• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik Teklifi ve Kafa Karışıklığı

impala906

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2025
58
19
3
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 1 yıldır benimle görüşmek isteyen birisi ile birlikteliğim var. Benimle görüşmek istemiş kabul ettim biraz görüştük bu 1 yıl içinde ben bazı sebeplerden uzak durdum.
Neyse gel git zaman tekrar konuşmaya başladık. Evlilik teklifi etti. Aşk mesajları her şey romantik benden etkilendiğini düşünüyorum.
Lakin..
Ne arıyor ne soruyor. Sadece mesaj.. iletişim kuramıyoruz.
Evlilik teklifine de biraz ben ittim açıkçası artık birisini tamamen uzatıp flört vs çekecek halim yok. Ailesini sevdim tanıştık.
Ama böyle sanki bişe var ben heves ediyorum her şeye gibi geliyor. İkimizde çalışıyoruz onun ekonomik durumu benden daha iyi. Hediyeler çiçekler alıyor. Ama haftada 1 görüşüyoruz. :KK51:Olay hediye de değil adamla iletişim kuramıyorum. Mesela geçmişimi hiç sormuyor merak etmiyor acaba cool mu duruyor diyorum. Elimi bile çekinerek tutuyor.
Zaten bu ruhsuzluğundan ilk zaman ben yapamayacağım dedim. Ailesi annemle konuşuyor oğlumuzu da evlendirmek istiyoruz her şey güzel olacak vs..
Ama ortada bişe yok sadece bana evlilik teklifi etti. Kızlar bu yaştaki adam sizce ne olabilir. İkimizde üniversite mezunuyuz hani diyeceğim bir şey görmedi geçirmedi vs. Ama adam yanımda iyi, kuzu ve sakin hiç tartışmıyor. Rol mü yapıyor. Ailesinin zoruyla mı görüşüyor bilmiyorum..
Ailesi de yabancı istemiyor öyle duydum.. çevrede kendilerince en iyi aday benim düşüncelerine göre.
Sizce durum nedir. Ben ne yapayım.
Mesela bayramda size geleceğiz dedi daha çıt yok. Zaten bütün sülale şok oldu nasıl teklif oldu gibi ve ailede o da bende dikkat çekiciyiz. Gözler üzerimizde yani.
Şu evlilik teklif olayını da ben biraz hızlandırdım. Bunla konuştum sürekli cafelerde mi oturacağız. Ben size geleyim sen bana gel öyle tanıyalım iç içe girelim diye. Nişan elbisesi bakıyorum.
Hiç ses etmiyor ama adamda heves yok sanki.
Bir yere gidiyor (dayı vs.) 5 saat ses yok hani bu dönemler gezmeli tozmalı aramalı sormalı olmaz mı bilemedim. Yan yanayken iyiyiz acaba akrabayız diye mi öyle davranıyor. Romantiklik yapıyor ama bişe var hissediyorum.. Yardımınıza ihtiyacım var.
Bu arada bonkör değer vermek maddiyat değil bir şeyi esirgemiyor farkındayım. Ama ruh yok yani hatta ona açık açık ailenin zoruyla görüşüyorsan görüşme bile dedim. Ne alakası var ben sana aşık oldum diyor. Seni seviyorum diyor.

Son düzenleme:
Yaşı geldigi icin, bir de muhtemelen artik cocuk istedigi icin, ailesi de sizi uygun gordugu icin evlenmek istiyor. Oyle aman aman bir duygusu, aşkı da olmadığı icin cok iletisimde kalma, arama sorma, gorusme ihtiyacı hissetmiyor.
Banada oyle geldi. Sanki kendisinden cok ailesinin begenmesi yeterli gibi. Ama anlamadığım siz niçin ilgisinden memnun olmadığınız bir adamı evlilik teklifine zorladınız ki? Bu işi daha da karışık duruma getirmiş.

Yaşı geldigi icin, bir de muhtemelen artik cocuk istedigi icin, ailesi de sizi uygun gordugu icin evlenmek istiyor. Oyle aman aman bir duygusu, aşkı da olmadığı icin cok iletisimde kalma, arama sorma, gorusme ihtiyacı hissetmiyor.
Değil mi yoksa arayıp sorar buluşmak ister. Benim ailemde çok istiyor onu. Hani 42 yaşında adam böyle olmaz bence..

Banada oyle geldi. Sanki kendisinden cok ailesinin begenmesi yeterli gibi. Ama anlamadığım siz niçin ilgisinden memnun olmadığınız bir adamı evlilik teklifine zorladınız ki? Bu işi daha da karışık duruma getirmiş.
Ben yıllar önce yaklaşık 15 yıl önce düğünlerde görüyordum. Hoşlanıyordum yani yıllar önce. Bir de mantığımı kullanayım dedim. Bir de mesela buna 6 ay önce ben görüşmek istemiyorum artık işim yoğun sen iyi birisin dediğimde cevap dahi vermedi. Sonra annesine onun hayatında birisi var beni istemiyor bence demiş. Bir sürü kişi araya girdi annem gir çık mesaj at dedi ayrıca onun halası o senden haber bekliyor çekiniyor diyor. Bende bir hırsla yazdım zaten unutmam gereken birisi vardı mantıklı olanı seçtim diyelim. Durum bu :( aslında ben hoşlanmaya başladım.

Ben de 91liyim. Bence 42 yaşlı. Biz nesil olarak daha çocuksu yetiştirildik. Genel olarak da aradaki yaş farkının 5ten fazla olması hep çok gelir bana. 3 seneyle mi kaybediyor evet 3 seneyle kaybediyor. Biz o yaşa geldiğimizde daha genç olucaz. Ama bi önceki neslimiz daha olgun yetişti. Bu adam da sadece sonuca odaklı. Heves de yok level tamamlıyo işte.

Yetişkin ve çalışan insanlar için haftada 1 görüşmek çok absürd gelmedi ya. Öyle büyük problem değil bence. Özellikle ilişki oturduktan sonra.
Çiçek alıyor, hediye de alıyor. Cimri değil anladığım kadarıyla. E oyalamamış evlenme teklifi de etmiş. Ruhsuzluktan kastınız nedir bilmiyorum ama yapısı öyle olabilir. Üniversitedeki gibi her dakika yazışmalı, her gün buluşmalı ilişki bekliyorsunuz sanırım.

Yetişkin ve çalışan insanlar için haftada 1 görüşmek çok absürd gelmedi ya. Öyle büyük problem değil bence. Özellikle ilişki oturduktan sonra.
Çiçek alıyor, hediye de alıyor. Cimri değil anladığım kadarıyla. E oyalamamış evlenme teklifi de etmiş. Ruhsuzluktan kastınız nedir bilmiyorum ama yapısı öyle olabilir. Üniversitedeki gibi her dakika yazışmalı, her gün buluşmalı ilişki bekliyorsunuz sanırım.
Ben yazışma mıç mıç demiyorum adam arıyor 1 dakika oda hiç aramıyordu normalde..
Mesajları napıyosun cnm bu sadece bu günaydın cnm..
Sesli harf yok mesajda 😅 bu arada benim gibi düzenli işi yok evde aslında sürekli. İşi olunca ofise geçiyor.

Ben yıllar önce yaklaşık 15 yıl önce düğünlerde görüyordum. Hoşlanıyordum yani yıllar önce. Bir de mantığımı kullanayım dedim. Bir de mesela buna 6 ay önce ben görüşmek istemiyorum artık işim yoğun sen iyi birisin dediğimde cevap dahi vermedi. Sonra annesine onun hayatında birisi var beni istemiyor bence demiş. Bir sürü kişi araya girdi annem gir çık mesaj at dedi ayrıca onun halası o senden haber bekliyor çekiniyor diyor. Bende bir hırsla yazdım zaten unutmam gereken birisi vardı mantıklı olanı seçtim diyelim. Durum bu :( aslında ben hoşlanmaya başladım.
bence sorun sizde ya. adam doğru söylemiş. başkasını unutmaya çalışıyormuşsunuz bitirelim demişsiniz neden yazsın ki? gururlu ciddi biri. içinizden geçeni de tak diye fark etmiş. bitirelim diyene cevap vermemek mi sorun? bitirelim demek mi sorun?
bazen insanlar hisseder işte. gizleyememişsiniz demek ki.

bence sorun sizde ya. adam doğru söylemiş. başkasını unutmaya çalışıyormuşsunuz bitirelim demişsiniz neden yazsın ki? gururlu ciddi biri. içinizden geçeni de tak diye fark etmiş. bitirelim diyene cevap vermemek mi sorun? bitirelim demek mi sorun?
bazen insanlar hisseder işte. gizleyememişsiniz demek ki.
Şimdi odaklandım açıkçası 3 aydır iyiyiz ama durum bu aslında ilk tanıştığımızda da böyleydi bilmiyorum. Sanki hayatta hiç bir şey görmemiş gibi lanse ediyor. Halbusem ki alkol alıyor biliyorum mekana gidiyor. Ama alkole karşı gibi davranıyor. Yani oda samimi değildi canım. Biraz egolarını indirmiş olabilirim..

Değil mi yoksa arayıp sorar buluşmak ister. Benim ailemde çok istiyor onu. Hani 42 yaşında adam böyle olmaz bence..
Daha onceki bitirme mesajınıza cevap bile vermemis. Simdi ite kaka siz baslatmissiniz tekrar.
Anlattiginiza gore donuk, ruhsuz. Ailesi ailenizi ariyor "biz oglumuzu evlendirmek istiyoruz" diye. Ailesi yabanci istemiyor, tanidiga gitsin istiyor.

Yani oyle cok bir etkilenme, ask falan yok bence ortada. Yasiniz uygun, aileniz uygun, evlilik istiyorsunuz. O da 42 yasina gelmis bir adam olarak dogru duzgun, ailesinin de onayladigi bir insanla evlenip artik evlilik duzeni kurmak istiyor belli ki.

Ha evlenilmez mi, sizin de istediginiz boyle bir seyse evlenilir. Ama oyle aşk falan beklemeyin. Temel bir hoslanti uzerine kurulmus bir evlilik olur muhtemelen.

Daha onceki bitirme mesajınıza cevap bile vermemis. Simdi ite kaka siz baslatmissiniz tekrar.
Anlattiginiza gore donuk, ruhsuz. Ailesi ailenizi ariyor "biz oglumuzu evlendirmek istiyoruz" diye. Ailesi yabanci istemiyor, tanidiga gitsin istiyor.

Yani oyle cok bir etkilenme, ask falan yok bence ortada. Yasiniz uygun, aileniz uygun, evlilik istiyorsunuz. O da 42 yasina gelmis bir adam olarak dogru duzgun, ailesinin de onayladigi bir insanla evlenip artik evlilik duzeni kurmak istiyor belli ki.

Ha evlenilmez mi, sizin de istediginiz boyle bir seyse evlenilir. Ama oyle aşk falan beklemeyin. Temel bir hoslanti uzerine kurulmus bir evlilik olur muhtemelen.
O zaman o şiirler filan yüzüme okumalar rol hepsi. Anladım.. neyse ben zamanında yaşadım aşk. Bu seferde mantık olsun bakalım. Peki sizce geçmiş vs. Neden hiç sorgulamıyor. Yani sallamıyor mu yoksa kıskanmıyor mu ? Geçmişimle ilgili sormadan bir şey anlatmayayım çünkü sormuyor :)

O zaman o şiirler filan yüzüme okumalar rol hepsi. Anladım.. neyse ben zamanında yaşadım aşk. Bu seferde mantık olsun bakalım. Peki sizce geçmiş vs. Neden hiç sorgulamıyor. Yani sallamıyor mu yoksa kıskanmıyor mu ? Geçmişimle ilgili sormadan bir şey anlatmayayım çünkü sormuyor :)
Yani rol diyemem, belki gercekten oyledir. Anlattiginiz kismi bana donuk geldi ama belki yapi olarak donuktur, bilemem.
Siz rol oldugunu düşünmüyorsaniz degildir, sonucta o anki tutumunu siz goruyorsunuz.

Gecmisi sorgulamamasi aslinda guzel bir sey. Bilakis didik didik etse eksi puan olurdu. Sonucta biz gecmisimiz kimseyi ilgilendirmez derken bunun sorulmasini da beklemiyor olmaliyiz.

Adam artik ergen degil. Eger bu bilinçle sormuyorsa iyi bir sey. Sonucta oyle gecmis nişan, evlilik vs olsa bilirdi. Onun disindaki eski iliskilerinizle de ilgilenmiyor demek ki.

Yani rol diyemem, belki gercekten oyledir. Anlattiginiz kismi bana donuk geldi ama belki yapi olarak donuktur, bilemem.
Siz rol oldugunu düşünmüyorsaniz degildir, sonucta o anki tutumunu siz goruyorsunuz.

Gecmisi sorgulamamasi aslinda guzel bir sey. Bilakis didik didik etse eksi puan olurdu. Sonucta biz gecmisimiz kimseyi ilgilendirmez derken bunun sorulmasini da beklemiyor olmaliyiz.

Adam artik ergen degil. Eger bu bilinçle sormuyorsa iyi bir sey. Sonucta oyle gecmis nişan, evlilik vs olsa bilirdi. Onun disindaki eski iliskilerinizle de ilgilenmiyor demek ki.
Aynen bu yönü çok iyi 🙏🏻

Back
X