• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik ve çalışmak

dunc124

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2014
74
54
288
Merhaba çalışan bayanlardan fikir almak istiyorum 8 aydır evliyim çalışmıyordum. Bu arada işsizlik maaşımda olduğu için iş aramadım fakat işsizlik maaşıda bitti artık. Geçimle ilgili hiç sıkıntımız yok çok şükür ama bi yerden gelirim olmayacağını düşündüğümde eşimden istemek zor geliyor.İş buldum servisim var akşam 7 de evde olacağım tek korkum temizlik ve yemek bunları nasıl bi rutine almalıyım güncel fikirlerinizi yazarsanız çok mutlu olurum bu arada evlendikten sonra temzlik konusunda takıntılı olur hale geldim evdeyken duvarlara halleniyorum şunları da sileyim falan diye,kendimi paralamadan nasıl bi düzende ilerlemeliyim?

Ise girin. Bir temizlikci tutun veya cogunluk esinizde olmak uzere bolusun. Sonucta sizden daha guclu oldugunu tahmin ediyorum fiziksel olarak.

Cok kiziyorum evli kadinlarin hem iste hem evde bu yuku yuklenip paralanmasina. Suan gecim sıkıntısı yoksa siz de calisinca haftada 1 temizlikci gelir veya bize her gun yarim gun geliyor cok da makul fiyatli.
5 senedir 1 kere bile temizlik yapmadim. Gecim sıkıntım yokken yine de calisip ustune temizlik yapmak cok tuhaf. Calismak ve para sizin yasam kalitenizi arttirmali. Ama bir de gelip ustune is yaparsaniz yasam kaliteniz duser.

Çocuk olmadığı için işiniz daha kolay gibi,Aksamdan tuvalet ve banyo,mutfaginizi temizleyin ne pisireceginize bir gün önceden plan yapin,çamaşır ve bulaşık makineniz akşamdan çalıştırın dağınıklığa yer vermeyin elektrik süpürgesini belki sabah erken saatte acamassiniz ama akşam yemeğinizi ocağa koyduktan sonra çalıştırabilirsiniz eşinizden yardım ve iş bölümü rica edin belli bir rutin olduktan sonra zorlanmazsiniz.çocuk olduktan sonrada yardımcı alırsınız kolay gelsin :))

Merhaba çalışan bayanlardan fikir almak istiyorum 8 aydır evliyim çalışmıyordum. Bu arada işsizlik maaşımda olduğu için iş aramadım fakat işsizlik maaşıda bitti artık. Geçimle ilgili hiç sıkıntımız yok çok şükür ama bi yerden gelirim olmayacağını düşündüğümde eşimden istemek zor geliyor.İş buldum servisim var akşam 7 de evde olacağım tek korkum temizlik ve yemek bunları nasıl bi rutine almalıyım güncel fikirlerinizi yazarsanız çok mutlu olurum bu arada evlendikten sonra temzlik konusunda takıntılı olur hale geldim evdeyken duvarlara halleniyorum şunları da sileyim falan diye,kendimi paralamadan nasıl bi düzende ilerlemeliyim?

Evde durdukça en ufak şey gözünüze batar, her tozu görürsünüz.
Calısmaya başlayınca geçer o merak etmeyin :)
Cumartesi çalışmıyorsanız işiniz kolaylaşır.
Temizliğe haftada 1 veya 15 te 1 birini alın. Cam, halı, koltuk halletsin...
Evde zaten çocuk Yok, eviniz çok dağılmaz..
Cumartesi günleri buzluga yemek atarsınız, dolaba da 2 çeşit çorba pişirir konserve kapatır gibi kapatırsınız.
Hafta içi de yanına bir pilav/makarna yada salata onları yersiniz....

Haybeden temizlikçi tutanlara karsiyim..Yap kardeşim pratik olmayı ogrenirsin hem..
Hafta izninden 1 gun once isten gelince dip köşe detaylı temizlik:temizlik: diğer günler rutin ev toparlama, süpürmece ve akşam yemeği ayarlama:hamarat: şeklinde..Çamaşır ve ütü için gün belirlersiniz oldu bitti..Yapa yapa alışıyor insanHoppa

Son düzenleme:
Bende yeni evli sayilirim. Evdeyken havada toz yakaliyordum. İznim bitince gecer dedim gecmedi
:olamaz:
Ben bes gibi evde oluyorum esim sekize gelirken. O yuzden beraber temizleyecegiz diye onu beklemiyorum hem zaten yaptigi isi begenmem. Ben rutinimi soyle oturttum, yorulnadigimi soyleyebilirim. Her sabah bu mesaji yazdiktan sonra yapacagim gibi, tuvalet ve banyoyu temizliyorum. Gece yatmadan once tum evi dolasip daginik ne varsa topluyorum. Pazartesi cuma benim temizlik gunlerimdir. O gunlerin gecesinde yani pazar ve persembe geceleri mutfak tezgahini fayanslarini ocagi demirlerini vs camasir suyuyla temizliyorum. Sabahlari zaten tuv. Banyo temizligi yapmis oluyorum o gunler eve geldigimde supurmek ve silmek kaliyor bana. Ben hali kaldirmadan temizlik yapamam. İki odanin halisi haricinde muhakkak hepsi kalkar. Ona ragmen tum temizlik 1 saatte bitiyor. Evi minimalize etmeye calisin. Benim esyam azdir mesela, temizlik ve duzeni kolay oluyor. Ayda bir kapilari avize tozlarini banyo ve wc duvarlarini silerim. Dort ayda bir tuller ve perdeleri yikarim. Yemek konuaunda pratiklik annemden gecmis yemegi cabuk hazirlarim. Elim hizlidir. Fakat her turlu kolayligi kullnirim. Elimde sogan dogramakla ugrasmam mesela. Rondoya iki parca halinde atarim sogani. Bes saniye cevir al sana kup kup sogan. Rondo haznesi makineye. Yesilliklerimi aldigim gun yikayip kilitli buzdolabi posetlerinde tutarim bir daha yikamakla ugrasmam. Utuyu biriktirmem ciktikca utuleeim. Birde kurutucu edinirsen super olur. Yikanan camaair bir saatte kupkuru, camasir daginikligi derdi olmaz.
Cam ve balkon mu? :olamaz::mapus:

İhtiyacınız yoksa daha makul bir iş bulana kadar bekleyebilirsiniz.
Temizlik için de yardımcı alın, ne gerek var o kadar yıpranmaya.

Ben işle evi bir arada yürütemeyenlerdenim.
Biraz hassas bi bünyem var.
Çocuktan sonra işe ara verdim.
2 yaşından sonra başlarım heralde.
Başlayınca da hem çocuğa hem eve aynı anda bakacak bi yardımcı alırım.
Geldiğimde yemek temizlik derdi olmaz.

Haftada bir yardımcı alın derim.
Geçim sıkıntınız yoksa hem işte çalışıp hem gelip temizlik yapmak için yıpranmanın hiç mantığı yok.
Bunu tabii temizlik ve yemeği sadece sizin yapacağınız, eşinizin çoğunlukta olduğu gibi hazıra konacağı senaryo için söylüyorum.
Haftada bir kadın gelirse, hafta içi de tuvalet, banyo, çamaşır gibi işler zaten çok vaktinizi almaz.
Ben 6 buçuk gibi evde oluyorum, eşim 7 buçuk gibi . Yemeği o gelene kadar yapmış oluyorum.
O da gelince salataya falan yetişiyor.
Bazen mesaiye kalıp geç geldiğim oluyor eşimden sonra, eşim hallediyor o zaman yemek işini.
Ama ikimizin de canı istemezse çıkarıyoruz kahvaltılıkları kahvaltı yapıyoruz mis gibi.:kk77:
Gerçi mesaiye kalmasam bile haftada 2, 3 gün kahvaltı yapıyoruz biz, çok sevdiğimiz ve sabahları yapamadığımız için.

Haybeden temizlikçi tutanlara karsiyim..Yap kardeşim pratik olmayı ogrenirsin hem..
Hafta izninden 1 gun once isten gelince dip köşe detaylı temizlik:temizlik: diğer günler rutin ev toparlama, süpürmece ve akşam yemeği ayarlama:hamarat: şeklinde..Çamaşır ve ütü için gün belirlersiniz oldu bitti..Yapa yapa alışıyor insanHoppa
Bu arada neredeyse aynı şartlardaki işten gelmiş olan "koca" paşa hazretleri efendimiz de ayağını uzatıp eline kahvesini alıp tv izlesin. Bence de çok mantıklı kesinlikle böyle yapmalısın arkadaşım. Kocana sakın sen süpürür müsün ben de silip yemek yapayım deme. Hem pratikliğin azalır hem çok künah

bence gözünüzde büyütmeyin. benim eşim haftada bir gün gece 11 de gelirdi. ben de 5 de geliyordum. 11 e kadar tek iş kalmazdı. bu da yeterdi zaten.
amaaaa çocukta sonra evim ahır gibi afedersin. benim de bazen kafama takılıyor bazen hiç umursamıyorum :KK70: temizliğe birini çağırmaya utanıyorum o halde yani ev :KK70:
neyse efendim Allah çocuğuma aileme bana sağlık versin varsın pis olsun :KK70:
mutfağım hep temizdir ama. çünkü gece kalkar gene temizlerim. bugün de sabah 6 gibi kalkıp temizledim. ütü yaptım oğlanı hazırladım. kendim hazırlandım. 8 gibi çıktık evden.

23 yıldır çalışıyorum, 4 yıldır evliyim
Bir düzene girince öyle gidiyor
Haftalık yemek programı yapıyorum
Akşam yatmadan dağınıklığı topluyorum
Duşa girmeden banyoyu elden geçiriyorum
Hafta sonları çalışmıyorum, C.tesi pazara çıkma, alışveriş, çamaşır ,temizlik işlerini hallediyorum, öğleden sonra da yemek yapıyorum bir kaç çeşit. Yaz aylarında hafta sonlarım biraz yoğun geçiyor çünkü kışlık hazırlık yapıyorum. Zamanı değerlendiriyorum sürekli, eşim nazlıdır biraz, iş yapmaktansa kendisine vakit ayırmamı ister ona göre ayarlıyorum zamanı. Üç ayda bir yardımcı alıyorum, halıları yıkamaya gönderip, camları, kapıları, kalebodurları sildiriyorum. Özellikle mutfak düzeni oturunca rahatlıyor insan, kitap okumaya da, kendime vakit ayırmaya da, eşimle dışarı çıkmaya da fırsat bulabiliyorum. Bu arada eşimde elinden geldiğince yardım eder, sofra kurma, salata yapma, süpürme, toz alma, çiçeklerin bakımı (evimizin önünde küçük bir çiçek bahçemiz var ve ilaveten balkon ve pencere önlerinde çiçekler)günlük alış veriş gibi işlerde yardımcıdır. Asıl zor olan çocuklu hanımların işi, çocuksuzken çok zorlanacağını düşünmüyorum.

Evde ben ne yapıyorsam eşimde yapmak zorunda o yüzden zorlanmıyorum. Kayınvalidem oğlunu görüp ben el üstünde büyüttüm çocuklarımı demişti. Benim annem de çöplükte büyüttü zaten, sen öğretmemişsin ama öğreten bulunur el kızı işte demistim:KK59: Oda çalışıyor bende hiç kimse için yıpranamam:KK66:

Ben ev hanımı olmama rağmen o kdr dert etmem kendime iki kişiyiz sonuçta olduğu kadar olmadığı kader diyip kendini işlerle boğma derim nacizeolarak.
Ev hanımı olmama rağmen sabah kalkar tuvaleti yıkarım oda zaten alışkanlık olmuş çamaşırsuyu hep tuvaletteydik tasimam ve sevmemek gece yatmadan etrafa bakarım oda eşimle aynı anda yatmaya çalışırım eğer erken yatarsa herşeyi olduğu gibi bırakırım eşim daha önemli sonuçta. Balkonları yikamam sonuçta su taşı et erkek çalışmasam da yapmam perdeleri onun geleceği vakitte yıkarım aşmak zor geliyor bana çünkü diğer ev supurucem sık haftada bir kez çok battiysa ortalık eğer onları küçük süpürgeyle alırım evde yatissonra :)
Yemek olayında ise soğanları rondodan geçirip buzluga biberleri yemeklik doğrayıp buzluga ıspanak 3 kilo alırım yıkar doğra buzluga fasulyeyi beklet olduğu gibi buzluga nohutu keza öyle eğer yemek yapmaya birşey bulamazsak buzluga beni iki hafta çıkartacak yemeğim olur ve misafir geldiğinde hop hop çıkar ısıt koy millet şaşırıyor sen nasıl yaptın diye tek başına halbuki hepsi buzlukta hazır bir pişip hemen oluyor ve yoruluyorum yeşillikler yıka güzel bir saklamaya kabına köy bir haftadan uzun dayanıyor ev hanımlarının kendini parçalayarak kendinden çok çok odun vererek iş yapmasını hiç sevmiyorum

Evi dağınık bırakmayın hiçbir şekilde. Sonra o dağınıklık yol, su olarak dönüyor.

Ben mesela kıyma, et gibi malzemeleri önceden kavurup, yemeklik ayırıp buzluğa atıyorum. Sabah işe gitmeden indiriyorum yapacağım yemeğe göre. Ama zeytinyağlı daha sık yapın hem kolay hem durdukça güzelleşiyor :KK70:

Yine aynı şekilde biberleri yemeklik doğrayıp atıyorum buzluğa, oradan ayırıyorum. Çoğu çorbama patates, havuç koyduğum için onları da minik minik böldüm. Hep buzlukta. Ay lav buzluk.

Geçen sene domates konservelerimi annem vermişti, bu sene ben başladım yapmaya. Muhakkak hafta sonu konserve yapın. Kışa hem kolaylık hem tasarruf. Hormonlu domatese 10 lira vermektense, lezzetli domatesi kışın yemek güzel oluyor. Eşimle yapıyoruz, kolay oluyor.

Temizlik konusuna gelince de ayda bir dip köşe için yardımcı. Cam, kapı filan silmeyle uğraşmayın. Hayat kısa, çalışınca iyice kısa. Para kazanıyorsunuz konforunuza harcayın. Ben evi her gün süpürüyorum kediden dolayı. Haftada bir de silme, süpürme, toz. Tuvalet, banyo iki günde bir. Eşinizle bölüşün. Orası otel değil sonuçta, size de yazık hem. Ben tozla silmeyi ona attım. Süpürme bende. Banyo, tuvalet kime denk gelirse, duşun içini duştan çıkan yıkar. Kahvaltı onda, tencere yemekleri bende, çünkü beceremiyor. Fastfood onda, hamur işi bende gibi. Kediye mamayı ben koyarım, kumlarını o temizler mesela. Bölüşürseniz kolay olur.

Benim geçim sıkıntım yok çok şükür, ama kadınların benim kadar iyi temizlediklerini düşünmüyorum.. O yüzden hamile olana, cocuk yapana kadar devam :):) Bayıldığımdan yapmıyorum ama dipbaş temizlik yapmıyorlar bu çok bariz. Peşlerinde dolaşacaksam zaten kendim yaparım 200 tl ben de kalır:p

Back
X