Evlilik Teklifi ve Kafa Karışıklığı

Ya bilmiyorum da bana karşı böyle hevessiz hissiz bir adamla yapamazdım sanırım biz evlenirken ben 30 eşim de 33 yaşındaydı ama eşim bir dk yerinde duramıyordu heyecandan. Yaşınız geçmiş falan değil sırf olsun diye evlilik yapmayın evlilik zaten çok kolay bir şey değil bir de ruhsuz, heyecansız bir ilişkiyle hiçten keyfi çıkmaz

Evet bakalım zaman neyi gösterecek

42 yaşında evlenmemiş erkek çok rahat genelleme yapılabilir bir grupta yav. O kadar sene evlenmeyen kişide problem olmama ihtimali benim açımdan sıfır.
Cevreyle alakali belki de. Benim etrafimda bir suru duzgun 50 yas uzeri hic evlenmemis var. Abilerimiz sayilir taniyoruz da kendilerini yani. Egitim, kariyer, sosyallik her sey var ama olmayinca olmuyor. Standartlar yuksek kaliyor belki de. Zaten burdaki profilden bagimsiz konustum. Burdaki evet hakli olabilirsin :)

Onların evlenesi yoktur. Ben daha ziyade iste kısmet olmadı, kendime göre birini bulamadım falan diyen 40yas üstü için konuşuyorum. O kadar da kendine göre biri yoksa belki sen birilerine göre değilsindir yani Evlenesi olan çok bi süper adam o yaşlara bekar gelmez, bırakmazlar.

Ben gibisini bulsaydı o zaman bu yaşa kadar. Her zaman iyi bir sevgili oldum ben madem bu yola çıkacak heyecanı da olsun. Adam sanki ikinci baharını yaşıyor gibi
peki siz neler yapıyorsunuz? adamın yaptığı bazı romantik şeyleri okuduk. sizinkiler neler mesela?

Ben gibisini bulsaydı o zaman bu yaşa kadar. Her zaman iyi bir sevgili oldum ben madem bu yola çıkacak heyecanı da olsun. Adam sanki ikinci baharını yaşıyor gibi
peki siz neler yapıyorsunuz? adamın yaptığı bazı romantik şeyleri okuduk. sizinkiler neler mesela?
Ben davranışlarımla yansıtıyorum diye düşünüyorum samimi ve içten davranıyorum
size göre öyledir de adamla hiç konuştunuz mu? aramızda bir soğukluk var gibi hissediyorum dediniz mi? ya da siz onun yüzüne bakıp seni seviyorum dediniz mi? samimi içten davranmak çok öznel bir şey.

Doğru diyosun.. bende daha farklı davranmalıyım o halde

mesela adamın herkesten akıl alarak bir şeyler yaptığını düşünüyorum demişsiniz.
ama siz de hep ailenize anlatmışsınız. hem de detaylı olarak. onlar da sizin anlatımınıza göre aa evet ruhsuz demişler. gidip adamla hiç açıkça konuşmamışsınız. o zaman siz de ailenizle bitişik olmuyor musunuz?

şiirler okuyor, duygularını ifade ediyor, özenle evlenme teklifi hazırlıyor. ona bile samimiyetsiz diyorsunuz. simit çay içerken etseydi diyorsunuz :/ peki kaç kere kendiliğinizden kalkıp adamı öptünüz? böyle bir şey yapsanız elinizi tutmaya çekineceğini hiç sanmıyorum. temas konusunda sizden bir ışık görmediyse yaklaşmıyor olabilir arada akrabalar var. biraz yaklaşın madem. ilişki 2 taraflı olur tek taraflı tutku olmaz ki? burada herkes sizi haklı bulsa da ben alt metinlerde sizin de bazı yanlışlarınız olduğunu düşünüyorum.
evlenme teklifi organizasyonlarında fikir alınır zaten. 20 yaşımdan bu zamana kadar evlenecek olan bütün arkadaşlarımın sevgilileri yüzük konusunda fikir aldı. çünkü önemli bir şey. ince eleyip sık dokudular.

buluştuğunuzda adamın koluna giriverin mesela? bir tane öpüverin yanağından. siz ne yapıyorsunuz diyorum samimiyim diyorsunuz:/

Nesi doğru geldi? 42 yaşamdaki adamı 5 yasındaki çocuk gibi yönlendirmekten söz ediyor. Bir ilişkiye erkeğin hareketleri yön verir kadında ona göre şekil almalıdır. Kadının yönetmek zorunda olduğu bir ilişkide genelde erkek sorunlu kadın ise mutsuz oluyor.

Erkek plan yapmalı değil mi ben ne desem tamam yapalım diyor.. belki böyle hareketlendiririm bende diye düşünüyorum olamaz mı sizce

Evet artık onları da yapmaya başlayacağım bakalım neler olacak

42 yaşında mühendis, uzak akrabasıyla evlenecek. Bence sorunsuz bir adam olsa emin olun size kalmazdı o. Yıllar sonra mı sizden hoşlanmış, saçma. Ya gaydir,ailesinin çenesi kapansın diye evleniyordur,iktidarsızdır,aseksüeldir,biseksüeldir ne bileyim. Bir sorunu bir marazı vardır.

Eyvahlar olsun oda sürpriz olsun

Erkek plan yapmalı değil mi ben ne desem tamam yapalım diyor.. belki böyle hareketlendiririm bende diye düşünüyorum olamaz mı sizce
Evlilikten önce hepsini olmada planların büyük çoğunluğunu erkek yapmalı. Yapmıyorsa ya ilgisi azdır yada hiç bir şey bilmiyordur.
Bu adamdan emin olmak istiyorsanız yönlendirmeyin ve yargılamayin sadece izleyin. O zaman nasil biri olduğunu çok görürsünüz

Kesinlikle

bunları ben söylemiyorum. ilişkisi yolunda giden insanlara sorabilirsin. erkeği kadını yok bu işlerin aşırı cinsiyetçi söylemler bunlar. ilişki 2 kişiyle yaşanır. tek tarafın değerlendirildiği bir iş görüşmesi değildir. 2 taraf birbirini yönlendirebilir. oturulur konuşulur bunlar. saçma sapan akıllar vermeyin ya.
adamda kusur gördüğü şeyleri kendisi de yapıyor. o da ailesine soruyor bak mesela buraya da sormuş. bunda garip bir şey yok. özenle evlenme teklifi ediyor simit çayla etseydi ben samimiyet istiyorum diyor. iyi o zaman bir dahakine simit çayla etsinler.
sevmiyorum adam ilgimi çekmiyor dese amenna. iyilik meleği de olsa ayrıl derim. ama hoşlanıyorum diyor. o zaman konuş adamla diyorum. ne yapsın yani? ruhsuz ruhsuz derse ben de sorarım peki sen ne yapıyorsun diye. ben de samimiyim diyor. ee yani? belki adama göre samimi değilsin. sordun mu?
ruhsuz adam şiir mi yazar allah aşkına kaçınızın kocası şiir yazıyor size. yüzüme bakıp seni seviyorum diyor. peki o esnada sen ne yapıyorsun? burda tek taraflı değerlendirme yapılıyor.

Ailesi de yabancı istemiyor öyle duydum..
ailesinin yabanci istememesinin sebebi ne? genelde akraba evliliklerinde daha rahat eziyorlar gelinlerini. kizda ve kiz ailesinde herkese rezil olma korkusu oluyor kolay kolay bosanamiyorlar falan. Normal kiz bosansa ailesi belki "ne yapacaksan yap" diyecekken akraba isin icine olunca "bizi milletin diline düşürme" diyorlar.
hem el olunca cok isine karisilirsa telefonunu engeller kaynananin, gorusmez es tarafiyla - esiyle arasi bozulur sadece. ama akraba olunca kulis yaparlar elalem kiz annesine baski yapar "senin kizin hatali olmaz böyle" diye, eşin yaninda aileyle de arasi bozulur falan filan...
genelde iceriden kiz almanin sebebi bu olur..yoksa okumus etmis koca adam icin kim akraba diye tuttursun? evlen yeter modunda olmasi lazimdi .
bence ailenin akraba isteme olayi da yaş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…