Hayatımın hatası borç harçla evlenmek keske bekleseydımde rahat rahat evlılıgımı yasasaydım ama gectı gıttı ilk yıllarım borç ödemekle. İnsan severken aman olsun öderim yaparım dıyor ama parasızda hiç bir aktivite olmuyor. Bence ortamın düzelip tekrar masasının artmasını beklemeli. Ve güzel bir planla evıni eşyalarını dizip öyle evlenmeli. Heleki rahat yasamaya alısmıs çok zorlanırKızlar iyi geceler,
Başlığı kuzenimin durumundan yola çıkarak açıyorum.
Kuzenim nişanlı. Kenarda birikmiş paraları yok aileler yardım edemiyor ve her şeyi kendileri yapacaklar. Kuzenim kurumsal bir şirkette satınalmacı, 6-7bin gibi kazanıyor nişanlısı da o civarlardaydı ancak corona yüzünden işleri bozuldu şimdi 2.5-3 kazanabiliyor maksimum. Bu durumda evlenseler kira, eşya borçları, araba alınması gerekiyor o, faturalar falan derken ortada onların eline para kalmayacak resmen. Kuzenim evlenmeden önceki halinde iyi bir kazancı olduğu için gayet rahat yaşıyordu isteğini alıp giyiyordu istediği yere gidiyordu. Bu şekilde bir evlilik onu mutlu eder mi? Onun şüpheleri var nişanlısı ise bir an önce evlenmek istiyor sizce mantıklı olan nedir?
Teşekkürler :)
İstediği kıyafeti yada herhangi bir eşyayı almadığı için rahatsız olacaksa mutsuz da olur. Mesela illa araba şart mı olmasa ikisini de çok etkiler mi duruma göre onu sonraya bıraksalar?Kızlar iyi geceler,
Başlığı kuzenimin durumundan yola çıkarak açıyorum.
Kuzenim nişanlı. Kenarda birikmiş paraları yok aileler yardım edemiyor ve her şeyi kendileri yapacaklar. Kuzenim kurumsal bir şirkette satınalmacı, 6-7bin gibi kazanıyor nişanlısı da o civarlardaydı ancak corona yüzünden işleri bozuldu şimdi 2.5-3 kazanabiliyor maksimum. Bu durumda evlenseler kira, eşya borçları, araba alınması gerekiyor o, faturalar falan derken ortada onların eline para kalmayacak resmen. Kuzenim evlenmeden önceki halinde iyi bir kazancı olduğu için gayet rahat yaşıyordu isteğini alıp giyiyordu istediği yere gidiyordu. Bu şekilde bir evlilik onu mutlu eder mi? Onun şüpheleri var nişanlısı ise bir an önce evlenmek istiyor sizce mantıklı olan nedir?
Teşekkürler :)
Neden hemen araba alınmalı ki ?
Önce eşya borçları ödenir. Sonra o borçlar bitince araba alınır.
2.el düzgün arabalar bile 60 70.binden başlıyor.
Eğer hemen çocuk sahibi olunmayacaksa araba hemen alınmayabilir.
Bir de kira da 1500 tlyi geçmemeli. Yoksa zor geçinilir.
Araba başlangıçta bence ertelenmeli.
Sadece kazanç birleştirmek için mi kuruluyor bu yuva ? Bahsettiğiniz miktardaki maaslari çoğu insan göremiyor. Herkes güllük gülistanlık içinde evlenemiyor ki. Elbette sıkışacaksin. Elbette ki fedakarlıklar olacak hayatından. Valla bizde nişanlımla para biriktircez zorlanmayalim diye eskisi kadar kıyafete para vermiyoruz. Yemek olarak o kadar lüks (et vs ) sürekli tüketimiyoruz. Ne biliyim ya biz çok fedakariz yada bazı ilişkiler gerçekten iki maaşın birleşmesi üzerine kuruluyor.
Nişanlanmadan düşünseydi keşke ama şöyle söyleyeyim akılda soru işareti varsa nikah masasından bile kalkılabilir.
Ben fazla düştüğünü göremiyorum anlattiginiz kadarıyla 9 bin lira az degil. Nasıl bir hayat yaşıyor kuzeniniz merak ettim açıkçası. Bizde yaklaşık normal geliriz 10 bin lira ev borcu kadar yüklü bir borca bile girebilecegimizi düşünüyoruz. Ki o standartlarda yarı maaş kalıyor. Ee geriye ne var fatura, yeme, gezme yetmez mi ? Valla bize artar bileFazla bir hayat standartı düşmesi söz konusu ya o yüzden düşünüyor galiba kuzenim ertelesek mi diye...
İyi günde kötü günde diye söz veriyoruz değil mi? En küçük sıkıntıda kaçacaksa kuzenin evlenmesin.
1+1 evlere bakıldı mi?Kira nerde 1500bakıyoruz ilanlara en az 3bin bir de aidatsız...
Araba da işe gidebilmek için şart diye düşündüler herhalde anlamadım onu tam :)
Yorumunuz cok hosuma gitti.Siz simdiden aile olmussunuz.Bi yuvanin sorumluluklarinin farkindasiniz.Simdiki neslin sorunu bu malesef.Eskiden herkes kendi emegiyle zaman icinde biseyler yapardi.Birbirleriyle didisecek vakitleri olmazdi.Simdi hersey hazir.Sonra ciftler birbirine daliySadece kazanç birleştirmek için mi kuruluyor bu yuva ? Bahsettiğiniz miktardaki maaslari çoğu insan göremiyor. Herkes güllük gülistanlık içinde evlenemiyor ki. Elbette sıkışacaksin. Elbette ki fedakarlıklar olacak hayatından. Valla bizde nişanlımla para biriktircez zorlanmayalim diye eskisi kadar kıyafete para vermiyoruz. Yemek olarak o kadar lüks (et vs ) sürekli tüketimiyoruz. Ne biliyim ya biz çok fedakariz yada bazı ilişkiler gerçekten iki maaşın birleşmesi üzerine kuruluyor.
Kaçmak değil ki bu daha mantıklıysa evliliği ertelemek? Boşanmak ayrılmak gibi değil...
3 binlerde kira ? Dolar değildir inşallah !Neresi orası ? 7-8 kazanan bile 3 binlik ev bakmaz şu krizdeKira nerde 1500bakıyoruz ilanlara en az 3bin bir de aidatsız...
Araba da işe gidebilmek için şart diye düşündüler herhalde anlamadım onu tam :)
Ben fazla düştüğünü göremiyorum anlattiginiz kadarıyla 9 bin lira az degil. Nasıl bir hayat yaşıyor kuzeniniz merak ettim açıkçası. Bizde yaklaşık normal geliriz 10 bin lira ev borcu kadar yüklü bir borca bile girebilecegimizi düşünüyoruz. Ki o standartlarda yarı maaş kalıyor. Ee geriye ne var fatura, yeme, gezme yetmez mi ? Valla bize artar bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?