• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik ve Kader

demetanne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2011
324
31
68
Diğer
Evlendiğimiz kişiyi tamamen kader belirlemiyormuş. Allah karşımıza bazı adaylar çıkarıyormuş. Seçimi biz yapıyormuşuz. Yani kötü bir eşimiz varsa sorumlusu bizmişiz.

Kaderim buymuş demek daha hazmedilir bir şey ama yanlış evlilik yaptım demek pişmanlıkların en büyüğü.

Evlendiğimiz kişiyi tamamen kader belirlemiyormuş. Allah karşımıza bazı adaylar çıkarıyormuş. Seçimi biz yapıyormuşuz. Yani kötü bir eşimiz varsa sorumlusu bizmişiz.

Kaderim buymuş demek daha hazmedilir bir şey ama yanlış evlilik yaptım demek pişmanlıkların en büyüğü.

vayyy...ilginç gerçekten eğer doğruysa merak ettim acaba diğer adaylar kimlerdi:34:

bence bu konu tamda öyle değil. çünkü her hayrın içinde bir şer her şerrin içindede bir hayır gizlidir.

Hayır ve şer de Allah'tan dır...

Bense insanların kendi kaderini kendi çizdiğine inanırım....
Mutluysan doğru evlilik, mutsuzsan yanlış evlilik... Yapıcak birşey yokk....

Pek mantıklı gelmedi..
Sonuçta başka kişi başka bir hayat demek yani kaderin tamamen değişmesi değil mi ?

Bu işleri pek sorgulamamak taraftarıyım.
Ben boşandıktan sonra kimi zaman "yanlış evlilik yaptım" derdim ama zerre kadar pişmanlık duymadan. Birbirimize uyum sağlamayacağımızı bile bile evlendim çünkü. Pişman olsam ne değişecek ki?
Kimi zaman da "kader" derdim. Rabbim böyle uygun görmüş diye düşündüm.
Her ne kadar yanlış seçimler yapmış olsak da mutsuz olmak gibi bir amacımız yoktur di mi?
Tavuk ve yumurta misali,uzar gider...

ben bu konuda biraz daha kaderciyim aslında. "gelin ata binmiş ya nasip" diyen taraftayım yani. ben evlenmek üzere olan sevgilimden ayrıldıktan sonra, eşim de başka bir kızla evlenmek için istemeye gittikten sonra ikimizin de işi olmadığı için birbirimize dert yanarken önce sevgili, sonra eş olduk birbirimize. ikimiz de aynı zamanda aynı şeyleri yaşamamış olsaydık ya da birimizin işi olmuş olsaydı şuan başka hayatlar sürüyor olurduk. ama bence birbirimizin kaderiydik, bu yüzden ikimizin de beklediği şeyler olmadı.

Ben de kader olduğuna inanıyorum. Kısmetinizde varsa o kişi mutlaka seni buluyor. Ben eşimle evlenmeden önce aynı şirketin farklı şehirlerinde görev yapan iki iş arkadaşıydık ve ben ona karşı hiç bir şey düşünmüyordum, tabi o zamanlar eşim de bana. Hatta onun bir sevgilisi de vardı. Hep onun için içimden ne kadar efendi bir çocuk Allah sahibine bağışlasın derdim. Meğer eşim bana aşıkmış ve sahibi benmişim :) Kısmette varsa yaşıyorsun.

bende kısmet olduğuna inanıyorum. ilk eşim bana arkadaşlık teklif etti ben kabul etmedim. daha sonra eşim istanbula gidip iş görüşmesi yapmış ve kabul edilmiş. tekrar muğlaya dönüp gitmek için hazırlık yaparken burda daha iyi bir teklif almış. ve biz daha sonra beraber olmaya başladık. o istanbula gitseydi belki olmayacaktı. kader işte....

bende kader olduguna inanıyorum,eski esimle evlenmeden once bir defa karsılasmıstık,
o zamanlar onun sevgilisi vardı ama o benden holanmıs ben bunu 3 yıl sonra kendisinden ogrendim itiraf etti,o gun görüsmeye basladık,,
evlendik ama yürümedi.o donemlerde başka seceneklerde cıkıyor ama kader gercekten ne olacaksa o oluyor...
herkes için herşeyin hayırlısı olur inşallah...

Evlenirken öyle bir gözü kapanıyor ki insanın, göremiyor yanlış onları da.
Ben de kader olduğunu düşünüyorum. Doğacak çocukların anne ve babalarının hatta isimlerinin bile önceden belli olduğuna

evleneceğin kişi ve ölüm vaktin değişmezmiş.. yalnz dua ile evleneceğin kişinin ahlakı ve ölüm şeklin güzelleşebilirmiş...

diye biliyorum ben...

Back
X