evlilik ve gamsız olmak

Evlilik zor zanaat ve bence evlenmeye karar verip bu yola girmek istyenlere rahat batiyo ben artik benim mutlu evliligim var diyen hickimseye inanmıyorum biraz zorlayinca dokuluyor onlarinda sorunlari.taraflarin degismesi degil birbirlerni o huylariyla kabul etmesi gerekiyor.oncelikle erkekten beklentilerni sifira dusurmelisin bak azaltmalisin degil tamamen sifira dusmeli cunku erkek hesap vermeyi ve asiri sorumluluk almayi seven birey olmuyor rahat olacak bir elinde kumanda bir elinde telfn yaninda cerez karsisinda televizyon dir dir etmeyen kari ondan mutlusu olmaz.ayrica Cocuk evliligi kurtarmiyo cocuk dahada yıpratıyor bilhassa kadini 8 aylik bi prensesim var iyiki var ama yolunda gitmeyen evliligimize daha cok sorunlara bogdu ve kizim buyudukce cogaldkca cogaliyo sorunlar. Asksa sadece evlata duyulan bence digerlerin hicbiri ask degil. Erkeklerin bu kadar simarik olmasida tabiki anneleriyle alakali o kadar yuz verilerek buyutuluyorlar ki yedikleri onunde yemedkleri arkasinda masada 10 cesit yemek varsa sirf oglu seviyor diye 11.cesit yapiliyor sabah ise ugurlanip aksam camda bekleniyor hesap soran yok sonra annesi gibi olmamiz bekleniyor.erkegin iyisi kumar oynamayan icki icmeyen aldatmayan degilmis evlenince ilk bunu anladim.erkegin iyisi yok hepsi ayni

çok doğru tespitler.hani sosyal medyada hesaplarımzda hemenhergün o gördüğümüz musmutlu haraika çiftler varya ben onlara veya işyerlerinde anlatılan ''mükemmel fedakar kocalar''a da çok inanmıyorum hatta hiç inanamıyorum..herkesin sorunları mutlak var amma maddi amma manevi.ki kadınların çok büyük oranı manevi sorunlardan şikayetçi gibi.tabi o ''harikalar diyarından yeryüzüne inmiş aşırı vicdanlı ve düşünceli eşdost-arkadaş-akraba kocaları'' hariç..ve evet bence kafalarında edinilmiş tek bilgi o anneleri gibi şımarta şımarta kocaman adam olduklarını koskoca birey olduklarını unutan hala bekarmış gibi yaşamalarına razı olacak olan kadınlara dönüştürene kadar bence onlarda yılmıyorlar..bence de harika koca modeli hiç inandırıcı değil

Bu yorumu üstte başka bi üye yazmadı mı ya,dejavu mu oldum aynı fikirdeyim mi demek istediniz
Edit: tamamdır anladım :))

evet alıntı yapıcaktım amaacele yazınca işyerindeyim kaarıştı epey...vee zaten tastamam katılyorum her cümlesine

ben 7 yillik evliyim,zor bi insanla evliyim.
kalbi iyidir,kimseye kotulugu dokunmaz,evine bakar,sagolsun biseyimizi eksik etmez ama inattir ki inat..
kontrolcu,calisma saatleri uzun ve sinirlendiginde ne dedigini bilmeyen..
cogu arkadasim cilek cok iyi idare ediyorsun der,kendi arkadaslari da buna dahil..
ben cozumu cok yuz goz olmamakta buldum.
kuplere bindigim zaman bi odanin kapisini kapatip kendi kendime bagirip cagirip agzima geleni yastiga yorgana soyluyorum.
tlfda kavga edersek kesinlikle kapattiktan sonra birdaha aramiyorum,ararsa da acmiyorum.
kendime gore hobilerim var,o calisma odasinda takilirken bende kendi islerimle ugraslarimla ilgileniyorum.
buna rahvan gitsin mi dersiniz ese gobekten bagli olmamak mi dersiniz bilmiyorum ama surekli micik micik olmayi ne ben ne esim sevmiyoruz.
beraber yaptigimiz seylerde var,film izlemek,bisiklet surmek vs.. ama bence insanin kendi arka bahcesi olmali yani ozel alani,ondan sonrasi kolaylasiyor,insanlar birbirini bogmadigi icin evlilikte ilerliyor.

evlilik iki kişinin birbirini idare edebilme sanatıdır. geri kalan herşey hikaye. bigün deli gibi severken öbür gün sık gırtlağını diyebiliyor insan.

Ne demiş büyükler varsa Şansın felek olur melek ....yoksa Şansın melek olur felek..... insanın davranışlarıyla ...egitimle... maddiyatla yada yetiştirilme tarzıyla hiç alakası yok ...bende bakıyorum çok mutlu evlilikler var hatta soruyorum ne yapiyonuz da bu adamlar böyle aldığım tek cevap ....şans canım ....

Sadece evlenirken duygulara kapilmayip agzimi acacagima gözümü acarak doğru kisiyi sectigimi düşünüyorum. cok şükür bir sürü derde ragmen evliligimizden memnunuz. yani mevzu dogru kisiyi secmekte

Iste insan iliskileri tam burda kopuyor oldugu gibi kabul etmek yada yoldan cekilmek gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…