Evlilik ve geç kalmak korkusu -28 yaş

Lutfen arkasina bakmadan bu adamdan ayrilmasi gereken bu arkadasi daha da endiselendirip korkutmayin.
28 yas ne allah askina? Ben 32 yasimda evlendim. Bana da hep diyenler laf sokanlar oldu ama bundan oncekilerle bi sekilde evlenmis olsaydim ya ( beni her buldugu firsatta aldatmis, girdigi iste iki yildan fazla tutunamayan ve sorunu hep baskalarinda arayan, ya da ofke nobetleriyle etrafindaki esyalari kirip doken ama bir gun belki sira bana gelecek) biriyle mi evlenseydim. Benim en ciddi iliskilerimdeki tehlike canlari bunlardi mesela ayri ayri. Her biri hayatimi baska sekilde mahvederdi ama benim hayatim daha kiymetli. Etraf siz koca dayagi yerken elinizi tutmayacak. 32 yasinda bekar kendi parasini yiyen bir kadin olmayi, 29 yasinda evli hamile ve kapinin onundeki paspas muamelesi goren biri olmaya tercih ederim. Bu erkek musveddesini de kim aliyorsa alsin. Hayrini gorsun. Siz kendinizi kurtarmaya bakin. Allah onunuzde ne kapilar acar siz icinizi ferah ve temiz tutarsaniz.
Canım siz de mi 32 de evlendiniz. Ne güzel böyle örnekler duymak

Seni 37 yaş konusuna alalim diyesim geldi. Ama zaten hali hazırda bir ilişki icindesiniz. Adam 40 yaşına gelmis ama hala daha olgunlasamamis. Öncelikle bu toksik iliskiden kendinizi kurtarın. Yaşınız daha genç, önce ayrılın kurtulun o adamdan, sonra kendi basina kalmanın biraz tadini çıkar, hem ilişkinin etkilerinden çıkıp kendinize yol cizmek için de zamana ihtiyacın olacak.
Ne zaman ki kendinizi hazır hissederseniz o zaman yeni iliskilere yelken açabilirsiniz.
Bu adam da size bir sey yapamaz siz onun kölesi değilsiniz, malı degilsiniz ve buna da izin vermeyin.
Evet benim konum çok güzel ve çok güzel yorumlar geldi. Teşekkürler :)

Hangi konu arkadaşlar , geç evlenen ve mutlu olan sizleri dinlemek beni motive ediyor konuyu nerde bulabilirim link atar mısınız
Benim konuma bakabilirsin cnm. Ben üstelik 37 yaşındayım. Senden 10 yaş büyük biriyim. Bana ne umutlar verdi arkadaşlar.

Aklıma takılan diğer bir husus ; bu kişinin kişilik özelliklerini söylemeden sadece yaşı sorun etseydim o zaman bakış açınız ne olurdu. Yolunda giden bir ilişki ama 12 yaş fark.. bunun İçin ayrı bir başlık açmayı düşünüyorum fikirleri merak ediyorum. Burdan bilenler yorum yazarken kişiden ve karakterden bağımsız değerlendirsinler . Yani yaş ciddi bir kriter midir yoksa tamamlayıcı mıdır bu Konuda fikir ve tecrübeleri öğrenmek istiyorum şuanki ilişkimden bağımsız olarak .. bu konu da açık ve devam etsin . Herkesin düşüncesi tecrübeleri benim için çok çok kıymetli yorumlarınızı Yaşadığınız ve tecrübe ettiğiniz şeyleri bekliyorum . Sevgiler

Öte yandan erkek her yaşta evlenir asla da zorlanmaz senden daha genç ve güzelini de bulur önce bunu bı kabul edelim erkeğin yaşı yoktur malesef....bu toplumda...
Katılıyorum maalesef bende kendimden 10 yaş büyük biriyle görüşmüştüm. Sürekli vicdanıma oynardı onu bırakmayayım diye , sen genceciksin güzelsin beni bırakırsan ben kimseyi bulamam herkes bana sen bırak diyor yoksa bir gün elinden gider daha gencine diyor vs derdi. Neticede 37 yaşındayken beni bırakıp ben o sırada 27 yaşındaydım, o da tam 27 yaşında baska birini bulup benden once evlendi. Şu an çocuğu bile var üzerinden 3 buçuk sene geçti, ben daha yeni nişanlıyım:)

Katılıyorum maalesef bende kendimden 10 yaş büyük biriyle görüşmüştüm. Sürekli vicdanıma oynardı onu bırakmayayım diye , sen genceciksin güzelsin beni bırakırsan ben kimseyi bulamam herkes bana sen bırak diyor yoksa bir gün elinden gider daha gencine diyor vs derdi. Neticede 37 yaşındayken beni bırakıp ben o sırada 27 yaşındaydım, o da tam 27 yaşında baska birini bulup benden once evlendi. Şu an çocuğu bile var üzerinden 3 buçuk sene geçti, ben daha yeni nişanlıyım:)
Kafasını beynini patlatacaksin boylelerinin

Ailesi falan biliyor beni evleneceğiz demiş. Onlar da bi an önce isteyelim falan demişler . Araya corona girdi allahtan ki düşünmeye zamanım oluyor . İşte hep bunlar üzerimde bi baskı oluşturdu . Ailesi gelse bu sefer neden 4 yıl berabersin madem diyecekler 🤦‍♀️ Kimse beni anlamayacak yukarıda yazdım 4 yılın özetini ama gel de millete anlat. Kimseyi takmayanlara çok özeniyorum . O ne der bu ne der diye hayatımızı yakıyoruz galiba

Ailesi falan biliyor beni evleneceğiz demiş. Onlar da bi an önce isteyelim falan demişler . Araya corona girdi allahtan ki düşünmeye zamanım oluyor . İşte hep bunlar üzerimde bi baskı oluşturdu . Ailesi gelse bu sefer neden 4 yıl berabersin madem diyecekler 🤦‍♀️ Kimse beni anlamayacak yukarıda yazdım 4 yılın özetini ama gel de millete anlat. Kimseyi takmayanlara çok özeniyorum . O ne der bu ne der diye hayatımızı yakıyoruz galiba
Hiç öyle düşünme canım büyük nişanlar yapıp evleri hazırken düğünden bir hafta önce ayrılanlar evlenip çocuğuyla boşananlar var sen daha yolun başındasın. Herkesten önce kendini düşün istemiyorum diyorsun içine sinmiyor yaş farkı da çok en iyisi kendinden soğut yavaş yavaş bitir. Anlattıklarına göre tekin biri de değil ilerde evlensen ayrılmaya kalksan kadın cinatetine kurban gidersin Allah korusun...

Kafasını beynini patlatacaksin boylelerinin
Bir kere aramıştım ağzıma geleni saymak için ama açmadı telefonu :) bir daha da aramadım ne de mesaj attim. Allahindan bulsun dedim. Kendimi de suçladım neden inanıp vicdan yapıp görüştüm ki diye. Konu sahibi bu hatayı yapma inan onu hiç dusunme. Erkekler özellikle okuduysa isi , eğitimi varsa mutlaka toplumda yaşını önemsemeden görüşenler oluyor. Diyeceksiniz sen de onlardan olmuşsun:) tanıdığımda 33 yaşındaydı . Ayni meslektendik . O isini çok iyi yapardı, hayranlığımı kazanmıştı. Mantık ya da görücü usulü değildi yani. Ama bu tarz erkekler görücü usulü cook kişiyi bulabiliyor. Ayrıca ben de sizin gibi o süreçte, yaşıma uygun benzer meslek, düzgün ailelerden gelen kişileri reddettim sırf ona merhamet ettiğim için bırakmayacağım dedim. ( ailem istemiyordu bekliyorduk) iste öyle bana vicdan yaptırarak bi anda patt " ben daha fazla bekleyemem" diyerek gitti. 2 ay içinde sözlendiği haberini aldim. Bence ailem istemiyor de, ailenden destek al vazgec. Ne demek "Senin yerin mezar " ben bırakıldığımda 27 yaşındaydım ve inan biirr sürü tanıştırmak isteyenler oldu. Çıkar birileri.

Sana birsey söyleyim mi onun tak diye gidip nişanlanması senin çok hayrına olmuş. Başta canın yanmıştır ama bu sürüncemede kurtulup önüne bakmana vesile olmus. Bende de öyle birsey olsa da en azından “benden kaynaklanmadı karşı taraf hayırsızmış iyi ki de geç olmadan gösterdi Allah” deyip yoluma baksam .. böyle birsey bir işaret gelse keşke. Hata yapıp yanlış karar vermekten çok korkuyorum .
Bir kere aramıştım ağzıma geleni saymak için ama açmadı telefonu :) bir daha da aramadım ne de mesaj attim. Allahindan bulsun dedim. Kendimi de suçladım neden inanıp vicdan yapıp görüştüm ki diye. Konu sahibi bu hatayı yapma inan onu hiç dusunme. Erkekler özellikle okuduysa isi , eğitimi varsa mutlaka toplumda yaşını önemsemeden görüşenler oluyor. Diyeceksiniz sen de onlardan olmuşsun:) tanıdığımda 33 yaşındaydı . Ayni meslektendik . O isini çok iyi yapardı, hayranlığımı kazanmıştı. Mantık ya da görücü usulü değildi yani. Ama bu tarz erkekler görücü usulü cook kişiyi bulabiliyor. Ayrıca ben de sizin gibi o süreçte, yaşıma uygun benzer meslek, düzgün ailelerden gelen kişileri reddettim sırf ona merhamet ettiğim için bırakmayacağım dedim. ( ailem istemiyordu bekliyorduk) iste öyle bana vicdan yaptırarak bi anda patt " ben daha fazla bekleyemem" diyerek gitti. 2 ay içinde sözlendiği haberini aldim. Bence ailem istemiyor de, ailenden destek al vazgec. Ne demek "Senin yerin mezar " ben bırakıldığımda 27 yaşındaydım ve inan biirr sürü tanıştırmak isteyenler oldu. Çıkar birileri.

Bugüne kadar sadakatsizliğini görmedim . Bana çok düşkün ama öfke problemi var sinirlenince herseyi yapabilecek cinnet geçirecek türden.. bahsettiğim cümleleri kurup seni öldürürüm vs bir de üzerine yaş farkı gelince düşündürdü..
bir de buraya yazarken beni şaşırttınız . Çoğunlukla yaşa takılma önemli olan karakterdir diye yorumlar gelir sanmıştım hep söylenir ya . Ama hak veriyorum

Bugüne kadar sadakatsizliğini görmedim . Bana çok düşkün ama öfke problemi var sinirlenince herseyi yapabilecek cinnet geçirecek türden.. bahsettiğim cümleleri kurup seni öldürürüm

Kaçın kaçın kaçın

Saha Muğlada yeni bir kadın cinayeti işlendi görmediniz mi? Ölen kızın arkasından ee ne yapalım o adamla sevgili olmasaymış dediler. Kadın hayatının hiçbir değeri yok, sen kendi canınızın kıymetini kendiniz bilceksiniz.

Millete anlatmak zorunda değilsiniz, siz kendi kafanızda bu adamı evlilik konumuna oturamiyorsaniz konu bitmiştir. Gözünüzü seveyim, alışkanlık ayağına evlenmeyin. Nişanlandıktan sonra ayrılmayı gözüm yememisti, aman düzen bozulmasın, ayağına. Sonra noldu, 23' te evlenip 26' da boşandım. İçinize sindiremediginiz adamlarla evlenmeyin, sonuç belli. Gittim, 30'da tekrar evlendim bu arada, hiç de geç değilmiş. En doğru yaşmiş.

Israrla buyuk birisiyle evlenilir mi sorun olur mu diye sormussunuz. Bence gunumuz adamlariyla buyuk ihtimal sorun olur. 40 yasinda bir adam artik neler gorup geciriyor. Cok yakinim kendinden 10 yas buyuk biriyle evli ama bundan 15 sene once evlendiler gayet siradan mutevazi tiplerdi senin öldürürüm mezarini kazarim falan demiyolardi.

Yoruma bak. :kusmuk:

Cehalet ne illet sey.
Güya konu sahibine yardim etmeye gelmis "senden daha genc ve güzelini bulur" yaziyor konu sahibinide görmüs sanki ne kadar güzel oldugunuda biliyor. Görende toplumdaki yasi büyük adamlarin hepsi fistik gibi genc kizlarla geziyor sanar.

Yoruma bak. :kusmuk:

Cehalet ne illet sey.
Benim yazdigima yorumun buysa bu seninn teneke olduğunu gösterir tinkkkk ettin bak
Bu ataerkil toplumda erkeği koydukları yerden bahsediyorum !!!! Yooo böyle bişey yok ki boş konuşuyorsun diyemezsin bile Türkiye'yi taniyosan
Biraz geniş bak olaylara

Bu kadar mutsuz bakış açısı daracık yaşama ya seninle yaşamak ne zordur üffff.

Ha hatanida kabul et bence erdemdir 😂

28yaş ne ya,şimdiki aklım olsa 32-33den önce evlenmezdim.NET.

Öyle deme ya.. herkes kendinde olmayanı iyi bilirmiş . Yaşım geçiyor , çocuk istiyorum, düzenli evim hayatım yuvam olsun istiyorum . Tabi bunları kıymet bilen bi adamla yapmak istiyorum . Önemli olan evli olmak bekar olmak değil . Önemli olan kimle evli olduğun . Suan için aynı ‘ evde birlikte yaşa Ama evlenme’ olayları bana göre değil kendimi lise talebesi görme zamanlarını geçirdim . Aklı basında bi insanla özellikle de sevdiğim bi insanla artık evlenmek istiyorum . EvlenmeZdim şimdi olsa diyenler bence eşleri ile sorunu olanlar bilmiyorum bilmeden yorum yapmak istemem ama eşini sevdikten sonra ne gibi bir zararı olabilir evliliğin .. dağınık bi hayat yasamak ne kadar zor . Sürekli ordan oraya işim gereği de artık zorlanır oldum .. hayatımdaki insan KESKe biraz normal olsaydı şimdiye evlenseydim .. evet belki çok geç değil dünyanın sonu değil önemli olan doğru kişi ama 32 33 yaşına gelsem bu sefer çevremde adam bulmak zorlaşıcak . Kabul edin ki Türkiye’de 28 30 yaşında ortalama evlilik yapılıyor .

Back
X