Evlilik te eşya alımı

Bu arada ekliyeyim arkadaşların yazdığı gibi ayakkabılı, abajur yada küçük bir dolap gibi ihtiyaçlar ikinci elden alınabilir.
Ama elektronik ve kanepe koltuk işi yaş, taşınması yüzletilmesi şunu bunu derken astarı yüzünden pahalı çıkıyor maalesef

Eşya letgodan alınır mı sizce , erkek arkadaşım ordan alalım diyor yaza düğün düşünüyorduk .
Evet
Kendi çalışıyor 7 binTL maaş alıyor .ben de çalışıyorum .sizce bunu teklif etmesi normal mı
Normal

Insanlar cok iyi durumdaki esyalarini satabiliyorlar. Mesela ben sadece 3yil kullandigimiz, classiden alinma mobilyalarimi koymak istemistim, yurtdisina tasinirken. Hepsi son derece iyi durumdaydi. Gayet yeni gelin evinde kullanilabilir haldeydi. Ya da baska nedenlerle tum ev esyalarini kisa bir kullanin sonrasi elden cikarmak isteyen insanlar oluyor. Bence urune gore degerlendirilebilir gayet.

Meraktan letgodan TV unitelerine bakayım dedim valla Google da sıfır fiyatına aynı tarzda daha uygun fiyatlı ürünler buldum. Bu insanlar herkesi saf zannediyor heralde . Bence siz de sıfır almaya bakın . Pek de öyle uygun fiyatlı şeyler yok . Olsa da kırık dökük şeyler uygundur

Eşya letgodan alınır mı sizce , erkek arkadaşım ordan alalım diyor yaza düğün düşünüyorduk .
ailelerden ne kadar az para alacaksanız, ne kadar az borca girecekseniz o kadar eşya alin. ben sadece bir tane yatak alarak evlendim, sıfır borçla başladık. herkesin taksitlerle stres olduğu ilk evlilik donemleri biz el ele göz göze mutlu gecirdik.

Kendi çalışıyor 7 binTL maaş alıyor .ben de çalışıyorum .sizce bunu teklif etmesi normal mı
Neden normal olmasın ?
Alınacak olan mobilya ise ve temizse alınabilir ne var ki bunda?
İkinci el piyasasında gayet uygun ve tertemiz eşyalar var ve bakmak çok mantıklı.
Bakarsınız içinize sinen olursa alırsınız yoksa da başka şekilde olurunu ararsınız.

7000 TL para değil şu zamanda bir koltuk takımının 10000-15000 TL'den başlıyorken.

Mobilyalar ikinci el alınabilir ama elektronik eşya, beyaz eşya kesinlikle alınmamalı. Bozulursa tamir ya da yenileme astarı yüzünü geçer. Öğrenciyken tüm eşyalarla birlikte buzdolabını ikinci el almıştık, bir hafta geçmeden bozuldu, sonra mecbur sıfır aldık, çok daha pahalıya geldi. Bir de yatak ikinci el olmasa iyi olur.

Bende almazdım ama tercih meselesi.
Her şeyi bir anda almak zorunda değilsiniz. Evlendikten sonra borç bittikçe diğerlerini alırsınız.

Yepyeni bir hayat kuruyorsunuz bence sıfır eşya almak istediğinizi belirtin sonuçta artık her bütçeye uygun eşyalar mevcut. düğün masrafınızı sadece kendiniz mi karşılayacaksınız aileler destek olmayacaklar mı size

Ay ne alakaa ne alaka yaaa ?
Daha neler yahu, letgo dan milletin kullandığı 2. el eşya almak ne alaka yani ??
erkek arkadaşınız direkt olarak cimri . Siz bence düğünü bi 3-5-10sene erteleyin.. yani şöyle; bir ayakkabılık alınacaktır bakılır anlarım, bir çalışma masası alınacaktr anlarım.

Ammaa velakinnn letgodan yeni gelin evinin düzülebileceğini anlayamam

Merhaba; ben eşimin bekarken aldığı eşyaları kullanıyorum. İyi durumda olan bir çok eşya vardı ve gereksiz masraf yapmak istemedik. Bir kaç yeni eşya ile de tamamladık. Onları da çok makul fiyatlara getirmeye çalıştık. Çünkü mobilya bizimle yaşamayacak sonuçta. Saçma sapan paralar vermek istemedik. Burada sorgulanması gereken; eşyaların letgo dan alınması değil bence. Erkek arkadaşınızın bu tarz bir teklifi neden ve ne sıklıkla yaptığı ya da harcamalarda nasıl davrandığı.. Bu soruların cevaplarına gore erkek arkadaşınızın cimri ya da tutumlu olduğunu anlayabilirsiniz. Her durumda bu şekilde davranıyorsa ve bir nedeni yoksa cimridir ve uzak durulması gereken bir türdür. Eğer gayet makul bir sebepten istiyorsa zararsız türdür ve kendisiyle kazançlı bir yola girilebilir.

eşyanın ne olduğuna bağlı..
yatak odası alınmaz ama ayakkabılık alınır mesela..
beyaz eşya alınmaz bence ama temiz kullanılmış bi yemek masası alınabilir..
yani bu benim kriterim tabi herkesin kendi düşüncesi..

Üniversiteyi kazanan kızıma İzmir'de tuttuğum evde bile ikinci el elektronik eşya almadım çünkü bu çok büyük bir risk çöpe atacak param yok
Ben durumum el verdiği için onun öğrenci evini de sıfır döşedim
Ama şu var kendim evlenirken durumumuz yoktu hiç borç yapmadık ama her şeyin en en en hesaplısını aldık ve hiç ikinci el almadık
Kısacası ben ikinci ele karşıyım son moda olmasın marka olmasın hesaplı olsun benim olsun

7 bini gözünde büyütme bacım.
2 bin kira versen
2 bin faturalar
kalan 3 binle borc ödeyip,yiyip iceceksiniz.
Letgodan alması değil ama ne aldıgına bakarım sanırım.
Yani bizde kızıma yatak bbaktık ordan,orası burası yıpranmıs,kırık gittik 0 aldık.
Temizse alınabilinir.
Eliniz rahatlayınca değistirirsiniz.
Tabi cimrilikten letgodan alalım demiyorsa,cimriliktense değistirmez cünkü.

Her sey o kadar pahalilandi ki ikinizin maasi toplam 10bin civari ise gunumuz ekonomisinde cok yuksek bir miktar degil maalesef. Eger guzel kullanilmissa ikinci el esya almak hem mantikli hem cep dostu

10 bin 939 tl yoksulluk sınırı maalesef..

Konu sahibi, görümcemin mutfak masasını taa istanbullardan nişanlı bi çift let go'dan satın aldı, geçtiğimiz aylarda.
Onların da gerekçesi pahalılıktı.Güzel temiz parçalar alınabilir bence.
Ya da mobilyaların çok gerekli olanlarını alın eksik kalanları da zaman içinde evlendikten sonra tamamlarsınız.

Mesela misafir odası ve oturma odası ikisini birden almak yerine bi takım alın tek o da yapın..

Yazan arkadaşlar olmuş, tekrar belirteyim; 7 bin TL ile evlenmek gerçekten çok zor. Her eşya ateş pahası. Bazı parçalar ikinci el alınabilinir. Evlenince zamanla yenilersiniz. Geçim problemi yüzünden ilişkisi yıpranmış birisi olarak söylüyorum. Ben ağzımı açmadığım halde problem oldu. Sıfır isterim derseniz kesin problem olur. Yok siz gerçekten hayalinizdeki evi dizmek istiyorsanız ayrılacak ve daha çok kazanan birisi ile birlikte olacaksınız. Acı ama gerçek bu.

tayine kadar eşyalı evde oturun tayinden sonra gittiğiniz şehirde evi sıfırdan dizersiniz o zaman ? para biriktirin o süreçte olmaz mı ?

benim subay kuzenim öyle yapmıştı gideceklerdi evlendikten 1 yıl sonra
1 yıl eşyalı evde oturup ondan sonra da gittikleri yerde içlerine sinecek şekilde dizdiler herseyi yaptılar

ufak bir dipnotçuk : ayyy sizi konu sahibi sanmışım afedersiniz bu arada :)
😁😁😁 olsun sorun değil

Back
X