Evlilik sürecinde aile arası anlaşmazlık

Aslında sesini çıkarabilmesi lazımdı ama parasını babası ödediği için çıkaramıyor sanırım. Daha da büyük gerginlik çıkmadan düğünü erteleseniz, nişanlınız para biriktirse, istediğiniz mekanı, istediğiniz tarih ve saatte ayarlasanız, kimseye eyvallahınız olmasa, daha iyi olmaz mı?

Cok bekledik ama okuldu askerlikti işti derken simdi de para biriktirmek cok yorar benim yasim 27 onun 29 yaşta gidiyor 5 senedir beraberiz :silah:

Cok bekledik ama okuldu askerlikti işti derken simdi de para biriktirmek cok yorar benim yasim 27 onun 29 yaşta gidiyor 5 senedir beraberiz :silah:

O zaman babasını ikna etsin veya kredi çekip kendi tutsun. Siz sadece ona orada ve o saatte olmasını istemediğinizi söyleyin.

Evet babası ödüyor sadece salon değilki mesele sadece salon olsa öder nişanlım. Ama mobilyaydı beyaz eşyası falan daha çok şeyler var.

Peki şöyle yapabilir misiniz? Babası ne kadar katkı sağlayacaksa nakit olarak size versin siz de üstünü tamamlayıp istediğiniz şekilde yapın.

aynısı başımıza geldi ablamın düğününde, kayınpeder gidip kendi kafasına göre tarih koyup salonu tutmuştu.Babam inanılmaz yumuşak huylu biri olduğundan ve ablamın kayınvalidesi araya girip yapmayalım etmeyelim bu adam hep böyle idare edelim tarzı yapıcı olmaya yönelik konuşmalarından dolayı bozulmamıştı iş. Ama yapılan büyük saygısızlık.Herkesi yok sayma, kafasına göre davranma durumu hiç hoş değil.

Peki şöyle yapabilir misiniz? Babası ne kadar katkı sağlayacaksa nakit olarak size versin siz de üstünü tamamlayıp istediğiniz şekilde yapın.

Onu yapmıyor işte keşke yapsa düğünü ben yapıyorum istediğim gibi yaparım modunda adam :KK43: düşundükçe sinir oluyorum.

aynısı başımıza geldi ablamın düğününde, kayınpeder gidip kendi kafasına göre tarih koyup salonu tutmuştu.Babam inanılmaz yumuşak huylu biri olduğundan ve ablamın kayınvalidesi araya girip yapmayalım etmeyelim bu adam hep böyle idare edelim tarzı yapıcı olmaya yönelik konuşmalarından dolayı bozulmamıştı iş. Ama yapılan büyük saygısızlık.Herkesi yok sayma, kafasına göre davranma durumu hiç hoş değil.

Benim babamda tam tersi kolay kolay alttan alicak bir adam değil 2 gün yatıştırılsa 3. Gün tekrar basa dönüyor ben bu durumu kabullenemem diye.. bu cumartesi aile konusmasi olucak iki aile arasi yine muhtemelende babam yine ağir konusacak durum nereye gidecek bilmiyorum. Ama gercekten cok buyuk ayip ve saygisizlik. Hic bir sey sorulmuyorsa tarih sorulur uygun mu diye o da yok.

Benim babamda tam tersi kolay kolay alttan alicak bir adam değil 2 gün yatıştırılsa 3. Gün tekrar basa dönüyor ben bu durumu kabullenemem diye.. bu cumartesi aile konusmasi olucak iki aile arasi yine muhtemelende babam yine ağir konusacak durum nereye gidecek bilmiyorum. Ama gercekten cok buyuk ayip ve saygisizlik. Hic bir sey sorulmuyorsa tarih sorulur uygun mu diye o da yok.
işte burada iş size düşüyor.Kendi ailenizi de mağdur etmeyin, ama adamın bu terbiyesizliğe varan tutumu görmezden gelinirse daha çooook kafasına göre işler açar başınıza.

böyle bir aile konuşmasında işler daha da sarpa saracak gibi.iki baba da inatçı ve tersmiş.
aracı oalcak birileri yok mu.kp inle güzelce konuşssa ikna etse.
adım atmak ona düşüyor çünkü.
yaptığı büyük ayıp ama cahil diyosun.
dediğin gibi insan tarihi sorar bi zahmet.
bu kadarı da fazla olmuş.
kv yok mu.onun yorumu ne.
ne bileyim böyle ters insanların bir araya gelip konuşup anlaşması pek kolay değildir.
herşey daha da kötü olabilir dikkat edin.
dediğim gibi arazı olacak ikna edici bi büyük filan yok mu.

Onu yapmıyor işte keşke yapsa düğünü ben yapıyorum istediğim gibi yaparım modunda adam :KK43: düşundükçe sinir oluyorum.

Çok zor o zaman. Allah yardımcınız olsun. Peki babasının sözünü dinleyebileceği bir aile büyüğü var mı? Bu inadını kıracak.

böyle bir aile konuşmasında işler daha da sarpa saracak gibi.iki baba da inatçı ve tersmiş.
aracı oalcak birileri yok mu.kp inle güzelce konuşssa ikna etse.
adım atmak ona düşüyor çünkü.
yaptığı büyük ayıp ama cahil diyosun.
dediğin gibi insan tarihi sorar bi zahmet.
bu kadarı da fazla olmuş.
kv yok mu.onun yorumu ne.
ne bileyim böyle ters insanların bir araya gelip konuşup anlaşması pek kolay değildir.
herşey daha da kötü olabilir dikkat edin.
dediğim gibi arazı olacak ikna edici bi büyük filan yok mu.

Cahil ama universite okumus bu adam bi de oyle dusunun. Benim babam ondan daha ters. adam cok agresif degil ama inatci ve dusuncesiz benim babamda agresif. Annenin hic sesi cikmiyor bir sey demiyor. Enisteleri de gelicek sanırim nisanlim onlarida cagirdi onlar biraz daha anlayisli ve babamlada iyi anlasmislardi. Ben hem korkuyorum hemde bu konusmanin tartismanin olmasini istiyorum cunku daha bunun bir suru asamasi var nisan alisverisi mobilya bi de bunlardada ayni kafayla hareket ederse temelli bozulur iliskiler. Benim babam onlar zoyarete gelip konusup ne istedigimizi sorduklarin da ayip olmasin diye acik acik bir sey soylememisti. Ama yanlis yapmisiz liste yapip ellerine vermek gerekiyormus anca ondan alarlar heralde.

baban sonuna kadar haklı ben olsam babama kalmadan olay çıkartırdım asla kabul edilebilir bişey değil.

bugün bunu yapan yarın da sizin adınıza kararlar verip uygular sakın taviz vermeyin.babanız çok haklı.
sevgilinizinde bu kadar pasif kalması hiç hoş değil..

düğünü yapacak kişi kayınbabanız. ancak evlenecek olan sizsiniz. Hadi salona siz karışmadınız diyelim ki adettendir gösterilir kız tarafına da. tarih saat vs.. bunlar kesinlikle itişare edilmek zorunda. ancak asla ve asla nişanlınızla birbirnizin elini bırakmayın. gerekirse biz sade bir nikah istiyoruz. böyle ne size yük olalım ne de tartışma çıksın diyerek bitirn bence işi.

düğünü yapacak kişi kayınbabanız. ancak evlenecek olan sizsiniz. Hadi salona siz karışmadınız diyelim ki adettendir gösterilir kız tarafına da. tarih saat vs.. bunlar kesinlikle itişare edilmek zorunda. ancak asla ve asla nişanlınızla birbirnizin elini bırakmayın. gerekirse biz sade bir nikah istiyoruz. böyle ne size yük olalım ne de tartışma çıksın diyerek bitirn bence işi.

Yok bırakmayız birbirimizi uzun zamandır beraberiz daha büyük zorluklar yaşadık bu kadar kolay pesetmeyiz biraz moralimiz bozulur ama bir şekilde toparlar bir şeyler yaparız. Yine de iş o raddeye gelmez inşallah.

Merhaba 5 senelik bir iliskim var ve yakın zamanda istememiz ve sözümüz oldu her şey çok güzel ilerliyorken erkek arkadaşımın babası kimsenin haberi olmadan bir düğün salonunu ve tarihi saatine kadar tuttu tabiki ailem duyunca dogal olarak cok kizdi bu gibi konular ayriyetten konusulmustu birbirimize danisacagımız haber verecegimiz gibi... babam duyunca sinirlendi ve evlerine konuşmaya gitti biraz agir konustu yaptiginin yanlis oldugunu ileriki surecte bu gibi hataları kabul etmeyecegini soyledi hatta bunun konusuldugunu soylediginde karsi taraf boyle bir sey duymadigini soyledi. O konu orda cok fazla dillendirilmeden kapandi ve daha sonra dugun saatinin gunduz oldugunu ogrendik bu tuz biber oldu babam daha cok sinirlendi bizde hic bir dugun gunduz olmaz yadirgandı simdi bu haftasonu tekrar ziyarete gidilecek babam bana bu durumu kabullenemedigini gerekirse isi bozmaya kadar gidebilecegini soyledi erkek arkadasimin babasi asiri derecede geri kafali bir adam bunu onceden beri soyler durur ikisinin arasi cok iyi degil zaten en son bu konu yuzunden tartistiklarinda adam tehdit etmis beni çok sıkıştırırsan seni yarı yolda bırakırım diye ikimizde aynı durumdayız tabi babamında hakkı var ne yapıcam bilemiyorum hem çok öfkeliyim ,üzgünüm ve sonun nereye gideceģini bilmediğim içinde korkuyorum sonuçta 5 senelik bir iliski ikimizde birbirimizi seviyoruz
Nişanlınız ne diyor bu duruma
Babanız neden diyaloga girdi ki siz konussaydınız
Adam resmen sacmalamış tamam ama aileler yüz göz olmasa daha iyiymiş

Nişanlınız ne diyor bu duruma
Babanız neden diyaloga girdi ki siz konussaydınız
Adam resmen sacmalamış tamam ama aileler yüz göz olmasa daha iyiymiş

Nisanlim zaten bu konu hakkinda babasiyla tartisti adam nuh diyor peygamber demiyor kotu niyetle yapmamis erkek tarafi yapar diye gitmis direk tutmus gunduz olmasinin sebebide uzaktan gelecek akrabalarinin rahatca eve donebilmesiymis vs bunun gibi seyleri soyleyip duruyor. Daha henuz o kadar yuz goz olmadi ailelerde olucak diye korkuyoruz bu konu kapanmis degil cunku bizim tarafta.

Back
X