Evlilik teklifi alamamak?? 3 senelik ilişkide

yukarilarda bir yerlerde ataerkil kafadan cikmalisiniz gibi bir yorum yapilmisti bende ona istinaden öyle yazdım. yoksa "ataerkil" in ne demek olduğunu elbette ki biliyorum. herkes herkesin fikrine elbette saygı duymalı. mesele bu zaten. bende sizin gibi evlilik dışı aynı ikameti paylaşmama konusunda hemfikirim. yani bence de bir genç kız nikahı yoksa bir erkekle aynı ikameti paylasmamali. bu benim de değer yargilarima ters ama bu konu burda öylesine legal birseymis gibi yorumlandı ki herkes bana "aaaaa öcü, aaa ataerkil" yaftası yapıldı. dediğiniz gibi herkes herkese saygı duymalı. bu konu bana ters ama çoğuna doğru geldi. mesele bu.
ataerkil kelimesini sizin için değil kim bu anlamda kullanıyorsa onun için söylemiştim:) başkasının ne düşündüğü benim açıkçası umrumda değil, bana da onlar öcü geliyor mesela:)))

ataerkil kelimesini sizin için değil kim bu anlamda kullanıyorsa onun için söylemiştim:) başkasının ne düşündüğü benim açıkçası umrumda değil, bana da onlar öcü geliyor mesela:)))
haklısınız değer yargıları önemli. ben bu şekilde düşünüyorum ve insallah evlatlarimi da bu şekilde yetiştirmek istiyorum. kim ne düşünür nasil yaşarsa elbette özgür. sevgiler

yukarilarda bir yerlerde ataerkil kafadan cikmalisiniz gibi bir yorum yapilmisti bende ona istinaden öyle yazdım. yoksa "ataerkil" in ne demek olduğunu elbette ki biliyorum. herkes herkesin fikrine elbette saygı duymalı. mesele bu zaten. bende sizin gibi evlilik dışı aynı ikameti paylaşmama konusunda hemfikirim. yani bence de bir genç kız nikahı yoksa bir erkekle aynı ikameti paylasmamali. bu benim de değer yargilarima ters ama bu konu burda öylesine legal birseymis gibi yorumlandı ki herkes bana "aaaaa öcü, aaa ataerkil" yaftası yapıldı. dediğiniz gibi herkes herkese saygı duymalı. bu konu bana ters ama çoğuna doğru geldi. mesele bu.

Sizin ilk yorumunuz saygi sınırlarının dışında oldugu icin tepki aldiniz. Ilk yorumunuz:
"adam alacağını alıyor niye nikah kiysin ki... evlilik cinsel ilişkiyi resmiyete dökmek gibi bisey. sizde o sorun değilse nikaha da gerek duymuyor olmalı sevgiliniz.."
Yaptiginiz yorumu 5 farkli versiyonla sunma imkaniniz varken en igneleyici olanini sectiniz.
Simdide herkes herkesin fikrine saygı duymali diyosunuz. Çelişiyor

En üslubu sıkıntılı konulardan biri bu kkdaki.
Ben de güncellemeyi okudum ve 2 seneyi çok ucu açık/uzun bir süreç olarak yorumluyorum.
Bu hikâyeler genelde o verilen sürenin dolmasına 3-5 ay kala ayrılık, sonra 6 ay içinde hop başkasıyla telli duvaklı aşırı geleneksel bir düğünle evlilik şeklinde ilerliyor.
Umarım sizin öyle olmaz.

Sizin ilk yorumunuz saygi sınırlarının dışında oldugu icin tepki aldiniz. Ilk yorumunuz:
"adam alacağını alıyor niye nikah kiysin ki... evlilik cinsel ilişkiyi resmiyete dökmek gibi bisey. sizde o sorun değilse nikaha da gerek duymuyor olmalı sevgiliniz.."
Yaptiginiz yorumu 5 farkli versiyonla sunma imkaniniz varken en igneleyici olanini sectiniz.
Simdide herkes herkesin fikrine saygı duymali diyosunuz. Çelişiyor
ama öyle değil mi? ülkemizde çoğu çok çok çoğu insan legal yollarla cinsel ilişki yaşamak için evlenmiyor mu? Bir erkeğin nikahsız şekilde bir kizla/kadınla aynı evde yaşamasının cinsel iliski düşüncesi dışında başka ne anlamı var? Bir erkek kıza nikahı çoğunlukla rahat rahat karı joxa hayatı yaşamak için kıyar. bu örneğimizde bu konu dert değil erkek zaten yaşıyor bu durumu kızla. ya sizinle ya da herhangi biriyle tartışmak istemiyorum. evet lafimin da arkasındayım. erkek alacağını alıyor o yüzden nikah kiymiyor. herkes işine baksın

ama öyle değil mi? ülkemizde çoğu çok çok çoğu insan legal yollarla cinsel ilişki yaşamak için evlenmiyor mu? Bir erkeğin nikahsız şekilde bir kizla/kadınla aynı evde yaşamasının cinsel iliski düşüncesi dışında başka ne anlamı var? Bir erkek kıza nikahı çoğunlukla rahat rahat karı joxa hayatı yaşamak için kıyar. bu örneğimizde bu konu dert değil erkek zaten yaşıyor bu durumu kızla. ya sizinle ya da herhangi biriyle tartışmak istemiyorum. evet lafimin da arkasındayım. erkek alacağını alıyor o yüzden nikah kiymiyor. herkes işine baksın
bende dahil!!!!

Yooo gayet de seks hayatının olduğu biriyle de evlenebilir. Amaç legal seks değil de sevdiğin ve hep yanında olmasını istediğin insanı seçmek de olabilir.
Mesela ben bakire değildim. Eşimle de aynı evde yaşamasak da sevişiyorduk. Aktif bir cinsel hayatımız vardı, seks için değil birbirimizle bir ömür beraber olmayı tercih ettiğimizi anlayınca evlendik.

Kutsal olarak addettiğiniz evlilik kurumuna böyle mi bakıyorsunuz? Bedava,kolay ve yasal seks? Biz çoook moderen insanlar bile bu hakareti etmedik evlilik kurumuna. Çok üzücü.

Erkeğin yaşadığını kadın da yaşıyor. Cinsellik sadece tek kişinin zevk aldığı bir şey değil. Şu haliyle bile beraber sürdürdükleri yaşam birçok evlilikten daha mutlu.

Evlenmeden aynı evde yaşayıp sonradan haydi evlenelim demek bana saçma geliyor.Zaten erkek ulaşabileceği her şeye ulaşmış oluyor ve evlilik istemiyor.Ben evlenmeden aynı evde kalmayı doğru bulmuyorum diyen kişiyle karşılaşınca öyle de güzel evleniyorlar ki.Çünkü:Baştan resti cekmis, sınırlarını çizmiş bir kadın oluyor.Bu da erkeğe hem çekici geliyor hem de erkeğin gözünde zor kadın oluyor.
ulaşabileceği her şeyden kastınız nedir tam olarak? aynı evde yaşayıp birlikte olunca her şeye ulaşmış mi oluyor.
bir kadını sadece bu kadar mı görüyorsunuz?

Seven insan zaten sevdiği insanı zor durumda bırakacak hiçbir hamleyi yapmaz.Belirli bir süre aynı evde yaşasa bile gerekli hamleleri yapıp evlenir.Evlenmemek için bahaneler arkasına sığınmaz.Evlenince çekicilik bitmez,sınırlar korunduğu ve tam aitlik olmadığı sürece cazibe devam eder.
esimize neden tam ait olmayalım, anlamadim.
sınırdan kastınız nedir merak ettim.

leş düşünce yapısı, herkes sizin çevrenizden ibaret değil

Back
X