Evlilik ve maddi konular

Inanılmaz..
Gelir gelir yaşı da gençse 30larin sonuna kadar 4.5. Çocuk da olur.
Benim şaşırdığım 1+1 ev 5 kişi için yetersiz değil mi ?
1+1 'de bir yatak odası bir de salon vardır..

Nasıl 5 kişi yaşıyorlar anlamadım .

Buyuk cocuk 1. Sınıfı bitirdi
Kucuk 4 yasindaydi
3. Yeni dogdu daha 1 yasinda degil.
Ben bi kere gitmistim, ev eski tip evlerden. Ince ucun koridor seklinde degil de giriste kare sekle yakin antre olanlardan. Antrede cekyat vardi çocuklar icin. 3. Gelince ne yaptilar bilmem :)
Suan kucukler salonda da yatarlar da biraz buyuyup ergenlige geldiklerinde sorun artar.

Reactions: 000
Evlenmeden önce çok daha rahat bir maddi durumum vardı bir anda işler istediğimiz gibi gitmedi ben işten çıktım atama bekliyorum. Eşimin ailesinin hediye alacağı araba ertelendi. Düğünde takılması beklenen altınlar takılmadı. Dolayısıyla asgari ücretten az bir fazla ücrete çalışan eşimin maaşı ile geçimiyoruz. Ev kira, ekmek para dedikleri olaya bir de düğün borçları eklenince..
Elbette kolay olmadı alışık olmadığımız bir düzeye geldik. Ama şunu öğrendik insan birlikte iken mutluymuş huzurluymuş. Ve ne kadar birbirine sarılırsa o kadar Allah yardım ediyor kapılar açılıyormuş. Evet istediğimiz şekilde gezip tozamıyoruz ama şu anda tüm dünya gezemiyor. Bazı şeyler para pul değil. Ayrıca geçici bir maddi sorun için bile böyle düşünülmesi sevgi konusunun tekrar değerlendirilmesi gerektiğini hatırlatıyor bana.

Bende altınları verip ara aldık. Araba olmayınca eşim işe gidemedi. Başkası getirip götürdü. Dayanamayıp aldık. 40 bine aldık 60 bin oldu araba.

Reactions: 000
Bende altınları verip ara aldık. Araba olmayınca eşim işe gidemedi. Başkası getirip götürdü. Dayanamayıp aldık. 40 bine aldık 60 bin oldu araba.
Hayırlı olsun..
Şu an ikinci el araba fiyatları bile inanılmaz pahalı..
Orta segment arabalar en az 15 20 bin üstüne koydu..

Resmen araba almak bile yatırım aracı oldu..

Şu an küçük çocukları anne baba yanındadır.
2 çocuk için antre yetmez ki..
En az 2+1 bir eve geçmeleri lazım.
Geçmezlerse isleri zor okul zamanı zorlanır çocuklar..

Vallahi annelerinden çok dert ettim.
Eminim anneleri çok rahattır..

Yok canım ben tam semtin adını bilmiyorum.eskiden kadıköyde oturuyordu arkadaşım bekarken evlenincede yakında bir semte geçti.Semtin adını tam hatırlayamadım eşiyle aynı iş yerinde çalışıyorlar,iş kendilerinin o yüzden ev yakın olsun dediler.Yinede eve arabayla gidip geliyorlar.Banada çok uçuk gelmişti kira o zamanlar, ama onun için en mantıkkı yer orası anlatınca hak vermiştim.Senin oralar fena zaten ama sen akıllı hatunsun, mekan farketmez her türlü tasarruf yapılır

Olur mutlu neden olmasın...Ellerinden geleni yapacaklar nede olsa...Yeter ki hesap kitap aç gözlülük olmasın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…