Evlilik tecrübesizliği

Herkese merhaba.. kendimden kısaca bahsedeyim ben 16 günlük evli 25 yaşında çalışan bi kadınım. Eşimle sevgisine saygısına inanılmaz güvenerek bi evlilik yaptım. 10 günlük balayından sonra eşim 10 gün il dışına gitti ailesinin yanına bir iş için. Henüz dönmedi. Ben bu balayı süresi içinde sabah akşam yan yana olduğumuzdan mı nedir normalden daha çok bağlandım daha çok alıştım. Balayı dönüşünde ailesinde kalmıştık bir kaç gün o zamanda benden başka ailesine yeğenlerine arkadaşlarına da çok değer verdiğini gördüm ve evet çok saçma ama kıskandım.. sonra da böyle araya mesafe girince dengem şaştı sanki beni öyle eskisi gibi çok sevmiyomuş gibi gelmeye başladı her sözünden bi anlam çıkartıyorum şimdi evlilikten korkmaya başladım biraz ilgiyi seven bi yapım var bide yazz doğum kontrol hapı kullanıyorum onun da böyle depresif etkileri var mı kullanan arkadaşlar bakabilir mi. Gerçekten günlerdir kendimi hiç iyi hissetmiyorum tavsiyelerinize ihtiyacım var bu süreç nasıl geçer
Evet yazz tabletin depresif duygusal bir etkisi var. Bende kilo yapmamıştı ancak acayip duygusallaştırdi. Sulugoz olmuştum.

Bikere sen onun için yeğenlerinden farklısın.. onları sevmesi değer vermesi normal gurur duyman lazım akraba ilişkisinin iyi olduğu için.. daha yeni taze evlisiniz kıskanç bi yapın varsa senin içinde normal ama bu kıskançlığı abartıp mesafe koyma şimdiden.. çünkü sen onun için farklısın seninle yapabildiğini kuzenleriyle akrabalarıyla vs. yapamaz sen özelsin bikere.. :KK8:
Çok haklısınız teşekkürler :KK16:

En birbirinize alışacağınız, beraber olmanız gereken dönemlerde eşiniz yanınızda değilmiş. 10 gündür uzak olmak çok çok abartı, daha yeni evlenmişsiniz. Belki elinde değildir durumlar, orasını bilemem.
Ama bazı şeylere doyamamışlık ve özlem yeni evli olarak haliyle bunalıma girmenize sebep olmuş olabilir. Bu sebepten ilgi odağınıza eşinizi koymanız gayet normal. Zaman içinde beraber vakit geçirerek bunun dozunu normale çevireceksiniz bence.
Zaman diyosunuz değil mi.. inşallah zamanla bu sorunu aşarım çünkü asla böyle biri değildim ve kendimi çok kötü hissettiriyor bu durum bana

Bende ilk zamanlar öyleydim canim hala var biraz :) cevreden ask evliligi öldürür sözleri veya herseyin monotonlasmasindan korktugumuz icin piskolojik olarak bu düsüncelere daliyoruz.Acaba beni sevmiyormu veya nisanliyken daha mi deger veriyordu gibigibi :) Bence bir iki ay gececek :)

Doğum kontrol hapları bazı insanlarda aşırı psikolojik etkiler yapabiliyor. Bikaç aya geçiyor vücut alışıyor diyorlar ama ben 1 ay dayanabildim iyice ruh hastasına bağlayınca bırakmıştım.

Bende ilk zamanlar öyleydim canim hala var biraz :) cevreden ask evliligi öldürür sözleri veya herseyin monotonlasmasindan korktugumuz icin piskolojik olarak bu düsüncelere daliyoruz.Acaba beni sevmiyormu veya nisanliyken daha mi deger veriyordu gibigibi :) Bence bir iki ay gececek :)
Aynennn tam olarak hislerime tercüman oldunuz
Sanki bi rahatlama gelmiş gibi ona bende daha çok bağlandım

Doğum kontrol hapları bazı insanlarda aşırı psikolojik etkiler yapabiliyor. Bikaç aya geçiyor vücut alışıyor diyorlar ama ben 1 ay dayanabildim iyice ruh hastasına bağlayınca bırakmıştım.
2 ay oldu başlayalı sabretmeye çalışıyorum ama dengem şaştı çabuk sinirlenen takıntılı bi ruh halim var ama bazısı da hiç öyle etkileri olmadığını söylüyor

Aynennn tam olarak hislerime tercüman oldunuz
Sanki bi rahatlama gelmiş gibi ona bende daha çok bağlandım
ay aynisi :) canim hic kafana takma bir süre sonra sana daha cok bagli oldugunu anlayacaksin :) biraz sabret ama bu durumu onunlada tatli dille konusabilirsin o senin esin tabikide icinidekileri söyleyeceksin

2 ay oldu başlayalı sabretmeye çalışıyorum ama dengem şaştı çabuk sinirlenen takıntılı bi ruh halim var ama bazısı da hiç öyle etkileri olmadığını söylüyor

Hormon hapları bu tarz etkiler yapıyor emin olabilirsiniz. Bazı bünyelerde yapmıyor diye o yapmayanlar bol keseden konusur herkes her şeyi çok biliyor malum :) ha sizinki ilaç kaynaklı mıdır onu bilemem isterseniz bikaç ay daha sabredin ya da doktorunuza danışın

ay aynisi :) canim hic kafana takma bir süre sonra sana daha cok bagli oldugunu anlayacaksin :) biraz sabret ama bu durumu onunlada tatli dille konusabilirsin o senin esin tabikide icinidekileri söyleyeceksin
Konuşsam sanki daha çok kaçar gibi geliyor hiç bi
Hormon hapları bu tarz etkiler yapıyor emin olabilirsiniz. Bazı bünyelerde yapmıyor diye o yapmayanlar bol keseden konusur herkes her şeyi çok biliyor malum :) ha sizinki ilaç kaynaklı mıdır onu bilemem isterseniz bikaç ay daha sabredin ya da doktorunuza danışın
Çok teşekkür ederimm evet cumartesi gününe randevu aldım gideceğimm :) adet öncesi yaşadığım bi ruh halim var kendimi bildiğim o ruh hali geliyor üzerime bu ilacı kullandığım 2 aylık süreçte

Back
X