Evlilik ve red flagler

Köprüyü geçene kadar da diyebilirler bunu ayırt etmek için davranışlara bakmak gerekir.
haklısınız ama ben bu köprüyü geçme işine oek inanmıyorum.
erkekler çoğu zaman o kadar net gösteriyorlar ki kendilerini ama kadınlarımız fazlasıyla duygusal , ilişki bağımlısı evlilik bağımlısı olduğu için anlamak gibi bir cabada değil bence

Maalesef zamanında bu hataya bende düştüm.
Evlenince düzelir, düzeltirim gibi saçma bir kahramanlığa giriştim. Neyime gerekti ki?
Bir şekilde tecrübe oldu.

Valla çok şey var hangisini yazsak ki. Aslında olumsuz Bi davranış gördüğünüzde bunu 2 3 4 5 le falan çarpın. Çünkü flört sevgililik döneminde ortaya çıkan davranış fragman oluyor genelde. Hangi davranıştan kaçmak gerekire cevap ise siz neyden hoşlanmıyorsanız o aslında.
Yani Bi genel olarak kimsenin istemeyeceği şeyler var çapkınlık, kumar gibi bağımlılıklar, yalan, şiddet vs. Bir de sizin fikirleriniz var. Mesela kimi sessiz efendi ağır biri olsun ister eşi, kimisi de esprili komik konuşkan. Önemsiz gibi dursa da evlilikte benzemek çok önemli.

+++++1

ben sessiz kendi halinde tipleri çok beğeniyorum, içgüdüsel olarak hep böylelerine çekiliyorum.
ama maalesef sonradan farkettim ki böyleleri konuşması gerektiği zamanda kendisini doğru düzgün ifade edemeyen/ etmeyen capsizlar oluyor.

Çok basit bir örnek vereyim. Tek bir ornek. Biz evlenmeden önce ailesi ile gezmeye çıkmıştık. Yemeğe gidecektik. Annesi mısır haslamis. En son beni aldılar. Arkada 3 kadın gidiyoruz. Döndü mısırı uzattı yer misin dedi. Teşekkür ettim almadım. Zaten sıcak, sıkışık.Misir kokuyor ortam. En az 3-4 kez restauranta gidene kadar yeseydin diye yineledi. Hayır dedim. Eşim de en son ben yerim deyip bir yandan da araba sürdü.
Evlilikteki ucumuzun konumunun adeta ozetiydi. O tablo bizim ozetimiz.

Nerde ne yapılır asla bilmeyen kv, her konuda ısrarcı, karşısındakinin evet ya da hayirinin önemi yok, o mısır hasladi ve biz yemek zorundayız.

Annesine mısır kokuyor, niye haşladin diyemeyen ya da yemek istemiyor diyemeyen, sırf annesi sussun diye yemek öncesi haslanmis mısır yiyen, net tavır koyamayan bir koca.

Ve sürekli istemediği şeylere kvsine defalarca hayır demek zorunda kalan ve sürekli o mısırı yemek zorundaymisim gibi davranışlara maruz kalan ben.

Bu arada ben mutluyum, rayına oturdu artık. Ama çok zorlandım. Eşime de dedim bu kadar zorlamasa mıydık? Açıkçası daha medeni, akıllı bir kadınla muhattap olmak isterdim.

Red flag öyle bangır bangır değil bazen bu gibi olaylarda gizlim

Şiddet kadar fazla iyi de sorun bence.birseyleri örtüyor olabilir.Evlilige gelince hayal edildiği gibi masalsı değil.kisiliginizde sabır saygı barindiriyorsaniz karşılıklı sorunsuz yaşanabilir .

Ailesine bakın derim kayınvalidenin kocasıyla geçimine bakın…kocasından gerekli yakınlığı göremeyen bazı kadınlar oğullarına yapışıyorlar…babasının eşine karşı davranışlarına bakın çünkü erkekler eninde sonunda babalarına benziyorlar…ve ailesiyle ortak iş yapanlara ekonomik olarak bağımlı olanlara karşı dikkatli olun…kıskançlıklar oluyor…merhametli, Çalışkan ve elleri tırnakları ayakkabıları temiz adamlara fırsat verin sizi çok seven saygılı erkekleri tercih edin…annenizin de fikirlerini önemseyin çünkü sizi en iyi tanıyan o…çocuklarıma da hep bunları aşılamışmışımdır…burdaki gençleri de çocuklarım sayıyorum…40 yıllık evli 60 yaşında gerçek anlamda mutlu biri olarak naçizane tavsiyemdir

Evlilik aşkı öldürmez tam tersine kuvvetlendirir burda okuduğunuz şeylere bakarak evlilik hakkında kötu düşünmeyin doğru insanı bulduysaniz evlilik çok güzel bir şey tabiki aynı evi paylaştığın insanın gerçek yüzünü evlenince görüyorsun bazen hayal kırıklığına ugrayadabilirsin ama bu iki taraf içinde geçerli olan bişey evlilikte önemli olan şey sevgi saygı ve sadakat bunlar yoksa o evlilik bitmiştir

Erkek arkadaşının sinirli halini iyi gözlemle tavrı nasıl herşeyi kestirip atan bitti ayrılalım diyen birisi mi ya da şiddete meyilli mi boyleyse işin zor başlamadan bitir.Ayrica erkek arkadaşın annesine ablasına veya kız kardeşine nasıl davranıyor gözlemle kadınlara karşı saygılı mi muhtemelen ilerde sanada onlara davrandığı gibi davranır(istisnalar olabilir)

Bir de kültür farkı çok önemli muhafazakar bir insansan açık fikirli birisiyle ya da tam tersi durumdaysan diğer türlü biriyle anlasman zor naçizane sana söyleyebileceklerim bunlar umarım mutlu olup mutlu edebileceğin güzel bir yuva kurarsın :)

Bence evlilik dünyanın en keyifli şeyi. Gerçekten sevdiğiniz ve size değer veren biriyle ise tadından yenmiyor. Eşim bir kaç aydır yurtdışında ben şuan vize bekliyorum ve onsuz o kadar keyifsizim ki.

Ailesine saygı gösteremeyen insan size ve ailenize de saygı göstermez. Ama her kararında ailesine danışan, sürekli her şeye ailesini dahil eden insandan da korkun. Evlilikte asıl aile ikiniz oluyorsunuz. Sizde ailesini tanıyın kafanızda tartın bu arada bambaşka siyasi görüş bambaska hayat tarzları cidden bir arada tutmak sizi yorar.

Çalışmayan başkalarına sırt dayanan insandan kaçın. Hiç çalışmamıs hala telefonunu ailesine aldritan hala ailesinden para bekleyen insanlar var . Ama kendi aileinizi kurup kimseyi karıştırmayacaksaniz maddi bağımsızlık ve güç
eşinizle sizde olmalı.

Hayata bakışınız aynı mi? Eğitim düzeyleriniz benzer mi? İkinizde bir gün çocuğum olsun/yoksa hiç olmasın diyor musunuz? Sizin için çocuk sartsa hayır diyen biriyle olmaz mesela.

Evlilik şans meselesi mi bilmiyorum. Ama güzel bir evlilik yaparsanız kendinizi hayatınızın şansını yakalamış gibi hissediyorsunuz. Bunu arkadaşlarımızla da konuşuyoruz. Hayat insana olumsuz, kötü anlarda yasatabiliyor ama sevdiğin insanlarla bunları gerçekten asabilir misin ona bakmak lazım. Kendinizi korkutmayin, en güzeline layiksinizdir eminim.

Annesi çok hizmetkarsa, oğlum şundan yedin mi bundan aldın mı diye devamlı oğlunu ağırlıyorsa o adamın sevgi dili hizmet davranışları olarak kodlanmıştır çocukluğundan bugüne. Sen öyle hizmetkar, geyşa kafalı bir kız değilsen bu durumu yadırgarsın ve eşinle anlaşmazlık yaşarsın. Ha bir de öyle evlenmeden hemen atlamayayım kafasına girme, hanımefendi olanlara madalya takmıyorlar. İş ciddiye binmeden önce mutlaka evine git ve ailesiyle tanış. Baktın sizin kafalar yok, hemen topuklayabilirsin

aslında önem verdiğin şeylerden öte bence kadın hakları ve eşcinsellige bakışı Türkiyedeki erkeklerin karakterini direkt gösteren bulgulardan biri

Ben katılıyorum hem de %1000000000. Eşcinseller hakkında aşağılayıcı konuşanlar, küfürler edenler üstüne nefret edenler .. ne ararsan var bizim toplumda. Bir de kadın düşmanlığı alıp başını gitmiş. Bu şekilde kafalar taşıyan erkekler korkunç, umarım kendilerini düzeltirler.

bence de çok şanslısın bende evlenmeden önce keşfetmek isterdim kadınlar kulübünü…Bir kere kıskançlık berbat bi şey direk kaç başta güzel geliyor aa beni seviyor mu oluyor ama asla öyle değil şunu yapma bunu yap diye sana bi şeyleri dikte ediyorsa kaç,koyafetine karışıyorsa kaç,ağzı bozuksa kaç

Kötü evlilikten deli gibi korkan ben ve arkadaşlarım çok şükür muhteşem evlilikler yaptık. Ne kavga, ne kıskançlık ne eleştiri anlayışsızlık… hep böyle gider mi bilmem tabi ama bence evlilik iyi veya kötü değildir. Biriyle evlilik iyidir, başka biriyle kötüdür. Ancak bu işten anladığımı düşünğyorum. Bence ana kriterler;
  • ev işi, yemek vs kadının işidir diyorsa kaç
  • hayvana, bebeğe, yaşlıya, garsona vs davranışına bak. Yargılıyor, suçluyor, küçük görüyorsa kaç.
  • eleştiriyorsa kaç( yapıcı geliştiren eleştirilerden bahsetmiyorum)
  • az seviyenin üstünde dedikodu yapıyorsa kaç
  • ailesine büyük sevgi mi besliyor, büyük bağımlılık mı ayırt et. Bağımlıysa kaç.
  • bir ortamda ne derece değişiyor? Normalde savunduğu bir şeyi, erkek ortamı gibi bahanelerde rafa kaldırıyor veya hemen fikirlerden etkilenip kendi fikrini değiştiriyorsa, kaç. Karakteri oturmamış birinden kaç.
  • seni kısıtlıyorsa kaç ( bu elbiseti giyersen rahatsız olurum cümlesinden bahsetmiyorum, bu elbiseyi giyemezsin demelerden bahsediyorum)

Bir insan iyi kalpli mi kötü kalpli mi? Bu ana soru, diğerleri senin karakterine göre değişir. Mesela ben rahat ve gevşek biriyim. Eşim de tembellik eder, evi dağıtırsa hiç rahatsız olmam ama titiz bir kadın için ana kriter olmalı bu mesela. Kendi ana kriterlerini belirle, sonrası için iyi mi ahlaklı mı karakteri oturmuş mu bak. İyiyse kavganız bile yıpratmaz, karakteri oturmuşsa da iyi olarak kalır

Evlilik pembe panjurlu evde yaşamak değil,masallarda,filmlerde bize dayatılan şey hiç değil.
Bunun bilincinde olan biri,doğru kişiyi de secebildiyse mutlu olur zaten.
Biraz olgunlukla alakalı bu da.
Sosyal medya,eşinin hediyelerini,eşine aldırdığı yeni çıkmış son moda mutfak eşyasıni paylaşan pembiş geberik gelinlerle dolu. Bunlara bakıp benim eşimde almalı diye gözleri parlayan kadınlarda var maalesef. İste bunlar evliligin koküne dinamit koyuyor.
Sizin çizginiz bellidir zaten. Neye tahammül edemezsiniz bir erkekte,atıyorum ana kuzusu olması mı,cimrilik mi ne bileyim kiskançlık mı yada hepsi birden mi ona göre gozlemleyip işaretleri iyi okumak gerek. Evlilik öncesi yasananlar coğu zaman fikir veriyor ama çoğu kadın düzelir,değişir beni seviyor vs diyerek görmezden geliyor. Sonra yasananlar zaten kacınilmaz.
Evlenme asamasına gelmiş kocaman bir adam kolay kolay değismez,bunun bilincinde olup eş secimini ona göre yaparsanız bence evliliginiz iyi gider.
Aksi halde bolca hayal kirıklıği.

Ben kişisel red flaglerimi sayayım size
  • sokak hayvanlarına kötü davranması
  • mağazada, restaurantta çalışanlara merhaba, teşekkür ederim, iyi günler gibi kelimeler kullanmaması. Kaba olması
  • Kadınları kıyafetleri, davranışları, görüntüsüne göre yargılaması.
-Homofobik olması
- Hayatındaki eski sevgilileri hakkında kötü konuşması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…