Evlilik ve kocanın odunluğu

caky

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2014
50
21
13
Merhabalar aranıza yeni katıldım kocamla 3 yıldır birliteydik şimdide 1,5 aylık evliyiz ve o kadar monoton bir evliliğim varki kocaman bana aşık biliyorum ve hiç bi zaman şüphe etmedim ama akşamları eve gelince tv izler kitlenir bişey sorarsın ya cevap verir ya da vermez gün içerisinde arayıp sormaz kolay kolay hep dışarlardadır müşterilerle işlerle uğraşır durur evde bile telefonu hiç susmaz arayan arayana ona ilgi gösteriyorum bazen karşılık veriyor bazen vermiyor, bazen çok neşeli oluyor bazen çok durgun, bazen çok konuşur ama zaman gelir ağzını bıçak açmaz benimde artık dengem bozulmaya başladı, çalışan biriyim Allahtan ne yapmam lazım hareketlendirmek için yemeklermi yapmadım, tatlı sözlermi sarf etmedim hee beni sürekli mutsuz ediyor demiyorum Allahı var yeri geliyor çok mutlu ediyor ama çoğunlukla hep durgun suskun ve yorgun biri ben napıcam bu adamla bana biraz fikir verirmisiniz

yoruluyordur işte siz evdeyseniz sıkılıyorsunuzdur diye düşünmüştüm ama sizde çalışıyormuşunuz. bence tatlı bir dille konuşun bunu. sert çıkmadan. beni seviyorsun biliyorum ama ilgi istiyorum demeniz belki çözecektir olayı

söyledim açık açık ben bazen çocuk gibi şımarmak istiyorum diyorum bana diyorki yapıyorum ya ona göre ben çok şey istiyorum ama isteklerim çok küçük 7/24 benimle ol ilgilen demiyorum ki akşamları sohbet istiyorum dur şunu izliyim dur şuna bakayım çok keyfi olursa konuşuyor bende sinirleniyorum yatmaya gidiyorum yatağa gelince sokuluyor ya ozaman boğasım geliyor sabahtan beri benimle ilgilenme yatağa gelince beni hatırla deyip iyi geceler fırçasını basıyorum. önceden böyle değildi konuşur gırgır yapar şakalar yapardı şimdi o kadar çok azaldı ki bunlar gün geçtikçe tek düşüncem bugün ne yapacakta canımı sıkıcak diyorum.

Ruh esinizi secememissiniz ve bir insani kendi istediginiz bir adama donusturmeyi beklemek cok utopik olur. Adam bu, malzeme bu.. yogun calisan ve isine sadik birinin cocuk ruhlu olmasini beklemeyin.. bence siz kafa yapinizi degistirin, kendinize ugraslar bulun ve yorulun.. belkide onun kadar yorulmadiginiz icin, asiri bir ilgiye ihtiyac duyuyosunuzdur. Yada yapicak birseyler bulun, kreatif olun.. guzel sexy bir kiyafet giyinin yeni aldiginiz kokuyu koklatin filan falan ayyyy ..

keryneia anlattıkların tam da uyuyor bize gülümseyerek okudum Aslına bakarsan ikimizinde hayatta beklentileri aynı istekleri aynı planları aynı sadece bu cilveşlemede evde sohbet ve şakalaşmalarımız çok çok az evet çok yoğun çalışıyor bazen ben bile fark ediyorum ne kadar kafasının dolu olduğunu çocuk ruhlu değil belkide ondan kaynaklanıyor. evet ben pek yoğun olan biri değilim herhalde boş boş kaldıkça sarıyorum teşekkür ederim yazdıkların için çok daralmıştım ondan yazma gereği duydum acaba olan şeylermi yok benmi büyütüyorum diye

1,5 ay monotonlaşmak için çok erken.
Bence sen yap bişeyler, biraz çaba göster. Çalışan erkek, hele çok yoğun çalışan erkek böyle ilgisiz ve durgun olabiliyor. Beklentilerini karşılayamaz belki böyle çalıştığı sürece.
Sevdiğinden eminim diyorsun, demek adam ruhen ve fiziken o kadar yoruluyor ki sevgisini bile gösteremiyor doğru düzgün.
Mesela izin gününde bi plan yapın, sinemaya gidin, güzel bi yemek yiyin, muhabbet edin... İletişim kurmaya çalış eşinle. Evlilikte en büyük sorun bu iletişimsizlik zaten.

Ben tv izlemeyen bir insanim. Bekarken tv gormuslugum yok o derece. Esime de evlenmeden dedim ki bak ben tv istemiyorum amacim seninle vakit gecirmek ayrica tv olmayan yasamima tv katmam cok zor olur dedim. Tamam dedi. Ilk 8 ay almadik. Cok guzeldi, dolu dolu geçti cok şükür. Ama tv gelince gece 3te 4te de gelse gecip 2 dakika izlemeden durmuyordu. E benle de ilgilenmeyince cildiriyordum. Bi gün dedim ki ben yatiyorum sen izle. Baktim hemen arkamdan gelmis anladjm ki bu adam bensiz zevk almıyor. Bana dedi ki ben izlerken senin benimle oynaman, ilgilenmen hoşuma gidiyor. Ondan sonra artik hep o benle ilgilendi. Hadi gel tv izleyelim falan diye bana diller döküyor
Bu taktiği tavsiye ederim..

Allah başka dert vermesin, nedeyim..

Tv ile huzurun mutluluğun ne alakası var onu anlamıyorum. Her türlü teknolojiyi gerektiği gibi ve gerektiği kadar kullanırsanız, bağımlılık geliştirmezseniz sorun çıkmaz.

Konu sahibi; eşim yoğun çalıştığı dönemlerde aynen bahsettiğiniz gibiydi. Benim için çok sorun yoktu ama. Öyle ilgi bekleyen bir insan değilim. İlgi istersem sırnaşırım zaten. Ben çok ilgi gösterdim sen hiç göstermedin gibi takıntılarım yoktur. Ama haftada bir kaç geceyi sohbet gecesi yaparız evlendiğimizden beri. Şarabımızı açar koyun koyuna oturur sohbet ederiz. Siz de böyle bişey yapabilirsiniz. Bazen eşim yorgun olursa, konuşmak istemezse bir dvd koyar izleriz sadece. Bu da bir paylaşımdır bence.

en azından yatakta hatırlıyor bu da bir şey. ben yeni evliyken yatakda da hatırlanmıyordum.

Adama acidim. Stresli is nedir bilirim. Ben de durgunlasmistim bir ara. Yazik adami rahatlat biraz!

dün pazar olmasına rağmen 11 de gitti 8 gibi geldi o olmadan bişey yapamıyorlar ona da hak veriyorum ama bazen bende patlama derecesine geliyorum, ne bilim ben daha çok kıpır kıpırım belkide ondan dolayı bu şekilde oluyordur. tabikide ben bişeyler yapıyorum yeri geliyor ama bende insanım bende bişeyler yapılsın istiyorum benim için.

Bikaç kere yaptığını yaptım ya geldi senin kocan gibi dedi ama bi tanem tv başında uzanırken benimle ilgilenmen çok mutlu ediyor deyip kaldırdı beni, yada tek kaldı bende uykuya dalmış oldum

Adama acidim. Stresli is nedir bilirim. Ben de durgunlasmistim bir ara. Yazik adami rahatlat biraz!
Zaman zaman bende üzülüyorum acaba dedikleri doğru diyerek gidiyorum gözümle görüyorum yoğunluğunu ama bende ilgi bekliyorum yeri gelince biz yeni evliyiz gidip memlekette 1 hafta kalma canım demesini biliyor bayramda gitmeyi düşünüyordum ama sırf bu yüzden gidemiyorum beraber gidin demeyin çünkü kendileri daha görmeden köyleri sevmediğini dile getiriyor.

Kocanıza odun dememekle başlayabilirsiniz mesela. Kendiniz de çalışan bir kadın olmanıza rağmen eşinizin gün içerisinde yorulmuş olabileceği, müşterilere dert anlatmaktan içinde konuşma isteği kalmamış olma ihtimali aklınıza gelmiyor ve ilgi bekliyorsunuz. Alamayınca da tazecik eşinize odun yakıştırması yapmışssınız. Ben de 3 aylık evliyim, çalışıyorum eşim de aynen eşiniz gibi bir tempoda. Ama ben realistim, bütün bunları göz ardı etmiyorum , büyük beklentilerim yok Hollywood filmlerindeki gibi yürümediğini biliyorum işlerin. Bu sebeple onun göğsüne başımı yaslayıp televizyonda saçma diziler izlemek, kahvemizi alıp yorgunluk atmak, gece sarılıp uyumak bana yetiyor.

Kadınlar ve erkeklerin ilgi ve tatmin araçlarının benzer olmasını beklemek maalesef bir evlilikte yapılan en büyük yanlışlardan biri.
Erkeklerin hele ki yoğun çalışan bir erkeğin sevdiği kadına gösterdiği ilgi cinsellik ve sonrası duygusal hali ile başlıyorsa, kadının ise önce duygusal bir tatmin sonrası yaşanan cinsellik ile örtüşür.
Kadınlarda altın kural duygusal tatminin olmasıdır, erkekte ise önce cinsel dürtüler ile tatmin olmak ön plandadır.
Eşinizin dilinden olaya başlangıç yapıp onun istediği gibi başlasanız ve sonrasında bir şeyler paylaşmayı deneseniz?
Belki de işindeki stresten ya da maddi sıkıntılardan o kadar bunalıyordur ki konuşası gelmiyordur... (Yeni evli olmanıza mutabık maddi sıkıntınız olduğunu düşündüm.)
Ama bu sizi özlemediği anlamına gelmez.
Bazen bir dokunuş bazen bir gülümseme bazen ise bir sarılma sizi birbirinize bağlar.
Evlilik ve cicim ayından ziyade birlikte yapılan bir salata bile bir paylaşım ya da birlikte yenen bir yemek...
Biraz özverili olmakta fayda var hem erkeklerin evlilik hayatına kadınlardan daha zor alıştığı bilinir bunun sancısını da yaşama ihtimali çok yüksek.
Neticede evlilik romantizmden ziyade büyük bir sorumluluk.

hahahah ben bunu binlerce kez yaptm belkide 3 aylık ewliyim adam bana sen yat ben gelcem diyor düşün yaniii....

maç izler bnmkide... yanında yatdam oynaşsam dikkatimi dağıtma der....

her erkek bir olmuyorkiii.... :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…