Evlilik ve Meslek

Ben öğretmenim eşim uzman doktor bu konuya yanıt vermeliyim diye düşündüm önemli olan karakterler ,biz hiç problem yaşamadık çevremizden de statüyle alakalı bir tepki gelmedi hiç ,herkes çok uygun bir çift olduğumuzu söyler. zaten gelemez de öğretmenlikte çok saygın bir meslek ki
Doktor egosu denilen şey de herkeste olmuyor eşim dünyanın en mütavazi insanıdır bence mesela ,oldukça başarılı biri olmasına rağmen .tanımadan bilemezsiniz ön yargılı olmayın derim

Neden ki gayet güzel bir mesleğiniz var.
Kendinize güvenin bence.
Öğretmenler başımızın tacı.

Kadrolu lise öğretmeni olmak kolay mi ya hele ki lise brans ne ha kpsss ha tus :) ayrica drlar genelde ogretmen es tercih ederler kendini küçümseme

Ben de öğretmenim. Önemli olan insanın kendisini yetiştirmesi. Neler gördüm. Çoğu doktor da ego var bu doğru ama önemli olan işinin hakkını vermesi. Beceriksiz doktor da çok mesela her meslekte olduğu gibi. Meslek ne olursa olsun önemli olan insanın işini iyi yapması. Şahsım adına "Vay be!" dediğim, gıpta ettiğim tek meslek grubu var o da savaş pilotlari ile astronotlar.

ne güzel şeyler yazmışsınız.. maşallah Allah mutluluğunuzu daim etsin. darısı başıma diyeyim :)

Bana göre bazı insanların egosu olabilir, normaldir. Fakat söz konusu doktor olduğunda egosu olmayanı bulmak imkansıza yakındır. Yanş sadece kişilik ile ilgili değil, meslekle ilgili. Ben tıp fakültesinde onlara ego depolaması falan yaptıklarını düşünüyorum.

Benim tanudigim doktorlar var esleri doktor olan
Neden bu kadar gozunuzde buyutuyorsunuz ki sonucta diplomalariniz degil sizler hayat kuracaksiniz

Zaten soz konusu kisiyle tanisinca olup olnadigini fark edeceksiniz ams emin olun diplomalarinizin hicbir alakasi olmayacak

Bende tam tersini dusunuyorum niyeyse egitimin insanlari mutevazilestirdigi kanaatindeyim misal ben stajimi hastanede yaptim

Hemsireker yada hizmetli kadrosunda olanlarda emin olun doktorlarinkinden kac kati fazla ego gordum ve hatta bi doktor tanidim ki yasim kadar meslek hayati var ve bu yasimda onun gibi mutevazisini gormedim

Oyle efendi bi kisiligi vardi ki anlatamam

Eakisen bende skzin gibi dusunurdum ama tanidikca o dusuncemde tamamiyle yanildigimi fark ettim

ben de böyle düşünüyorum ego insanoğlunun zayıf noktası ama sadece doktorlar arasında değil pek çok kesimde yaygın. mesleki egosu beni o kadar alakadar etmez önemli olan bunu hayatta üstünlük ve ayrıcalık olarak dayatması, o zaman büyük sorun olur.

Bence zaten tanistiginizda konusmasindan falan az cok anlarsiniz

Bi ibsan kibirliyse ego sahibiyse meslegi her ne olursa olsun farketmiyor sadece prestijli bir meslege sahipse meskwginide egosunu kabartmak icin kullanir

Inanin cok yakin bi tanidigimla ayni yerde calisma imkanim oldu o saglikciydi ama baska bi doktor tanidik vardi hatta gecici gorevdeydi cok kisa bi sure tanistik

Tanidigim her firsatta ezdi kucumsedi vs meslegiyle ovundu vs ama o doktor yakinindan tanidigindan cok daha samimiydi yanindan selamsiz gectigini hatirlamam cok uzaktan dahi gorse basiylq selamlardi hal hatir sorardi

Hatta bigun bi arkadas grubuyla bi yere gitmisik arkadaslardan birinin yakoni gelmisti sekreterdi kendisi (kesinlikle meslegini kucumsemiyorum) dunya kendi parmaginda donuyor midubdaydi ogun herkesin kurdugu tum programi kendi istedigi sekilde bozdu programi kendi yapti vs

Baska bi gun bi arkadasin doktor bi arkadasi geldi ilk defa tanistik sanki yillardir taniyormusum gibi yaninda rahattim sakalastik konustuk gulduk eglendik cok guzel vakit gecirdik

Yani kesinlikle bi insanda ego varsa is guc egitim sahibi olmasina gerek yok dunyanin kendi parmaginda dondugunu zannediyor

doğru aynen böyle kişilik daha etkili bu konuda.. bu kişi 33 yaşında ve bekar kimseleri beğenmiyor mu acaba diye de düşündüm.. tanımak lazım hayırlısı..

doğru aynen böyle kişilik daha etkili bu konuda.. bu kişi 33 yaşında ve bekar kimseleri beğenmiyor mu acaba diye de düşündüm.. tanımak lazım hayırlısı..
Oyle dusunmeyin belki egitim durumundan evliligi dusunmeye firsat gelmemistir belki kismet olmamistir belki kafasindaki dusunce yapisina uyacak birini bulmamistir

Simdi kafanizda sorularla bogusuyorsunuz anxak tanistiktan sonra kafanizdaki soru isaretleri silinir

Insallah hayirli bi kismet hayirli bi evlilik olur Allah gonlunuze gore versin

çok haklsınız..
amiin sizin de, çok teşekkür ederim... Allah dualarınızı kabul etsin :)

Felsefe öğretmenimin eşi doktordu. Çok da iyi anlaşıyorlardı. :) Gıpta edilen çift. Ayrıca erkek zaten meslek, maaş, eğitim konusunda üstün olmalı. KPSS'den de öğretmen olarak atanmak hiç kolay değil. Demek ki tembel değilsiniz. Ha bir yakınım var bakın. Onun eşi de estetik cerrah. Kız ön lisans mezunu ama ondaki güven kimsede yok :) Yani kompleks yapmayın bence. Ben eşime evlendikten sonra yüksek lisans yaptırdım. :) Gerçi biraz askerden kaytarmak için razı oldu bu işe ama ben epey zorladım yani. Erkek eğitim olarak benden üstte olmalı.

Öğretmensiniz eğitimcisiniz kutsal bi meslek
İşsiz bile olsanız sizi kimsenin asagılamasına izin vermeyin vermeyelim
Hayatta herşey iş degıl ...

Ben olsam evlenmezdim meslegın var gez eğlen ye iç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…