Evi dağınık bırakmayın hiçbir şekilde. Sonra o dağınıklık yol, su olarak dönüyor.
Ben mesela kıyma, et gibi malzemeleri önceden kavurup, yemeklik ayırıp buzluğa atıyorum. Sabah işe gitmeden indiriyorum yapacağım yemeğe göre. Ama zeytinyağlı daha sık yapın hem kolay hem durdukça güzelleşiyor
Yine aynı şekilde biberleri yemeklik doğrayıp atıyorum buzluğa, oradan ayırıyorum. Çoğu çorbama patates, havuç koyduğum için onları da minik minik böldüm. Hep buzlukta. Ay lav buzluk.
Geçen sene domates konservelerimi annem vermişti, bu sene ben başladım yapmaya. Muhakkak hafta sonu konserve yapın. Kışa hem kolaylık hem tasarruf. Hormonlu domatese 10 lira vermektense, lezzetli domatesi kışın yemek güzel oluyor. Eşimle yapıyoruz, kolay oluyor.
Temizlik konusuna gelince de ayda bir dip köşe için yardımcı. Cam, kapı filan silmeyle uğraşmayın. Hayat kısa, çalışınca iyice kısa. Para kazanıyorsunuz konforunuza harcayın. Ben evi her gün süpürüyorum kediden dolayı. Haftada bir de silme, süpürme, toz. Tuvalet, banyo iki günde bir. Eşinizle bölüşün. Orası otel değil sonuçta, size de yazık hem. Ben tozla silmeyi ona attım. Süpürme bende. Banyo, tuvalet kime denk gelirse, duşun içini duştan çıkan yıkar. Kahvaltı onda, tencere yemekleri bende, çünkü beceremiyor. Fastfood onda, hamur işi bende gibi. Kediye mamayı ben koyarım, kumlarını o temizler mesela. Bölüşürseniz kolay olur.