Evlilik ve geç kalmak korkusu -28 yaş

28 yaş geç değil çok genç bir yaş. Karşındaki kişi doğru insan değilse elbette yolları ayır. Sen yolunda gittikçe o yolda yürüyen kişiler karşısına çıkacaktır

Şu Erzurum'daki cinayeti duymuşsunuzdur belki. Adam baldızı ve kocasını öldürdü. Taa en başında nişanlıyken kadına demiş ki benden ayrılırsan ailenden birilerini öldürürüm. Kadın ayrılmaya korkmuş ama 20 yıl sonra yaptı yapacağını pislik. Sırf korkunuzdan evlenmeyi düşünmüyorsunuz heralde.

Daha yolun başındasın.Bellili olmuyor.Sonradan alışmakta zor deil.Annelerın sezgılerı hep dogrudur.Annene guven.

Öte yandan erkek her yaşta evlenir asla da zorlanmaz senden daha genç ve güzelini de bulur önce bunu bı kabul edelim erkeğin yaşı yoktur malesef....bu toplumda...

++++++++
Adam zenginse evlenmeye can atan 20lik kiz da bulur pekala. Adam icin yuva kurmak hic zor degil. Konu sahibesi adami dusunmesin kendini kurtarsin diyorum. Adam basinin caresine bakar.

++++++++
Adam zenginse evlenmeye can atan 20lik kiz da bulur pekala. Adam icin yuva kurmak hic zor degil. Konu sahibesi adami dusunmesin kendini kurtarsin diyorum. Adam basinin caresine bakar.
Benim karsima 45 yasinda bir insan cikti, meslegi falan cok iyiydi, ben otuzlu yaslarda olmama ragmen istemedim onu, yanimda baba gibi durcak igrenc geldi. O yüzden erkek her yasta güzel genc kiz bulur mantigini anlamiyorum.

Benim karsima 45 yasinda bir insan cikti, meslegi falan cok iyiydi, ben otuzlu yaslarda olmama ragmen istemedim onu, yanimda baba gibi durcak igrenc geldi. O yüzden erkek her yasta güzel genc kiz bulur mantigini anlamiyorum.

Bizim toplumda var bu durum maalesef, Avrupa'da gormedim desem yeridir. Bizim tplum kadin dusmani. Kadin guzellik+yastan olusan bir mal olarak goruluyor. Erkekler genel olarak cok hadisz ve dangalak zaten az biraz da parasi varsa adam 50yasinda olsa bile 20lik kiza yaziliyor artik kendini ne saniyorsa. Igrenc.

Bizim toplumda var bu durum maalesef, Avrupa'da gormedim desem yeridir. Bizim tplum kadin dusmani. Kadin guzellik+yastan olusan bir mal olarak goruluyor. Erkekler genel olarak cok hadisz ve dangalak zaten az biraz da parasi varsa adam 50yasinda olsa bile 20lik kiza yaziliyor artik kendini ne saniyorsa. Igrenc.
Önceki yorumlarda biri erkek her yasta güzel genc kiz bulur yazmista ona istinaden yazdim. Akilli bir kadin kendinden asiri büyük bir erkekle beraber olmaz bence. Erkeklere kalsa dediginiz gibi bir cogu kendinden genc istiyor ama kadinlar kendinden o kadar büyük birini istiyor mu acaba.

Arkadaşlar hepinizin iyisiyle kötüsüyle yorumları benim için çok değerli öncelikle vakit ayırıp yazdığınız için Çok teşekkür ederim. Evet söyledikleriniz çok mantıklı ama işin içindeyken dışarıdan bakmam zor oluyor , biraz da sürekli bunu düşünerek psikolojimi bozdum sanırım. Doğru olan ayrılmak .
Neden bu kadar geç kalmış hissettiğimi de söyleyim bir: çevremin algısı Yaşın geçiyor daha çocuk sahibi olacaksın geç anne olma iyi olmaz vs ikincisi : çoğu arkadaşım evlendi anne oldu minicik bebekleri oldu yuvaları var çok güzel birsey aile olmak düzen kurmak ama doğru insanla tabi İmreniyorum v eben neden geç kaldım nerde hata yaptım kaderim mi buydu diyorum .. evet evliliğin yaşı olmaz belki de ama hayat aile planlaması açısından anne olmak açısından ne bileyim öyle stresler yarattım kendi kendime..
‼️⁉️Bi de şu konuda fikrinizi merak ediyorum arkadaşlar . Benden 12 yaş büyük birisi ile olmak ne gibi dokunurlar getirir, bu yaş farkı anormal midir? Bu kişi için sormuyorum genel olarak soruyorum . Yani derler yA evlilikte yaş sevdikten sonra sorun olmaz diye amcam ve yengem arasında 10 yaş var ve çok mutlular .. yaşayan be tecrübe edenler bu konuda ne der düsüncelerinizi alayım ⁉️sevgiler

++++++++

öyle durmuyor işte , çok mağdur görünüyor , hayatımı sana adadım seni çok seviyorum mutlu olcaz diye güzel güzel konuşuyor ..çok vicdan yapıyorum . Sinirli yapısının yanında çok da koruyup kollayan üzerine titreyen yapısı var zaten o yüzden bu kadar uzadı . Üzüldüm gidemedim . Zaten Korkuyorum ayrılık konusu açtım Bi kaç kez çok büyük tepkiler vermeye kalktı , benim başkasıyla evlenebilme fikrim bile onu çıldırtıyor dedim yA eşiymişim gibi görüyor ne yaptı etti beni geri çevirdi Hep kararımdan ..
Öte yandan fikir olarak diğer konularda anlaştık ve ilişki basından bu yana onu ben de çok sevdim arkadaşlar , size burda içimi dökerken kendime karsı Da dürüst olmam gerekiyor . Yani sevgisiz Bi ilişki değildi , ben de çok sevdim yaş yönünden fikir ayrılıkları çok olmadı benim kararlarımı o ben de onun kararlarını mantıklı buldum çoğu zaman . Hatta yaşıtlarım çok fevri Çocuksu gelmeye başladı . Ama dediğiniz gibi ben 35 iken o 49 lara gelecek . Ben zaten minyon suan 24-25 gösteriyorum . Gerek görüntü gerekse Psikolojik olarak onu yetersiz görmek kendi içimde büyük Bi hesap olur. . diğer onun öfkesel yapısı ayrı Bi cabası o vakte kadar erişmiş olursak tabi ..
bunlar varsayımdı sadede gelirsem benim sanırım bu ilişkiyi mantıken sonlandırmam gerekecek ama içimi nasıl teselli edicem. Birine kötülük yapmış hayallerini yıkmış kandırmıs gibi hissettirecek beni 😣😢

Arkadaşlar merhaba , 28 yaşındayım . Evlilik konusunda artık bir yuva kurmak evlenmek istiyorum -yani hazırım.Ancak son 4 yıl içerisinde doğru olduğunu sandığım yanlış bir ilişki yasadım. Gözüm öylece kördü ki tüm fırsatları ve güzel kısmetleri elimin tersiyle ittim . Şimdi anladım ki hayatımdaki insanla kaderimi birleştirmek istemiyorum . Sürekli kafamda onun yanlıs kişi olduğunu düşünüyorum . Yapısı aşırı öfkeli ağzı bu süreçte bozuldu ve daha zorba kabadayı kıskanç beni karısı gibi gören Bi insan haline geldi . Evet kıskanılmak ve sahiplenilmek dozunda olursa güzel ama bu aşırı. Bunun dışında ailesini sevemedim Ben Ege’de doğup büyüdüm biraz kültürel farklılıklar var ve bir diğer önemli husus da benden 12 yaş büyük.. Sezgilerine hep güvendiğim annem de pek sıcak bakmayınca tüm bu nedenler birikip beni soğuttu . Geriye baktığımda güzel anılar da çok , çok şeyi paylaşıyorsun bu süreçte herşeyini biliyorsun yeni bir insana alışmak ona yeniden alışmak o kadar zor ki .. diğer taraftan bundan ayrılmak çok daha zor keza kendisi sıkıntılı Bi insan kolay kabullenmeyecek ve beni rahatsız edip zarar vermeye çalışacaktır . Çünkü artık 40 yasında olduğu ve baska Bi insanla hayat kurması benden daha güç olduğu , benim genç olmam vs gibi sebeplerle çok zorlanacak . Ve En önemlisi de şimdiye kDar hep benimle evlilik hayali kurdu her şeyi ona göre planladı bu yüzden de bir şok süreci geçirecek ve bunu bana da bedel olarak ödetecek .
Diğer yandan tak diye kesip atsam o kaçırdığım fırsatlar Kısmetler de artık yok . Yaşım geçtikçe evlenememekten kimseyi bulamamaktan çok korkuyorum .
sizler de bu hisleri yaşadınızmı ? Kaç yasında evlendiniz . Neler hissettiniz ne olur yardım edin çok üzgünüm .. 😞
Canım yaşın henüz çok genç elbet çıkar karşına biri yani bu şekilde düşünmen yanlış kendini boşuna üzersin kısmetin nerden çıkacağı belli olmaz benim kaynımda 28 yaşında eli yüzü düzgün üniversite mezunu ama kafadengi kimseyi bulamıyor bu yüzden bi everemedik onuda. Aslında tesadüf aramayın tesadüfleri kendiniz yaratın. Bi işe gir çalış elbet çıkar karşına biri

Evet , bu da öyle biri.. öfke kontrolü yok . Öfkeliyken herşeyi yapabilir . Sinirliyken bana da çok dedi seni öldürücem senin yerin mezar diye yanında olsam o ann parçalardı beni öyle bir sinir ki.. ama ertesi gün sanki dünki insan değil tam naif aşkından ölen bir beyefendi .. o kadar git gelli bir ilişki yaşadım ki benim bile nevrim döndü acaba normali mi bu herkeste olur böyle şeyler iyisi de kötüsü de falann diyip kendimi avuttum..

Şu Erzurum'daki cinayeti duymuşsunuzdur belki. Adam baldızı ve kocasını öldürdü. Taa en başında nişanlıyken kadına demiş ki benden ayrılırsan ailenden birilerini öldürürüm. Kadın ayrılmaya korkmuş ama 20 yıl sonra yaptı yapacağını pislik. Sırf korkunuzdan evlenmeyi düşünmüyorsunuz heralde.

Evet , bu da öyle biri.. öfke kontrolü yok . Öfkeliyken herşeyi yapabilir . Sinirliyken bana da çok dedi seni öldürücem senin yerin mezar diye yanında olsam o ann parçalardı beni öyle bir sinir ki.. ama ertesi gün sanki dünki insan değil tam naif aşkından ölen bir beyefendi .. o kadar git gelli bir ilişki yaşadım ki benim bile nevrim döndü acaba normali mi bu herkeste olur böyle şeyler iyisi de kötüsü de falann diyip kendimi avuttum..
Dengesiz işte. Kendinizi seviyorsanız evlenmeyin. Çok korkuyorsanız bu adamdan hata yapmasını bekleyip büyük bir kavga çıkarıp terkedin. Her yerden engelleyin

Arkadaşlar merhaba , 28 yaşındayım . Evlilik konusunda artık bir yuva kurmak evlenmek istiyorum -yani hazırım.Ancak son 4 yıl içerisinde doğru olduğunu sandığım yanlış bir ilişki yasadım. Gözüm öylece kördü ki tüm fırsatları ve güzel kısmetleri elimin tersiyle ittim . Şimdi anladım ki hayatımdaki insanla kaderimi birleştirmek istemiyorum . Sürekli kafamda onun yanlıs kişi olduğunu düşünüyorum . Yapısı aşırı öfkeli ağzı bu süreçte bozuldu ve daha zorba kabadayı kıskanç beni karısı gibi gören Bi insan haline geldi . Evet kıskanılmak ve sahiplenilmek dozunda olursa güzel ama bu aşırı. Bunun dışında ailesini sevemedim Ben Ege’de doğup büyüdüm biraz kültürel farklılıklar var ve bir diğer önemli husus da benden 12 yaş büyük.. Sezgilerine hep güvendiğim annem de pek sıcak bakmayınca tüm bu nedenler birikip beni soğuttu . Geriye baktığımda güzel anılar da çok , çok şeyi paylaşıyorsun bu süreçte herşeyini biliyorsun yeni bir insana alışmak ona yeniden alışmak o kadar zor ki .. diğer taraftan bundan ayrılmak çok daha zor keza kendisi sıkıntılı Bi insan kolay kabullenmeyecek ve beni rahatsız edip zarar vermeye çalışacaktır . Çünkü artık 40 yasında olduğu ve baska Bi insanla hayat kurması benden daha güç olduğu , benim genç olmam vs gibi sebeplerle çok zorlanacak . Ve En önemlisi de şimdiye kDar hep benimle evlilik hayali kurdu her şeyi ona göre planladı bu yüzden de bir şok süreci geçirecek ve bunu bana da bedel olarak ödetecek .
Diğer yandan tak diye kesip atsam o kaçırdığım fırsatlar Kısmetler de artık yok . Yaşım geçtikçe evlenememekten kimseyi bulamamaktan çok korkuyorum .
sizler de bu hisleri yaşadınızmı ? Kaç yasında evlendiniz . Neler hissettiniz ne olur yardım edin çok üzgünüm .. 😞
Valla 30 yasimda evlendim isimi evimi arabami aldim. Ailemle yasadim hic aklima evlilik gelmedi. Gerci 30undan once vermicez demislerdi gelme basimiza evlencem diye demisti annem🤭. Iyiki 30umda evlendim diyorum hayatimi yasadim cunku evlenince çoğu sey kısıtlanıyor. Her gece aksam disari cikan biriydim simdi hafta sonu bile zor oluyordu viruse kadar surekli birileri geliyor gidiyosun. Calisiyosun hep yemeğin hazir olmak zorunda ev temiz duzgun olmak zorunda. He evlilige hazirim demekle gercekteb olunmuyor.

ben de üniversite mezunuyum işim de var çok şükür ama ona bakmıyor işte hepimiz bu konularda aynı duygularda boğuluyoruz okumuş okumamış farketmiyor .. avantajım ekonomik yönden daha hür olmak bu da çok güzel birsey . Ama benim derdim zaten paradan ziyade mutlu Bi yuvam iyi bir eşim olsun . Dediğiniz gibi bazı korkular yüzünden evlenmeyi düşünüyordum bununla çünkü süreç onu gösteriyor her geçen gün zaman geçiyor . Hata yapma korkusu beni buraya yazmaya itti. Bayram geçsin bir psikoloğa gideceğim arkadaşlar .

Canım yaşın henüz çok genç elbet çıkar karşına biri yani bu şekilde düşünmen yanlış kendini boşuna üzersin kısmetin nerden çıkacağı belli olmaz benim kaynımda 28 yaşında eli yüzü düzgün üniversite mezunu ama kafadengi kimseyi bulamıyor bu yüzden bi everemedik onuda. Aslında tesadüf aramayın tesadüfleri kendiniz yaratın. Bi işe gir çalış elbet çıkar karşına biri

Amcanla yengen evlendiğinde biri belki 18 diğeri 28 di. O zamanın normali.. kızlar okumaz evlenir.

Sen evlensen 28 sin adam 40. Beş seneye senin en güzel çağların başlayacak. Adamın belki cinsel sorunları olacak. Belki psikolojik.. belki fiziken hızlı çökecek. Şimdiden bile yaşıtın veya az büyüğün biriyle evlenmek o heyecan o neşe enerji başka olur.

İlk mesajımda sormuştum. Bu adam dört yıl seninle neden evlenmedi? Belki okuyacaktın para kazanacaktın? Belki hayatına düzgün biri girecekti. Neler engellemiş.. kendinden soğut ve yakandan düşsün. O doğulu dedin sanırım senden küçük kızı bile bulur evlenmek için. Onu hiç düşünme. 40 ına kadar seni bekleyen dört yıldır evlenmek için harekete geçerdi.

++++++++
:stop::stop::KK59:
++++++++
Ayrılmama bahaneleri belki de

Seni 37 yaş konusuna alalim diyesim geldi. Ama zaten hali hazırda bir ilişki icindesiniz. Adam 40 yaşına gelmis ama hala daha olgunlasamamis. Öncelikle bu toksik iliskiden kendinizi kurtarın. Yaşınız daha genç, önce ayrılın kurtulun o adamdan, sonra kendi basina kalmanın biraz tadini çıkar, hem ilişkinin etkilerinden çıkıp kendinize yol cizmek için de zamana ihtiyacın olacak.
Ne zaman ki kendinizi hazır hissederseniz o zaman yeni iliskilere yelken açabilirsiniz.
Bu adam da size bir sey yapamaz siz onun kölesi değilsiniz, malı degilsiniz ve buna da izin vermeyin.

Öncelikle yorum İçin teşekkür ederim arkadaşım . Sorunu gözden kaçırmışım . Ben de üniversite mezunuyum okulumu bitirip işimi kurana dek zaman bu şekilde geçti. İlk iki yıl zaten yeni ilişki bilirsiniz tatlı zamanlar tanımakla geçti , iki yıldan sonra karakterler daha ön plana çıktı ve bu huylarını daha güzel analiz ettim yani son iki yıl ben hep acaba ile devam ettim . İlişki üzerinde çıkmaza girdiğim için kafa yormaktan hakkında düşünmekten hep kaçtım kendimi işime verdim bu esnada zaman da böyle geçti . Toparlamak gerekirse Ona kalsa o çoktan razı Geciktiren taraf ben oldum . Ve Artık bu sene evlenmek İstediğini bi an önce nikah düğün yapmak istediğini söyleyip duruyor. Ben bunları duydukça iyice geriliyorum ve İlişkiyi evliliği sorgulamaya başladıkça işte bu sebepler kafamda örümcek gibi sardı. Çıkmaza girdim .

Amcanla yengen evlendiğinde biri belki 18 diğeri 28 di. O zamanın normali.. kızlar okumaz evlenir.

Sen evlensen 28 sin adam 40. Beş seneye senin en güzel çağların başlayacak. Adamın belki cinsel sorunları olacak. Belki psikolojik.. belki fiziken hızlı çökecek. Şimdiden bile yaşıtın veya az büyüğün biriyle evlenmek o heyecan o neşe enerji başka olur.

İlk mesajımda sormuştum. Bu adam dört yıl seninle neden evlenmedi? Belki okuyacaktın para kazanacaktın? Belki hayatına düzgün biri girecekti. Neler engellemiş.. kendinden soğut ve yakandan düşsün. O doğulu dedin sanırım senden küçük kızı bile bulur evlenmek için. Onu hiç düşünme. 40 ına kadar seni bekleyen dört yıldır evlenmek için harekete geçerdi.

Back
X