Evlilik te eşya alımı

Bu yaz evi ilaçlattıl. Gelen şirket tahta kurusunun en çok ikinci eşyadan geçtiğini, bu aralar ikinci el eşya alıp almadığımızı sordu. Ben açıkçası huylanırdım

Yeni evleniyorsam makul ama kendim için sıfır eşya isterdim.
İkinci el eşya kullanırım ama her şey için geçerli değil.
Nişanlınız cimri biriyse hayat çok zor olur demedi demeyin..

almayın beyaz eşyayı ikinci el falan
iki gün sonra bozulacak aynı parayı daha fazla harcayacaksınız
en iyi markanın almanıza gerek yok
eşiniz olacak kişi 7 alıyorsa iki kişi 11 bin tl ile evet borç ödemek zor ama
ödenir yani
iki kanepe alırım ilk başta sonra isterseniz salona takım alırsınız

Eşya letgodan alınır mı sizce , erkek arkadaşım ordan alalım diyor yaza düğün düşünüyorduk .
Düğün yapmak kolay değil... Bizde eşimle ikimiz çalışıyorduk ve düğünden hariç kendimize ait borçlarımızda vardı. Ne yaptık peki? :) Herşeyi tam almadık. Mesela berjerlerimi almamıştım, yatak odasında ki komidinleri almamıştım. Halıları yıkanabilir ucuz halılardan almıştım. Yemek odası takımı hiç almamıştım. Tv ünitesi 200 TL lik en basitindendi. Tvyi evlendikten sonra aldık... Sonrasında ne oldu? 2 yıldır evliyiz. Hepsini en güzellerinden yavaş yavaş yaptık. Hala yapıyoruz... Çevrenizden gelen yeni gelin evi baskısını dinlemeyin. Eşyaları son moda yapıp milyarlarca borçla 2. ayda kavga edenleri biliyoruz. Eşya mutluluk vermez... Sizin evinizde ki eşyalarınıza bakacak insanlar yarın bir gün siz mutsuz olduğunuzda yanınızda olmaz. Bunu unutmayın lütfen.
Durumunuz neye el veriyorsa artık. İkinci el istemez iseniz sıfır alınacakların listesini küçültebilirsiniz. Hepimizin hevesleri var anlıyorum. Ama mesela ben böyle parça parça aldıkça da çok mutlu oluyorum. :)

Sen de deseydin ki yok hayatım ne gerek var bi de para mı harcayacagız esyalara, cogu kişi apartmanlarda yeni esya alınca eskisini kapı onune veya cop konteynırlarına bırakıyor , kullanılabilir oluyor cogu...kapı kapı gezip bunları toplayalım...

Bak o zaman daha da sevinirdi...
Yaw şaka bi yana adamda biraz heves olur, toplama esyalarla ev nasıl görünecek sence ?

Bunu bende nisanliyken eşime teklif etmiştim acaba o da mi cimri diye düşündü beni eşimin maaşı düşüktü açıkçası o zamanlar asgari ücretin bir tik üstüydü. Birikimi vardi ama yillardir biriktirdiği parasını bi anda harcamak bana ağır geliyordu. Bir de beğendiğim koltuk takımını letgoda gorunce aa alalım iste bunu demistim ☺ eşim istemediği için vazgeçmiştik.
Ben şahsen alırım. Ikinci el deyince yıpranmış düsünmeyin. Düğünü iptal olduğu için satan, tayin sebebiyle çok az kullanıp satan vs de çok.
Bununla birlikte bazı seyleri bizde evlenince aldik. Tv'yi evlendikten 6 ay sonra unitesini ise bir yıl sonra aldık mesela.
Illa yeni istiyorsanız salon alip oturma odasını boş bırakabilirsiniz. Ancak beyaz eşya demissiniz onların hepsini almak durumundasınız cidden ve en cok pahalılikta orada hepsini 12 bine aldik iki sene önce. Biz sözden bile önce almıştık iyiki öyle yapmışız çok pahalanıyor. Hepsini hemde b...ch markasından almamıza rağmen, (orta kalitelerini seçtik hem de en düşük modeller değildi) 12 bine almistik. Geçen gezerken merak edip baktık buzdolabimiz 12 bin olmus sadece
Eskiden iyi bir maaştı 7 bin ama su an maalesef.

Kullanılmamış 2.eller zaten sıfıra yakın olur fiyatları...o yüzden boş

Yani şöyle diyeyim let go uygulamasında sıfır eşyalarda var.
Bende asla almam diyordum ama kızıma oto koltuğu aldım şimdiden 150 tl adam garanti belgesi ve kutusuyla birlikte verdi.
Cidden sıfır kullanılmamış.
Ama az da olsa kullanılmış olsa istemem.

Evime 5 tabak alacağıma 2 tabak alırım yada fon perde yerine, tül perde alırım sıfır alırım.

Kullanılmamış 2.eller zaten sıfıra yakın olur fiyatları...o yüzden boş
Yine de fark olur bence beyaz eşyada hic bakmadım ama.
Eşimin patronu bize tv hediye etmişti ancak küçük bulduğumuz için kullanmak istemedik. Kutusunu bile açmadık , letgodan sattık. Sıfırı 2.500dü o zamanlar. Biz 1.900e koymuştuk, 1.700 teklif vereni kabul ettik.
Her eşyadan 700 tl filan kar etseler bana göre az değil.
Ama az çok kişiye göre değişebilir tabi

Şuan gerçekten hersey ates pahası Allah yeni evleneceklerin yardımcısı olsun. Sıfır esya almak tabiki cok guzel olur ama su durumdayken sıkısmamak için markaları tercih etmemeniz gerekir. Eğer aldıklarınız marka olmazsa zaten hesaplı bir alısveris olacaktır. Nakit yoksa da suan borc alırsınız veya kredi cekersiniz dugun takılarıyla onları hızlı bir şekilde kapatırsınız. İkinci el esyalarda pek cok problem çıkabiliyor.. Nişanlınızı ikna etmeye calısın.. iki naza bakar

Beyaz eşya mağazamız var. Bir evi düzgün eşyalarla düzmek 50 bin tl civarını buluyor mobilya da o kadar tutsa 100000. Size eski eşya alalım dememiş 2. el eşya alalım demiş. Yatakta falan sorun olabilir ama eski değilse koltuk falan alınabilir. Bazen çok temiz eşyalar denk gelebiliyor. ama burda asıl kriter nişanlınız cimri mi yoksa gösterişe gerek yok kafasında biri mi bunu anlamanız lazım. İlla sıfır ürün isterseniz bu fiyatı 50-75 bin arasına düşürebilirsin ama örn bilinen markaların alt markalarının özelliksiz ürünleri falan olabilir. Bence değmez ben ikinci el de alırdım.

Onun yerine beyaz eşyaları alıp mobilyalardan da acil olanları alabilirsiniz. Örn yatak odası ve salon alırsın diğer odaları doldurmazsın. Koltuk alırsın tv ünitesi konsol vitrin vs almazsın sonraya bırakırsın. Zaten en güzeli yavaş yavaş yapmak keşke ben de evi doldurmasaymışım.

2 ay önce 900 TL ye 6 li yemek masa takımı aldım letgodan denk geldi,az kullanılmış gayet de temizdi şu an aynı modelin ikinci eli 2000 TL den aşağı yok.Bazi eşyalar alınabilir bence

aslında burada sorun eşyaların ikinci el alınması değil adamın cimri olup olmaması. çünkü cimri adamla ömür geçmez. bugün eşyada cimrilik yapar yarın başka konuda. bi bakmışsın lokmalarını sayıyor.

işimiz görülsün yeter denecek şeyleri uygun fiyata ikinci elden almakta sorun görmem ben. az kullanılmış temiz beyaz eşyalar neden ikinci el alınmasın ki? garantisi devam eden ürünleri satanlar da oluyor. yani bunlar maddiyat ve kullanım amacına göre değişiyor. dolandırılmayın önemli olan o.

Valla evde farklı farklı birbirine uymayan esyalar 2.el pazarına döner

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…