Evlilik ve sabah kahvaltısı sorunu

Arkadaşlar hiç boşuna bebeği bahane etmeyin çünkü arkadaşda yazısının ilk başında bekarkende evlendiği ilk zamanlarda hiç kalkmamış tamamen keyfi yani ,bebeğim çok zor bir bebek falan dememiş bayağı uykuyu seviyorum demiş !!!
Not:çalışan bir bayan olsa idin kesinlikle tek kelam etmezdim ama maalesef kahvaltı konusunda eşin haklı ..

Bebek olunca herkesin bünyesi duruyor bir tek annelerin kahvaltıya ihtiyacı oluyor demek ki :KK48:
3 tane doğurana ne yapılacak çok merak ettim :)
Herhalde adam işten gelip öğle ve akşam yemeklerini de hazırlamalı :KK70:
Benim etrafımda ki bütün bebekliler eşine kahvaltıda hazırlıyor yemekte yapıyor.Ben bebeğim var deyip ev işi yapmayanı henüz göremedim :) şikayet edeni de görmedim.Biraz abartıyorlar sanırım kadınlar artık eşitlik bu değil.

Benim etrafımda ki bütün bebekliler eşine kahvaltıda hazırlıyor yemekte yapıyor.Ben bebeğim var deyip ev işi yapmayanı henüz göremedim :) şikayet edeni de görmedim.Biraz abartıyorlar sanırım kadınlar artık eşitlik bu değil.
Valla ben çalıştığım halde hazırlamak için insanüstü çaba sarfediyorum.Küçük çocuğumda var.Hiçte sevmem sabah sabah sofra kurmayı :) Sabah uykusuna da aşık ve hasretim üstelik :)

Çalışmıyorsa bile insan erken kalkıp 10 dkkda hazırlayıp eş işe gidince tekrar yatabilir bence.
Hatta birlikte kahvaltı edilebilir
Bu kadar da prenses sendromuna girmeyelim ya :)

Kahvaltı meselesi yaşam tarzıyla alakalı, doğrusu yanlışı yok ki.
Benim için aileyle kahvaltı olmazsa olmaz ritüellerimden biridir, eşim sabahın köründe işe gitmiyorsa eğer benle kahvaltı yapmayıp işyerinde yapmayı seçse yadırgarım hatta.
Bizde kim müsaitse o hazırlar, haftaiçi zaten dolaptakileri çıkarıp yanına bardak çay yapıyoruz, bazen de mısır gevreği süt ikisi ike geçiştiriyoruz. Ama iki çift laf ediyoruz, seviyorum ben. Ama o da sever. Bir taraf sabah erken kalktım diye somurtacaksa da ne keyfi kalır ki.

Eşinizin tarzı ise hepten hiç keyif bırakmaz insanda. Konuşmayı deneyin yine de.

Size çok katılıyorum , eşim işe benden erken gidiyor bende gidiyorum gitmesem bile her sabah hazırlıyorum .Sabah onu uğurlamadan giderse haksızlık yapmışım gibi geliyor .Bence hak ediyor kahvaltıyı ,çünkü benden çok yoruluyor biliyorum :)
işe gittiğiniz halde hazırlıyorsunuz ne güzel. tabi ya, haketmez mi sevdiğimiz adam.. ona canımı versem az:)

Eşiniz %100 haklı hanımefendi. Verdiği tepkiler çok normal. Sanırım çalışmıyorsunuz, biraz uykunuzdan fedakarlık edin. kahvaltıyı teklif ediceğinize hazırlayın canım. Sonra diyceksinki ben teklif ettim istemedi. Olurmu öyle şey adam gurur yapmış. :KK12:

Bu kahvaltı işi olaya nasıl baktığında alakalı. Ben çocuklar küçükken illa kalkayim eşime kahveyi hazırlayayım demezdim. Ama bu sene 3 çocuğum da sabah 8 de en geç ayaktalar. Hep beraber masaya oturalım diye kalkıp hazırlıyorum hemen kahvaltı yapiyoruZ. Ama bazen eşim 6 da evden çıkıyor o günlerde kalkamıyorum.kalkmis olsam yine de hazırlardim.ne olacak mı adam üstünü giyerken 10 dakika mı alır sadece.

Yalnız eşine asla hak vermiyorum inat Edip hazirladigin kahvaltıyı yememesi, bir de üstüne dış kapının dış mandali insanlara anlatması bana göre büyük terbiyesizlik.kocam beni birilerinin yanında bozsa onu fazlasıyla rezil ederim.

söyledikleri çok kırıcı ve üstelik insan içinde yapması daha da kırıcı.. 1 hafta konuşma kendien gelsin

Kahvaltı günün en önemli yemeği. Çocuk okul dönemine başlayınca ne olacak onu merak ediyorum. Uykuya düşkünlük yüzünden çocuğu aç mı göndereceksiniz, hadi eşinizi geçtim.
Çalışıyorum. Kendimi geçtim oğlumu okula aç gönderemem. Kahvaltı çok önemli. Hem kahvaltıda bir arada olmak da önemli. O yüzden her sabah hazırlıyorum.

O konuda eşinizi haklı buluyorum. ama şu "mal" kelimesi çok iğrenç, hakaret. İşte onda haksız.

Çalışmıyorsa bile insan erken kalkıp 10 dkkda hazırlayıp eş işe gidince tekrar yatabilir bence.
Hatta birlikte kahvaltı edilebilir
Bu kadar da prenses sendromuna girmeyelim ya :)
+1
Çalışmıyorsunuz kahvalti hazirlamamak için bahaneniz de uykuyu seviyorum. ben esinizin yerinde olsam ben de uykuyu seviyorum ücretsiz izin aldım yaz dönemi 6 ay yatıp uyuyacağım derim.

O kadar çok seçenek var ki. gündüz kek poğaça kurabiye sandviç ekmeği yaparsınız. sabah bir cay demleyip peynir, zeytin, reçel, bal çıkarırsiniz. çok zor bir şey değildir herhalde.
Eğer çalışan eş olsaydınız kahvaltı hazırlanmalı da demezdim.

Ben anlamıyorum gerçekten hak etmiyor, aşçı mısın gibi sözlere. Kadın evde oturuyorsa erkek dışarıda çalışıyorsa bence bir kahvaltı lüksü olmalı yani. Hergün simit poğaça yenmez ki kuru kuru ben çalıştığım halde hazırlıyorum iki parça birşeyler ki çocuk varmış çocuk ağladığında nasıl uyanılabiliyorsa kahvaltı içinde uyanılabilir yani bebek değil ki sorun hadi o gün bebek ağlıyormuş ilgilenmiş diğer günlerde aynıymış eşinizde gönül koymuş yani.

Bilemiyorum benim içim razı olmazdı hep hazır yemesine siz evinizdesiniz uyanınca güzelce kahvaltınızı hazırlayıp yiyorsunuz ama bir de öyle düşünün.

Yarın birgün çocuğunuz okula başlayınca nasıl kalkıp çocuğunuza kahvaltı hazırlayacaksınız. Burada adamı kötüleyip haklı çıkmaya çalışmışsınız ama değilsiniz hazırlamayıp sonra bin suratla laf söylenince hazırlanan kahvaltıyı tabii ki istemez. Biz çalışanlar ne yapalım acaba ..

Ya bu arada eski konularından hatırladım. Eşinle iletişim problemleriniz vardı, kahvaltı meselesi de bahane olabilir. Çünkü hatırladığım kadarıyla onu bunu bahane edip sorun çıkarıyordu.
Siz sabah o yapmasa da kahvaltınızı hazırlayın. Hiç değilse bu bahanesi olmaz.

Sayin kiymetli arkadaslarim; calisiyorm ve esimde calisiyor, bazen ben hazirlarim bazen o bazen de birlikte. Ben calisan bir kadin oldugum halde, ki esimin nobetleri oluyor ben evde iken o ise gidiyor, yok benim uyku sorunum var yok ben bekarken de boyleydim gibi acizane cevaplara siginacaginiza biraz kalkin da esinnize hurmet duyun saygi duyun ki saygi gorup bas taci edilesiniz. Saygi duyup yaninda olmadiginiz esinize de; yok benim uykum agir yok gece uyuyamiyorum yok bekarkende boyleydim gibi soylemler ile kendinizi komik hallere dusurmeyin. Hele hele bir ev hanimi olup tum gun evdeyseniz hic miskinlige bahane aramayin

Kadın çalışmıyorsa vakit sorunu..geç kalma problemi gibi sorunlar yoksa..eşine zevkle kahvaltı hazırlar..hele de kocacığı ona karşı tatlı dilliyse:KK60:

Back
X