- 23 Şubat 2024
- 7
- 5
- 1
- 29
- Konu Sahibi sarikiz123
-
Merhaba kadınlar kulübü, üye olmadan okuyup hayata dair bircok şey öğrendiğim sizlerden fikir almaya geldim..
27 yaşında yeni nişanlanmıs bir kadınım. Kendim ve nişanlım memuruz ben 5 senedir memurum ve ailemin yanında yaşıyorum.
İşe ilk başladığımda babamın ailesi yüzünden girdiğimiz ve içinden çıkamadığımız borçlarla boğuşmaya başladım.
Babamla ikimiz bir şekilde borçları erittik. Sonrasında ortaklaşa çok eski ama bizi götüren bir araba aldık, evdeki eşyalarda kötü olanlari değiştirdik.
Şimdi evlilik hazırlığındaym ama içim rahat değil babam emekli olacak bir emekli maaşıyla nasıl yapacaklar diye düşünmekten hayatı kendime zindan ettim.
Sizlerden bu konu hakkında yorumlar bekliyorum bencil mi davraniyrum evlenmek istemekle, yoksa ailemden kopamamış bir kız çocuğu muyum?
Benim çevremdeki çoğu kişi emekliyken çalışıyor maaş yetmediği için baban da çalışabilir bu 1 tazminat alacak işinden yani cepte hiç yok olmayacak bu 2 babanızı düşünmeniz gerekmiyor zaten ilgileneceğiniz kadar ilgilenmişsiniz daha ne yapabilirsiniz ki bu da 3Merhaba kadınlar kulübü, üye olmadan okuyup hayata dair bircok şey öğrendiğim sizlerden fikir almaya geldim..
27 yaşında yeni nişanlanmıs bir kadınım. Kendim ve nişanlım memuruz ben 5 senedir memurum ve ailemin yanında yaşıyorum.
İşe ilk başladığımda babamın ailesi yüzünden girdiğimiz ve içinden çıkamadığımız borçlarla boğuşmaya başladım.
Babamla ikimiz bir şekilde borçları erittik. Sonrasında ortaklaşa çok eski ama bizi götüren bir araba aldık, evdeki eşyalarda kötü olanlari değiştirdik.
Şimdi evlilik hazırlığındaym ama içim rahat değil babam emekli olacak bir emekli maaşıyla nasıl yapacaklar diye düşünmekten hayatı kendime zindan ettim.
Sizlerden bu konu hakkında yorumlar bekliyorum bencil mi davraniyrum evlenmek istemekle, yoksa ailemden kopamamış bir kız çocuğu muyum?
Enayiligine doyma ,esinle maasinizi gene kafasiz babana harca .Merhaba kadınlar kulübü, üye olmadan okuyup hayata dair bircok şey öğrendiğim sizlerden fikir almaya geldim..
Teşekkür ederim sağolunBencillik eden biri varsa babaniz. Babanizin ailesi yuzunden girdiginiz ve odediginiz borclar yine babanizin eseri. Omur boyu ben babamin borclarini oderim, ben bunun icin dunyaya geldim gibi mi dusunuyorsunuz anlamadim. Evlenmek ve kendi ailenizi kurmak en dogal hakkiniz. Siz dunyaya gelirken aileniz size mi sordu? Evlat olarak elinizden geleni yaparsiniz ama kendinizi ailenize adamak bana gore cok saglikli degil. Mutluluklar dilerim.
Teşekkürler yorum içinBabanın aklı yok mu, elindeki 3 kuruş emekli maaşını neden ailesine yedirdi? Babanın saçmalığının ceremesini niye sen çekesin??
Teşekkür ederim yorumunuz icinAsla bencil değilsiniz elbette kendi hayatınızı kuracaksınız. Zaten işe girdikten sonra da fazlasıyla yapmışsınız. Ha evet evlenince elinizi çekmezsiniz ailenizden kendi kurduğunuz aileye etki etmeyecek şekilde. Çünkü 1 emekli maaşıyla geçinmek zor. Ne bileyim ayda bir 2 ayda bir market alışverişi falan yaparsınız. Ben olsam öyle yapardım yani.
Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için sağolunBaşkalarının hayatını onlar için yaşayamazsınız.
İnsanın kendi ihtiyaçlarını düşünmesi bencillik değildir, aksine sağlıklıdır.
Sürekli kendi ihtiyaçlarınızı yok sayıp başkaları için fedakarlık yaparsanız bir gün geriye dönüp baktığınızda elinizde koca bir sıfır kaldığını görürsünüz.
Ailenize yapabileceğiniz yardımı yapmışsınız, kazandığınız parayla hayatınızı yaşamak varken kendinizin bile olmayan bir borcun altına girmişsiniz.
Bundan sonra kendi hayatınıza odaklanın ve size çok önemli bir tavsiye.
Ailenize karşı olan bu suçluluk duygunuzu ve fedakarlık güdüsünü evliliğinize taşımayın.
Her şeyi geride bırakın ve bir aile kurmaya odaklanın.
Yolunuz ve şansınız açık olsun.
Teşekkürler yorumunuz içinBu zihin yapısı ile evlilik yoluna girmeniz zorlayıcı olabilir.
Bazı kültürler böyle, çocuklarını kendilerine mihnetli yetiştiriyorlar, çocuk 50 yaşına gelse bile kendi kurduğu çekirdek aileyle bağ kuramıyor, hala kök ailesine öncelik veriyor vs vs.
Bırakın, artık babanız da siz de yetişkinliğinizi fark edin.
Babanızın kendi kök ailesine karşı birey olamayışını, siz de yeni kuracağınız ailede sürdürecekseniz evlenmeyin lütfen.
Herkes evlenmek zorunda değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?