Evlilik ve red flagler

Unutmadan söyleyim başka redflagler:
-Toplumsal cinsiyet rollerine inanması. Kadın naiftir yemek yapar, erkek ekmeğini kazanır gibi şeyler
  • Yeni şeylere açık olmaması, herhangi bir yeni kültür, düşünce yapısı, yaşam tarzı görünce anlamak yerine yargılaması
  • Fikirlerini korkmadan söyleyebilmesi

aslında önem verdiğin şeylerden öte bence kadın hakları ve eşcinsellige bakışı Türkiyedeki erkeklerin karakterini direkt gösteren bulgulardan biri
yüzde bin beşyüz kere katılıyorum. Kadınları yargılayan, kadın dediğin şöyle olur, şunu yapar bunu yapmaz diyen, cinsel yönelinimlere tercih duymayan bir adam kesinlikle red flag

Burasi bir derdim var , buraya bakarak evlilik hakkında genelleme yapmak çok mantıksız
Mutluyum evliligimde , karşılıklı saygı ve sevgi , her iki tarafın da dünyaya baktığı yer aynı olmalı
Çiftler birbirleriyle çok rahat herseyi konusabilmeli ve karşılıklı güven çok önemli

Ben 4 yıllık evliyim çok uzun zaman sayılmaz.
Ama naçizane öneri verebilirim.
Erkek bence tembel olmayacak birşey istediğinde söylemeden yapıyor mu yoksa off poff çok mu yapıyor bakmak lazım.
Evlilik başladığında çalışıyor olsan bile hayatında bir çamaşır, yemek yapma,. temizlik gerçeği yerleşiyor.
Ben yarın evlenecek birine mesela yemek seçiyor mu kocan diye sorarım ya da hastaysan hayatım uğraşma dışardan söyleyelim diyebilecek bir insan mı
Bence en büyük red flag merhametsiz olması, tembel olması, sosyal medya manyağı olması, yemek dün den kaldıysa yemek yapmadın mi diye azarlama olması.
Çünkü evlilik zaten zor iki bambaşka insanın aynı evde yaşaması adaptasyon uzun sürüyor. Problemsiz evlilik olduğuna asla inanmıyorum hayat gülümseyen fotoğraflar kadar kolay değil. Alıştıkça problemler cozuldukce daha kolaylaşıyor.
Evlenmeden önce net kurallarınz olsun dürüst olun kendinizle ilgili kötü özelliğinizi söyleyin varsa mükemmel göstermeyin ben şunu yapmayı sevmem deyin varsa
Ben prensip olarak pencere silmem demiştim nefret ediyorum eşim siler . Meyve yemiyorum bana biri verirse ancak yerim demiştim mesela eşim meyveden sorumludur ve en ufak birini dese sana demiştim asla yapmam umrumda değil der dalga geçerim. Hatta şimdi keşke daha çok şey ayarlasaydim diyorum ama onunda var kuralları.
Birbirinize uymak, anlayışli olmak , çözüm odaklı olmak lazım.

Kılık kıyafetinize karışıyorsa, çalışmanız ya da çalışmamanız konusunda baskı kuruyorsa, küfürlü ve argo konuşuyorsa, çekirdek aile bilinci yoksa, emir kipi kullanarak konuşuyorsa, ev işi yaptığı zaman bunu eşine yardım olarak lütuf gibi sunuyorsa, bulunduğu her ortamı kirli bırakıyorsa, eşyalarını dağınık kullanıyorsa, kişisel temizliğine dikkat etmiyorsa, aileniz veya arkadaş çevreniz hakkında ileri geri konuşuyorsa, gün içinde sizinle sohbet etmiyorsa, sağlığınızı önemsemiyorsa, sevgi sözlerinden kaçınıyorsa...
Arkanıza bakmadan kaçabilirsiniz.

Uzun vadede mutlu evlilik diye bir şey olmadığını kabul edin.
Evlilik bir yol, inişleri ve çıkışları var. Karşılıklı sınanacaksınız, zorlanacaksınız, çok eğleneceksiniz, yeri gelecek birlikte ağlayacaksınız, yanlış anlaşılmalar olacak, karşılıklı hoşgörülü olmanız gerekecek. Üslûp benim için çok önemli mesela. Bir şeyi söylemenin bin tane yolu olabilir, en yapıcı şekilde konuşarak ortak paydada buluşabilirsiniz. Biriyle yaşlanmak, biri yüzünden yaşlanmaktan güzeldir.
Korkmayın. Bekarlığın da çok zorlukları var. Ayrıca diyelim hiçbir şey yolunda gitmedi, boşanmak gibi bir seçenekle tekrar bekarlığa dönülüyor. Hem de tecrübe dolu bir valizle.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bu konu benim de çok rahatsızlık duyduğum bir konu. Türçke çok sade bir dil düzgün kullanalım deniliyor ama bir cümlede en az bir tane ingilizce kelime kullananlar var. Türkçesini yazmak varken neden ingilizcesi diye düşünüyorum ama bir mantık bulamıyorum. Havalı olunduğunu mu zannediyorlar acaba? Ben bu yabancı kelime kullanma çabasını hiç normal bulmuyorum. Bence ya tamamen Türkçe ya da tamamen ingilizce yazsınlar. Çünkü cümleye Türçke kelimelerle başlayıp ortada ingilizce bir kelime kullanılması aşırı saçma bir olay oluyor.

Hepsi o kadar doğru ki

Pembiş geberik kısmı çok hoşuma gitti.

"Mükemmel evlilik yoktur,idare eden kadın yada erkek vardır" evlilik bir idare sanatı... Birbirini tamamlayıp birbirini idare edebilmeli insan... Ben genel olarak mutluyum 15 yıl oldu.Maddi manevi bir sürü badireden geçtik ama çok şükür birbirimize olan sevgimiz saygımız bağlılığımız hiç değişmedi.Hala gün sonunu çok severiz, çocuklar uyuduktan sonra illa bi muhabbet saatimiz vardır.

Kırmızı alarm konusunda ise dengesiz tavırları olan insandan ve sürekli etrafındakileri eleştiren insandan kaçın... Bir süre sonra sizi de eleştirecek.Cimri yada savruk adamlarda çok sıkıntı
Kıskançlık adı altında karışan insandan uzak durun.
Ve bence en önemlisi göbek bağı kesilmemiş her konuda ailem diyen adamdan uzak durun.Aileye değer vermekle aileci olmak arasındaki farkı bilmeyen adamdan koca olmaz.

Tüm asgari koşullar sayılmış zaten, çalışanlara saygılı ve hayvanlara merhametli olması, çekirdek aile bilinci olması, cinsiyetçi olmaması gibi… Benim size söyleyeceğim de şu, ne istemediğiniz ne istediğinizden çok çok daha önemli. Herkesin tahammül sınırları, tolere edebileceği şeyler, kırmızı çizgileri farklıdır. Önce ne istemediğinize karar verin, ne istediğiniz daha kolay şekillenir. Belki de bu yüzden insanlar upuzun ilişkilerden çıkıp 3 aydır tanıdıkları insanlarla evlilik yoluna giriyorlardır. Bunu bir düşünün.

Bence önemli olan sizin psikolojiniz. Siz nasıl bir çocukluk geçirdiniz, anne babayla kardeşlerle, çocukluktaki ve şimdiki ilişkiniz nasıl, bağımlı ve kendine güvensiz bir birey misiniz? Karşıdaki kişinin verdiği değerle mi değer gördüğünüzü hissediyorsunuz yoksa kendinizi zaten değerli mi görüyorsunuz. Korkularınız var mı, aldatılma, terkedilme, yalnız kalma vs vs. Sonuç olarak siz önce kendinizi tanıyın, düzeltin, zaten kader size uygun kişiyi karşınıza çıkaracaktır, bunun matematiği bu maalesef...

Evlilik tamamen bakış açısıyla ilgili bence. Evliliğine ne anlam yüklerseniz onu yaşarsınız ben böyle düşünüyorum.

Aile bireylerine erkeğin bagımlı olmaması. Ekonomik özgürlüğünün olması.
Cimriliğin olmaması ve anlayışlı, saygılı, merhametli olması gayet yeterli bi ideal erkek için.

Merhaba size özelden mesaj attım bakabilir misiniz acaba

Altı senedir evliyim. İnan görücü usulü sayılır. Facebooktan tanıştık, 3 ay sonra evlendik. Asla yalan abartı yok 6 sene içinde beni 1 sefer bile incitmedi. Hayatımda aldığım en doğru karar evlilik. Hergün huzurluyum. Her konuda bana destek, kol kanat. Hiçte pişman değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…