evlilik teklifi :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

lilakalem

Guru
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
543
203
303
Diğer
arkadaşlar uzun süredir bir sevgilim var.artık evlenmek ve mutlu sona ulaşmak istiyorum onu çok seviyorum fakat bir türlü evlenme teklifi alamadım...ne bir söz oldu ne bir nişan bizden sonra tanışan arkadaşlarım birer birer evlendi. bizde hala tık yok...bu durum beni ister istemez üzüyor.o zamanı gelince her şey olur diyor ama ortada bir zamanda yok şu an.yeni tanışıp birer birer evlenen arkadaşlarımı gördükçe sabredemiyorum.kendimi mutsuz hissediyorum...bu konuda sizin düşünceleriniz neler?

demek ki onun için beklemesi gereken bir süre var ve zamanını bekliyor , olacağı varsa olur zaten bence evlilik diye diye bunaltmayın derim kaç yaşındasınız siz ve sevgiliniz ?

nedeni belli mi işi gücü var mı sorumluluk alabılecegını düşünemiyordur belki sen daha iyi tanırsın uzun süre dediğin ne kadar 4sene dir tandıgım insanı yanlıs tanımısım ve son anda ayrıldık sonuç ne oldu ben çok şanslıyım ki eşimle tanıştım kaderim hayatım onunla birleşti uzun ilişki olması tanıyoruz anlamına gelmiyor

Birbirinizi evlenecek kadar cok seviyor musunuz? Sizden suphem yok ama..

Sevgiliniz evlilikten bahsediyor mu?

evlilik hep konusu geçen bişeydi bizim için.zamanı gelince diye hep hayaller kurardık.şimdi bana göre zamanı geldi yaşımız geldi,işimiz var.ama bu aralar genelde hep ben bahsediyorum konusunu açıyorum.oda zamanı var daha diyor .zamanı gelince olur diyor.kesin bir zamanda söylemiyor

belki ailevi bi sorunu vardır
zamanı var diyorsa bişi vardır kesin

sebebi bilsen ona göre zamanını beklersin,bir şeyler düşünürsün...ama o zamanı var diyor başka bir sebep söylemiyor.durum böyle olunca düşünüp duruyorum biz neyi bekliyoruz diye.

o zaman erkek arkadaşına biraz gaz vereceksin canım.

mesela annemlere geçen gün biri gelmiş beni bi arkadaşlarının oğluyla tanıştırmak istiyorlarmış çok beğeniyorlarmış, annemgili zor ikna ettim istemiyorum diye diceksn. bikaç hafta sonra yine yaa tanıdığımız bi teyze tutturdu seni akrabamın oğluna alacam diye çocuğu çağırmış beni çağırdı, ay nasıl sinirlendim kaçtım hemen diceksin. sen istemiyosunda etraftan seni evlendirmek isteyenler var gibi diceksin. o zaman bakacak aaa bu kızı boş sandılar heralde diyecek ve harekete geçecek.

bizde bu anlattığım gibi oldu, ama anlattığım gibi değil gerçekten olmuştu. sürekli birileri beni aile dostu akrabası vs gibi birileriyle tanıştırma evlendirme derdindeydi. bende kıskandırmak için değil de bıktığım için anlatmıştım o zamanlarki erkek arkadaşım şimdiki eşime sinir oluyordu millete seni istemeye gelecez söyle ailene demişti
sonrada bana evlenme teklif etti. şimdi 11 aylık evliyiz

arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum...

ben eşimle çok çabuk evlendım.. yanı şubatta çıkmaya başladık mayıs 15 te annesıyle tanıstım 18 hazıranda ıstedıler 3 eylulde evlendık.. çabuk evlenen arkadaslarından bahsedıyordu, bende "ben hayatta 9 ayda evlenmem dedım, en az 9 ay cıkcam en az 9 ayda nişanlı kalıcam öyle" derdim... kendı teklıf ettı annesıyle tanıstırmayı ve teklıf ettıgı sabah yanı 8 mayıs sabahı bıle bana vaatte bulunmamaya çalışıodu.. bende sallamıodum bu durumu,hatta bı hareketımı yanlıs yorumlayıp bunu ıma edınce , bende " bende sana vaatte bulunmuyorum :) " deyıp kahkaha attım.. ama mesela 1.5 sene cıkıpta adım atmasaydı şööle demeyi planlıodum " ne guzel 1.5 sene gecırdık, bırbırımızı sevdık deger verdık, ama artık ben bundan fazlasını ıstıyorum ve senınde buna hazır olmadıgını goruyorum " deyıp 1 ay bekleyıp o 1 ayda hareket gelmese ayrılcaktım.. sonucta bazı erkeklerde oohhh ne guzel yıllardır yanımda bedava sorumluluk yok ne guzel dıyıp yan gelıp yatıolar.. bence bıraz zaman ver ne bılııım 3 ay kadar bekle , sonra bu konusmayı yap 1.5 ay daha bekle ... belkı senı kaybetmek ıstemez ama rısklı bı iş seven için... ben kendımı daha cok sevdıımmmden üzülsemde yapcaktım bu konusmayı... 2. seçenek olarak ta sen bu konudan uzaklasmıs gorun, eskısı gıbı evlılık konusu acılınca pek yorum yapma, belkı de merak eder ılgısını çeker... tabii canıımm cok iyi düşün bizler burda sana tavsıye verırken herkes kendıne gore dusunuo, sen içinden en kendıne uyan seyi uygula.. birde erkek arkadasının yakın arkadaslarından evlı olan war mı, bu sayının cok olması onu etkılıııcektır..

Burda da ve çevremde de gördüğm çoğu insan okul, askerlik, iş, yaş veya ailevi problemler yüzünden bu tip şeylerin olgulaşmasını yad a engellerin ortadan kalkmasını bekliyor evlilik için. Ortada saydığım gibi engeller yoksa ve ilişkide de belli bir zaman geçirilmişse evlenmek istemeyen karşı tarafı yavaş yavaş sorgulamaya başlayın derim.

etrafında evli arkadaşları var, malum artık yaşımız geldi.evlenmeyi düşünmüyor değil ama acele etmiyor ve adım atmıyor.bana zaman ver diyor.bunlar hemen olacak şeyler değil diyor... herkes evleniyor ben öylece bakıyorum...birbirimizi tanıyoruz uzun süredir,ben artık bir adını koyalım istiyorum...

açık açık sor derim...
için içini yiyeceğine sor..
mantıklı bir cevap alana kadar sor..
ne yaparsan yap bi sıkıntı,bi derdi varsa zaten onları aşmadan evliliğe yaklaşmaz..
Allah gönlüne göre verir umarım..

çok sağol.açık açık sordum,adını koyalım dedim.zamanı gelince olur diyor...o zaman ne zaman bilemiyorum bende.

Seninkinin rahatı yerinde sen elinin altındasın. HErşey rahat neden rahatını bozsun. uzaktan görünen o . Sana kavuşmak isteyen adam elini açbuk tutar. sevdiğine rakipleri olduğunu gösterme vaktidir.

Zamanı ne zamanmış diye burda hayıflanıcana ona sorsana canım açık açık
Kesinlikle bi problemi vardır onun
Ya psikolojik olarak istemiyodur ya ailesinden bi sorunu vardır yada maddi olarak kendini hazır hissetmiyodur
Ailesiyle de mi tanıştırmadı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…