- Konu Sahibi saturnun halkasi
-
yüzde bin beşyüz kere katılıyorum. Kadınları yargılayan, kadın dediğin şöyle olur, şunu yapar bunu yapmaz diyen, cinsel yönelinimlere tercih duymayan bir adam kesinlikle red flagaslında önem verdiğin şeylerden öte bence kadın hakları ve eşcinsellige bakışı Türkiyedeki erkeklerin karakterini direkt gösteren bulgulardan biri
Ben 4 yıllık evliyim çok uzun zaman sayılmaz.Kızlar burda olsun dışarda olsun evlilikle ilgili o kadar çok olumsuz şey duyuyorum ki artık korkmaya başladım. Erkek arkadaşım var ve çok seviyorum ama gerçekten evlilik beni düşündürmeye başladı.
Evet çok fazla başarısız evlilik var. Çok fazla olumsuzluk var ama hiç mi güzel gideni yok bu evliliğin. Lütfen evliliği güzel olanlar biraz destek çıksın çünkü soğudum iyice. Bakış açılarını, davranış biçimlerini paylaşmaları çok çok güzel olur.
Bir diğer merak ettiğim konu da red flagler. Sizce evlenmeden evvel hangi davranışlar görüldüğünde koşarak kaçmak gerekir? Şiddet vesaire zaten kesin. Bunun dışında tecrübe olmadan fark edemeyeceğimiz neler var?
Bu konu benim de çok rahatsızlık duyduğum bir konu. Türçke çok sade bir dil düzgün kullanalım deniliyor ama bir cümlede en az bir tane ingilizce kelime kullananlar var. Türkçesini yazmak varken neden ingilizcesi diye düşünüyorum ama bir mantık bulamıyorum. Havalı olunduğunu mu zannediyorlar acaba? Ben bu yabancı kelime kullanma çabasını hiç normal bulmuyorum. Bence ya tamamen Türkçe ya da tamamen ingilizce yazsınlar. Çünkü cümleye Türçke kelimelerle başlayıp ortada ingilizce bir kelime kullanılması aşırı saçma bir olay oluyor.Ben başlıktan rahatsız oldum, genel olarak bazı yabancı sözcüklerin Türkçe karşılıkları varken bu karşılıkların kullanılmamasına karşıyım. Nedir red flag? İngilizcede mecazen kötü bir duruma işaret etmek için verilen uyarı sinyali demek. Var mı Türkçesi? Var tabi: kırmızı alarm diyebilirsiniz, uyarı sinyalleri diyebilirsiniz, uyarı işaretleri diyebilirsiniz hepsi olur. Kendi dilimizi düzgünce yazalım ve konuşlaım rica ederim.
Valla çok şey var hangisini yazsak ki. Aslında olumsuz Bi davranış gördüğünüzde bunu 2 3 4 5 le falan çarpın. Çünkü flört sevgililik döneminde ortaya çıkan davranış fragman oluyor genelde. Hangi davranıştan kaçmak gerekire cevap ise siz neyden hoşlanmıyorsanız o aslında.
Yani Bi genel olarak kimsenin istemeyeceği şeyler var çapkınlık, kumar gibi bağımlılıklar, yalan, şiddet vs. Bir de sizin fikirleriniz var. Mesela kimi sessiz efendi ağır biri olsun ister eşi, kimisi de esprili komik konuşkan. Önemsiz gibi dursa da evlilikte benzemek çok önemli.
Hepsi o kadar doğru kiBen kişisel red flaglerimi sayayım size
-Homofobik olması
- sokak hayvanlarına kötü davranması
- mağazada, restaurantta çalışanlara merhaba, teşekkür ederim, iyi günler gibi kelimeler kullanmaması. Kaba olması
- Kadınları kıyafetleri, davranışları, görüntüsüne göre yargılaması.
- Hayatındaki eski sevgilileri hakkında kötü konuşması
Pembiş geberik kısmı çok hoşuma gitti.Evlilik pembe panjurlu evde yaşamak değil,masallarda,filmlerde bize dayatılan şey hiç değil.
Bunun bilincinde olan biri,doğru kişiyi de secebildiyse mutlu olur zaten.
Biraz olgunlukla alakalı bu da.
Sosyal medya,eşinin hediyelerini,eşine aldırdığı yeni çıkmış son moda mutfak eşyasıni paylaşan pembiş geberik gelinlerle dolu. Bunlara bakıp benim eşimde almalı diye gözleri parlayan kadınlarda var maalesef. İste bunlar evliligin koküne dinamit koyuyor.
Sizin çizginiz bellidir zaten. Neye tahammül edemezsiniz bir erkekte,atıyorum ana kuzusu olması mı,cimrilik mi ne bileyim kiskançlık mı yada hepsi birden mi ona göre gozlemleyip işaretleri iyi okumak gerek. Evlilik öncesi yasananlar coğu zaman fikir veriyor ama çoğu kadın düzelir,değişir beni seviyor vs diyerek görmezden geliyor. Sonra yasananlar zaten kacınilmaz.
Evlenme asamasına gelmiş kocaman bir adam kolay kolay değismez,bunun bilincinde olup eş secimini ona göre yaparsanız bence evliliginiz iyi gider.
Aksi halde bolca hayal kirıklıği.
Bence önemli olan sizin psikolojiniz. Siz nasıl bir çocukluk geçirdiniz, anne babayla kardeşlerle, çocukluktaki ve şimdiki ilişkiniz nasıl, bağımlı ve kendine güvensiz bir birey misiniz? Karşıdaki kişinin verdiği değerle mi değer gördüğünüzü hissediyorsunuz yoksa kendinizi zaten değerli mi görüyorsunuz. Korkularınız var mı, aldatılma, terkedilme, yalnız kalma vs vs. Sonuç olarak siz önce kendinizi tanıyın, düzeltin, zaten kader size uygun kişiyi karşınıza çıkaracaktır, bunun matematiği bu maalesef...
Merhaba size özelden mesaj attım bakabilir misiniz acabaAilesine bakın derim kayınvalidenin kocasıyla geçimine bakın…kocasından gerekli yakınlığı göremeyen bazı kadınlar oğullarına yapışıyorlar…babasının eşine karşı davranışlarına bakın çünkü erkekler eninde sonunda babalarına benziyorlar…ve ailesiyle ortak iş yapanlara ekonomik olarak bağımlı olanlara karşı dikkatli olun…kıskançlıklar oluyor…merhametli, Çalışkan ve elleri tırnakları ayakkabıları temiz adamlara fırsat verinsizi çok seven saygılı erkekleri tercih edin…annenizin de fikirlerini önemseyin çünkü sizi en iyi tanıyan o…çocuklarıma da hep bunları aşılamışmışımdır…burdaki gençleri de çocuklarım sayıyorum…40 yıllık evli 60 yaşında gerçek anlamda mutlu biri olarak naçizane tavsiyemdir
Altı senedir evliyim. İnan görücü usulü sayılır. Facebooktan tanıştık, 3 ay sonra evlendik. Asla yalan abartı yok 6 sene içinde beni 1 sefer bile incitmedi. Hayatımda aldığım en doğru karar evlilik. Hergün huzurluyum. Her konuda bana destek, kol kanat. Hiçte pişman değilim.Kızlar burda olsun dışarda olsun evlilikle ilgili o kadar çok olumsuz şey duyuyorum ki artık korkmaya başladım. Erkek arkadaşım var ve çok seviyorum ama gerçekten evlilik beni düşündürmeye başladı.
Evet çok fazla başarısız evlilik var. Çok fazla olumsuzluk var ama hiç mi güzel gideni yok bu evliliğin. Lütfen evliliği güzel olanlar biraz destek çıksın çünkü soğudum iyice. Bakış açılarını, davranış biçimlerini paylaşmaları çok çok güzel olur.
Bir diğer merak ettiğim konu da red flagler. Sizce evlenmeden evvel hangi davranışlar görüldüğünde koşarak kaçmak gerekir? Şiddet vesaire zaten kesin. Bunun dışında tecrübe olmadan fark edemeyeceğimiz neler var?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?