Düğün yapmak kolay değil... Bizde eşimle ikimiz çalışıyorduk ve düğünden hariç kendimize ait borçlarımızda vardı. Ne yaptık peki? :) Herşeyi tam almadık. Mesela berjerlerimi almamıştım, yatak odasında ki komidinleri almamıştım. Halıları yıkanabilir ucuz halılardan almıştım. Yemek odası takımı hiç almamıştım. Tv ünitesi 200 TL lik en basitindendi. Tvyi evlendikten sonra aldık... Sonrasında ne oldu? 2 yıldır evliyiz. Hepsini en güzellerinden yavaş yavaş yaptık. Hala yapıyoruz... Çevrenizden gelen yeni gelin evi baskısını dinlemeyin. Eşyaları son moda yapıp milyarlarca borçla 2. ayda kavga edenleri biliyoruz. Eşya mutluluk vermez... Sizin evinizde ki eşyalarınıza bakacak insanlar yarın bir gün siz mutsuz olduğunuzda yanınızda olmaz. Bunu unutmayın lütfen.Eşya letgodan alınır mı sizce , erkek arkadaşım ordan alalım diyor yaza düğün düşünüyorduk .
Maddi durum elvermese neyse diyeceğim de,durum varken ne mana?Eşya letgodan alınır mı sizce , erkek arkadaşım ordan alalım diyor yaza düğün düşünüyorduk .
Bunu bende nisanliyken eşime teklif etmiştim acaba o da mi cimri diye düşündü benieşimin maaşı düşüktü açıkçası o zamanlar asgari ücretin bir tik üstüydü. Birikimi vardi ama yillardir biriktirdiği parasını bi anda harcamak bana ağır geliyordu. Bir de beğendiğim koltuk takımını letgoda gorunce aa alalım iste bunu demistim ☺ eşim istemediği için vazgeçmiştik.
Ben şahsen alırım. Ikinci el deyince yıpranmış düsünmeyin. Düğünü iptal olduğu için satan, tayin sebebiyle çok az kullanıp satan vs de çok.
Bununla birlikte bazı seyleri bizde evlenince aldik. Tv'yi evlendikten 6 ay sonra unitesini ise bir yıl sonra aldık mesela.
Illa yeni istiyorsanız salon alip oturma odasını boş bırakabilirsiniz. Ancak beyaz eşya demissiniz onların hepsini almak durumundasınız cidden ve en cok pahalılikta oradahepsini 12 bine aldik iki sene önce. Biz sözden bile önce almıştık iyiki öyle yapmışız çok pahalanıyor. Hepsini hemde b...ch markasından almamıza rağmen, (orta kalitelerini seçtik hem de en düşük modeller değildi) 12 bine almistik. Geçen gezerken merak edip baktık buzdolabimiz 12 bin olmus sadece
Eskiden iyi bir maaştı 7 bin ama su an maalesef.
Yine de fark olur bence beyaz eşyada hic bakmadım ama.Kullanılmamış 2.eller zaten sıfıra yakın olur fiyatları...o yüzden boş
Beyaz eşya mağazamız var. Bir evi düzgün eşyalarla düzmek 50 bin tl civarını buluyor mobilya da o kadar tutsa 100000. Size eski eşya alalım dememiş 2. el eşya alalım demiş. Yatakta falan sorun olabilir ama eski değilse koltuk falan alınabilir. Bazen çok temiz eşyalar denk gelebiliyor. ama burda asıl kriter nişanlınız cimri mi yoksa gösterişe gerek yok kafasında biri mi bunu anlamanız lazım. İlla sıfır ürün isterseniz bu fiyatı 50-75 bin arasına düşürebilirsin ama örn bilinen markaların alt markalarının özelliksiz ürünleri falan olabilir. Bence değmez ben ikinci el de alırdım.Problem etmedim açıkçası beyaz eşya çünkü letgodan bakalım dedi.yeni vs olurda eğer dedi.ama yeni eşya istemiyorum kendi eşyam olsun istiyorum .bu benim takıntım mı kötü bişey mi .ekonomi çok kötü :biliyorum.o da zor da kalıyor haklı da.kafam çok karışık .ailesinin durumu hiç yok .ama eski eşya ile mutlu olmam bundan eminim.bekar evinde eski eşyalara doydum ben
Yine de fark olur bence beyaz eşyada hic bakmadım ama.
Eşimin patronu bize tv hediye etmişti ancak küçük bulduğumuz için kullanmak istemedik. Kutusunu bile açmadık , letgodan sattık. Sıfırı 2.500dü o zamanlar. Biz 1.900e koymuştuk, 1.700 teklif vereni kabul ettik.
Her eşyadan 700 tl filan kar etseler bana göre az değil.
Ama az çok kişiye göre değişebilir tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?