediyor. Arkadaşlarım vasıtasıyla tanıştığım için biliyorum, kendileri topraklarını kat karşılığı verdikleri için epey sayıda daire ve dükkan gibi şeyler elde etmişler kendisi de zaten bu konuya benzer şekilde konuştu benimle. Babasıyla beraber ortak sürekli toprak al-sat yaptıklarını söyledi emlakçı gibi, diğer gelirlerlerini de buna benzer şekilde değerlendiriyorlarmış. Beraber bir avukata gidip danışabileceğimizi söyledi hatta kendisi aile kullanımına ait ne varsa ortak olabilecek şekilde bir düzenleme yapalım ve sende garanti altında ol, şu an oturduğum ev küçük ve çocuk sahibi olmak istersek mecbur evi değiştireceğim yasa sayesinde direk aile konutu olarak buna ortak olursun ve aile adına diğer araba, hisse senedi gibi birikimlerim sayesinde de kendini garanti altına alırsın dedi. Anladığım kadarıyla evlilikten sonra kimin aldığına bakılmaksızın her mal ortak oluyor erkek arkadaşım ise ortak ve kişisel mallarımız ayrı olsun istiyor. Çünkü dediğim gibi ailesiyle beraber fazlasıyla ortak iş yapıp gelir elde ediyor.

Karşıma çok fazla kadın çıktı ama kendine yetebilen birisini arıyordum diye belirtti ayrıca, evin bütün giderlerini harcamalarını vs. üstlenmek adına kiraların belirli bir kısmını sen al ve maaşın dışında da kendine şahsi olarak birikim yap bütün maaşın sana kalsın diye bahsetti. Açıkçası şaşırdım ilk olarak her ne kadar bunu yaptığını bildiğim çiftler olsa da bu şekilde hiç düşünmemiştim. Dediğim gibi kendime rahatlıkla yetebilen bir durumum var kariyeri olan bir kadınım, bu beyi de seviyorum ve fikirlerinizi bekliyorum. Sağlıklı bir evliliğimiz olmasını istiyorum...
Ben açık sözlü olmasını dürüstçe buldum. Bir çok kişi türlü bahaneler, boşanma aşamasında kendi çocukları için kullanacağını bile bile kadından mal kaçırmaya çalışmalar, kadını hem duygusal hem maddi olarak manüpüle etmeler daha neler neler yapıyorlar. Bunları düşününce bu kişinin davranışını çok dürüst buldum. Konu tartışılır o ayrı ama beyfendi karakterli biri bence. Konunun uzmanlarından bilgi edinerek değerlendirebilirsiniz bence bu sizi de doğrudan koruyan bir şey

Ben açık sözlü olmasını dürüstçe buldum. Bir çok kişi türlü bahaneler, boşanma aşamasında kendi çocukları için kullanacağını bile bile kadından mal kaçırmaya çalışmalar, kadını hem duygusal hem maddi olarak manüpüle etmeler daha neler neler yapıyorlar. Bunları düşününce bu kişinin davranışını çok dürüst buldum. Konu tartışılır o ayrı ama beyfendi karakterli biri bence. Konunun uzmanlarından bilgi edinerek değerlendirebilirsiniz bence bu sizi de doğrudan koruyan bir şey
hayır, açıp cevapları alıp sonra konuyu siliyor.
@Kazen tabi bu mesajı görene kadardı yukarıdaki fikrim :)

Merhabalar, birkaç buna benzer konu gördüm bu forumda ve kadın kadına olduğumuz bu ortamda danışmak istedim.

2.5 yıldır bir ilişkim var, arkadaşlarımın birbirinize çok uyarsanız diyerek tanıştırmasıyla tanıştık. O bir firmada satış müdürü ben de özel sektörde çalışıyorum, ailemle kalıyorum. Bu beyi fazlasıyla seviyorum şu ana kadar sorun edilebilecek hiçbir davranışı olmadı ne bana ne yakınlarıma karşı. Maddi durumu iyi olan bir ailede doğmuş, kendini yetiştirmeye çalışmış birisi o yüzden kafamız da uyuşuyor. Evlilik konuşmalarına başladık tabii ve benimle uzun uzun soracağım konu hakkında konuştu ve mal rejimi değişikliği yapmanın ikimizi de koruyacağını söyledi. Evlilikte erkenden bu tarz konuların netleştirilmesinin iyi olduğunu düşündüğünü belirtti ve anlattı. Kendisi borsa, kripto ve diğer şeylerle epey ilgili bir bey, sürekli zaten takip ediyor. Arkadaşlarım vasıtasıyla tanıştığım için biliyorum, kendileri topraklarını kat karşılığı verdikleri için epey sayıda daire ve dükkan gibi şeyler elde etmişler kendisi de zaten bu konuya benzer şekilde konuştu benimle. Babasıyla beraber ortak sürekli toprak al-sat yaptıklarını söyledi emlakçı gibi, diğer gelirlerlerini de buna benzer şekilde değerlendiriyorlarmış. Beraber bir avukata gidip danışabileceğimizi söyledi hatta kendisi aile kullanımına ait ne varsa ortak olabilecek şekilde bir düzenleme yapalım ve sende garanti altında ol, şu an oturduğum ev küçük ve çocuk sahibi olmak istersek mecbur evi değiştireceğim yasa sayesinde direk aile konutu olarak buna ortak olursun ve aile adına diğer araba, hisse senedi gibi birikimlerim sayesinde de kendini garanti altına alırsın dedi. Anladığım kadarıyla evlilikten sonra kimin aldığına bakılmaksızın her mal ortak oluyor erkek arkadaşım ise ortak ve kişisel mallarımız ayrı olsun istiyor. Çünkü dediğim gibi ailesiyle beraber fazlasıyla ortak iş yapıp gelir elde ediyor.

Karşıma çok fazla kadın çıktı ama kendine yetebilen birisini arıyordum diye belirtti ayrıca, evin bütün giderlerini harcamalarını vs. üstlenmek adına kiraların belirli bir kısmını sen al ve maaşın dışında da kendine şahsi olarak birikim yap bütün maaşın sana kalsın diye bahsetti. Açıkçası şaşırdım ilk olarak her ne kadar bunu yaptığını bildiğim çiftler olsa da bu şekilde hiç düşünmemiştim. Dediğim gibi kendime rahatlıkla yetebilen bir durumum var kariyeri olan bir kadınım, bu beyi de seviyorum ve fikirlerinizi bekliyorum. Sağlıklı bir evliliğimiz olmasını istiyorum...
Sizin ilişkinizde evlilik sözleşmesi seni değil onu korumak için. Öncelikle bunu göz önünde bulundurarak karar ver.

Böyle bir şeye karar vermek, sizin ilişkiye ve sevgilinize bakış açınıza göre değişir aslında. Eğer sözleşme yapmak isterseniz de, cocuk olması halinde veya evliliğin 5. veya 10. yılına veya aldatma/şiddet iddiasıyla boşanma halinde mal paylaşımı farklı şekilde olsun.

Benim eşimden önce tanıştığım biri vardı. O direk evlilik sözleşmesi istediğini söylememişti ama konusu açılmıştı. Beni rahatsız etmişti açıkcası. Alt tarafı şirketi, yatırımı biraz gayrimenkulü vardı. Onun peşine düşmesi bana itici gelmişti. Biz yurtdışındayız burada burada partner olup mal ayrılığı ile ilişkilerini sürdüren cok. Ancak ilişkileri de ömürlük olmuyor ve birbirlerine cok fazla fedakarlık yapmıyorlar.

Biz eşimle her şeyi birlikte elde ettik. Aklımıza böyle bir şey gelmedi. Evlilik bir sözleşmeden daha fazlası bence. Ayrılırım diye düşünüp ona göre evliliğin başında boşanma hazırlığı yapmak bana çok samimi gelmiyor. Ben aile kurmak istedim. Biz neyimiz varsa her şeyi paylaşıyoruz. Evlilik tabiki sona erebilir ancak sona erse dahi çocuklarımız nedeniyle devam edecek bir bağ olduğu için o durumda dahi onun rahat etmesini isterim. Eşim de aynı şekilde.

Sevgilin seni seviyordur, güveniyordur ancak gözü kapalı kör kütük aşık değil. Mantıklı yaklaşıyor ve kendini maddi olarak güven altına alıyor.

Siz karsi tarafin cümlelerini değiştirip yumusatarak bu konuyu tekrar açıyorsunuz. Kendinizi ikna etmeye çalışıyorsunuz. Burdaki herkes makul desin diye ugrasiyorsunuz resmen

Siz karsi tarafin cümlelerini değiştirip yumusatarak bu konuyu tekrar açıyorsunuz. Kendinizi ikna etmeye çalışıyorsunuz. Burdaki herkes makul desin diye ugrasiyorsunuz resmen
Öncelikle kusura bakmayın, konu kapandığı için bu yola başvurdum... Konuda yazılan tavsiyelere uydum ve gittim hem ailemle konuştum hem müstakbel eş adayımla. Ailem sorunsuz karşıladı zaten sen nasıl istersen dediler, erkek arkadaşıma da gidip konuda verilen tavsiyeleri söylediğimde bir dediğimi iki etmedi. Sen nasıl istersen, ben seni mağdur etmek istesem zaten seninle evlenmem ama kendi hayatımı da ortaya koyamam dedi açık açık. Mal rejimi konusunda değişiklik yapın demişti konuda bir arkadaş bunu söylediğimde erkek arkadaşım hiç sorun etmedi tabii ki, nasıl istersen öyle olsun düzenlemeyi istediğimiz gibi yapalım ki aramızda şeffaflık açısından bir sorun olmasın. Geçen konuda ifşa olmamak için bazı şeyleri eksik anlatmıştım burada her şey tam.

Daha gidip bu adama fazlasını söylersem bu sefer ben sıkıntılı konuma düşeceğim, adam açık açık kendi kişisel malımı satarsam edinilmiş mal oluyor ve bunları sürekli satıp satıp gelirlerle büyütüyorum seninle farklı yatırımlarımız olsun seni de garanti altına alalım diyor... Ben konuyu yeni durumda fikir almak için sormuştum ve evet, işlerin güzel gitmesini istiyorum temennim bu.

Belki bazılarına doğru gelebilir ama bana cidden çok çirkin geliyor evlilikte bu kadar hesap kitap.

Önceki konunuza da yazdım. Şimdi de aynı fikirdeyim. Ailesinin geliriyle alınan malları onların üstüne yapabilir. İlla evlilik sözleşmesine gerek yok. Zaten ailenin üstüne alınırsa sizin bir hakkınız olmaz. Evlilik sözleşmesi sizinle evlilikten sonraki kendi haklarını korumak için yapmak istediği bir şey. Ben kabul etmezdim. Ailesinin geliriyle alınan malları onların üzerine yapsın madem tek çocuk zaten hepsi ona kalacak. Evlilik sözleşmesine gerek yok.

Burada kilit cümle, ben kendime yeter birini istedim. Bu zenginlikte bu şu demek; senin de malın olmasını istedim ki benden ekstra bir şey isteme..çok ticari bir bakış açısı.. hep maaş demiş. Ya çalışamazsanız ne olacak?

Önceki konunuza da yazdım. Şimdi de aynı fikirdeyim. Ailesinin geliriyle alınan malları onların üstüne yapabilir. İlla evlilik sözleşmesine gerek yok. Zaten ailenin üstüne alınırsa sizin bir hakkınız olmaz. Evlilik sözleşmesi sizinle evlilikten sonraki kendi haklarını korumak için yapmak istediği bir şey. Ben kabul etmezdim. Ailesinin geliriyle alınan malları onların üzerine yapsın madem tek çocuk zaten hepsi ona kalacak. Evlilik sözleşmesine gerek yok.

Burada kilit cümle, ben kendime yeter birini istedim. Bu zenginlikte bu şu demek; senin de malın olmasını istedim ki benden ekstra bir şey isteme..çok ticari bir bakış açısı.. hep maaş demiş. Ya çalışamazsanız ne olacak?

Sağ olun, evet konuştuklarımızı hatırlıyorum ve bahsettim de. Zaten istesem onların üzerine yaparım dedi ama ne gerek var? Bu şekilde ikimiz de birbirimize dürüst oluruz. Ben de yavaş yavaş bu kafaya geldim, çünkü dediğim gibi her türden gelecek teminatı veriyor kaldı ki ihtiyacım da yok. Maaş konusunda takıntılı filan da değil, bana vereceği 80-100 bin ona pek koymaz, bu tarz bir şeyin hesabını yapmıyor. Çok çetrefilli bir konu ya, şirketinin kazançları filan da edinilmiş mal ıvır zıvır, dinledikçe daha çok hak vermeye başladım ama bunun aramızda bir problem olmasını istemiyorum.

Back
X