evlilik tazminatı

nefesim

eski KK üyesi
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2009
3.202
14
683
38
umarım konuyu doğru yere açmışımdır..

annem 3 sene önce vefat etti ve malulen emekliye ayrılmıştı (kanserdi)..ben ve babamda annem vefat edince aylık almaya başladık..daha sonra işe başlama ihtimalim olduğu için maaşımı babama devrettim ve benim aldığım miktarı kesintili olarak almaya başladı..

şimdi size sormak istediğim evlilik tazminatı diye birşey varmış..ben evlilik tazminatını alınca babama devrettiğim aylık kesintiye uğruyor mu??birde bu tazminat miktarı nedir??yardımcı olabilirseniz sevinirim..

şimdiden teşekkürler..

Bildiğim kadarıyla aldığın yıllık maaş oranında bi çeyiz parası ödeniyor
Ama bi hukuk sitesine danışsan daha sağlıklı bilgi alabilirsin
Çoğu insan bunu bilmediği için bu paralar hep devlete kalıyor
Bence hakkın ve mutlaka almalısın

ben aldım..annemin maaşı kardeşimle bana bölünmüştü.
annem emekli sandığı,ben ssk lıydım hiç bir kesinti olmadan aldım maaşımı.
nikahtan yani düğünden 2 ay sonrada çeyiz param geldi.1 yıllık maaşınız geliyor.
sonra benim maaşımın bir kısmı kesilerek kardeşime bağlandı..

Ama arkadaş maaşını babasına devretmiş şuan maaş almıyor
Bu durumda uygulama nedir bilgisi olan vardır umarım

haaaaa...
onu sgk ya sorabilirsin canım mail yoluyla..
yada bulunduğun ildeki genel müd gidebilirsin.

canım ne olursa olsun 1 yıl dolmadan evlilik tazminatı alabiliyorsun. her çalışıtığın yıla bir brüt maaş alıyorsun

ben bu yaz evlendim nikahtan iki ay sonra geliyor para.. 4000 küsür falandı sanırım emin değilim çeyiz parası diye geçiyor. ama diğer maaştan yani annemin ve kardeşime kalan kısımdan bir miktar kesinti oluyor.

yani sööle..ben 1 yıldır çalışmıyorum..bundan önce işe başladıgım için babama devrettim..işten cıkınca tekrar basvurmadım çünkü 2-3 ay geçio tekrar bana maaş bağlanması..annemden dolayı maaş aldıgım için cüzi bi rakam bağlanmıştı..başvursam ve çeyiz parası verilse bir yıllık oluyor yanii..teşekkür ederim..

mAAŞ ALMAYA DEVAM EDıYORSAN ÇEYıZ PARASI DA ALABıLıRSıN... mAAŞINI BABANA DEVRETTıYSEN BÖYLE BıR HAKKIN YOK CANIM....
dıĞER ARKADAŞLARIN DA DEDıĞı GıBı ÇEYıZ PARASI 1 YILLIK MAAŞIN KADARDIR...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…