Evlilik sürecinde olan arkadaşım için?

kediannesiyiim

Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2024
37
74
8
Kızlar selam. Çok yakın bir arkadaşım evlilik sürecinde. O zamanın stresini iyi bilirsiniz kendisi şu an bana göre yersiz bir sebepten nişan atmayı düşünüyor. Bir de arkadaşım okb için de ilaç içiyor ona göre yorumlarsanız sevinirim. 🤗
Yatak odası ve perdeleri kız tarafı almış. Koltuk takımı,tv, buzdolabı, küçük ev eşyaları, halıları, ankastreyi falan erkek tarafı. Ama arkadaşım ve nişanlısı da bunlara dahil. Çamaşır bulaşığı kızın ailesi almamış, arkadaşım da alamamış maddi olarak yetememiş, nişanlısı almış ama nişanlısı ben aldım dememiş. Nişanlısının babası da kendi kız kardeşine “galiba çamaşır bulaşığı da oğlum aldı” demiş, halası da gelip bunu nişanlısına anlatmış arkadaşımın.
Şimdi arkadaşım bu ailenin saygısız ve dedikoducu olduğunu söylüyor. Nişanlısı demiş ki “bana hiçbir şey söylemedi babam sadece halama sormuş, masraflar bölüşülsün eski kafa muhabbeti işte” falan demiş arkadaşıma, genel olarak da destek veren, ılımlı bir tip gibi duruyordu zaten.

Kızlar belki de arkadaşımın yaşadığı tek sorun bu. Bu sizce ayrılık sebebi mi? Ben ne desem de sakinleştiremedim ama yıllar yılı dostum fevri karar ile üzülmesini istemiyorum.

Kesinlikle karışmam.Baska sebepten bosanirlarsa bile yıllar sonra bile size içlenir onuda bırak senin yüzünden oldu olur .Bence fevri degil kararı bilemezsiniz düğünden önce bitir denilen his genelde yüzde 98 doğru çıkıyor.Ayrica bu düğün stresi ile karıştırılıyor.Ben asla bitir bitirme demem üstelik istediğiniz kadar yakın arkadaş olun herseyi size anlattığını bilemezsiniz birikim vardir belki erkek de yada tarafında ufak çaplı orta çaplı ezik hissettirilme duygusu vardır .Karışmayın idare etmesini söylemeyin.Sonra senin yüzünden olur o vebale girmeyin .

Kızlar selam. Çok yakın bir arkadaşım evlilik sürecinde. O zamanın stresini iyi bilirsiniz kendisi şu an bana göre yersiz bir sebepten nişan atmayı düşünüyor. Bir de arkadaşım okb için de ilaç içiyor ona göre yorumlarsanız sevinirim. 🤗
Yatak odası ve perdeleri kız tarafı almış. Koltuk takımı,tv, buzdolabı, küçük ev eşyaları, halıları, ankastreyi falan erkek tarafı. Ama arkadaşım ve nişanlısı da bunlara dahil. Çamaşır bulaşığı kızın ailesi almamış, arkadaşım da alamamış maddi olarak yetememiş, nişanlısı almış ama nişanlısı ben aldım dememiş. Nişanlısının babası da kendi kız kardeşine “galiba çamaşır bulaşığı da oğlum aldı” demiş, halası da gelip bunu nişanlısına anlatmış arkadaşımın.
Şimdi arkadaşım bu ailenin saygısız ve dedikoducu olduğunu söylüyor. Nişanlısı demiş ki “bana hiçbir şey söylemedi babam sadece halama sormuş, masraflar bölüşülsün eski kafa muhabbeti işte” falan demiş arkadaşıma, genel olarak da destek veren, ılımlı bir tip gibi duruyordu zaten.

Kızlar belki de arkadaşımın yaşadığı tek sorun bu. Bu sizce ayrılık sebebi mi? Ben ne desem de sakinleştiremedim ama yıllar yılı dostum fevri karar ile üzülmesini istemiyorum.
Sen karışma sakın, yarın öbür gün ayrılır senden bilinir, barışır sen kötü ayırmaya çalışan olursun. Naparsa yapsın karışma.

Gerçekten uyumlu çiftlerde mutluluk oluyor zaten stressten çok bu uyumsuz ve ite kaka yürüyecek evliliğin işareti düğün stresi.Sonucta sevdiğin insanla bir hayata başlamanın sevinci yada coşkusu yerine endişe ve korku varsa içinde durup dusuneceksin .İnsanlar yanlış yerden bakıyor birde kendine değil aleme evlenen çok yaşar bu stresii.

Kendi aralarında halledemicek dereceye gelecekse bu durum ayrılık sebebidir. Ayrılmak istiyorsa da ayrılsın siz niye ikna ediyorsunuz ki

Ben düşük anlatmışım çalışırken kusura bakmayın. Erkeğin ailesi sanırım arkadaşımın ailesinin çamaşır ve bulaşık makinesini alması gerektiğini düşünüyordu. Ancak arkadaşımın ailesi de yatak odası ve perdeler olarak katkıda bulunmuş. Arkadaşımın nişanlısı da, arkadaşımın isteği üzerine söylememiş kendisinin çamaşır ve bulaşık makinesi aldığını. Sonra nişanlının babası muhtemelen nişanlının aldığını sezmiş. Kız kardeşine söylemiş bunu, nişanlının halasına yani. Nişanlı da gelip arkadaşıma söylemiş 😁 neden sana söylüyor ki bunları dediğimde arkadaşımın cevabı “ bana her şeyi anlat ailedeki demiştim o sebeple gelip anlattı” dedi.

Ben bir şeye ikna etmiyorum tabii ki sadece dün çok mutluyken bugün aniden ayrılık kararı almasını riskli buldum, en azından birkaç gün kafanı dinle dedim.

Ben düşük anlatmışım çalışırken kusura bakmayın. Erkeğin ailesi sanırım arkadaşımın ailesinin çamaşır ve bulaşık makinesini alması gerektiğini düşünüyordu. Ancak arkadaşımın ailesi de yatak odası ve perdeler olarak katkıda bulunmuş. Arkadaşımın nişanlısı da, arkadaşımın isteği üzerine söylememiş kendisinin çamaşır ve bulaşık makinesi aldığını. Sonra nişanlının babası muhtemelen nişanlının aldığını sezmiş. Kız kardeşine söylemiş bunu, nişanlının halasına yani. Nişanlı da gelip arkadaşıma söylemiş 😁 neden sana söylüyor ki bunları dediğimde arkadaşımın cevabı “ bana her şeyi anlat ailedeki demiştim o sebeple gelip anlattı” dedi.
Bunlar kaç yaşında insanlar ya aileden gizli beyaz eşya almalar falan. Oğlan pısık bı tip mi? Kim ne alabilirse alır yani yazılı kural yok ki. Hiç karışmayın boş verin

Arkadaşım kendi ailesi hakkında kötü bir şey düşünülsün istemediği için söyleme demiş. Ben de her şeyi öğreniyorum. Ben sadece biraz kafanı topla demiştim, o zaman başka bir şey demiyorum.

Yani iki aile de tuhaf diyebilirim. Alınan şeyler için “keşke daha kaliteli şeyler alınsaydı” falan demişler arkadaşımın ailesi de. Böyle karmakarışık şeyler olmuş. Neyse sizin cevaplardan sonra ben korktum başka bişey demem😁😁

Öylesine söylenmiş bi şey gibi geldi. "Her şeyi bana anlat" çok saçma bi istek. Her şey anlatılmaz bana göre. Nişan atacaksa da atsın siz hiç karışmayın.

Yani iki aile de tuhaf diyebilirim. Alınan şeyler için “keşke daha kaliteli şeyler alınsaydı” falan demişler arkadaşımın ailesi de. Böyle karmakarışık şeyler olmuş. Neyse sizin cevaplardan sonra ben korktum başka bişey demem😁😁
Ayyy kızın ailesi de sıkıntılı, madem beğenmiyorsun çıkart parasını daha iyisini al derler adama.

Sıze ne oluyor? Böyle her seye atlayan ınsanlara uyuz oluyorum hayır sız neden yemeyıp ıcmeyıp kendınıze dert edindiniz bu konuyu

siz de arkadaşlık nasıl ilerliyor bilmiyorum ama bugün arkadaşım beni ağlayarak aradı ve dertleştik. Ağlamasına ve üzülmesineyakın arkadaşı olarak üzüldüm, insan olduğum için. Yıllardır can ciğer kuzu sarması olduğum biri. Ben arkadaşlarımı önemsiyorum ve onlar mutlu olsun istiyorum. Bu sebeple buradan da fikir almak istedim.

Arkadaşım kendi ailesi hakkında kötü bir şey düşünülsün istemediği için söyleme demiş. Ben de her şeyi öğreniyorum. Ben sadece biraz kafanı topla demiştim, o zaman başka bir şey demiyorum.
E o zaman neden kendisi nişanlısı hakkında herşeyi bilmek istemiş

Kazidikca birşey çıkıyor sizin arkadaşın aileside keşke kaliteli şeyler alınsa falan demiş eşya değilde ilişkiye bakan yok bana göre erkek içinde kız içinde hayırlısı bitirmek.Zaten birşey çıktımı çıkıyor birikim oluyor e vlenince ilk kavgada iş buyutuluyor.Bunlari okumayın ona bu benim fikrim eşya için bu duruma gelince geriside hep böyle geliyor zaten .Sanki zorla evlendirilen iki çocuk gibi.

Nişanlı neden babasının lafını arkadaşınıza anlatıyor?
Kızın ailesi alınanlar daha iyi olsaydı diyebiliyorsa, erkeğin ailesi de her şey bize kaldı diyebilir. Ben bunda tek başına bir şey göremedim. Bu lafın arkadaşınıza gelmesi yanlış. Aile içinde konuşulur bazı şeyler.

ben de aynı soruyu sordum arkadaşıma, cevabı işte kendisi her şeyi söyle demiş nişanlısına bu oldu.
Neyse ben zaten kafanı topla biraz sakince düşün dedim. :)

Back
X